Привет на всички, интересуващи се от темата и най-вече на Zarathustra като провокатор на този пост

Бих искала да направя няколко коментара по част от нещата, които си написал, така че евентуално да съм ти от полза в търсенията.
Не спазвам някакъв определен протокол - просто имам бял лист, химикал, отпускам се и започвам да отсявам.
Когато се изпълнява РВ сесия, протоколът се следва стриктно. Също така е абсолютно задължително да се изолират всякакви мисли (не само тези в посока каква би могла да е целта, а мислите изобщо). Всичко останало вече или не е РВ сесия, или би означавало че си един много напреднал вюър-експериментатор, с голям опит зад гърба си

И аз спрях заниманията с RV временно поради същата причина - реалността беше станала по-малко реална…(…)… Като спрях заниманията с RV успях да се върна в реалността и си свърших работата …
РВ няма подобни ефекти. Сядаш, правиш си сесията и като си готов й слагаш един хубав end, и това е. Освен ако не си се набутал между големите шамари (например при изследване на някакви… същности да кажем, които не е много здравословно да безпокоиш; места, на които „не би трябвало“ да си пъхаш носа и т.н.) не следва да има подобни на описаните от теб и dr.bishop ефекти. Евентуално може само да започнеш да си мислиш, че реалността вече не е толкова интересна, т.к. РВ не е ограничено от време и пространство... представяш ли си какви възможности ти дава това

Също така се случва да възприема в тази сесия образ от сесия, която тепърва ще правя! Обектът, който познах на 100% по-горе го познах така …(…)… Случи ми се още няколко пъти да има "пробив" във времето и в сесия, която правя в момента, да получа възприятия от сесия, която ще правя СЛЕД известно време.
Това е познат „феномен“ в сферата на РВ… За съжаление, да си прав за бъдещата сесия означава само едно – че настоящата ти сесия е за кръглата папка. Проблемът тръгва от егото, което толкова много държи да е право, че все ще намери начин това да стане, дори да трябва да сравни резултатите от преди няколко дни със сесията от днес...
Всичко това се коригира с времето и опита. Не се ентусиазирай когато ти се случва и не му обръщай внимание. Приучи подсъзнанието си да извлича коректната информация по настоящата цел.
Ако потокът от Информация спре - поглеждам идеограмата и за момент пак получавам образ/емоция/усещане. Също ми хареса определянето на под-цели по важност - [X], [A], [ B ], [C] и тн.
Когато правиш сесия, не се връщай назад да гледаш идеограми и не се бави. Бързото изпълнение е от критична важност за успеха, особено в началото! Следвай стриктно програмата на Ед Деймс. [X], [A], [ B ] и т.н. не са точно подцели, а аспекти на целта.
В последните три дни направих почти 20 опита за RV и с изключение на 2-3 всичките имат "попадения"...
Супер

Няма да забравя това готино чувство, когато и аз започвах и имах такива попадения. Реално виждаш, че нещото работи и то при хора, които тепърва започват. Но имай предвид, че РВ е умение, за изграждането на което се изисква време и отдаденост. Неслучайно професионалистите в този „бизнес“ казват, че ти е необходим опит от около 100-тина изпълнени сесии, за да имаш едно добре работещо умение и стабилни, използваеми резултати.
За всички, интересуващи се от това как се учи РВ, мога да споделя моя опит. Започнах през 2012-та с дисковете на Ед Деймс (имаше линкове назад в темата), след което отидох на курса за начинаещи през февруари 2013 г. при RViewer (Поздрави, Boss

). Продължих да работя самостоятелно и в екип, и през септември 2013 г. минах нивото за напреднали. В началото на 2014-та последва и семинар за напреднали с допълнителни приложения в протокола. И досега работя активно. Мога да кажа, че живия контакт не може да бъде заменен от каквито и да е дискове, така че силно препоръчвам при възможност да се посети курс.
Понеже темата тук е много стара и в доста постове РВ се бърка с опитност извън тялото, телепатия и т.н., това е най-доброто и точно общо описание на РВ, което съм срещала на български в нета:
http://parallelreality-bg.com/statii/technical/433--remote-viewing-.html Разбира се, статията не е актуална относно инфото за курса, но всичко останало е.
Zarathustra, напоследък ме влекат все едни теми, свързани с астрофизиката, които със сигурност ще са ти интересни за изследване и на теб, щом си физик. Примерите, които даваш с въвличане на квантова механика в картинката, са много любопитни и ти предлагам като напреднеш в РВ да ги изследваме заедно.
Освен че може да се работи индивидуално, РВ е и отборна игра. Работи се в екип и за достоверни се считат само взаимно препокриващите се данни от поне двама вюъри. Има бг форум, достъпен за преминалите начално ниво, в който се работят проекти на най-различна тематика.