Автор Тема: Ще подпалят Изтока, за да предизвикат пришествието на Антихриста!? - ДА  (Прочетена 32954 пъти)

0 Потребители и 2 Гости преглежда(т) тази тема.

Неактивен Gil-Galadh

• Много Писал
  • Публикации: 2 983
  • V to the A to the D-E-R
    • chigot.blogspot.com
Ми датират го 44г. по-раннoе от другите за всеки случаи.На Марко мисля,го датираха 250-300г.Доста след като е станал на прах,а?А ако беше чел тук-там щеше да знаеш,че павликяните са правели всичко възможно от това евангелие да не остане ни един екземпляр.Почти са успели,но за щастие Сатан винаги обърква нещо
-Какво е дзен?  -Fire-water burn на Bloodhound gang chigot.blogspot.

ochakvane

• Гост
Ми датират го 44г. по-раннoе от другите за всеки случаи.На Марко мисля,го датираха 250-300г.Доста след като е станал на прах,а?А ако беше чел тук-там щеше да знаеш,че павликяните са правели всичко възможно от това евангелие да не остане ни един екземпляр.Почти са успели,но за щастие Сатан винаги обърква нещо

Е, това е най-прекрасното "доказателство"!!! Как Юда е могъл да напише евангелие през 44 година, след като се е обесил през 31 ?

Неактивен Joro Velev

• Доста Писал
  • Публикации: 1 539
  • Живот за пример, това е начинът. Мисия Bell Ringer
Обесил се в 31г?
А в кой ден и час? ;)

--
А сега сериозно, отворих темичка където може да пообсъдим това-онова, от и за Библията, съставителите и прочие.
http://www.xnetbg.com/www/site/smf/index.php?topic=2015.0
Там може да говорим и за "Евангелие на Тома" т.е. на близнака. :)
Когато човек поиска да постигне нещо, намира начин, в противен случай - причина.

Неактивен asdfghjkl

• Много Писал
  • Публикации: 2 780
  • Невъзможно е нищо

Никога човек не трябва да слуша какво другите му говорят, а сам да помисли върху Божието слово.

Невероятно, брутална ирония, откъдето и да го погледнеш!

А, ти кого не слушаш, нас или "църковните служители"?
Oh, look at you... Look at you! Stop trying to control everything and just LET GO! LET

ochakvane

• Гост

Никога човек не трябва да слуша какво другите му говорят, а сам да помисли върху Божието слово.

Невероятно, брутална ирония, откъдето и да го погледнеш!

А, ти кого не слушаш, нас или "църковните служители"?

А не е ли ирония да се вярва, че човек, който е сложил край на живота си, след години взел ча написал евангелие?  А Библията се изследва. Не се приема така, както правите  с  посланията от "извънземните". За подобни действия пише:
 "Пазете се, да не ви измами някой..."

Поздрави!

