Автор Тема: "Защо Бог не е виновен за злото"  (Прочетена 49113 пъти)

0 Потребители и 4 Гости преглежда(т) тази тема.

Неактивен Mirotvorec

• Много Писал
  • Публикации: 3 789
  • Азъ, от Народа на Еднорога
    • http://silverunicorn.org/
Отг: "Защо Бог не е виновен за злото"
« Отговор #45 -: Март 18, 2006, 20:49:46 pm »
Като ти чета съобщенията, разбирам, че "твоят" Бог доста е погъделичкал егото ти и по-точно една черта в него-чувството за превъзходство над тези, които не са възприели твоята истина.
Не мисли като човек!-Крион

virtual

• Гост
« Отговор #46 -: Март 18, 2006, 21:04:36 pm »
Истината е само една и тя не е въпрос на его.
Колко истини може да има?
Има само една.
Колко лъжи има?
Може да се лъжем цял ден и пак да не достигнем до целта.

Неактивен Mirotvorec

• Много Писал
« Отговор #47 -: Март 18, 2006, 21:14:17 pm »

Има само една.

Да де, ти си познал точно тази единствена истина и...само ти си знаеш!  ;D

virtual

• Гост
« Отговор #48 -: Март 18, 2006, 21:20:07 pm »
Ти не ми отговори колко истини има?

Неактивен Mirotvorec

• Много Писал
« Отговор #49 -: Март 18, 2006, 21:25:10 pm »
Ами ти си дал отговорите, да те повтарям ли?

virtual

• Гост
« Отговор #50 -: Март 18, 2006, 21:29:25 pm »
Не те разбирам тебе хем за хем против кажи най накрая позицията си поне да знаем за какво говорим ;D

Неактивен Mirotvorec

• Много Писал
« Отговор #51 -: Март 18, 2006, 21:46:31 pm »
Говорим за Истината, че ти си я познал, че си получил всичко, което си поискал... А според мен, докато сме в 3Д не сме в състояние да я узнаем.

virtual

• Гост
« Отговор #52 -: Март 18, 2006, 22:37:58 pm »
Зависи!
Една корекция аз получавам почти всичко, защото човек се учи.

Неактивен Mirotvorec

• Много Писал
« Отговор #53 -: Март 18, 2006, 22:52:14 pm »
Който се учи, той ще сполучи!  ;D

Неактивен Gil-Galadh

• Много Писал
  • Публикации: 2 983
  • V to the A to the D-E-R
    • chigot.blogspot.com
« Отговор #54 -: Март 19, 2006, 12:37:33 pm »
Лелеее малко да се поразсеям и куп интересни мнения....

Gil-Galadh  много тъпота бе начи как само плюеш пък нищо положително не видяхме от твоя страна да ни покажеш кво ти дава твоя сатана като гледам май пак си си същия само дето ония та е омотал и си кандидат да загубиш душата си. Направо могат да те сложат в ФОРБС за зделка на годината.
  Аз със сатанизъм не се занимавам.Сатанизма изисква да вярваш на християнството и сатанистите са такива щото се правят на различни и по-тъпо е да почиташ един егрегор отколкото един клет арамейски пророк като бог.Тъй де ако имаше сатанисти точно толкова фанатизирани като християните и тях щях да ги взимам на подбив и да ги критикувам.Само дето при тях доста по-често има свестни хора. Търговец не съм и не правя "Зделки"

ами нали той сам си казва че е обхванат от това фикс хоби да се бори срещу християнството.
А за това какво ми е дал Бог аз си знам ;D
Това което ми го е дал Бог, лукавия да се наака не може да ми го даде
Фикс-хоби предполага да съм обладан от това нещо,а нещата хич не седят така.И как ще различиш какво ти е дал Бог,какво Сатан и какво самият ти?

Истината е само една и тя не е въпрос на его.
Има само една.
Колко лъжи има?
Може да се лъжем цял ден и пак да не достигнем до целта.
Истината може да е само една,но е толкова всеобхватна че на настоящето си ниво не можем да я обхванем.Всеки си има собствен "аспект" на истината,който е част от цялото и се явява лична истина,която често противоречи на нечия друга,което не означава че едната от двете е вярна.Но да твърдиш че твоята е единствена и истинна вече е малко прекалено....

И за финал:
Говорим за Истината, че ти си я познал, че си получил всичко, което си поискал... А според мен, докато сме в 3Д не сме в състояние да я узнаем.
-Какво е дзен?  -Fire-water burn на Bloodhound gang chigot.blogspot.

virtual

• Гост
« Отговор #55 -: Март 22, 2006, 12:54:03 pm »
 Ти си ама яката заблуден бе човек. Казваш че на никой не си подвластен ама си най поробения. И кво според теб сатаната не те води ли? Ами за кво тогава ще го наричат САТАНизъм. Сега ще ти подхвърли някоя коричка и ти ще ми се радваш като циганче на белено яйце.
Ами после?
Ти май не мислиш че лукавия каквото ти даде после го прибира с лихвите.
Абе кво да ти говоря тия действия от твоя страна са първосигнални замисли се.

tsv

• Гост
« Отговор #56 -: Март 25, 2006, 17:30:36 pm »
А може ли едно въпросче - просто такова и елементарно - какво е това чудо наречено Сатан, Сатана, Луцифер и прочие. И защо има толкова наименования?
И още нещо ми е чудно, защо така наречените християни обявават всеки, който има малко по-различно мнение от тяхното за сатанисти? Срещали ли сте истински сатанисти? От тези, които ходят с обърнатите кръстове, правят литургии като четат наопаки и се кланят на Сатаната?
Ами будистите например и те ли са подлъгани от Сатан?
А мюсюлманите?
Изобщо всички различни?

