Аз пък ще се върна на моята мисъл ако не ви досаждам.....
Както писах Дънов много ме дразнеше, имах и имам разкошни приятели "дъновисти", ама аз съм прекалено грешна за учението. Независимо от всичко приемах всичките им книги, видео и подаръци свързани с учението. През годините много пъти ги хващах и ги захвърлях раздразнена от обидите на Дънов срещу Българите и безмерната му арогантност - нещо като историята с довеждането на комунистите.....
Събитията през последната година обаче ми позволиха да поставя на жестоко изпитание методите му за лечение с цветове и музика, сравнявайки ги с доста популярни методи в натурални клиники или салони за разхубавяване. Досега изследванията показаха, че паневритмията най-добре балансира човека! Дори "евритмията" на Щайнер няма този ефект. Да не говорим за съвременните релаксиращи композиции които разрушават човека повече отколкото помагат.
Но....човек се учи! Дънов има повече последователи в чужбина отколкото в България. (Защо ли винаги се получава така?)
Аз ви обърнах внимание на обидите в речника му, както и на Ошо само защото и аз узрях да ги разбера - тези обиди са насочени директно срещу егото на човека. Его, което, ако се контролира ще превърне човека от последовател в ученик! Или ако трябва да ви дам примери, ще ви дам един много кратък. Дънов учи хората да са вегетарианци. Последователите ще го изпълянват без да задават въпроси, а учениците ще ги зададат и ще разберат защо - заради божествената енергия на живите организми, които поемаме с храната, а не страха и отровите на убитите от нас животни...... Обидите са били необходими както опъването на ушите или пръчката в старите училища, но от учител, който учениците са боготворили - учител, който е бил най-важен заедно с кмета и попа. Все пак не забравяйте времето през което е проповядвал Дънов и разбиранията тогава!
За коминистите не знам - може би, НО ЗА ПАНЕВРИТМИЯТА ЗНАМ! Проверих го! Не е чудно че Невен е плакала - и аз плаках като слушах изпълнението от Рила през 2003-та. Заедно със сълзите са излизали и негативните енергии......