100% съвпада със сюжета на един руски филм, казва се "Сны" http://www.zaycev.net/kino/sni.html
"Сны" онлайн - http://kinofilms.tv/film/sny/2216/
Регресивната терапия представлява нефизическо връщане към минали животи, случки и преживявания.
Чрез нея може да се лекува, категорични са много изследователи на този метод.
В това е убеден и регресивният терапевт Насос Комианос, който даде специално интервю за "Новите досиета".
Съзнанието е независимо от биологичния процес, каза той. Не е необходимо човек да бъде под хипноза, за да преживее регресия. Понякога дори само една команда като "Затвори си очите", е в състояние да постигне това. Това е знак, че спомените се намират много близо до повърхността на съзнанието.
Да намериш своята същност е изключително важно, казва Насос Комианос, от позицията на човек, който е убеден, че в човека живеят стотици гласове и докато не разбереш това, ще бъдеш разпилян като буря в шапката на загубен откривател.
Има минали животи, а и паралелни най-вероятно, но докато сме от тази страна можем само да гадаем по кратките информации, които добиваме оттук и оттам.
Това е откъс от регресия, която аз съм правила това лято в София. Надявам се да ви е интересна. По-личните моменти са изпуснати:
http://dolorescannonbg.blogspot.com/2012/07/blog-post_31.html
"Когато човек желае нещо от цялото си сърце нищо не може да го спре... убедих се в това и го видях в действие и на практика при М. от Франция, която преодоля всякакви препятствия и огромно разстояние, за да се срещнем и да преживее нещо, което нито тя нито аз сме очаквали. Следващата регресия, която ще споделя има една от най-дългите продължителности - общо 3 часа в тета ниво.
С М. бяхме разменили редица имейли преди срещата и може да се каже, че се познавахме вече, всички бариери между нас бяха изчезнали, а предварителния разговор непосредствено преди регресията протече като между две близки приятелки. Това е атмосферата, която е нужна за пълно отпускане и релаксация. Именно в такива случаи субекта се отпуска до най-дълбоките нива и достига информацията, която му е нужна. За това когато усетя бариери или нежелание на човека срещу себе си да съдейства и да се довери никога не продължавам работата.
Не всички регресии са като следващата, която ще споделя. Повечето хора притежават страхове, вярвания и убеждения, които рамкират и ограничават възприятието им в в духовното измерение...
М. описва един минал живот в Гърция (заключението достигнахме след подробното описание на Партенона, както й на дома, в който живееше) в ролята на жена посветена на любовта си към голямото си семейство. След като добихме цялата възможна информация за онова време и начина й на живот, я премествам към последния ден от живота си там. След преминаването в нематериална форма, й задавам няколко въпроса за да помогна да си направи изводи от преживяното и дали е доволна, изпълнила ли е това, за което е отишла и т.н.
Тук за репликите на субекта в регресията ще използвам съктатено " С: "
а за своите въпроси – "П:"
След равносметката за изминалия живот, започва разходката ни в Духовния свят:
С: Една красива жена идва, облечена с бяла рокля..старинна, като гръцка... Това е дъщеря ми.
П: Тази русичката дъщеря ли, която видяхме в началото? Значи тя е била починала по-рано от теб? Към теб ли идва?
С: Да.
П: Усмихва ли ти се?
С: Да и танцува с мен.
П: Какво е усещането ти в момента, хубаво ли е? Вече не се тревожиш за семейството, което остави, нали?
С: Не.
П: Какво правите сега, все още ли танцувате?
С: Да и се въртим... Виждам тъмен фон със златни точици.
П: Като тъмнина ли със златни точици?
П: А вие в нея ли се намирате?
С: Да. Като тъмно небе със звезди.
П: Тя може би ще пожелае да те отведе, да те съпроводи по нататъка... Какво прави в момента тя?
С: Казва ми, че трябва да следваме орела. Има един бял орел.
П: Да. А той лети някъде наоколо ли, покрай вас? Виждаш ли го?
С: Да, ами той е на.. на някакъв връх.
П: Добре, последвайте го. Можеш да я хванеш за ръката, да й се довериш, тя знае пътя и ти го знаеш. Ще се понесете също както тази птица и ми описвай всичко, което виждаш и усещаш.
С: Хм.. Ами летим след птицата... (това възклицание на лека почуда, комбинирано с леко смръщване на веждите, сякаш субекта се учудва на това, което вижда, се появява много често през целия разговор в регресията. Всяка емоция е доказателство, че субекта е в дълбоко ниво и вижда действителни картини и образи, които предизвикват у него съответните реакции, сякаш ги вижда наживо, във физическия свят)
С: И аз съм вече в една такава кафява рокля... Не прилича на нейната... малко по-стара.
