Автор Тема: Ще подпалят Изтока, за да предизвикат пришествието на Антихриста!? - ДА  (Прочетена 33646 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Joro Velev

• Доста Писал
  • Публикации: 1 539
  • Живот за пример, това е начинът. Мисия Bell Ringer
А сега сериозно, отворих темичка където може да пообсъдим това-онова, от и за Библията, съставителите и прочие.
http://www.xnetbg.com/www/site/smf/index.php?topic=2015.0
Този линк вече е невалиден.
По преценка на модератор от форума темата е заличена, поради "нарушаване енргоинформационния поток във форума", следствие от генериране на много отрицателна енергия.
Ако съм обидил някой с размислите си - SORRY!!!
Дали ще пусна темата отново?
Съмнявам се. Кой прочел - прочел. Кой разбрал - разбрал.
"За глухите камбаната не бие по два пъти." :P
И Благодаря за Урока.
Когато човек поиска да постигне нещо, намира начин, в противен случай - причина.

Неактивен asdfghjkl

• Много Писал
  • Публикации: 2 780
  • Невъзможно е нищо
За да няма спам по другите теми, ще трябва да престанем да се връзваме на очакване. Много яко ни работи и смучеее
Oh, look at you... Look at you! Stop trying to control everything and just LET GO! LET

Неактивен Joro Velev

• Доста Писал
  • Публикации: 1 539
  • Живот за пример, това е начинът. Мисия Bell Ringer
А аз се зареждах от постовете на ochakvane. Поддикваха ме да чувствам и мисля повече.
Може да "работи и смуче" само ако има позволението ми. Това става когато липсва поемане на лична отговорност.
Когато заявим, че някой друг ни е виновен, трябва да си спомним - светът е огледало.
Забравете за това, темата е друга.
« Последна редакция: Август 23, 2006, 05:10:23 am от Joro Velev »
Когато човек поиска да постигне нещо, намира начин, в противен случай - причина.

Неактивен Mirotvorec

• Много Писал
  • Публикации: 3 789
  • Азъ, от Народа на Еднорога
    • http://silverunicorn.org/
Цитат
Тази заповед от своя страна има поне две основни значения. В нея се съдържа Божият печат
Какво представлява този печат?
Не мисли като човек!-Крион

Неактивен Gil-Galadh

• Много Писал
  • Публикации: 2 983
  • V to the A to the D-E-R
    • chigot.blogspot.com
Явно не си прочел всичко, което е говорено по повод четвъртата заповед. Първо, да се пази съботата не е буквализъм, а Божие изискване.
??? Божие изискване?Абе тоя не си ли почиваше на СЕДМИЯ ден.А нали беше всемогъщ,как така се изморява?

И след като увисне на бесилката, да доразкаже историята, която е написал 13 години по-късно ;).

От девет кладенци вода носиш...само да не видиш истината!
Ами явно има задгробен живот,защото и Матей трябва да е бил на 250 като е написал своето евангелие...
 Ако ги разглеждаме като исторически документи по-достоверно е евангелието на Юда.Защото в останалите евангелия е пълно с исторически глупости. А и освен това си имам течаща вода.
-Какво е дзен?  -Fire-water burn на Bloodhound gang chigot.blogspot.

ochakvane

• Гост
Явно не си прочел всичко, което е говорено по повод четвъртата заповед. Първо, да се пази съботата не е буквализъм, а Божие изискване.
??? Божие изискване?Абе тоя не си ли почиваше на СЕДМИЯ ден.А нали беше всемогъщ,как така се изморява?

И след като увисне на бесилката, да доразкаже историята, която е написал 13 години по-късно ;).

От девет кладенци вода носиш...само да не видиш истината!
Ами явно има задгробен живот,защото и Матей трябва да е бил на 250 като е написал своето евангелие...
 Ако ги разглеждаме като исторически документи по-достоверно е евангелието на Юда.Защото в останалите евангелия е пълно с исторически глупости. А и освен това си имам течаща вода.

