Автор Тема: Петър Дънов докарал комунистите в България  (Прочетена 55846 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

dolphain

• Гост
Това и Дънов не веднъж го е давал като идея, без да довежда никакви комунисти в България; за комунистите само е предричал, не е причинил

За съжаление обаче нещата не стоят така. Пускам два мои поста от една друга тема: "Тайни общества", които са цитати от Беинса Дуно! Има и други доказателства.

Ето какво казва Беинса Дуно:

"Те, комунистите, не знаят да управляват. Те и да искат, не могат да управляват, защото нямат знание. Досега 8 000 години те са чакали в Невидимия свят да бъдат пуснати на земята. Ние ги пуснахме, но те нямат знание. Трябва да мине много дълго време, докато се научат."

"Когато комунистите трябваше да дойдат на земята и в България, те дадоха обещание пред Небето да не закачат Бялото Братство, но те не удържаха на обещанието си. И затова ще отговарят пред Бога."

"Съвременния свят е обхванат от една нова идея - болшевизмът. Тя е Божествена идея, но опасно е да не се изопачи. Всяко ново движение, всяка нова идея е Божествена, но като се прилага, в нея се вмъкват човешки елементи - користолюбие, егоизъм и др., които я изопачават..."

"Ето и комунизма е една идея: Партия ли е комунизма? Партия, но по-добра от другите. трябва да мине тази партия, но и там няма да спре. Комунизмът разбира нещо общо, общност. В този смисъл всички трябва да имат еднакви права. Комунистическата идея е права, но тя не може да се приложи."

"...болшевизмът. Тя е Божествена идея"..." Ние ги пуснахме"..."Когато комунистите трябваше да дойдат на земята"...
Дъвиан,с цялото ми уважение към теб и постинга ти ;)не можах да рабера от къде става ясно че Учителя е докарал комунистите в България.Значи по горе Учителя говори за болшевизма,който се настани знаем в Русия след ВОСР.После дойде социализма и комунизма беше на път (ама нещо ги спряха отгоре).Според мен Учителя говори  , че Духовния свят е позволил "пускането "на комунистите и то не само в България,а както ни е известно и в доста други страни защото са можели да направят много хубави неща.За жалост те (комунистите )поеха друга посока. ;)

Дъвиан

• Гост
Така :D, значи - Учителя казва "Ние ги пуснахме". През 1917 г. Учителя е заточен във Варна, в хотел "Лондон" по поръка на цар Фердинанд, защото е казвал, че ако България не излезе от войната нейният съюзник Германия ще я загуби. Веднъж, докато бил в този хотел излязъл в дворчето пред хотела, вдигнал глава нагоре и се загледал в небето. Една негова ученичка го е наблюдавала скришом. Той усеща нейното присъствие и я вика при себе си. Казва й да запомни това, което ще се случи. Поглежда пак към небето с длани вдигнати на височината на гърдите и казва: "Реших да пусна болшевиките на земята!" След което се прибират в хотела. На друго място, по друго време той казва също: "Ние решихме да пуснем руснаците в България." Това "ние" е Бялото Братство, което се намира на един твърде висш, нематериален план от нашия свят. За него Учителя казва много неща... А каква е връзката на Учителя с това Братство, какво е неговото положение в него и други подобни въпроси - това принадлежи на доказване и обсъждане от истинските изследователи на духовното, които ще имат достатъчно висшо естество да се докоснат до тези проблеми и да ги разгадаят... Учителя казва: "Няма да ви казвам кой съм, за да не ви създавам карма"...

