Автор Тема: "Защо Бог не е виновен за злото"  (Прочетена 49089 пъти)

0 Потребители и 10 Гости преглежда(т) тази тема.

Неактивен H.

• Много Писал
  • Публикации: 8 652
  • In Lies We Trust...
Отг: "Защо Бог не е виновен за злото"
« Отговор #60 -: Март 26, 2006, 01:34:39 am »
Кои са тези хора, дето разбират? Много ми е интересно. Защо не си направите труда да изучите и обратната страна на монетата преди да говорите празни приказки с които разсмивате децата? Не се притеснявайте - няма да се опръскате с кал и мръсотия ако просто си позволите да се запознаете и с другите религии и вярвания. Изводите тогава се натрапват самички.

Примера беше даден под общ знаменател - т.е. - неконкретно. И не е насочен към теб. И кой говори празни приказки? Явно само не и ти?

Неактивен zaio

• Четящ
  • *
  • Публикации: 127
« Отговор #61 -: Март 26, 2006, 13:18:46 pm »
Абе хора защо нападате Gil-Galadh за това, че не е ревностен християнин, ми той човека може да е будист пък вие веднага го изкарахте пръв приятел на Сатаната. А със тези изказвания по-надолу доказвате, че всъщност не приемате различните от вас, хората които не споделят вашите виждания и вашите вярвания и се мъчите да наложите вашата теза като вярна. Ами всеки да си вярва в каквото си иска. Въпроса е да не вреди на себе си и на околните.
Най-добрата рецепта за щастие е- да използваш парите си не за да трупаш вещи, а преживявания!

Неактивен Gil-Galadh

• Много Писал
  • Публикации: 2 983
  • V to the A to the D-E-R
    • chigot.blogspot.com
« Отговор #62 -: Март 26, 2006, 14:24:55 pm »
Ох, ох, ох >:(
Луцифер баща на човечеството еквивалент на Хор - ха ха ха :P Ами води се "баща" щото неговите марионетки са ни резнали ДНК-то. БАЩАТА е друг иначе.
Сатанаил е подданик на Луцифер.
А това за Хор и Луцифер гледай да не го кажеш някъде пред хора дето разбират :P
чеаз от такива хора съм го научил.Лусифер  се води  баща във същия смисъл,в който и Хор-демек създател.И не само човечеството.Цялата вселена е създадена от неговия съюз с Диана

Ницше ми е любимият философ. И при все това не се имам за сатанистка.
А все си мислех, че сатанизма се появява в халдейската религия или вавилоската. Казват, че били еднозначни. И да, че сатана означава просто противник. Явно за да има хармония, нали знаеш добро-зло, топло-студено, елементарен дуализъм. И от там сатанизма е еднозначен със съвременния атеизъм. Идеята за атеизма е като сичко - добре забравено старо.
Говоря,че  разбиранията на съвремнния сатанизъм се доближават до Ницше. И почитат Сатан като тоз дето трябва да се почита.Иначе май винаги ги е имало-дуализма си е нещо нормално
-Какво е дзен?  -Fire-water burn на Bloodhound gang chigot.blogspot.

Неактивен Gil-Galadh

• Много Писал
    • chigot.blogspot.com
« Отговор #63 -: Март 26, 2006, 15:03:12 pm »
Бог дава на човека правото да избира,т.е. свободна воля.
Според мен основния избор,най-малкия незначителен или дори основния обобщителен избор е изборът между добро и зло.Каквото пожелаем да следваме,то става основен фактор при зимането на решения за напред.Без добро или без зло,няма свобода.Всичко се превръща в една еднородна среда,безразличие или както казват богословите в "Небитие".
Всъщност точно без добро и зло има свобода.Когато има добро и зло ТРЯБВА да правиш избор
.Като ги няма правиш квото си искаш

Мислех си,че гърците,докато все още се кланяли на техните си божества,са наричали така Истинния Бог.
Не.Произхода на вярването в Луцифер и ДИана е в областа на днешна Венеция

преминаващ

• Гост
« Отговор #64 -: Март 26, 2006, 15:27:17 pm »
Да, но и не винаги знаенето накъде отиваш води до въпросното място.  ;D

Eon

• Гост
« Отговор #65 -: Март 26, 2006, 15:39:39 pm »
Карате се и спорите за безмислени работи според мен.
Сега ми хрумна като се замислих, защо пък не БОГ да е съставен от добро и зло, т.е. той е една монета на която двете му страни да са добро и зло...
и разните му там такива работи. Не ме бива да се изказвам.
Сигурно сега ще има постове от типа на : Еми да де и аз това говоря :)

Неактивен Gil-Galadh

• Много Писал
    • chigot.blogspot.com
« Отговор #66 -: Март 26, 2006, 15:57:56 pm »
е ми да де-и аз това говоря :D :D :D.
 Щегувам се.За шефовете няма добро и зло

