Автор Тема: Многоизмерни или паралелни преживявания  (Прочетена 141009 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен lightworker

• Четящ
  • *
  • Публикации: 155
Re:Многоизмерни или паралелни преживявания
« Отговор #390 -: Юли 07, 2010, 13:11:04 pm »
Защо си се кръстил Събирачът на души? Звучи отблъскващо.....

Неактивен събирачът на души

• Четящ
  • *
  • Публикации: 4
« Отговор #391 -: Юли 07, 2010, 13:41:58 pm »
Защо си се кръстил Събирачът на души? Звучи отблъскващо.....
Кръстила-от женски пол съм :)Знаех си че някой ще ме попита-първо защото името ми в реалния живот-извън този форум е свързано със събирането на души :)и второ защото много животинки са избирали моята компания в последния си час преди да издъхнат,както и две човешки същества-не се стряскайте не съм убиец ;D просто се озовавам страно как в ситуации в които има умиращи точно преди да издъхнат-добре че не ми се случва много често че наистина и  за мен е твърде зловещо.
Опитах се да го променя този ник ама нещо не ми се получи,а и съм се регистирала в сайта близо преди половин година просто днес за пръв път се престраших да пиша,до сега само четях и то не всичко защото повечето от нещата които се пишат сякъш са извадени от фантастичен роман-моля не се обиждайте обичам фантастиката но повече съм погълната от одавна изминали забравени векове. :)

Неактивен Red

• Четящ
  • *
  • Публикации: 43
« Отговор #392 -: Юли 07, 2010, 19:39:56 pm »
дори съм се улавяла често да се моля да не се събуждам а това което преживявам да продължи :)просто изпитвам натрапчиво чувство че мястото ми е там в съня а не в реалния живот-на някой друг да му се е случвало подобно нещо?

Ами на мен ми се случва противополжното - по някое време осъзнавам, че това е сън и най-често избирам да се събудя, все едно се питам да продължи ли съня или не и обикновенно отговорът е не.  На няколко е пъти ставало когато сънувам нещо гадно и честно казано се радвам ;D, но обикновено ми е все едно, а и в повечето случай дори не помня какво точно съм сънувала.

Неактивен Mystic

• Четящ
  • *
  • Публикации: 169
« Отговор #393 -: Юли 08, 2010, 20:23:43 pm »
      Един  голям  въпрос!   Когато  излизате  от  тялото  и  съответно  влизате  в  него  виждате  ли  сребристата  нишка  свързваща  астрала  с  тялото!
Аз лично никога не съм я виждала. Веднъж си видях ръката, която беше като холограма и мина през дръжката на врата, като исках да я отворя. Втория път си видях цялото тяло (астралното), удобно полегнало на тавана. :blush: А за вибрациите, където някой по-горе ги определи като вълни, при мен има един момент, в който започвам да "плувам" нагоре-надолу и много ме дразни, но явно се получава, когато много ми се спи. В момента в който се концентрирам, ако успея де, това престава и тръгвам на обиколка. ;D Само веднъж ми беше некомфортно, като се връщах обратно, през повечето време нито ме боли нещо, нито ме е страх.

Неактивен SunMoon

• Четящ
  • *
  • Публикации: 83
« Отговор #394 -: Юли 31, 2010, 17:58:59 pm »
Не знам дали е точно тук мястото да питам, обаче е много спешно. В къщи сме в ремонт и в стаята ми има нещо много странно, като прозрачни черни сенки които се реят в пространството :( ужасно зловещо е, а по зловещото е, че го виждам само аз. Има и едно странно усещане, на стягане в гърдите :(. Определено не халюцинирам, защото се вижда само в моята стая, никъде другаде из къщата. Надявах се да е нещо като зрителна измама...Някой да има идея какво може да е и как да се отърва от него ?!

Неактивен pph

• Четящ
  • *
  • Публикации: 133
« Отговор #395 -: Март 23, 2011, 23:17:50 pm »
Темата много е замряла последно време. :(

Имах интересни преживявания преди около 2 седмици. Не знам дали са били сън, но бяха 100% осъзнати и граничещи с осъзнат сън.