П: По-старинна ли ти изглежда?
С: Не, по-съвременна. Все още е тъмно.
П: А орела го виждате пред вас, нали? Продължавате ли да летите?
С: Да, да. И ние се носим след него.
П: Пътуването харесва ли ви?
С: Да. Има някакви персонажи наоколо?
П: Като образи ли?
С: Да, като образи.
П: Какви например видя досега?
С: Някаква жена с народна носия... един мъж... това е някакво дърво, което е издълбано.
П: Все още ли има такива образи да преминават покрай вас?
С: Не, сега виждам пътя. Той е като... като такива, все едно пластмасови мостове, и под тях минават едни нишки в различни цветове...
П: Като струни ли, цветни?
С: Да, като цветни струни и ние се движим по тях.
П: Вие сте по струните, не по моста отгоре?
С: Не, минават... струните минават под мостовете.
П: А те какво са, свързват ли нещо тези мостове?
С: Не. Не свързват нищо. Те са просто усилватели.
П: Усилватели? Те спомагат ли по някакъв начин за пътуването?
С: Да. Да насочват струните.
П: Да, ясно. Но струните играят важната роля?
С: Да. Струните са коридори, ние се включваме...
П: И те вече ви отвеждат до някъде... където трябва. Казваш, че са различни цветове, значи има различни коридори?
П: А вие в кой се включихте? Можеш ли да го видиш, дали има цвят?
С: Мисля, че е жълт.
П: А какво представлява тази струна? Все още ли я виждаш на черен фон?
С: Да, наоколо е черно... Ами просто сме се хванали за ръце, и сме се устремили и струната ни движи.
П: Тя ли ви дава скорост?
П: Добре, нека се пренесем малко по-бързо и да отидем до крайната ви цел, до крайната точка.
С: Да, това е някаква огромна бяла зала... Хм...
П: Много ли е голяма тази зала?
С: Да, голяма е... кръгла, има маса.
П: Масата в центъра ли се намира?
С: Не, в дъното.
П: А има ли нещо... някой вътре в залата?
С: Зад масата има мъдреци.
Срещата с мъдреците, с които се обсъжда напредъка на душата и изминалото прераждане, в моя опит се появява спонтанно за първи път. Това какво ще види душата в духовния свят се определя предимно от системата от вярвания на самия човек.
П: Много ли са на брой?
С: Трима.
П: А празна ли е залата? Само вие ли сте?
П: Сега искаш ли да се явиш пред мъдреците заедно с твоята посрещачка или искаш да извикаме твоя духовен водач? Както предпочиташ, него и по-късно можем да извикаме... Или се чувстваш добре в компанията на душата на твоята дъщеря?
С: Не, тя не е вече при мене
П: А може би в тази зала трябва да си сама?
С: Ами те са... те са строги, но са добри.
П: Усещаш, че са добри?
С: О, заливат ме със златна светлина.
П: Може би това е за да те успокоят и да те лекуват от току що преживяното. Нека да се приближим да ги чуем, да разговаряме с тях. Нека пристъпим по-близо към масата.
С: Е, сядам срещу тях... казват ми да седна.
П: Казват ли нещо за изминалия ти живот?
С: Говорят за зеленината... за природата
П: Какво казват за природата?
С: ... за отношението ни към природата. Казват ми, че отношението ми към природата е било добро... че ми е помагало
П: Това ли ти е помагало - природата?
С: Да. Успокоява...
П: Значи те са доволни от това, така ли? От твоето отношение?
С: Да... Хм...
П: Казаха ли нещо друго?
Следва коментар за изминалия живот, лично послание и съвет към душата, какво трябва да се научи да прави/кои отношения да развива – в предстоящите си превъплащения във физическо тяло.
Използвах този ценен момент на „словоохотливост” на тези духовни същества, които субекта чуваше телепатично, и зададох някои въпроси, които интересуваха жената за личния й живот и житейските обстоятелсва, в които се намира. Това е рядък феномен. Понякога едва казват по няколко изречения.
С: Казват, че хората са толкова чувствителни, колкото и цветята
П: Ти можеш да използваш тези послания за отношенията си към хората.
Следва въпрос и обяснение на едно тежко житейско обстоятелсто, което според тези Старейшини трябва да научи субекта на:
С: Търпение и търпимост
П: А дали има нещо, което би могла да направиш ти в настоящия живот за да облекчиш тази ситуация?
