Автор Тема: Многоизмерни или паралелни преживявания  (Прочетена 156249 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

LoraMarina

• Гост
Отг: Многоизмерни или паралелни преживявания
« Отговор #75 -: Януари 15, 2006, 08:19:20 am »
Невероятно ,Дъвиан! Имах подобен сън.Обстановката при мен беше малко по- различна.Нещо като храм или по- скоро манастир.Наблюдавах от горе мъртвото си тяло, което беше заобиколено от възрастни жени ,загърнати с дълги наметала. Наистина, усещането е неописуемо!

Дъвиан

• Гост
« Отговор #76 -: Януари 15, 2006, 09:43:36 am »
Мисля, че всичко в съня ми говореше, че е в Египет! Просто беше един тъмен храм, който сякаш се осветяваше някъде отгоре. Като казвам храм имам предвид една малка стая - изключително тясна, но с доста висок таван. Беше с тежки каменни стени, просто усещам как всичко е каменно и до известна степен то създава мистичната картина. Някакви хора, които почти не се различават ме мумифицирват и увиват тялото ми в плат. Всичко е тихо и призрачно. Ако това не е уникалната обстановка на Древен Египет, не вярвам да е друга. А и гледайки себе си, не ми подхожда друго време...А усещането беше, определено, приятно!

А иначе не съм чел нищо на Тери Пратчет!

LoraMarina, радвам се изключително, че и ти си имала подобен сън, което, не че е странно, но не е и често явление все пак! Интересното май при теб е, че чувстваш, че това е манастир, докато аз нямам такива усещания - при мен е по-скоро някакъв древен храм, както писах вече. Мисля, че тези сънища никак не са случайни и може би ни казват, че ти например трябва да се занимаваш по-задълбочено с християнството, ако манастира е такъв, а аз например с египетската философия и мистика - Книга на Мъртвите е невероятна!

Anamilk

• Гост
« Отговор #77 -: Януари 30, 2006, 10:34:09 am »
Май е тук мястото да опиша моите странни дежавута...
Почнаха когато бях на 14. От тогава ми се случват понякога през големи интервали, но започнат ли, ми действат няколко дни, дори по време на сън.
Имам чувството, че се завихря нещо, усещам го над веждите, зад челото. Това се провокира от нещо - може да е на улицата, може да е от сънен образ или от предмет вкъщи. Изведнъж усещам нещо особено приятно, иска ми се да не свършва, но трае секунди, усещането е като...бездиханно блаженство. Веднага след него обаче идва нещо ужасно неприятно, започва да ми се гади, слънчевият сплит реагира и понякога наистина аха-да повърна.И  това трае секунди. Когато стане насън, се събуждам и помня всичко. Да сте чували за нещо подобно ?

viryska

• Гост
« Отговор #78 -: Януари 30, 2006, 16:41:35 pm »
И на мен ми се случва същото,на 12 годишна възраст го усетих за първи пут.Нямам идея защо понякога се усещам по този начин.Спомням си,че когато ми се случи за първи път,доста се стреснах :)
Най-странният ми сън е следният:.........летя,знам че нямам тяло,над шотландски планини.........рея се из въздуха,или пък бързам за някъде.Сънят ми е като спомен,усещане за спомен.Никога не съм ходила в Шотландия и бих отишла точно заради тези сънища.

Неактивен H.

• Много Писал
  • Публикации: 8 652
  • In Lies We Trust...
« Отговор #79 -: Февруари 04, 2006, 04:09:33 am »
Скоро сънувах Атила :D
Краят е близо - хахаха :P

Неактивен Gil-Galadh

• Много Писал
  • Публикации: 2 983
  • V to the A to the D-E-R
    • chigot.blogspot.com
« Отговор #80 -: Февруари 04, 2006, 09:43:20 am »
Май е тук мястото да опиша моите странни дежавута...
Почнаха когато бях на 14. От тогава ми се случват понякога през големи интервали, но започнат ли, ми действат няколко дни, дори по време на сън.
Имам чувството, че се завихря нещо, усещам го над веждите, зад челото. Това се провокира от нещо - може да е на улицата, може да е от сънен образ или от предмет вкъщи. Изведнъж усещам нещо особено приятно, иска ми се да не свършва, но трае секунди, усещането е като...бездиханно блаженство. Веднага след него обаче идва нещо ужасно неприятно, започва да ми се гади, слънчевият сплит реагира и понякога наистина аха-да повърна.И  това трае секунди. Когато стане насън, се събуждам и помня всичко. Да сте чували за нещо подобно ?

Имаш докосване до източника,или казано по друг начин започваш да теглиш енергия.Обаче от не много скоро има неприятни наслагвания и утайки,които носят това чувство за гадене.
  Ако сте чели "Колелото на Времето"  там има едно нещо дето доста точно описва нещата-Единствената сила-и в случая Сайдин.Разликата е че не можеш да изперкаш от това гадното,ако не теглиш по някакъв начин директно от него.Ще проверя и ще ти кажа какво точно ще помогне да си чопваш енергиика без да стигаш гаденето.
-Какво е дзен?  -Fire-water burn на Bloodhound gang chigot.blogspot.