Имах период, който бях изключително изморен и ми се спеше много, при лягане заспивах почти мигновенно, но някак си успявах да останат осъзнат точно в периода, когато заспиваме. Започнах да чувствам нещо като издигане извън физическото тяло, лошото в случая е, че беше изключително тъмно и беше пълен мрак, след което вътрешо се зарадвах, че най-накрая съм успял да постигна някакъв резултат или излизане извън физическото тяло, но след въпросното "излизане" се сгромолясах надолу и минах през пода и се засилих надолу, но ме хвана страх и бързо, бързо се "събудих". По-скоро си мисля, че преживяването е било по-скоро осъзнат сън, но определено беше интересно.

Някъде бях чел за техники при лягане да си навиваме часовника да ни събуди след 1-2 часа след сън примерно, след което много по-лесно заспиваме и може би повторния опит за заспиване да успеем да запазим съзнанието си?
"There is no such thing as death. Life is only a dream, and we are the imagination of ou

Неактивен darena.666

• Четящ
  • *
  • Публикации: 39
« Отговор #396 -: Март 24, 2011, 13:08:14 pm »
Преди много години започна да ми се случва това!Сигурна бях, че имам някакъв здравословен проблем.Преди десетина години,в тесен кръг подхванахме на шега подобни теми и тогава разбрах, че май не съм болна!Помислих си, че ако се науча да изпадам в това състояние съзнателно няма да ме е страх, но уви!Страхът е същия.Само в полубудно състояние успях да се "разходя" 2 или 3 пъти.Чувала съм, че хората без опит може да не успеят да се "върнат" и това сигурно не ми позволява да продължа!Ако имаш подходящите познати и контакти опитай!Аз съм сама в кръга ми от познати! @---

Неактивен arakha

• Малко Писал
  • **
  • Публикации: 301
  • "Тишината е по-мелодична от всяка песен."
« Отговор #397 -: Март 24, 2011, 13:25:42 pm »
ППХ, мисля че просто си се отделил от тялото си.
Обикновено страха и стряскането от създалата се ситуация те карат да се върнеш в тялото си.Доста автори на литература за ОИТ(опит извън тялото) казват, че тези причини са основни когато индивидът прави първите си стъпки при излизане извън тялото.
Колкото пъти се опиташ да надхитриш Бог и да излъжеш дявола, толкова пъти се сблъскваш с истината!

Неактивен pph

• Четящ
  • *
  • Публикации: 133
« Отговор #398 -: Март 24, 2011, 21:20:41 pm »
Да, но интересното е, че видях хора, които в нашето измерение не бяха там. Първия път, когато пропаднах надолу през етажите преминах през тялото на съседка, която спеше, а реално съм ходил у-тях и леглото не и се намира на това място през което аз минах, а втория път когато ми се случи полетях до тераста и майка ми беше и там и се обърна към мен и ми каза "Какво правиш?", а в реалността нито майка ми е била там, нито помни нещо подобно.

Лошото е, че правих опити да ги повторя тези преживявания, но без успех. Явно не успявам да си задържа съзнанието в момента, когато заспиваме. И забелязвам, че трябва да съм изключително уморен за да имам някакъв успех, т.е. да заспя буквално за секунди.

Преди време ми се беше случило друго. Отново бях доста уморен и легнах следобед да дремна. Бях сам вкъщи. Тъкмо заспивах, но се получи някакво полу-будно състояние, след което чух как се отваря вратата и как кучето ми(което е починало отдавна) преминава през стаята и майка ми влиза след него, беше изключително реално преживяване след което целия настръхнах и се "събудих". Може би това преживяване е било някакъв вид връщане в миналото или преплитане с друго измерение, знам ли.
« Последна редакция: Март 24, 2011, 21:28:08 pm от pph »
"There is no such thing as death. Life is only a dream, and we are the imagination of ou