dolphain

• Гост
Така :D, значи - Учителя казва "Ние ги пуснахме". През 1917 г. Учителя е заточен във Варна, в хотел "Лондон" по поръка на цар Фердинанд, защото е казвал, че ако България не излезе от войната нейният съюзник Германия ще я загуби. Веднъж, докато бил в този хотел излязъл в дворчето пред хотела, вдигнал глава нагоре и се загледал в небето. Една негова ученичка го е наблюдавала скришом. Той усеща нейното присъствие и я вика при себе си. Казва й да запомни това, което ще се случи. Поглежда пак към небето с длани вдигнати на височината на гърдите и казва: "Реших да пусна болшевиките на земята!" След което се прибират в хотела. На друго място, по друго време той казва също: "Ние решихме да пуснем руснаците в България." Това "ние" е Бялото Братство, което се намира на един твърде висш, нематериален план от нашия свят. За него Учителя казва много неща... А каква е връзката на Учителя с това Братство, какво е неговото положение в него и други подобни въпроси - това принадлежи на доказване и обсъждане от истинските изследователи на духовното, които ще имат достатъчно висшо естество да се докоснат до тези проблеми и да ги разгадаят... Учителя казва: "Няма да ви казвам кой съм, за да не ви създавам карма"...
Петър Дънов докарал комунистите в България

Окултистът бил сърдит на страната заради лошото отношение към него 
С това заглавие е започната темата :o.Та за това идеше реч де ;)Учителя да не е като някоя разглезена госпожичка ,която се нацупва и се сърди  и пък ако има и власт да наказва.Несериозно -меко казано.
А за това че през 1917 година е решил да пусне болшевиките на земята-ми те явно са си пуснали разведката и са разбрали за решението му и затова набързо вдигнаха ВОСР ;)

Неактивен Gil-Galadh

• Много Писал
  • Публикации: 2 983
  • V to the A to the D-E-R
    • chigot.blogspot.com
Значи, не е хубаво да се бърка единното съзнание с кошерното му подобие, при което съзнанията на отделните малки компоненти са ликвидирани в полза на една обща, подчиняваща матрица. При единното съзнание няма обезличаване, а влагане на личността в полза на общо и единно начинание, което цени малките си компоненти не по-малко от себе си. За кошерната система малкият компонент е само клетка, която при необходимост или скука може да бъде жертвана. Единното съзнание учи на такава безгранична любов, която разгръща отделното същество до пределите на цялото; в един мистичен план може да се каже, че отделното съзнание е общото, единно съзнание, защото се е разтворило до тези предели; нещо, което кошерната система не допуска, защото отделният неин компонент е изолиран до рамките на своята клетка.
Единното съзнание изисква Его и личности за да не прерастне то в кошерно такова.
 В един практичен план,може да се каже че при единното съзнание и тази всеобща любов жените са общи...

"Да нямаш други богове освен Мене" не е израз на его, а на състрадание. Моля те, Gil-Galadh, не обвинявай Бога за собствената си егоцентрична склонност! Забраната към човека да си създава кумири, да им се кланя и да им служи, да има други богове освен Оногова, е предпазна мярка за хората; Бог е един и няма други неща, които да могат да бъдат Него, без да са Него. Същевременно, демоничните сили постоянно бълват заблуждения, с които да подлъжат хората и да ги тласнат към гибелни отклонения. Те се стремят да накарат хората да отдадат доверието и упованието си на чудовищни същности, които ще ги отдалечат от божествеността и ще ги хвърлят в бездната. Ето защо, първата божия заповед, която толкова смело и произволно се цитира тук, има напълно алтруистично значение; Бог е толкова абсолютен, всемогъщ и безкраен, че въобще - ама въобще не се нуждае от електорат, нито от данъкоплатци, нито от аудитория.
В интерес на истината "Да нямаш други богове освен мен" звучи точно като "Не влизай в тая стая" казано на любопитно хлапе.А библията е изпълнена с примери за ЕГОТО на Шефа.Шък и да нямаш ДРУГИ богове освен мен,говори че съществуват други богове,нали?
От къде реши че  е един? От къде на къде ще забранява и после ще ми разправя за свобода на избора?
 Да не говорим че езическите религии с многото си божества предполагат много по-голяма духовност и разбиране на света и много по-малка степен на манипулация.