Знаеш ли, много ми е интересно, как без да знаеш историческите факти, казваш, че нещо не е вярно. Известно ли ти е, че когато Йосиф и Мария отиват да се запишат във Витлеем, е издадена заповед за преброяване на населението? Или и това не си чул, но казваш, че евангелията са фалшиви...Поне се позаинтересувай кой е Йосиф Флавий.

Неактивен ----------

• Доста Писал
  • Публикации: 1 581
Ха! - да  съм на едно мнение с ochakvane (какво чудо на небесата!)... Gil-Galadh, колкото и да съм солидарен с теб в борбата срещу фанатизма, не мога да не отбележа, че редовно пишеш невежи глупости!... Вземи попрочети малко - и повече неща ще научиш, и правописът ти малко ще се пооправи... Все полезни неща за желанието ти да бъдеш убедителен!
Цитат
За да има надежда, че такова велико събитие щ

IYI

• Гост
Боже само какви неща се написаха!!!!
ОБЪРНАХМЕ ГО НА ХРИСТИЯНСТВО, ОНИЯ ЩЕ ПОДПАЛЯТ НЕВЪОБРАЗИМА ВОЙНА, НИЕ КОМЕНТИРАМЕ ХРИСТИЯНСТВОТО

Неактивен Gil-Galadh

• Много Писал
    • chigot.blogspot.com
Знаеш ли, много ми е интересно, как без да знаеш историческите факти, казваш, че нещо не е вярно. Известно ли ти е, че когато Йосиф и Мария отиват да се запишат във Витлеем, е издадена заповед за преброяване на населението? Или и това не си чул, но казваш, че евангелията са фалшиви...Поне се позаинтересувай кой е Йосиф Флавий.

Заповедта за преброяването е 6 години след раждането на Иисус,защото първо че няма съхранен документ,а римляните документират всичко много надлежно,и второ макар и подчинена Юдея си е имала собствен владетел,тоест не е била под официална римска власт и такова преброяване няма как да е направено.
 Йосиф го знам,роден е 4 години СЛЕД смъртта на Иисус,и познай колко по-късно е писал.И за други историци знам разни неща,даже темичка бях постнал преди време
Ха! - да  съм на едно мнение с ochakvane (какво чудо на небесата!)... Gil-Galadh, колкото и да съм солидарен с теб в борбата срещу фанатизма, не мога да не отбележа, че редовно пишеш невежи глупости!... Вземи попрочети малко - и повече неща ще научиш, и правописът ти малко ще се пооправи... Все полезни неща за желанието ти да бъдеш убедителен!
Съжалявам за правописа,но пиша бързо и често не натискам правилното копче,или натискам повече от едно.Иначе четан и се образовам откакто се помня...

ochakvane

• Гост

Заповедта за преброяването е 6 години след раждането на Иисус,защото първо че няма съхранен документ,а римляните документират всичко много надлежно,и второ макар и подчинена Юдея си е имала собствен владетел,тоест не е била под официална римска власт и такова преброяване няма как да е направено.
 Йосиф го знам,роден е 4 години СЛЕД смъртта на Иисус,и познай колко по-късно е писал.И за други историци знам разни неща,даже темичка бях постнал преди време
Съжалявам за правописа,но пиша бързо и често не натискам правилното копче,или натискам повече от едно.Иначе четан и се образовам откакто се помня...

Съжалявам,но хич не си запознат. Ако беше невярно това преброяване, първо то щеше да се изтъкне като доказателство за фалшивия Нов завет. Да си видял някой евреин да спори по този въпрос? Освен това, защо не си зададеш въпроса как така всички са очаквали точно в определената година Месия, и как така са избити толкова деца само и само да бъде унищожен Исус? Задай си въпроса по този начин: Ако не е съществувал Исус, защо евреите не отхвърлят съществуването Му, а твърдят, че е пророк, а не Бог? Ако не е съществувал, най-лесното е да се каже, че такъв човек въобще не се е раждал.