Неактивен Yoda

• Четящ
  • *
  • Публикации: 142
  • Must be force be with you
Re:Многоизмерни или паралелни преживявани
« Отговор #399 -: Март 25, 2011, 09:07:47 am »
Има нещо леко объркано и смесено между ОИТ, обикновени сънища като си изморен и "многоизмерни, паралелни преживявания"(които поне за мен са свързани с пространства).
Какво означава, че хора са били там, без да са в нашето измерение? Как ще докажеш, че в момента, в който си ги видял в съня си, нашето измерение (т.е. празното от хора) не е било нереалното, а това, в което ти си бил е било реално?
Не знам каква информация и въобще представа имате за паралелни пространства и светове, но да си призная моите са от филми. Където е ясно, че преобладава въображението на сценаристи и режисьори, но така или иначе има някаква логика и причинно-следствена верига, за да създадат някакъв близък реалистичен сюжет.
И така, да видим какво знаем за пространството Тук? В отношение с времето "ни".
Можем да "плетем", преплитаме, нареждаме (ако си представим нещо като пъзел) елементи и състояния в съзнанието, които са единствено от миналото! Дори отпреди минута, това е минало. Настоящето всъщност е реакция или следствие от минал момент- почти като рефлекс е- Когато заспим обаче, реалността в съня е само настояще. Т.е. в съзнанието ни има "нарисувана картина" на живота ни до тук, сред чиито "декори" ние сънуваме в този свят. АКО, обаче се опиташ да се върнеш целенасочено в миналото или да присъстваш паралелно в друго пространство по същото това време- тогава съзнанието ти трябва да е малко "по-гъвкаво". Защото:

1. за миналото, ти може да имаш определени спомени от хора, атмосфера и дори усещания, но нямаш една цяла и пълна картина на едно поне денонощие от 24 часа тогава. А някакви моменти и мигове, накъсани. И мислейки така, се оказва, че е почти невъзможно да се върнеш в миналото. Можеш да се върнеш в момент, но не и в пространството тогава. Не защото го няма това пространство- напротив, то си е същото като сега, а защото времето липсва. НО от друга страна има и по-сензитивни хора, които може и да го направят някой ден.

2. за паралелното пространство- което е сега- но в което познатото лице на майка ти, не ти е майка, а е жената от магазина, която всъщност не познаваш. Ти я гледаш и се чудиш, че ти е позната, но всъщност не живееш с нея и никога не си живял. От къде ти е познато това лице? Така и с всички останали познати лица и там и тук. И всъщност в паралелното пространство, кучето ти не е починало. И всъщност паралелното пространство е точно "бекъп-а" (както напоследък във форума много се употребява думата :)) на това което активно съзнаваш и си избрал да го изживяваш тук. Казано по-просто представи си, че в този момент в паралелното пространство е вечер и ти всъщност спиш, "сънувайки" тази реалност тук и обратно.

Защо има часови пояси на Земята според теб? А не живеем всички по едо и също време?
« Последна редакция: Март 25, 2011, 09:16:05 am от Yoda »

Неактивен m2f

• Пишещ
  • Публикации: 580
  • Животът е изумително приключение
Re:Многоизмерни или паралелни преживявани
« Отговор #400 -: Март 25, 2011, 13:21:30 pm »
Казано по-просто представи си, че в този момент в паралелното пространство е вечер и ти всъщност спиш, "сънувайки" тази реалност тук и обратно.

100% съвпада със сюжета на един руски филм, казва се "Сны", ще потърся линка и ако го намеря ,ще го пействам.

П.П. ето:  http://www.zaycev.net/kino/sni.html
« Последна редакция: Март 25, 2011, 19:36:42 pm от m2f »
Добрите решения идват с опита. А голяма част от опита идва с лошите решения.

Неактивен raliko

• Четящ
  • *
  • Публикации: 146
« Отговор #401 -: Април 13, 2011, 06:26:49 am »
Събирачът на душиОпределено не си единствената същност,в чиято компания са се разделяли с живота други същности.Но това в никой случай не те прави"събирач на душите" им.Точно обратното.Ако и да сте имали някакви кармични връзки,в момента,в който те напускат тази реалност,вашата връзка прекъсва. :)

Само преди два дни "бях" в Япония.Наистина бе странно,защото си говорехме без проблем на японски и се разбирахме.Японците са велики и в мъдростта си и в страданието,
приемат случилото се бедствие с твърдата увереност,че това е съдбата им/и ,че са я заслужили/.Нямат нужда от нашето съжаление и помощ. :)
Боиш ли се от Мрака,превърни се в Слънце. Ако ли не – изчакай утрото./Африканска поговорка/