Antonium

• Гост
Спорът е върха :D
Айде наште ;D ;D ;D

Неактивен Jean-Luc Picard

• Малко Писал
  • **
  • Публикации: 351
  • Starfleet Captain
Ама ти си фанатик. Какъв е тоя буквализъм. Какво значение има един ден?! Я си представи следния случай: доктор си и си почиваш в събота съгласно религията. И ти се обаждат по спешност да отидеш в болницата за да оперираш и спасиш пациент. Но ти естествено не отиваш. И после какво: ще се измъчваш от вина, или ще си доволен че си уважил религията си?! Относно буквализма, ами ако четем дословно заповедите, аз мога да кажа че ще се подчиня само на оригиналните заповеди, т.е. написаните на камък, които са кой знае къде. А не на хартиени или електронни носители. Защото доколкото ми е известно няма нито заповед номер 11, нито някакъв вид анекс, който да гласи: "спазвай тези заповеди в оригинал, или преводите им на хартиени или електронни копия" ...
Освен това ме притесни и това че някъде в писанията си ти отричаш всичко създадено от човека. Ами според мен ако водиш добродетелен живот, стремиш се към развитие, без да вредиш на хората около себе си, не си по-лош от който и да е дълбокорелигиозен човек. От друга страна, ако спазваш изрично всички ритуали и се подчиняваш на всички остарели догми, а в реалния си живот шмекеруваш и хитруваш на едро  и дребно , т.е. лицемерен си, то и деня за почивка ревностно да спазваш, за мен няма голямо значение.
И за финал, наскоро гледах епизод на Star Trek, в който нашите хора се натъкнаха на цивилизация, разделена на две по религиозни причини. Официалните власти заклеймяваха еретиците и ги избиваха като мухи, защото не спазвали догмите. Когато ги попитаха какво толкова грешно проповядват еретиците, един от "праведните" каза, че според тях Създателите били създали света за 10 дни, а еретиците смятали че било за 11. И това е в основата на спора им. И когато стигнаха до родната им планета, се оказа че войната междувременно е станала "с оръжия за масово унищожение" и големите градове са напълно унищожени.
Не ме разбирай грешно, уважавам религиозните права на всички хора, както и твоите. Но щом става въпрос за спор, човек е хубаво не само сляпо да излага своите тези, а и да се вслуша и да се опита да разбере тези на останалите. Последното изречение сигурно го повтарям за стотен път по каквито и да е поводи. А хората които спорят с теб тук, може и да излагат странна и спорна информация, може и често мен лично да ме дразнят някои от налудничавите им теории (поздрави на всички!:)), но определено ще има полза от общуването ти с тях, поради множеството гледни точки, с които ще се запознаеш по този начин.

Неактивен Gil-Galadh

• Много Писал
  • Публикации: 2 983
  • V to the A to the D-E-R
    • chigot.blogspot.com
Капитане. Тоия е фанатик,стой надалеч,щото ще почне да те обижда на "Клингонците са проявление на Сатаната"

Фани,Библията казва че се  е обесил.Далче не означава че  етака.Да не говорим че евангелието завършва с тайната вечеря-т.е. има достатъчно време да напише 30-40 страници и после да увисне.Мислене се иска, М-и-с-л-е-н-е.
« Последна редакция: Август 22, 2006, 16:42:06 pm от Gil-Galadh »
-Какво е дзен?  -Fire-water burn на Bloodhound gang chigot.blogspot.

ochakvane

• Гост
Ама ти си фанатик. Какъв е тоя буквализъм. Какво значение има един ден?! Я си представи следния случай: доктор си и си почиваш в събота съгласно религията. И ти се обаждат по спешност да отидеш в болницата за да оперираш и спасиш пациент. Но ти естествено не отиваш. И после какво: ще се измъчваш от вина, или ще си доволен че си уважил религията си?! Относно буквализма, ами ако четем дословно заповедите, аз мога да кажа че ще се подчиня само на оригиналните заповеди, т.е. написаните на камък, които са кой знае къде. А не на хартиени или електронни носители. Защото доколкото ми е известно няма нито заповед номер 11, нито някакъв вид анекс, който да гласи: "спазвай тези заповеди в оригинал, или преводите им на хартиени или електронни копия" ...
Освен това ме притесни и това че някъде в писанията си ти отричаш всичко създадено от човека. Ами според мен ако водиш добродетелен живот, стремиш се към развитие, без да вредиш на хората около себе си, не си по-лош от който и да е дълбокорелигиозен човек. От друга страна, ако спазваш изрично всички ритуали и се подчиняваш на всички остарели догми, а в реалния си живот шмекеруваш и хитруваш на едро  и дребно , т.е. лицемерен си, то и деня за почивка ревностно да спазваш, за мен няма голямо значение.
И за финал, наскоро гледах епизод на Star Trek, в който нашите хора се натъкнаха на цивилизация, разделена на две по религиозни причини. Официалните власти заклеймяваха еретиците и ги избиваха като мухи, защото не спазвали догмите. Когато ги попитаха какво толкова грешно проповядват еретиците, един от "праведните" каза, че според тях Създателите били създали света за 10 дни, а еретиците смятали че било за 11. И това е в основата на спора им. И когато стигнаха до родната им планета, се оказа че войната междувременно е станала "с оръжия за масово унищожение" и големите градове са напълно унищожени.
Не ме разбирай грешно, уважавам религиозните права на всички хора, както и твоите. Но щом става въпрос за спор, човек е хубаво не само сляпо да излага своите тези, а и да се вслуша и да се опита да разбере тези на останалите. Последното изречение сигурно го повтарям за стотен път по каквито и да е поводи. А хората които спорят с теб тук, може и да излагат странна и спорна информация, може и често мен лично да ме дразнят някои от налудничавите им теории (поздрави на всички!:)), но определено ще има полза от общуването ти с тях, поради множеството гледни точки, с които ще се запознаеш по този начин.