Но ти, Gil-Galadh, имаш нужда от своя Бог, Който непрестанно те държи над водата и ти дава кислород, колкото и да се напъваш да слезеш под нея и да се удавиш в безразсъдното си буйство да бъдеш `тартор` в един измислен свят на дяволски битки. (Говоря алегорично и от гледна точка на християнството - нищо лично към когото и да било.) Ако Бог изхождаше егоистично, направо би ни затрил още в самото начало и не би ни поднесъл собствения Си Син, нито който и да било от Своите светци! Цялото християнство е разказ за божието милосърдие, което непрестанно прави опити да достигне до човешкото сърце, да го стопли и да го върне обратно в лоното на Светлината.
Ми нямам нужда,имам си изобилие от богове. Ако Християнският Бог не беше егоист,нямаше да окрадне най-безсрамно всичко в религията си от другаде,нямаше да говори глупости като "да се претрепе с камъни тоз дето не е от наща вяра" нито пък щеше да има куп дргу глупости.А наистина се радвам че изпрати сина си Муун,и сина си Висарион,и сина си Иисус и още куп други умопобъркани,дето и свети Отци ги наричат на всичкото отгоре.Цялото християнство е една голяма гавра с духовността и идеята за вярата и абсолютно политическо средство

За да е по темата все пак-Не мога да разбера защо толкоз го превъзнасяте тоя Дънов? Изключително забавен е-пише едно,след две страници обратното(не е моя книгата в която го видях,ама беше гоклям смях),да не говорим че е изпълнен с грешки,или пък това че не казва нищо кой знае кокло ново...А че решил да пусне комунистите в БГ,то е щото бях в добро настрение и му позволих,а не че те са тръгнали да ни превземат и са ни обявили война...
« Последна редакция: Август 01, 2006, 14:30:44 pm от Horus »
-Какво е дзен?  -Fire-water burn на Bloodhound gang chigot.blogspot.

Дъвиан

• Гост
Благодаря, че с отношението си потвърждаваш думите ми! :D

Неактивен Tina

• Доста Писал
  • Публикации: 1 692
Аз пък ще се върна на моята мисъл ако не ви досаждам.....

Както писах Дънов много ме дразнеше, имах и имам разкошни приятели "дъновисти", ама аз съм прекалено грешна за учението. Независимо от всичко приемах всичките им книги, видео и подаръци свързани с учението. През годините много пъти ги хващах и ги захвърлях раздразнена от обидите на Дънов срещу Българите и безмерната му арогантност - нещо като историята с довеждането на комунистите.....

Събитията през последната година обаче ми позволиха да поставя на жестоко изпитание методите му за лечение с цветове и музика, сравнявайки ги с доста популярни методи в натурални клиники или салони за разхубавяване. Досега изследванията показаха, че паневритмията най-добре балансира човека! Дори "евритмията" на Щайнер няма този ефект. Да не говорим за съвременните релаксиращи композиции които разрушават човека повече отколкото помагат.

Но....човек се учи! Дънов има повече последователи в чужбина отколкото в България. (Защо ли винаги се получава така?)

Аз ви обърнах внимание на обидите в речника му, както и на Ошо само защото и аз узрях да ги разбера - тези обиди са насочени директно срещу егото на човека. Его, което, ако се контролира ще превърне човека от последовател в ученик! Или ако трябва да ви дам примери, ще ви дам един много кратък. Дънов учи хората да са вегетарианци. Последователите ще го изпълянват без да задават въпроси, а учениците ще ги зададат и ще разберат защо - заради божествената енергия на живите организми, които поемаме с храната, а не страха и отровите на убитите от нас животни...... Обидите са били необходими както опъването на ушите или пръчката в старите училища, но от учител, който учениците са боготворили - учител, който е бил най-важен заедно с кмета и попа. Все пак не забравяйте времето през което е проповядвал Дънов и разбиранията тогава!