Неактивен Hacko

• Доста Писал
  • Публикации: 1 007
« Отговор #402 -: Ноември 20, 2011, 21:23:24 pm »
100% съвпада със сюжета на един руски филм, казва се "Сны"   http://www.zaycev.net/kino/sni.html

"Сны" онлайн - http://kinofilms.tv/film/sny/2216/

Регресивната терапия представлява нефизическо връщане към минали животи, случки и преживявания.
Чрез нея може да се лекува, категорични са много изследователи на този метод.
В това е убеден и регресивният терапевт Насос Комианос, който даде специално интервю за "Новите досиета".
Съзнанието е независимо от биологичния процес, каза той. Не е необходимо човек да бъде под хипноза, за да преживее регресия. Понякога дори само една команда като "Затвори си очите", е в състояние да постигне това. Това е знак, че спомените се намират много близо до повърхността на съзнанието.
Да намериш своята същност е изключително важно, казва Насос Комианос, от позицията на човек, който е убеден, че в човека живеят стотици гласове и докато не разбереш това, ще бъдеш разпилян като буря в шапката на загубен откривател.

Неактивен xtring

• Четящ
  • *
  • Публикации: 132
« Отговор #403 -: Декември 06, 2011, 18:59:51 pm »
Преди няколко месеца ми се присъни глас, мисля че беше женски и може би не точно властен, но отчетлив да кажем и запомнящ се, не помня дали беше само глас или и картина с него - бяха няколко думи. От които запомних само ниншагили май(ниншаг шаг). Но цялото ми се стори..едно таквова шумерско.
И тогава търсих в гугъл по тая фраза ninshag, тогава съм записал едно файлче. А понеже преди няколко дни незнам откъде се сетих за това, но не се сещах за думата, та днес намерих файлчето и пак потърсих, но пак ми излязоха същите неща в гугъл. Щеше ми се май да разбера какво значи, макар че помня само една част, но нищо не разбрах.
Значи намерих:
едното съпадение е от
от Full text of "The Babylonian Expedition of the University of Pennsylvania. Series A: Cuneiform texts"
Ibi-
NIN-SHAg son of Nfir-alishn, brotlier of Idin-NIN-SHAg (time of Si)
Т.е. това ниншаг е някакво допълнение към имената.
Oт The Pennsylvania
Sumerian Dictionary online: nin - "lady; mistress, owner; lord, sister", за shag няма нищо.

от някакъв коментар за футболен мач Al-Shorta (Iraq) Vs. Pas (Iran) [AFC Champions League] - "shabab ib sharafee ra7 ninshag shag il yawm" :D

Някаква някакъв доклад за електрификация:
Hojor Tibetan Village, Ninshag Township, Zeku County, Huangnan Prefecture,
Qinghai Province, PR China.

И от някакъв A Tibetan-English dictionary, with Sanskrit synonyms
 от Sarat Chandra Das,Graham Sandberg,Augustus William Heyde

и
Tweet: Allah i3neena ya rb3ee year 11 this year ra7 ninshag shag ithahir biyboon morad ilma9err wigolina 7shogoko shag

Неактивен Pavli

• Четящ
  • *
  • Публикации: 15
    • Минали животи и хипнотична регресия
Re: Многоизмерни или паралелни преживявания
« Отговор #404 -: Август 25, 2012, 23:11:04 pm »
100% съвпада със сюжета на един руски филм, казва се "Сны"   http://www.zaycev.net/kino/sni.html

"Сны" онлайн - http://kinofilms.tv/film/sny/2216/

Регресивната терапия представлява нефизическо връщане към минали животи, случки и преживявания.
Чрез нея може да се лекува, категорични са много изследователи на този метод.
В това е убеден и регресивният терапевт Насос Комианос, който даде специално интервю за "Новите досиета".
Съзнанието е независимо от биологичния процес, каза той. Не е необходимо човек да бъде под хипноза, за да преживее регресия. Понякога дори само една команда като "Затвори си очите", е в състояние да постигне това. Това е знак, че спомените се намират много близо до повърхността на съзнанието.
Да намериш своята същност е изключително важно, казва Насос Комианос, от позицията на човек, който е убеден, че в човека живеят стотици гласове и докато не разбереш това, ще бъдеш разпилян като буря в шапката на загубен откривател.

Има минали животи, а и паралелни най-вероятно, но докато сме от тази страна можем само да гадаем по кратките информации, които добиваме оттук и оттам.