Здравей!

Явно не си прочел всичко, което е говорено по повод четвъртата заповед. Първо, да се пази съботата не е буквализъм, а Божие изискване. Тази заповед от своя страна има поне две основни значения. В нея се съдържа Божият печат, а освен това показва, че сме сътворени, а не сме дело на еволюция. Ако искаш, по-нататък ще обясня.
 А второ,  никъде не съм казал, че в събота не трябва да се лекува. Напротив. Господ Исус Христос именно това учеше: в събота е задължително да се лекуват болните.
 Проблемът обаче не е до лекуването, а до занимаването с други дейности. Денят не е наш, а на Бога. Ако се смятаме за Негови, ние кого трябва да слушаме? Него или хората?
Колкото за различните гледни точки, да, има ги много. Но ти заинтересувал ли си се какво се е случило, когато в СССР са се опитали да въведат десетдневката?  Защо човек не може да работи девет дни, а да почива на десетия? Защото Бог е определил нещо съвсем друго. Но проблемът не е само до това дали да се работи шест дни ,а да се почива на седмия, но кои да бъдат те. След като Творецът казва, че съботата е благословена, значи в този ден пазещият я ще бъде специално благословен.
 Не е нужно да спорим дали е така или не е. Опитай да пазиш този ден и скоро ще видиш сам как ще се промени в положителна посока животът ти. Разбира се, ако правиш това от любов към Бога, а не за експеримент. Но вярвам, че дори и само да експериментираш, Бог пак ще ти помогне да видиш разликата.

Поздрави!

ochakvane

• Гост
Капитане. Тоия е фанатик,стой надалеч,щото ще почне да те обижда на "Клингонците са проявление на Сатаната"

Фани,Библията казва че се  е обесил.Далче не означава че  етака.Да не говорим че евангелието завършва с тайната вечеря-т.е. има достатъчно време да напише 30-40 страници и после да увисне.Мислене се иска, М-и-с-л-е-н-е.

И след като увисне на бесилката, да доразкаже историята, която е написал 13 години по-късно ;).

От девет кладенци вода носиш...само да не видиш истината!

Oberon

• Гост
Човек не може да работи 9 дни и да почива на 10-ия защото се уморява още на 4-ия 5-ия. Каква божия намеса виждаш пак?

Дотук не видях, не прочетох в този форум да си написал нещо собствено. Само църковни разсъждения, които и аз съм ги слушал във вашата църква.
За кой път да ти казвам, че тук се интересуваме не от нечие друго мнение, а от твоето. Ама явно говорим с кукла или слабоумен тип, друго обяснение нямам. Ама ти имаш, знам. Сигурно Бог ни говори чрез тебе а? След като човешкото ти е чуждо и гнусно, вече почвам да си мисля, че се изживяваш като божи пратеник...ахаха:)
Както се казва на испански - ноу, тенкс!

ochakvane

• Гост
Човек не може да работи 9 дни и да почива на 10-ия защото се уморява още на 4-ия 5-ия. Каква божия намеса виждаш пак?