За коминистите не знам - може би, НО ЗА ПАНЕВРИТМИЯТА ЗНАМ! Проверих го! Не е чудно че Невен е плакала - и аз плаках като слушах изпълнението от Рила през 2003-та. Заедно със сълзите са излизали и негативните енергии......

dolphain

• Гост
Цитат
Аз ви обърнах внимание на обидите в речника му, както и на Ошо само защото и аз узрях да ги разбера - тези обиди са насочени директно срещу егото на човека. Его, което, ако се контролира ще превърне човека от последовател в ученик! Или ако трябва да ви дам примери, ще ви дам един много кратък. Дънов учи хората да са вегетарианци. Последователите ще го изпълянват без да задават въпроси, а учениците ще ги зададат и ще разберат защо - заради божествената енергия на живите организми, които поемаме с храната, а не страха и отровите на убитите от нас животни...... Обидите са били необходими както опъването на ушите или пръчката в старите училища, но от учител, който учениците са боготворили - учител, който е бил най-важен заедно с кмета и попа. Все пак не забравяйте времето през което е проповядвал Дънов и разбиранията тогава!

За коминистите не знам - може би, НО ЗА ПАНЕВРИТМИЯТА ЗНАМ! Проверих го! Не е чудно че Невен е плакала - и аз плаках като слушах изпълнението от Рила през 2003-та. Заедно със сълзите са излизали и негативните енергии......

Тина,благодаря :)
« Последна редакция: Август 01, 2006, 14:34:50 pm от Horus »

Неактивен ----------

• Доста Писал
  • Публикации: 1 581
Отг: Петър Дънов докарал комунистите в България
« Отговор #67 -: Август 07, 2006, 12:17:53 pm »
За доказвания, както Дъвиан си представя, трудно ще можем да говорим по отношение на Беинса и на духовните светове. Както Дъвиан знае, аз съм представител на науката за доказването и мога да кажа, че доказване в тая област мъчно се търси... И така, остава по-висшият вариант на това - вярването, което се пробужда с разумност и желание. Дъвиан разбира тая по-мъдра форма и ще се съгласи с мен.

Независимо от биографичните справки, които Дъвиан любезно сподели с нас, мисля, че все пак "идването на комунистите" или което и да е такова важно събитие в живота на хората не може да бъде следствие от едно затваряне на някого в хотел "Лондон"; вероятно такива неща се планират от доста по-далеко и се свеждат на Земята през векове подготвителни предпоставки.

Сигурно е, че нито комунистите, нито каквото и да било, не може да дойде или да си отиде без небесните селения да допуснат това. Такова допускане обаче, би трябвало да има доста по-аргументирано основание и такова няма да може да се черпи в мимолетното нечие хрумване: заточиха ме и хоп - пускам им комунистите, та да видят те НРБ!  :P

И така, пак твърдя: Петър Дънов НЕ Е ДОКАРАЛ КОМУНИСТИТЕ В БЪЛГАРИЯ, а само е предрекъл тяхното идване. (Едно от последните събития около земния път на Дънов е свързано с предричането му, че "когато те дойдат, аз ще си отида". Малко след установяването на "народната власт", "народната милиция" идва да арестува Петър Дънов, по програмата за ликвидиране на всички по-изявени интелектуалци и духовни хора на страната и заменянето им с работническа скотоумност; оказва се, че Дънов е починал два-три дни преди тяхното идване за ареста...)

Щом комунистите са същества, които са чакали идването си на Земята 8`000 години, значи, това наистина е един дълъг процес. В такива дълги неща обикновено моментът се насрочва поради много фактори, все с голямо значение и дълготрайно проявление. Великата октомврийска социалистическа революция не е спонтаннен акт - шепа пияни моряци да се плеснат по челата и да идат да сринат царския дворец. Не, такива неща се подготвят доста дълго, създава се за провеждането им обществена обстановка, населението се подготвя... Така че, дори и да беше някой взел решение, то трябва да е станало поне няколко десетилетия по-рано. А после, когато наблюдаваме изнемощяването на Централния съюз и напредването на Червената армия към Балканите и на Запад, можем да говорим просто за ефекта на поредица от падащи блокчета домино; причинно-следствената верига е задвижена и прегазването на малка държава като Царство България, е просто въпрос на минути. Няма решения в тези минути - тук вече нещата подлежат на "природо-научно" доказване 8)