Неактивен Gil-Galadh

• Много Писал
  • Публикации: 2 983
  • V to the A to the D-E-R
    • chigot.blogspot.com
« Отговор #57 -: Март 25, 2006, 18:38:11 pm »
Ти си ама яката заблуден бе човек. Казваш че на никой не си подвластен ама си най поробения. И кво според теб сатаната не те води ли? Ами за кво тогава ще го наричат САТАНизъм. Сега ще ти подхвърли някоя коричка и ти ще ми се радваш като циганче на белено яйце.
Ами после?
Ти май не мислиш че лукавия каквото ти даде после го прибира с лихвите.
Абе кво да ти говоря тия действия от твоя страна са първосигнални замисли се.
И с какво съм поробен?С това че не трябва да с есъобразявам с догми?Или че ако не правя каквото ми кажат ще отида на много неприятно място? Наричат го Сатанизъм щотио почитат Сатаната.За мен той просто е по-мощен егрегор,също като бога на Библията.

А може ли едно въпросче - просто такова и елементарно - какво е това чудо наречено Сатан, Сатана, Луцифер и прочие. И защо има толкова наименования?
И още нещо ми е чудно, защо така наречените християни обявават всеки, който има малко по-различно мнение от тяхното за сатанисти? Срещали ли сте истински сатанисти? От тези, които ходят с обърнатите кръстове, правят литургии като четат наопаки и се кланят на Сатаната?
Ами будистите например и те ли са подлъгани от Сатан?
А мюсюлманите?
Изобщо всички различни?
  Сатан на иврит означава противник.Според митологията това е първият божи ангел,най-великият и най-бляскавият сред цялото войнство.И когато Бог му казал че трябва да обича и да се подчинява на хората той се разбунтувал.И с него една трета от ангелското войнство.Естествено счупили им канчетата.
 Пърявоначално името му било СатанаИЛ-като ил е наставка обозначаваща ангелски статус.И като го счупили му взели и наставката.Сатана е просто развитие на името.
 А Луцифер е римският бог на Слънцето,плодородието,баща на човечеството и еквивалент на Хор от египетската митология...
  Щото са християни.
  А тея дето ги посочваш далееч не са истински сатанисти.В повечето случаи са просто позьори,дето викат "Вище ме колко съм различен" и колят котки.Истинският сатанизъм доста се доближава до идеите на Ницше
-Какво е дзен?  -Fire-water burn на Bloodhound gang chigot.blogspot.

Неактивен H.

• Много Писал
  • Публикации: 8 652
  • In Lies We Trust...
« Отговор #58 -: Март 25, 2006, 22:58:37 pm »
Ох, ох, ох >:(
Луцифер баща на човечеството еквивалент на Хор - ха ха ха :P Ами води се "баща" щото неговите марионетки са ни резнали ДНК-то. БАЩАТА е друг иначе.
Сатанаил е подданик на Луцифер.
А това за Хор и Луцифер гледай да не го кажеш някъде пред хора дето разбират :P

tsv

• Гост
« Отговор #59 -: Март 26, 2006, 01:30:53 am »
  Сатан на иврит означава противник.Според митологията това е първият божи ангел,най-великият и най-бляскавият сред цялото войнство.И когато Бог му казал че трябва да обича и да се подчинява на хората той се разбунтувал.И с него една трета от ангелското войнство.Естествено счупили им канчетата.
 Пърявоначално името му било СатанаИЛ-като ил е наставка обозначаваща ангелски статус.И като го счупили му взели и наставката.Сатана е просто развитие на името.
 А Луцифер е римският бог на Слънцето,плодородието,баща на човечеството и еквивалент на Хор от египетската митология...
  Истинският сатанизъм доста се доближава до идеите на Ницше
Ницше ми е любимият философ. И при все това не се имам за сатанистка.
А все си мислех, че сатанизма се появява в халдейската религия или вавилоската. Казват, че били еднозначни. И да, че сатана означава просто противник. Явно за да има хармония, нали знаеш добро-зло, топло-студено, елементарен дуализъм. И от там сатанизма е еднозначен със съвременния атеизъм. Идеята за атеизма е като всичко - добре забравено старо.

И да, тези "сатанисти" са просто хора, които не само че не им е понятно какво правят като дерат котки и се бият в гърдите, но именно от тях идва тази "велика" популярност на сатанизма. А те само подхранват егрегора на Сатаната, създаден от християните. Знам, че сега ще ме нападнете, но голяма работа.

Цитат на: Horus
А това за Хор и Луцифер гледай да не го кажеш някъде пред хора дето разбират
Кои са тези хора, дето разбират? Много ми е интересно. Защо не си направите труда да изучите и обратната страна на монетата преди да говорите празни приказки с които разсмивате децата? Не се притеснявайте - няма да се опръскате с кал и мръсотия ако просто си позволите да се запознаете и с другите религии и вярвания. Изводите тогава се натрапват самички.

Сходни теми

Заглавие / Започната от Отговора Последна публикация
0 Отговора
12841 Прегледи
Последна публикация Май 01, 2006, 17:33:08 pm
от fisk
51 Отговора
72089 Прегледи
Последна публикация Април 17, 2012, 03:16:48 am
от Hacko
14 Отговора
25498 Прегледи