Дотук не видях, не прочетох в този форум да си написал нещо собствено. Само църковни разсъждения, които и аз съм ги слушал във вашата църква.
За кой път да ти казвам, че тук се интересуваме не от нечие друго мнение, а от твоето. Ама явно говорим с кукла или слабоумен тип, друго обяснение нямам. Ама ти имаш, знам. Сигурно Бог ни говори чрез тебе а? След като човешкото ти е чуждо и гнусно, вече почвам да си мисля, че се изживяваш като божи пратеник...ахаха:)
Както се казва на испански - ноу, тенкс!

Мисля, че не мога да се меря с теб ... Pontifex. Явно мислиш, че пиша за тебе. Не се притеснявай, папата си е папа. В пророчествата не се говори за тебе ;)

Oberon

• Гост
Адвент, най-накрая ти се отвори парашута да ме набараш пил. Да, знам. В последните дни ще се умножи пиянстовото човешко, така пише нали? Само да ти кажа, че хората винаги са си пили, от римско насам.
Виждам че си ровил в icq-то ми. Там наистина съм Оберон Понтифекс.

Да, прав си, ти не можеш да се мериш с мен. Поне докато си в оковите на църквата и догмата ти пропива мозъка като червея, така бодро крачещ в "Стената" на Флойд.

Да, ти не можеш да се мериш с мен. Докато не бъдеш себе си, човека, със стремежите си, болката си, мечтите си, любовта към жена.

Да, ти не можеш да се мериш с мен. Докато Смъртта не те докосне толкова пъти, колкото мен. Докато Бог не те докосне, както докосна мен, и в онази тиха нощ не ме накара да се усмихна, нищо че възглавницата беше мокра от сълзите ми.

Да, ти не можеш да се мериш с мен. Ако си прочел в 1 клас "Ад" на Данте, тогава можеш. Ако си чел Данте и си слушал Пинк Флойд, защото някой така е решил, че ти помага,тогава можеш да се мериш с мен. Ако на 6 години си разбрал, че един ден ще умреш, тогава можеш да се мериш с мен.

Но, ти можеш да се мериш с мен. Аз съм на светлинни години от теб. Ти имаш вяра. Онази частица, която липсва на много от нас...Вярата в Бога, тя е твоя кръст и съдба. Засега.
Можеш да се мериш с мен, защото аз съм един обикновен човек, със страховете си и малките си победи, които са и твои. Аз също сес трахувам от тъмното и пикая скришно от другите:)

Аз и ти сме 2 страни на една и съща монета. Но монетата има и ръб. Опитвам се да ти покажа него.
Опитваме се не да разколебаем вярата ти, която наистина е силна и дълбок поклон пред нея!!!
Опитваме се да ти покажем...другите начини...
И понеже слушам един велик, един невероятен музикант, Фиш, бившия вокал на Мерилиън ( ако внимателно си разгледал аватара ми ), нека ти кажа нещо от негово име ( дано го разбереш ):

"The fool escaped form Paradise
will look over his sholder and cry
sit and chew on daffodils
and struggle the answer: Why?
As you grow up and leave the playground
where you killed your Prince and found your frog..
Rememeber the jester, that showed you tears..."

Oberon of Amber
Adept of Labyrinth & Logrus

« Последна редакция: Август 22, 2006, 22:22:21 pm от Oberon »

Неактивен Mirotvorec

• Много Писал
  • Публикации: 3 789
  • Азъ, от Народа на Еднорога
    • http://silverunicorn.org/
Цитат
Адвент, най-накрая ти се отвори парашута да ме набараш пил.
Ама пък добре ти действа  :D   :P
Не мисли като човек!-Крион

Неактивен nord

• Четящ
  • *
  • Публикации: 15
Какво значение има един ден?!

Значението на съботата за Очакване е със силата на печат. Той 100 пъти повтори, че неговите врагове ще искат от нас да почитаме неделята като някакъв си Божи ден (да ме извинява за неточната интерпретация на думите му). Понеже аз съм тарикат си почивам и събота и неделя  :P

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27