*

И понеже ми стана гадно, дори без да съм "дъновист", когато се цитират думите на Учителя по отношение на комунизма, нека да поразсъждаваме за този политически строй. Това е най-възвишената политическа идея, която съвременният свят е раждал. Само ранната християнска общиария може да я превъзхожда по издигнатост. Особено за момента, когато социалистическата идея се е появила в официалния бял свят (в духовните селения тези неща стават значително по-рано), тази идея е била възторжен отговор на всички социални и нравствени противоречия в набиращото сила индустриализиращо се общество. Откровеното желание на истинските комунисти (някои от тях и в моя род, с които като дете съм беседвал за смисъла на комунизма и съм го сравнявал с християнството) е да донесат социално равенство и разбирателство, в което всеки да има минимума за своето съществувание, гарантиран от държавната власт и доставящ му средства за достоен живот. В известен смисъл това беше постигнато от комунизма и именно в това постижение по-възрастните хора от ниските слоеве намират привлекателност в този строй: преди това нямат нищо, а с "народната власт" имат ток, вода, железница до селото, безплатно училище и болница... На фона на тези социални завоевания комунизмът наистина стои привлекателно предвид страховитата бедност и безисходица за обикновените хора на Източна Европа от онова време. Такива неща дават основание на Дънов и на който и да било коментатор от онова време да говорят, че това е нова, прогресивна идея.
              Преди да ме заплюете обаче, да кажем и лошата страна - също посочена от Петър Дънов, както и от останалите Учители от онова време, която днешната седесарска пропаганда раздува до главозамайваща безкрайност. Върховният грях на комунизма е, че осъществи своята социална система, като заграби материалните блага от аристократичната част на населението и впрегна целия интелектуален и духовен потенциал в материално производство. Така се постига едно прогресивно оскотяване, възвишените в скромността си и своята спретнатост обикновени хора се самозабравят с налудничавата идея, че са равни на интелектуалците, ражда се безнравственост и материализъм. Това е в съзвучие с остатъците от романтизма на ХІХ век, когато индустриализацията и модернизацията дава надежда, че в един момент производството ще бъде достатъчно масово и достъпно като себестойност, за да удовлетвори; още не са познавали чудовищността на Капитала... В това романтическо недомислие на комунистите се състои и тяхната неготовност да прокарат идеите си на земята, за която Дънов ясно говори. Тук идва и още един проблем - егоизма на отделните хора, който подкопава устоите на комунистическата идея и я унищожава; по-възрастните от вас помнят как в последните си десетилетия българският "зрял" социализъм беше напълно опошлял и прояден откъм всякакъв морален авторитет. Унищожаването на културата и замяната й с партийно-удобни гротески, както и поставянето във властта на също така партийно-удобни номенклатурни бездарници, са двата източника на разложение, от които комунизмът беше прояден и не можа да се осъществи в прекрасните си христовишни мащаби. За това Дънов също говори. И ако е вземал някакви решения по тези въпроси, това не е Петър Дънов, нито дори Беинса Дуно, а Онова, Което стои над всичко и с Което "едно Са".
Цитат
За да има надежда, че такова велико събитие щ

Неактивен Tina

• Доста Писал
  • Публикации: 1 692
« Отговор #68 -: Август 07, 2006, 15:56:41 pm »
Цитат
Това е в съзвучие с остатъците от романтизма на ХІХ век, когато индустриализацията и модернизацията дава надежда, че в един момент производството ще бъде достатъчно масово и достъпно като себестойност, за да удовлетвори; още не са познавали чудовищността на Капитала...