Това  е откъс от регресия, която аз съм правила това лято в София. Надявам се да ви е интересна. По-личните моменти са изпуснати:

http://dolorescannonbg.blogspot.com/2012/07/blog-post_31.html

"Когато човек желае нещо от цялото си сърце нищо не може да го спре... убедих се в това и го видях в действие и на практика при М. от Франция, която преодоля всякакви препятствия и огромно разстояние, за да се срещнем и да преживее нещо, което нито тя нито аз сме очаквали. Следващата регресия, която ще споделя има една от най-дългите продължителности - общо 3 часа в тета ниво.

С М. бяхме разменили редица имейли преди срещата и може да се каже, че се познавахме вече, всички бариери между нас бяха изчезнали, а предварителния разговор непосредствено преди регресията протече като между две близки приятелки. Това е атмосферата, която е нужна за пълно отпускане и релаксация. Именно в такива случаи субекта се отпуска до най-дълбоките нива и достига информацията, която му е нужна. За това когато усетя бариери или нежелание на човека срещу себе си да съдейства и да се довери никога не продължавам работата.

Не всички регресии са като следващата, която ще споделя. Повечето хора притежават страхове, вярвания и убеждения, които рамкират и ограничават възприятието им в в духовното измерение...

М. описва един минал живот в Гърция (заключението достигнахме след подробното описание на Партенона, както й на дома, в който живееше) в ролята на жена посветена на любовта си към голямото си семейство. След като добихме цялата възможна информация за онова време и начина й на живот, я премествам към последния ден от живота си там. След преминаването в нематериална форма, й задавам няколко въпроса за да помогна да си направи изводи от преживяното и дали е доволна, изпълнила ли е това, за което е отишла и т.н.

Тук за репликите на субекта в регресията ще използвам съктатено " С: "
 а за своите въпроси – "П:"

След равносметката за изминалия живот, започва разходката ни в Духовния свят:

С: Една красива жена идва, облечена с бяла рокля..старинна, като гръцка... Това е дъщеря ми.
П: Тази русичката дъщеря ли, която видяхме в началото? Значи тя е била починала по-рано от теб? Към теб ли идва?
С: Да.
П: Усмихва ли ти се?
С: Да и танцува с мен.
П: Какво е усещането ти в момента, хубаво ли е? Вече не се тревожиш за семейството, което остави, нали?
С: Не.
П: Какво правите сега, все още ли танцувате?
С: Да и се въртим... Виждам тъмен фон със златни точици.
П: Като тъмнина ли със златни точици?
П: А вие в нея ли се намирате?
С: Да. Като тъмно небе със звезди.
П: Тя може би ще пожелае да те отведе, да те съпроводи по нататъка... Какво прави в момента тя?
С: Казва ми, че трябва да следваме орела. Има един бял орел.
П: Да. А той лети някъде наоколо ли, покрай вас? Виждаш ли го?
С: Да, ами той е на.. на някакъв връх.
П: Добре, последвайте го. Можеш да я хванеш за ръката, да й се довериш, тя знае пътя и ти го знаеш. Ще се понесете също както тази птица и ми описвай всичко, което виждаш и усещаш.

С: Хм.. Ами летим след птицата... (това възклицание на лека почуда, комбинирано с леко смръщване на веждите, сякаш субекта се учудва на това, което вижда, се появява много често през целия разговор в регресията. Всяка емоция е доказателство, че субекта е в дълбоко ниво и вижда действителни картини и образи, които предизвикват у него съответните реакции, сякаш ги вижда наживо, във физическия свят)

