Здравейте,
Не знам дали това, което ще напиша е за тази тема. Ако не е, моля да ме извините!
Казвам се Боби, чета от много време форума и сега се решавам да пиша.
Та...
От доста време (може би от три години) сънувам много странни сънища. Накратко - струва ми се, че живея в две паралелни вселени - едната на живо, другата на сън. Въпросът е в това, че когато заспя, абсолютно винаги сънувам осъзнат сън с познатите неща - кварталът ми, приятелите, родителите и всичките там подробности свързани с "реалният" ми живот. Винаги когато сънувам, усещанията и чувствата са като истински - даже понякога сънувам в сънят си.
Друго странно е, че когато си легна вечер и заспя, се събуждам на абсолютно същото място, от което съм се събудил от съня си предишната нощ и си спомням всичко, което съм правил или където съм бил по време на сън. Все едно животът оттатък продължава. Много е странно, че понякога мъртви и живи хора си говорят все едно нищо не се е случило..
Интересно е как ме "гонят" да се събуждам... Не го правя сам като се наспя, а ме "будят" едва ли не насила. Пример: Снощи към края на съня имаше един автомобил и виждам вътре прабаба ми, прадядо и други знайни и незнайни роднини (мъртви). Тръгвам да се качвам в него и те ми казват:
"- Не, ти не можеш да се качиш!
- Защо?
- Няма как още."
.. и в същото време се събуждам.
Друг път пък сънувам, че съм си тук в апартамента и искам да изляза на улицата, и нещо започва не със сила, а с някаква много голяма мисъл или воля да ми налага да си легна в леглото. Направих го с нежелание и веднага се събудих.
Преди няколко дни пък нещо ме "всмука" като в тунел и ме захвърли със такава сила някъде в пространството, че веднага се събудих изключително изтощен и с болки по тялото.
Накратко:
Сънят ми продължава от там, от където е прекъснат по една или друга причина.
Сънувам почти (ако не и) всеки път осъзнат сън.
Когато дойде време за събуждане, винаги ме "гонят". Не се будя сам никога.
............
Чакам да ми кажат насън, че наистина съм в друга реалност и тогава наистина ще си повярвам, че става нещо странно с мен.
Благодаря ви за вниманието!