И индустриализацията / капитализма и комунизма са спечелили масите с "добри" платформи. Комунизма - с равенство и братство, класова свобода, а индустриализацията - с обещания за облекчаване на труда и модернизация на живота.

И в двата строя печели вихрушката на върха, но не хората!

Според мен обаче всеки строй е урок за човечеството и се поражда от нуждите на епохата:

- Феодалния е бил необходим, за да има кой да защитава селяните. Също царете са били необходими за да управляват феодалите на едно етническо население.

- Индустриализацията е била необходима, за да облекчи живота на хората и да се справи с нарастналата нужда от стоки впредвид бума на населението.

- Комунизма е обединил идеалите на хората за модернизация И равенство.

- Демокрацията добавя СВОБОДА към защитата и управление, модернизацията и равенството. 

.....

В крайна сметка на мен идеала ми за общество е Слънчевия град от "Незнайко в Слънчевия град" на Николай Носов.  :D :D :D

Неактивен Alien

• Много Писал
  • Публикации: 6 658
  • WATCHER
« Отговор #69 -: Август 07, 2006, 16:38:43 pm »
Аз напълно подкрепян казаното от  flyDragon за комунизма. Въпреки че реално комунизъм напрактика никъде не беше постигнат в света - всички бяха в етапа на социализма  ;) Тази идея за съжаление не може да се реализира  защото по-голямата част от хората не са готови за нея. Те я приемаха защото им беше наложена. А пък тези които им я наложиха се възползваха по най-безкруполния начин от нея за да задоволят материализма си. Наложено беше всички да са ти другари! Да ама хората не се чувстваха по този начин.При тях оставаше завистта и омразата. Но понеже аз съм живял като дете в този период и не съм се докосвал до всичките тези долни деяния които са вършени в името на комунистическата идея трябва да кажа че поне децата или поне по-голямата част от тях живееха в една щастлива илюзия. Играеха свободно пред блоковете, престъпността беше сведена до минимум, бяха нахранени, имаха безплатни учебници , училищата бяха пълни с деца - имаже даже Ж паралелки. Сега всичко е различно, много различно. - Уж привидно дадената свобода всъщност даде поле за действие на престъпниците, а хората макар и свободни да изказват своите убеждения са  под постоянен страх от ширещата се престъпност. Разбира се предвид хода на историят комунизма и идеите които изповядва трябва сериозно да се реформират за да има шанс подобна форма на управление да влезе отново в действие. Но Дънов е бил абсолютно прав че и тези които налагат комунистическата идея а и хората като цяло не са готови за нея и тя е била обречена на провал.

Дъвиан

• Гост
« Отговор #70 -: Август 09, 2006, 20:26:21 pm »
Независимо от биографичните справки, които Дъвиан любезно сподели с нас, мисля, че все пак "идването на комунистите" или което и да е такова важно събитие в живота на хората не може да бъде следствие от едно затваряне на някого в хотел "Лондон";

мимолетното нечие хрумване: заточиха ме и хоп - пускам им комунистите, та да видят те НРБ!  :P

Хахаха, абе flyDragon..., това за заточването е само част от въведението на разказа, то няма отношение към темата, а е само за естетическа орнаментация  и уточнение за топиката на събетието. Чудно направо как криво си разбрал ;D

Неактивен ----------

• Доста Писал
  • Публикации: 1 581
« Отговор #71 -: Август 11, 2006, 01:12:38 am »
Да, именно като орнаментация го дадох.
То май и целият живот тук
си е една естетическа орнаментация...
Цитат
За да има надежда, че такова велико събитие щ

Неактивен veselqk-U

• Малко Писал
  • **
  • Публикации: 255
« Отговор #72 -: Август 13, 2006, 10:20:35 am »