С: И аз съм вече в една такава кафява рокля... Не прилича на нейната... малко по-стара.
П: По-старинна ли ти изглежда?
С: Не, по-съвременна. Все още е тъмно.
П: А орела го виждате пред вас, нали? Продължавате ли да летите?
С: Да, да. И ние се носим след него.
П: Пътуването харесва ли ви?
С: Да. Има някакви персонажи наоколо?
П: Като образи ли?
С: Да, като образи.
П: Какви например видя досега?
С: Някаква жена с народна носия... един мъж... това е някакво дърво, което е издълбано.
П: Все още ли има такива образи да преминават покрай вас?
С: Не, сега виждам пътя. Той е като... като такива, все едно пластмасови мостове, и под тях минават едни нишки в различни цветове...
П: Като струни ли, цветни?
С: Да, като цветни струни и ние се движим по тях.
П: Вие сте по струните, не по моста отгоре?
С: Не, минават... струните минават под мостовете.
П: А те какво са, свързват ли нещо тези мостове?
С: Не. Не свързват нищо. Те са просто усилватели.
П: Усилватели? Те спомагат ли по някакъв начин за пътуването?
С: Да. Да насочват струните.
П: Да, ясно. Но струните играят важната роля?
С: Да. Струните са коридори, ние се включваме...
П: И те вече ви отвеждат до някъде... където трябва. Казваш, че са различни цветове, значи има различни коридори?
П: А вие в кой се включихте? Можеш ли да го видиш, дали има цвят?
С: Мисля, че е жълт.
П: А какво представлява тази струна? Все още ли я виждаш на черен фон?
С: Да, наоколо е черно... Ами просто сме се хванали за ръце, и сме се устремили и струната ни движи.
П: Тя ли ви дава скорост?
П: Добре, нека се пренесем малко по-бързо и да отидем до крайната ви цел, до крайната точка.
С: Да, това е някаква огромна бяла зала... Хм...
П: Много ли е голяма тази зала?
С: Да, голяма е... кръгла, има маса.
П: Масата в центъра ли се намира?
С: Не, в дъното.
П: А има ли нещо... някой вътре в залата?
С: Зад масата има мъдреци.

Срещата с мъдреците, с които се обсъжда напредъка на душата и изминалото прераждане, в моя опит се появява спонтанно за първи път. Това какво ще види душата в духовния свят се определя предимно от системата от вярвания на самия човек.

П: Много ли са на брой?
С: Трима.
П: А празна ли е залата? Само вие ли сте?
П: Сега искаш ли да се явиш пред мъдреците заедно с твоята посрещачка или искаш да извикаме твоя духовен водач? Както предпочиташ, него и по-късно можем да извикаме... Или се чувстваш добре в компанията на душата на твоята дъщеря?
С: Не, тя не е вече при мене
П: А може би в тази зала трябва да си сама?
С: Ами те са... те са строги, но са добри.
П: Усещаш, че са добри?
С: О, заливат ме със златна светлина.
П: Може би това е за да те успокоят и да те лекуват от току що преживяното. Нека да се приближим да ги чуем, да разговаряме с тях. Нека пристъпим по-близо към масата.
С: Е, сядам срещу тях... казват ми да седна.
П: Казват ли нещо за изминалия ти живот?
С: Говорят за зеленината... за природата
П: Какво казват за природата?
С: ... за отношението ни към природата. Казват ми, че отношението ми към природата е било добро... че ми е помагало
П: Това ли ти е помагало - природата?
С: Да. Успокоява...
П: Значи те са доволни от това, така ли? От твоето отношение?
С: Да... Хм...
П: Казаха ли нещо друго?

Следва коментар за изминалия живот, лично послание и съвет към душата, какво трябва да се научи да прави/кои отношения да развива – в предстоящите си превъплащения във физическо тяло.
Използвах този ценен момент на „словоохотливост” на тези духовни същества, които субекта чуваше телепатично, и зададох някои въпроси, които интересуваха жената за личния й живот и житейските обстоятелсва, в които се намира. Това е рядък феномен. Понякога едва казват по няколко изречения.

С: Казват, че хората са толкова чувствителни, колкото и цветята
П: Ти можеш да използваш тези послания за отношенията си към хората.

Следва въпрос и обяснение на едно тежко житейско обстоятелсто, което според тези Старейшини трябва да научи субекта на:

С: Търпение и търпимост
П: А дали има нещо, което би могла да направиш ти в настоящия живот за да облекчиш тази ситуация?
С: Това трябва да го работя с Духовния Учител.
П: Добре, ще го попитаме и него по-късно. Значи Духовния Учител може да ти помогне?
С: Може, той ми помага.
П: Как ти помага? Имало ли е случаи, когато ти си усещала, че той е до теб и ти помага?
С: Не съм усещала, но той е бил там...
П: Бил е там до теб?
С: Да, и всеки път отдясно.
П: Добре, да помолим Старейшините за някой последен съвет за настоящия ти живот...