преминаващ

• Гост
« Отговор #67 -: Март 26, 2006, 16:52:46 pm »
Еон, не се караме, а спорим  :P
Та ... монетата няма нито една страна  :P

Eon

• Гост
« Отговор #68 -: Март 26, 2006, 17:56:19 pm »
Еон, не се караме, а спорим  :P
Та ... монетата няма нито една страна  :P
Тъй де, няма значение

tsv

• Гост
« Отговор #69 -: Март 27, 2006, 13:43:21 pm »
Абе хора защо нападате Gil-Galadh за това, че не е ревностен християнин, ми той човека може да е будист пък вие веднага го изкарахте пръв приятел на Сатаната. А със тези изказвания по-надолу доказвате, че всъщност не приемате различните от вас, хората които не споделят вашите виждания и вашите вярвания и се мъчите да наложите вашата теза като вярна. Ами всеки да си вярва в каквото си иска. Въпроса е да не вреди на себе си и на околните.

Всъщност точно това имах предвид с
Цитат
И още нещо ми е чудно, защо така наречените християни обявават всеки, който има малко по-различно мнение от тяхното за сатанисти?
Лусифер  се води  баща във същия смисъл,в който и Хор-демек създател.И не само човечеството.Цялата вселена е създадена от неговия съюз с Диана
Мислех си, че е пряк създател на земята и хората. Но за нас специално първоначално е отказал да го направи, за да не загубим божествената искрица в нас и е потърсил помощ. Което го е обвързало твърде много със земята. Ама малко не мога да обяснявам като хората, така че по-добре да спра. И без това ми е писнало от спорове с християни, които не приемат чуждо мнение.
Бтв. Аз също съм християнка. Обаче парадокс - християните ме мислят за сатанистка, сатанистите - за християнка.

Ysmin

• Гост
« Отговор #70 -: Март 30, 2006, 09:14:55 am »

Сега ми хрумна като се замислих, защо пък не БОГ да е съставен от добро и зло, т.е. той е една монета на която двете му страни да са добро и зло...
  Бог е и добро, и зло, но при това Той е над двете. Това е като с дървото. Да кажем, че корените са злото, а клоните са доброто. Но те са едно, те са части от едно и също дърво. Злото е по-низша проява на Истината, а доброто е по-висша проява на Истината. Няма нощ без светлина, дори и в най-тъмната нощ винаги има поне мъничко светлина. Но Бог е в двете и отвъд двете, така както небето е над дървото.

Ако кажете, че Бог не е в злото, значи казвате, че Бог не е всеприсъстващ. А това е все едно да кажете, че Бог не е Бог. Бог е и в двете, но Той не е обвързан от тях. Той е като лодка, която е във водата и същевременно над водата.
От чисто духовна гледна точка не съществува добро или зло. Злото съществува само в менталния свят. Това, което смятаме за зло, е всъщност по-малка истина или несъвършенство, израстващо в по-голяма истина или по-съвършена реалност.

Чинмой Кумар Гош
« Последна редакция: Март 31, 2006, 00:24:49 am от Horus »

Eon

• Гост
« Отговор #71 -: Март 30, 2006, 10:54:01 am »

:P
Аз съм бил голям философ бре :-\

Неактивен Gil-Galadh

• Много Писал
    • chigot.blogspot.com
« Отговор #72 -: Март 30, 2006, 12:46:43 pm »
  Бог е и добро, и зло, но при това Той е над двете.
По-скоро е никое от двете.За Нея тези понятия не съществуват.Ако се замислиш и за нас е така и за това твърдения като

Злото е по-низша проява на Истината, а доброто е по-висша проява на Истината.
са несъстоятелни

От чисто духовна гледна точка не съществува добро или зло. Злото съществува само в менталния свят. Това, което смятаме за зло, е всъщност по-малка истина или несъвършенство, израстващо в по-голяма истина или по-съвършена реалност.
да твърдиш че от едната страна не съществува добро и зло,а от друга че едното е по-малко от другото е леко глупаво.Двете са просто два различни пътя,различни методи,различно ефективни при различни хора

virtual

• Гост
« Отговор #73 -: Март 30, 2006, 17:46:25 pm »
Бог не е зло не се заблуждавайте, това са глупави съждения които нямат реални доказателства и са поредните изфабрикувани глупости. Бог ако беше наравно добър и лош щеше да приема всичко каквото се прави(добро и зло), но както виждате той  осъжда злото.

Неактивен zaio

• Четящ
  • *
  • Публикации: 127
« Отговор #74 -: Март 30, 2006, 18:14:06 pm »
Как?
Най-добрата рецепта за щастие е- да използваш парите си не за да трупаш вещи, а преживявания!

Сходни теми

Заглавие / Започната от Отговора Последна публикация
0 Отговора
12841 Прегледи
Последна публикация Май 01, 2006, 17:33:08 pm
от fisk
51 Отговора
72057 Прегледи
Последна публикация Април 17, 2012, 03:16:48 am
от Hacko
14 Отговора
25461 Прегледи