не се поддавайте на турско-уралско-вожска пропаганда!
Така ли?
Я направи справка, кога се появяват Древните Българи и кога тюрките! После турците. А Волжаците са ни рода, но не само на нас.
Тангра е един от древните символи. И ми се струва, че само българите са спазили завета "Не споменавай името Божие на празно"
Погледни другите народи!
Гърците се кръстят и в овтобусите, защото на две преки имало църква. Парадират....
Мюсулманите, масово на поклонение. Парадират. Но, това им е религията.
Евреите. Не парадират ли и те?
А Американците? (щото това нещо е религия а не нация) "никак" не парадират.
Повечето са лъскави ябълки, но червиви.
А при нас? Прашно, неугледно, простовато, т.е. естествено а отвътре...свежест и уникалност.
Те, искат да вкарат природата в релси, а ние живеехме според нея.
Вече напират (от векове) да ни цивилизоват, но когато ние имахме държава (империя според западните учени) , почти всички сегашни държави не са били дори и в проект.
А колко са си запазили името както ние?
Така.... не вярвайте на ничия пропаганда. Защото
Дърво без корен умира. Народ без история, няма бъдеще.
Е, сега знаете и целта им, и методите им. Образованието, с което даваха пример в Америка, сега го "подобряват" по американски маниер....правят го техни лакеи - наши предатели-безродници...
Един българин по радиото каза
" Аз, акъл от държава по-млада от моя род, не искам."Аз спокойно мога да се гордея с моите предци, по били те и монголи и китайци.
А те? Знаят ли си предците?
Бягящи от европейските страни, преследвани от закона. Зощо ли се страхуват от индианците? Дали от моралното и правно им основание да си поискат радната земя? Или от духовете на избитите местни?
Не. От себе си се страхуват, защото кръвта вода не става.
Аз, и моя род не сме изтребвали беззащитни, не сме поробвали. Дали сме много умения и знания на пожелалите ги. Кожарство, металургия, животновъдство, земеделие, АЗБУКА , музика (с която лекуват страса си в америка) танци (още неразгадани), киселото мляко и маслодайната роза

......
Всики българин, без значение от произхода си, ги знае тези неща и е горд с това.
Защото в древноста нашите съседи казвали "Българин не се ражда. Българин се става..." с чест и доблест...
Четете и мислете:
Българинът никога не е преставал да вярва в Тангра!
Ако има скептици, то нека тръгнат по улиците с въпроса: "Вярвате ли в Бога и покрива ли се Вашата вяра с църковните догми?" Ще речете, че при анкетата никой няма да спомене Тангра? То е, понеже става дума не за име, а за слово, обозначаващо Бога. Нали никой не обвинява англоезичните народи в езичество заради вярата им в "някакъв си Год"?
В монголската митология съществуват повече от сто божества. Всички те носят наставката "-Тенгри". Дзол-Тенгри, Цахилган-Тенгри и Анарба-Тенгри са съответно богове на късмета, мълнията и красотата. Знаменитите статуетки - бурхани се наричат още Бурхан-Тенгри. Понякога монголите наричали отделните Тенгри "нямащи ръце и крака" или "възникнали, не показвайки себе си".
Един мой приятел, Мюмюн Чакъров преди 20 години ми каза, че за турците Аллах е Танръ, т. е. Бог. Макар че Аллах също е дума, означаваща "Бог", но в превод от арабски. После ми се случи да разговарям с български татарин на същата тема. "Вярно е" - ми каза. "На турски е Танръ". Запитах го как е на татарски. Отговорът ме зашемети: "Тангра". В който и Бог да вярват, турците все го наричат "Танръ". А татарите - "Тангра". Което не им пречи да бъдат мюсюлмани.
http://lib.userline.ru/14656Хорусе, ако Бог е всичко и Тангра е Бог, то той как ще е повече от себе си?