Неактивен ToShKaTa

• Четящ
  • *
  • Публикации: 11
  • "Българин да се наричам първа радост е за мене..."
Сън
« Отговор #81 -: Февруари 18, 2006, 18:04:45 pm »
Каже те ми как става така че сънуваме до сега не съм се замислял, но тука има един урок по философия за съня и ми стана интересно.Там пише,че гърците са вярвали,че всичко идва от боговете ама то туй абсурд.Няма такова нещо.Единственото обеснение за мене,че се дължи на емоцийте които изживяваме през деня и всички чувства...след това ги пресъздаваме в образи.Има някои твърдения, че сънищата знак за бъдещето,това което ще ни се случи(за това има и съновници). Някой ако има друго обеснение ще ми е интересно

Неактивен Alien

• Много Писал
  • Публикации: 6 658
  • WATCHER
Отг: Сън
« Отговор #82 -: Февруари 18, 2006, 18:16:37 pm »
В раздел езотерика има доста теми за сънищата или по-скоро  за астралните преживявания тъй като когато човек спи  и сънува тогава той е в астрала. Понеже и астрала се състои от много нива може да се попадне на много различни ситуации и преживявания. Това за изживяванията през деня обяснява нещата само донякъде щото например няма как  през деня да си летял наистина а после насън да летиш без да използваш самолет например а просто ей така това усещане няма как да бъде изживяно в 3Д реалност! както и много други.

Неактивен ToShKaTa

• Четящ
  • *
  • Публикации: 11
  • "Българин да се наричам първа радост е за мене..."
« Отговор #83 -: Февруари 18, 2006, 18:23:44 pm »
Искам да споделя един сън,който ми се случи преди малко повече от 8 години.Дядо ми беше починал, и това беше голям шок за мене,много плаках.не мога да си обясна ,но на 40-я ден от смъртта му го сънувах.Съня ми започна така ...Бях на гости при баба и намествах каналите на телевизора, тя беше до мене и ме гледаше по едно време осетих някакво присъствие на трето лице.Обърнах се и видях как дядо ми излизаше от някаква дупка цялата беше в златиста светлина, много ярка.Когато ме погледна ми прошепна аз се оплаших и започнах да викам,баба ми не го виждаше питаше ме какво става само аз го виждах.Дядо ми , ми каза че нищо няма да ми направи,искал да ме види само за последно,да се сбогува с мене,затото повече нямало да ме види.Дойде до мене целуна ме по челото и след това пак слези на долу по дупката със златистата светлина.Чувсавата които изпитвах бяха толкова реални и истински, и силни...страх,тъга,мъка по нещо изгубено,в същото време спокойствие и обич.
И ето минаха 8 години нямам нито един сън с него.Това ми е съня който го помня най-добре, в най-малкия детайл.Може би има нещо много странно във всичко това което не можем да си обесним.За това продължавам да търся някаква информация,какво представляват сънищата.

ssi

• Гост
« Отговор #84 -: Февруари 18, 2006, 18:32:01 pm »
Има и друг вариант (по-прост). Когато заспиш въображението ти работи и изработва случки които може да са свързани с реалния живот ,а може и да не са. Понеже спиш те ти изглеждат много реални (нещо като виртуално кино на бъдещето) и дори и събудена понякога все още не можеш да се отърсиш от чувството ,че е било реалност.

Неактивен Alien

• Много Писал
  • WATCHER
« Отговор #85 -: Февруари 18, 2006, 18:35:01 pm »
Когато някой почине и отиде отвъд той също има задължения и ако не се прероди веднага дали на същата или на друга планета  почва да изпълнява различни мисии в духовния свят. Обикновенно му се  позволява да се сбогува с близките си и това най- добре става пак в астрала по време на сън. Някои продължават да посещават близките си и в последствие но винаги случаите са индивидуални. Много зависи от конкретната степен на духовно развитие на починалия. Например майка ми често санува баща  си ( моят дядо) -като извънземен на космически кораб и така тези контакти са напълно нормални.
« Последна редакция: Февруари 18, 2006, 18:47:01 pm от Alien »

Неактивен Alien

• Много Писал
  • WATCHER
« Отговор #86 -: Февруари 18, 2006, 18:36:47 pm »
Има и друг вариант (по-прост). Когато заспиш въображението ти работи и изработва случки които може да са свързани с реалния живот ,а може и да не са. Понеже спиш те ти изглеждат много реални (нещо като виртуално кино на бъдещето) и дори и събудена понякога все още не можеш да се отърсиш от чувството ,че е било реалност.

Именно обаче по тази същата логика кое те кара да си сигурен че този така наречн реален живот не е също просто един "сън" от който все някога ще се събудим ?
« Последна редакция: Февруари 18, 2006, 18:47:48 pm от Alien »

angel2

• Гост
« Отговор #87 -: Февруари 18, 2006, 18:37:27 pm »
Съгласна съм с Алиен,сънуването е вид пътуване в други измерения .Ако искаш да научиш повече неща по този въпрос ти препоръчвам "Изкуството да сънуваш" на Карлос Кастанеда ,там нещата са представени по доста земен начин ,но и погледнато през очите на индианската култура която според мен е една от основата на нашата планета ;)

ssi

• Гост
« Отговор #88 -: Февруари 18, 2006, 18:42:52 pm »
Цитат
Именно обаче по тази същата логика кое те кара да си сигурен че този така наречн реален живо не е също просто един "сън" от който все някога ще се събудим ?
Абсолютно възможно!!!
И когато умрем се събуждаме !.. или по-сложно...когато "умрем" започваме друг "сън"
Когато имам доказателства (когато го направя за себе си) за астрала ще пиша друго ,но за сега мога да кажа само това.

Неактивен Alien

• Много Писал
  • WATCHER
« Отговор #89 -: Февруари 18, 2006, 18:51:00 pm »
Ако не сте чели темата за многоизмерните и паралелни преживявания в секция езотерика ви я препоръчвам щото там точно ги коментирахме тези неща даже вече забрайх какво съм писал та да не се повтарям  ;). С няколко думи когато човек спи той отива да "работи" или "учи" в другите светове и всичките ми преживявания дали тук или в астрала са все опит който му е необходим.
« Последна редакция: Февруари 18, 2006, 19:10:13 pm от Alien »

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27