ПРОШКАТА
Следва съвет свързан с прошката. Често си мислим, че сме простили и забравили дадено събитие, но работата по прошката е най-трудоемкото и проточено във времето действие, защото ние може да си „мислим”, че сме го направили, а на подсъзнателно ниво, някъде дълбоко все още да ни яде старата болка. В такива случаи, в това дълбоко тета ниво, изплуват именно таквива неща, които няма как да осъзнаем в нормалното будно състояние.

С: О, трябва да простя за да нямам карма после. (учудено)
П: Да се освободиш?
П: А сега преди да се разделим нека ги помолим за един съвет за теб... един последен съвет за твоя настоящ живот.
С: Ооо...
П: Ккаво казват?
С: Хм.. аз им казвам, че ще е труден...
П: Твоя живот ли?
С: Да. Ще ми е много трудно... Те ми казват, че ще имам много помощ.
П: Аха, все пак ще имаш помощ. Това е помощ Отгоре, нали? Ангели и водачи?
С: Да. Подкрепа.
П: А да ги попитаме...
С: Казват ми, че ще има цял легион (засмява се).
П: Много добре. Нещо друго искаш ли да кажеш на съвета?
С: Ами те искат това от мене.
П: Какво по-точно искат от теб?
С: Да се справя. В отношенията с хората... да си изчистя отношенията с хората...

Отработването и изчистването на отношенията с хората, както и прошката, е важна тема. Тя не се отанся само за субекта на тази регресия. Това е нещо, което създава излишен багаж, който ни тежи и който разнасяме напред назад в опитите си да напреднем в живота, но ни спъва и пречи. Това е нещо, което може да създаде бариери за развитието ни. Времената, в които живеем изискват да сме леки и свободни от всичко, което може да ни дърпа назад в миналото.

П: Искаш да кажеш неприключените неща, така ли?
С: Да. Всички, с които имам да оправям отношения ще ми бъдат изпратени. Да. Така ще се повдигнем всички заедно.
П: Да, и ще можете да преминете натаък, изчиствайки карма и всичко, така ли?
П: Защо каза одеве, че живота ще ти е труден? Защо си убедена, че ще е така?
С: Защото предпочитам цветята, и спокойствието на семейството.

Точно това са нещата, които субекта е имал в миналия си живот в Гърция – огромно любящо семейство и близост до природа и цветя, като цветята са заемали специално място в живота й.

УРОЦИТЕ

П: Явно този живот си си поставила съвсем други цели.
С: Ще имам много случки, конфликти и емоции.
П: Какво е най-важното в такива случаи за да можеш да се справиш?
С: Ха.. Да се усмихвам... И да помня, че са ми пратени...  хората (Да се замислим, че хората, с които имаме конфликти не  са случайни, а пратеници, с които сме в урок)
П: Значи те не са случайно при теб?
П: Значи винаги да знаеш, че каквото и да казват те – те са в твоя урок като герои от филм,  и всичко е за твое добро. И не е лично...
С: Не... не трябва да инвестирам емоции. С емоциите заработвам нова карма.
П: Значи просто трябва да гледаш по-хладнокръвно, по–отгоре на нещата..
С: Да. Да не се задълбочавам в конфликтите... Ммм ... ще ми изпратят емоционално тяло.
П: Емоционално тяло?
С: Много да обича емоциите.
П: Аха, предизивикателство.
С: (смее се)
П: И да може с него да се бориш?
П: Значи твоето емоционално тяло това ще  обича .. емоциите, и ти точно това трябва да избягваш...
С: Ха.. (смее се) Е как да не кажеш, че ще е труден... На излизане от съвета всички се смеят.. Мъдреците се смеят и аз се смея, и ме поздравяват за куража... Излизам от залата.
П: А какво виждаш сега?
С: Поляна... да помисля.

Пред нея се появя образа на любим човек, но какъвто е бил на младини... Скоро след това субекта започва да вижда  картини от настоящия си живот, които преминават пред нея в определена посока. Отново се редуват семейни орбрази и картини, които явно са от значение за субекта и символизират онова, което е най-важно и ценно за нея. В тези няколко минути субекта стана доста мълчалив и сякаш потопен напълно в това което вижда, все едно си правеше самоанализ и не отговаряше толкова охотно, когато я прекъсвах с някой въпрос.