Неактивен Gil-Galadh

• Много Писал
    • chigot.blogspot.com
Съжалявам,но хич не си запознат. Ако беше невярно това преброяване, първо то щеше да се изтъкне като доказателство за фалшивия Нов завет. Да си видял някой евреин да спори по този въпрос? Освен това, защо не си зададеш въпроса как така всички са очаквали точно в определената година Месия, и как така са избити толкова деца само и само да бъде унищожен Исус? Задай си въпроса по този начин: Ако не е съществувал Исус, защо евреите не отхвърлят съществуването Му, а твърдят, че е пророк, а не Бог? Ако не е съществувал, най-лесното е да се каже, че такъв човек въобще не се е раждал.
Първо,не са чакали в определена година месия,просто са го чакали.А по негово време много хора са се изживявали като такива.Ако познаваш малко евреиската религия би трябвало да знаеш и че месията  НЕ Е бог.
 Избиване на младенци НЕ Е имало.Щеше да има исторически източници за това.
 А пък управлението на Ирод е добре документирано и е било доста спокойно,и макр и да е бил жесток на моменти хората са го харесвали.И умира три години преди рождението на Христос.
 Не казвам че не е съществувал Иисус,казвам че просто е човек,най-обикновен човек като мен и теб-и по голяма нужда е ходил,и се  е хранил и отношения с жени е имал.Просто е бил добър политик с малко свръх-естествени дарби,всичко остранало е добавено по-късно.
 Просто е погрешшно разбран.Ако познаваше историята щеше да знаеш и подробностите около обожествяването на Иисус и как е имало сума тии гонения срещу по-голямата част от ранните християнси защото не са приемали павликянството,щеше да знаеш и как в крайна сметка Иисус е обявен за бог чрез ГЛАСУВАНЕ!!!

ochakvane

• Гост
Първо,не са чакали в определена година месия,просто са го чакали.А по негово време много хора са се изживявали като такива.Ако познаваш малко евреиската религия би трябвало да знаеш и че месията  НЕ Е бог.
 Избиване на младенци НЕ Е имало.Щеше да има исторически източници за това.
 А пък управлението на Ирод е добре документирано и е било доста спокойно,и макр и да е бил жесток на моменти хората са го харесвали.И умира три години преди рождението на Христос.
 Не казвам че не е съществувал Иисус,казвам че просто е човек,най-обикновен човек като мен и теб-и по голяма нужда е ходил,и се  е хранил и отношения с жени е имал.Просто е бил добър политик с малко свръх-естествени дарби,всичко остранало е добавено по-късно.
 Просто е погрешшно разбран.Ако познаваше историята щеше да знаеш и подробностите около обожествяването на Иисус и как е имало сума тии гонения срещу по-голямата част от ранните християнси защото не са приемали павликянството,щеше да знаеш и как в крайна сметка Иисус е обявен за бог чрез ГЛАСУВАНЕ!!!

Съжалявам, но не е така. Аз нямам представа защо и ти, и всички в този форум се страхувате от пророчествата, та не може да се пише нищо по тях. Щом се заговори за "Даниил" и "Откровение" темите се трият. Иначе ако прочетеш девета глава на "Даниил" ще видиш, че е казано всичко.

Oberon

• Гост
Ти си малоумен. Не, ти си МАОЛУМЕН.
Никой тук не се страхува от пророчествата, просто не вярваме в повечето от тях.
Как да обесня на кухата ти глава, че ние не се страхуваме?
Почваш да лазиш яко по нервите на хората. Агитаторе!!!!!

ochakvane

• Гост
Ти си малоумен. Не, ти си МАОЛУМЕН.
Никой тук не се страхува от пророчествата, просто не вярваме в повечето от тях.
Как да обесня на кухата ти глава, че ние не се страхуваме?
Почваш да лазиш яко по нервите на хората. Агитаторе!!!!!

Мислиш ли ,че в публично пространство можеш да говориш каквото ти падне? Или желаеш да говорим и на други места?
Колкото до пророчествата, може да не вярвате, но щом отхвърлянето им става не с оборване , а с изтриване, явно, че нямате никакви аргументи.
Всичко добро!

Oberon

• Гост
И ти говориш каквото си искаш. Като например повтори 10000 пъти, че се страхуваме. В главата ти освен библейски цитати, има ли нещо интересно???????? Защо ме принуждаваш с латернаджийското си повтаряне едва ли не да те обиждам. Махай ми се от погледа !!!!

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27