има много повече съзвездия от зодиите, не могат всички да станат зодиакални знаци. Освен това между съзвездие и зодия има разлика и тя е 24 градуса

Независимо, че някои набедени за астролози се излагат дори в ефир с това - пример Алена в предаването на Слави, заявявайки - "Слави аз знам, че когато си раждан, Слънцето е било в съзвездие Везни" (Демек каза, че Слави е скорпион, но той не е, зодия Везни е).
Има някаква логика да има повече знаци, но това е заместено в някои астрологични школи с бели и черни полутонове на знаците - т.е. първата половина и втората половина на някой знак, и тези полутонове дават различни характеристики. т.е. зодия Паяк си е част от втората половина на телец и първата половина на близнаци (ако не ме лъже паметта как бяха по време).
Колкото за кръста, той винаги е присъствал в астрологията и означава материя, както полумесецът означава дух - пример знакът на Юпитер означава духът върху материята, докато знакът на Сатурн - материята върху (или ограничава) духа. Старият символ на Марс е бил обратният на Венера - кръг с кръст отгоре и е означавал материята върху светлината. Венера пък е - светлината, която е над материята. Или светлината, която се ражда от материята, или светлината, която овладява материята. Знакът на Марс по-късно е сменен на кръг със стрелка - изливаща се (насочена) светлина (сила).