П: Какво се случва сега?
С: Разбирам, че всеки си отива, когато си изчисти кармата.
П: Как го разбра  това, като усещане ли?
П: Тоест ние сме тук за това, да си решим тези отношения и това е, така ли?
П: А има ли хора, които се раждат без карма?
С: Кармата – кармата, която си си поставил за тоя живот (Тук се разбира, че под „карма” субекта има предвид задачите, уроците, целите, развитието, което сме си поставили за цел идвайки в конкретно прераждане)
П: Аха, имаш предвид като цели, като нещата, които искаш да постигнеш, така ли?
П: Значи като изпълниме планираните задачи, можем да си тръгнем?

СЪНИЩАТА

П: А имаш ли някакво усещане за ролята на сънищата в твоя живот? Както ми каза преди това, те са имали голямо значение и са ти влияели през целия ти живот до сега.
С: Това е единствения момент, когато не мисля... Те са като отворен прозорец
П: Тоест, само когато не мислиш можеш да получиш съобщения от духовното измерение...?
С: Да. Те са като отвор. В смисъл няма повече екран, няма разделяне.
П: Аха, сливат се в едно двата свята?
С: Да. Можеш да преминеш в Духовния свят и да търсиш отговор.
П: И често се получават отговори чрез нашите сънища, така ли?
П: А какво трябва да правиш в този живот, когато някой сън например се сбъдне? Каква да бъде твоята реакция? ... Трябва ли да се страхуваш, както ми сподели по-рано, наистина страха не е добра реакция?
С: Като се страхувам не трябва да ходя в Духовния свят.
П: А защо не трябва?
С: Защото няма добро и зло
П: Значи страха не е полезен, не трябва да носим страх в себе си?
С: Не. Зло е като го интерпретираме като зло.
П: Значи мисленето ни го превръща в зло, защото така мислим, от начина ни на мислене е, а не защото то е зло наистина?
С: Да. Ако го виждаме като зло, е зло.
П: Тоест ние си създаваме реалността от това, което вярваме и мислим?
С: Да. Тя реалността си е там. Трябва само да се протегнеш и да си я вземеш.
П: Толкова просто... А защо толкова малко хора сякаш успяват?
С: Защото много мислят.
П: И това се оказва най-големия враг на човека... това логическо мислене...?
С: Враг е мозъка и тялото... Това са най-големите ни предизвикателства.
П: Ограничението на физическото? ... Добре искаш ли да повикаме духовния ти водач? Ако картините продължат да излизат, заедно ще можете да ги разгледате.

След като Духовния водач вече се появява при нея:

П: Вече приближи ли се към теб твоя духовен наставник или наставница?
С: Да... Ха ... и се майтапи. (тук се усмихва)
П: Майтапи ли се? Хумор проявява?
С: Да представя се с бяла маска... като бял чорап на лицето, с черни очила и черна шапка
П: Мъжки вид или женски?
С: Под чорапа не се вижда.
П: А дрехите надолу?
С: Тъмни... (след регресията субекта обяснява, че наставника му приличал на герой от филм – като невидим, който се е облякъл така за да стане видим)

Духовните наставници винаги заемат образ или форма, с която субекта се чувства най-комфортно. Това е енергия, която възприема форма, само защото субекта ще се чувства по-спокойно да разговаря с познат образ.

П: Нещо смешно ли ти казва?
С: Не, смея се на формата. Мисля, че той се майтапи.
П: Възможно е. От Духовния свят хумора е единственото нещо, което достига до нашия свят.
С: Иначе го виждам като синьо кълбо... златни точици вътре, като електрически заряди, като проблясък
П: А усещаш ли го като вибрация, като емоция? Можеш ли да го почувстваш, сега вече е по-близо до теб?
С: Усещам, че е добронамерен... любов и много смях... Ха...
П: Добре. Сега му благодари, че ни е уважил и че се е появил в този ден... Да го попитаме какво мисли той за... за този минал живот, който разгледахме и току що приклчи в Гърция?

Това не е краят на регресията - цялата я има на посочения линк: http://dolorescannonbg.blogspot.com/2012/07/blog-post_31.html

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27