С: Това трябва да го работя с Духовния Учител.
П: Добре, ще го попитаме и него по-късно. Значи Духовния Учител може да ти помогне?
С: Може, той ми помага.
П: Как ти помага? Имало ли е случаи, когато ти си усещала, че той е до теб и ти помага?
С: Не съм усещала, но той е бил там...
П: Бил е там до теб?
С: Да, и всеки път отдясно.
П: Добре, да помолим Старейшините за някой последен съвет за настоящия ти живот...
ПРОШКАТА Следва съвет свързан с прошката. Често си мислим, че сме простили и забравили дадено събитие, но работата по прошката е най-трудоемкото и проточено във времето действие, защото ние може да си „мислим”, че сме го направили, а на подсъзнателно ниво, някъде дълбоко все още да ни яде старата болка. В такива случаи, в това дълбоко тета ниво, изплуват именно таквива неща, които няма как да осъзнаем в нормалното будно състояние.
С: О, трябва да простя за да нямам карма после. (учудено)
П: Да се освободиш?
П: А сега преди да се разделим нека ги помолим за един съвет за теб... един последен съвет за твоя настоящ живот.
С: Ооо...
П: Ккаво казват?
С: Хм.. аз им казвам, че ще е труден...
П: Твоя живот ли?
С: Да. Ще ми е много трудно... Те ми казват, че ще имам много помощ.
П: Аха, все пак ще имаш помощ. Това е помощ Отгоре, нали? Ангели и водачи?
С: Да. Подкрепа.
П: А да ги попитаме...
С: Казват ми, че ще има цял легион (засмява се).
П: Много добре. Нещо друго искаш ли да кажеш на съвета?
С: Ами те искат това от мене.
П: Какво по-точно искат от теб?
С: Да се справя. В отношенията с хората... да си изчистя отношенията с хората...
Отработването и изчистването на отношенията с хората, както и прошката, е важна тема. Тя не се отанся само за субекта на тази регресия. Това е нещо, което създава излишен багаж, който ни тежи и който разнасяме напред назад в опитите си да напреднем в живота, но ни спъва и пречи. Това е нещо, което може да създаде бариери за развитието ни. Времената, в които живеем изискват да сме леки и свободни от всичко, което може да ни дърпа назад в миналото.
П: Искаш да кажеш неприключените неща, така ли?
С: Да. Всички, с които имам да оправям отношения ще ми бъдат изпратени. Да. Така ще се повдигнем всички заедно.
П: Да, и ще можете да преминете натаък, изчиствайки карма и всичко, така ли?
П: Защо каза одеве, че живота ще ти е труден? Защо си убедена, че ще е така?
С: Защото предпочитам цветята, и спокойствието на семейството.
Точно това са нещата, които субекта е имал в миналия си живот в Гърция – огромно любящо семейство и близост до природа и цветя, като цветята са заемали специално място в живота й.
УРОЦИТЕП: Явно този живот си си поставила съвсем други цели.
С: Ще имам много случки, конфликти и емоции.
П: Какво е най-важното в такива случаи за да можеш да се справиш?
С: Ха.. Да се усмихвам... И да помня, че са ми пратени... хората (Да се замислим, че хората, с които имаме конфликти не са случайни, а пратеници, с които сме в урок)
П: Значи те не са случайно при теб?
П: Значи винаги да знаеш, че каквото и да казват те – те са в твоя урок като герои от филм, и всичко е за твое добро. И не е лично...
С: Не... не трябва да инвестирам емоции. С емоциите заработвам нова карма.
П: Значи просто трябва да гледаш по-хладнокръвно, по–отгоре на нещата..
С: Да. Да не се задълбочавам в конфликтите... Ммм ... ще ми изпратят емоционално тяло.
П: Емоционално тяло?
С: Много да обича емоциите.
П: Аха, предизивикателство.
С: (смее се)
П: И да може с него да се бориш?
П: Значи твоето емоционално тяло това ще обича .. емоциите, и ти точно това трябва да избягваш...
С: Ха.. (смее се) Е как да не кажеш, че ще е труден... На излизане от съвета всички се смеят.. Мъдреците се смеят и аз се смея, и ме поздравяват за куража... Излизам от залата.
П: А какво виждаш сега?
С: Поляна... да помисля.