Петър Дънов е пророкувал идването на комунистическата власт, поне 20 години преди 9 септември 1944, твърдят негови последователи. В своя беседа от началото на Двадесетте световноизвестният окултист предупредил, че България я чакат 9 петилетки в компанията на болшевиките. Русия не послуша Толстой и духовенството доведе болшевизма, казал Дънов. Болшевиките - това са камшикът на Бога. Те са неверници и те действат с оръжие. След 1945 година болшевизмът ще дойде в България и няма да си тръгне от тук най-малко 45 години.
Петър Дънов изтъкнал в беседата си, че причината за идващата комунстическа власт е в лошото отношение на болшинството от българите към самия него. И сега те мислят, че могат да се повдигнат против мен, казал духовникът. Това, което аз говоря, са Божии думи, това са Божии закони. Ако те се опитат да заличат Божиите закони, Господ ще ги заличи от лицето на земята. Със спирането на събора тук (Велико Търново, септември 1923 година) дойде земетресението в Япония. Една връзка има. Това показва, че цялото човечество е като в един организъм. Преди 5 години ме глобиха 25 лева, че съм проповядвал без позволение, без да взема разрешение от началството. И моят повереник каза "Да заведем дело". Не, казвам, да платим. Два милиарда и половина глоба наложиха на България заради тези 25 лева. Ще кажете - една случайност, съвпадение, но нека направят още един път опит - пак същото ще дойде.
Неведнъж в лекциите си Дънов е споделял пред своите поклонници разочарованието си от българите. Когато Христос дойде между евреите, какво им остави, питал той. Нищо не им остави, задигна си филмите. Така ще направя и аз. Няма да дам нито един косъм от главата си на българите. Каквото давам, един ден ще си го взема. Ще си вдигна тялото - цигулката и лъка си, и ще си замина, а те ще останат само със свиренето си.
Аз исках да направя едно добро на българите, да им покажа как да намерят еликсира на живота, но сега вече нищо няма да им дам. Те ме нарекоха какъв ли не - идолопоклонник, самозванец, ругаха ме и затова: да правят каквото искат, повече не се интересувам от тях. Употребих близо 12 години да изследвам българската глава, но я намерих много дебела. В дебелата глава няма много ум. Това не е за докачение, а факт. Исках да напиша нещо върху тия мои изследвания, което щеше да ползува българите. Това ще си остане за мене. И затова колкото научни данни съм събрал, ще ги задържа за себе си. Още 2000 години българинът ще си блъска главата, докато тя узрее.
С цел по-бързото "узряване" на тая глава трябвало да дойдат комунистите. Свършекът на века се изразява в едно чистене на старото човечество, за да може на негово място да дойде новото човечество, обяснил духовният водач. Един период завършва през 1945 г. Тогава започва друг период, който ще трае също 45 години, до 1990-а. Идват такива времена и идва такава власт, че който й се противопостави, ще си положи костите в земята. Настъпва една голяма диктатура, допусната да изчисти застоялата тиня. Когато се размъти една вода, трябва да мине време, за да се изчисти. През тоя период ще тече мътната вода, отсякъл Дънов.

Георги КАЛЕНДЕРОВ

Всеки Учител е непревъзмогнал егото си мъдрец и е точно толкова глупав,колкото и последователите си,но с повече способности,а те са нищо.Няма нищо чудно,че ги е дрънкал такива.Откъде знае,че "дебелата" ни глава не е по-мъдра от него,и няма нужда от "мъдростта" му.

Ай сектир. >:(

justbboy

• Гост
« Отговор #73 -: Август 13, 2006, 14:12:41 pm »