Пред нея се появя образа на любим човек, но какъвто е бил на младини... Скоро след това субекта започва да вижда картини от настоящия си живот, които преминават пред нея в определена посока. Отново се редуват семейни орбрази и картини, които явно са от значение за субекта и символизират онова, което е най-важно и ценно за нея. В тези няколко минути субекта стана доста мълчалив и сякаш потопен напълно в това което вижда, все едно си правеше самоанализ и не отговаряше толкова охотно, когато я прекъсвах с някой въпрос.
П: Какво се случва сега?
С: Разбирам, че всеки си отива, когато си изчисти кармата.
П: Как го разбра това, като усещане ли?
П: Тоест ние сме тук за това, да си решим тези отношения и това е, така ли?
П: А има ли хора, които се раждат без карма?
С: Кармата – кармата, която си си поставил за тоя живот (Тук се разбира, че под „карма” субекта има предвид задачите, уроците, целите, развитието, което сме си поставили за цел идвайки в конкретно прераждане)
П: Аха, имаш предвид като цели, като нещата, които искаш да постигнеш, така ли?
П: Значи като изпълниме планираните задачи, можем да си тръгнем?
СЪНИЩАТАП: А имаш ли някакво усещане за ролята на сънищата в твоя живот? Както ми каза преди това, те са имали голямо значение и са ти влияели през целия ти живот до сега.
С: Това е единствения момент, когато не мисля... Те са като отворен прозорец
П: Тоест, само когато не мислиш можеш да получиш съобщения от духовното измерение...?
С: Да. Те са като отвор. В смисъл няма повече екран, няма разделяне.
П: Аха, сливат се в едно двата свята?
С: Да. Можеш да преминеш в Духовния свят и да търсиш отговор.
П: И често се получават отговори чрез нашите сънища, така ли?
П: А какво трябва да правиш в този живот, когато някой сън например се сбъдне? Каква да бъде твоята реакция? ... Трябва ли да се страхуваш, както ми сподели по-рано, наистина страха не е добра реакция?
С: Като се страхувам не трябва да ходя в Духовния свят.
П: А защо не трябва?
С: Защото няма добро и зло
П: Значи страха не е полезен, не трябва да носим страх в себе си?
С: Не. Зло е като го интерпретираме като зло.
П: Значи мисленето ни го превръща в зло, защото така мислим, от начина ни на мислене е, а не защото то е зло наистина?
С: Да. Ако го виждаме като зло, е зло.
П: Тоест ние си създаваме реалността от това, което вярваме и мислим?
С: Да. Тя реалността си е там. Трябва само да се протегнеш и да си я вземеш.
П: Толкова просто... А защо толкова малко хора сякаш успяват?
С: Защото много мислят.
П: И това се оказва най-големия враг на човека... това логическо мислене...?
С: Враг е мозъка и тялото... Това са най-големите ни предизвикателства.
П: Ограничението на физическото? ... Добре искаш ли да повикаме духовния ти водач? Ако картините продължат да излизат, заедно ще можете да ги разгледате.
След като
Духовния водач вече се появява при нея:
П: Вече приближи ли се към теб твоя духовен наставник или наставница?
С: Да... Ха ... и се майтапи. (тук се усмихва)
П: Майтапи ли се? Хумор проявява?
С: Да представя се с бяла маска... като бял чорап на лицето, с черни очила и черна шапка
П: Мъжки вид или женски?
С: Под чорапа не се вижда.
П: А дрехите надолу?
С: Тъмни... (след регресията субекта обяснява, че наставника му приличал на герой от филм – като невидим, който се е облякъл така за да стане видим)
Духовните наставници винаги заемат образ или форма, с която субекта се чувства най-комфортно. Това е енергия, която възприема форма, само защото субекта ще се чувства по-спокойно да разговаря с познат образ.
П: Нещо смешно ли ти казва?
С: Не, смея се на формата. Мисля, че той се майтапи.
П: Възможно е. От Духовния свят хумора е единственото нещо, което достига до нашия свят.
С: Иначе го виждам като синьо кълбо... златни точици вътре, като електрически заряди, като проблясък
П: А усещаш ли го като вибрация, като емоция? Можеш ли да го почувстваш, сега вече е по-близо до теб?
С: Усещам, че е добронамерен... любов и много смях... Ха...
П: Добре. Сега му благодари, че ни е уважил и че се е появил в този ден... Да го попитаме какво мисли той за... за този минал живот, който разгледахме и току що приклчи в Гърция?
Това не е краят на регресията - цялата я има на посочения линк: http://dolorescannonbg.blogspot.com/2012/07/blog-post_31.html