Петър Дънов е пророкувал идването на комунистическата власт, поне 20 години преди 9 септември 1944, твърдят негови последователи. В своя беседа от началото на Двадесетте световноизвестният окултист предупредил, че България я чакат 9 петилетки в компанията на болшевиките. Русия не послуша Толстой и духовенството доведе болшевизма, казал Дънов. Болшевиките - това са камшикът на Бога. Те са неверници и те действат с оръжие. След 1945 година болшевизмът ще дойде в България и няма да си тръгне от тук най-малко 45 години.
Петър Дънов изтъкнал в беседата си, че причината за идващата комунстическа власт е в лошото отношение на болшинството от българите към самия него. И сега те мислят, че могат да се повдигнат против мен, казал духовникът. Това, което аз говоря, са Божии думи, това са Божии закони. Ако те се опитат да заличат Божиите закони, Господ ще ги заличи от лицето на земята. Със спирането на събора тук (Велико Търново, септември 1923 година) дойде земетресението в Япония. Една връзка има. Това показва, че цялото човечество е като в един организъм. Преди 5 години ме глобиха 25 лева, че съм проповядвал без позволение, без да взема разрешение от началството. И моят повереник каза "Да заведем дело". Не, казвам, да платим. Два милиарда и половина глоба наложиха на България заради тези 25 лева. Ще кажете - една случайност, съвпадение, но нека направят още един път опит - пак същото ще дойде.
Неведнъж в лекциите си Дънов е споделял пред своите поклонници разочарованието си от българите. Когато Христос дойде между евреите, какво им остави, питал той. Нищо не им остави, задигна си филмите. Така ще направя и аз. Няма да дам нито един косъм от главата си на българите. Каквото давам, един ден ще си го взема. Ще си вдигна тялото - цигулката и лъка си, и ще си замина, а те ще останат само със свиренето си.
Аз исках да направя едно добро на българите, да им покажа как да намерят еликсира на живота, но сега вече нищо няма да им дам. Те ме нарекоха какъв ли не - идолопоклонник, самозванец, ругаха ме и затова: да правят каквото искат, повече не се интересувам от тях. Употребих близо 12 години да изследвам българската глава, но я намерих много дебела. В дебелата глава няма много ум. Това не е за докачение, а факт. Исках да напиша нещо върху тия мои изследвания, което щеше да ползува българите. Това ще си остане за мене. И затова колкото научни данни съм събрал, ще ги задържа за себе си. Още 2000 години българинът ще си блъска главата, докато тя узрее.
С цел по-бързото "узряване" на тая глава трябвало да дойдат комунистите. Свършекът на века се изразява в едно чистене на старото човечество, за да може на негово място да дойде новото човечество, обяснил духовният водач. Един период завършва през 1945 г. Тогава започва друг период, който ще трае също 45 години, до 1990-а. Идват такива времена и идва такава власт, че който й се противопостави, ще си положи костите в земята. Настъпва една голяма диктатура, допусната да изчисти застоялата тиня. Когато се размъти една вода, трябва да мине време, за да се изчисти. През тоя период ще тече мътната вода, отсякъл Дънов.

Георги КАЛЕНДЕРОВ

Всеки Учител е непревъзмогнал егото си мъдрец и е точно толкова глупав,колкото и последователите си,но с повече способности,а те са нищо.Няма нищо чудно,че ги е дрънкал такива.Откъде знае,че "дебелата" ни глава не е по-мъдра от него,и няма нужда от "мъдростта" му.

Ай сектир. >:(

Бате не знам дали си достатъчно запознат с ученията на Дънов за да говориш такива неща , но ако не си един съвет - разучи ги  ;)
..ако пък си ... пак не знам твоя си работа :)

Неактивен veselqk-U

• Малко Писал
  • **
  • Публикации: 255
« Отговор #74 -: Август 15, 2006, 02:46:08 am »

Бате не знам дали си достатъчно запознат с ученията на Дънов за да говориш такива неща , но ако не си един съвет - разучи ги  ;)
..ако пък си ... пак не знам твоя си работа :)

Виж,едва ли учението му има стойност след като води към високомерие.Какъв е той,че ще съди българите!
Е..ти,той какъв е,марсианец?

Били ни дебели главите.А къде пише,че не може?
Според мен най-добре ще е да не се бъркат разни "Учители" в хорските работи,ако имат да казват нещо да го казват и толкоз.Без да коментират или да се разочароват.

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27