Автор Тема: Многоизмерни или паралелни преживявания  (Прочетена 143122 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен H.

• Много Писал
  • Публикации: 8 652
  • In Lies We Trust...
Re: Многоизмерни или паралелни преживявания
« Отговор #60 -: Ноември 25, 2005, 10:50:55 am »
Жоро и ние сме виждали НЛО-та, споко ;) И в 3 и в 4 Д ;)

Неактивен Mirotvorec

• Много Писал
  • Публикации: 3 789
  • Азъ, от Народа на Еднорога
    • http://silverunicorn.org/
« Отговор #61 -: Ноември 25, 2005, 11:01:51 am »
Аз само в съня си, преди 10-ина години  :o
Не мисли като човек!-Крион

Неактивен ----------

• Доста Писал
  • Публикации: 1 581
паралелни преживявания с писане
« Отговор #62 -: Ноември 25, 2005, 14:34:49 pm »
Има и един много по-близък до будността (поне в началото) вид на паралелни изживявания - този на.... да го наречем "непреднамерено писане", за да не цитираме буквално сюрреалистите с тяхното автоматично писане.

Значи, сядате пред белия лист и започвате да разказвате - без първоначална идея и без желание да водите текста в някаква търпима посока; можете да пишете дори глупости, пълни безмислици, като единственото условие е те да не са подредени с предварителната воля за един разбираем текст.

За хора, които по принцип не пишат, това в началото може да се окаже трудно, а мъчно излезлият резултат да разкрие лошите черти на натаманяването. Но с не много дълга практика въображението се "развинтва" и вие започвате да пишете доста странни текстове... Ако работите упорито с това упражнение и се стараете да подреждате написаното в папки, много скоро ще намерите някои от текстовете да звучат сходно или да говорят за едни и същи неща. Така се раждат "световете", от които черпите заряд за вашето писане.

Истински свободното писане, което не се стреми да бъде приемливо за обществото, а просто лети свободно из дълбините на духа, много скоро се оказва, че лети из дълбините на вселената; от тук крачката към сънуване наяве или пък едно целенасочено и осъзнато нощно сънуване е много, много лесна...

Цитат
За да има надежда, че такова велико събитие щ

Неактивен Joro Velev

• Доста Писал
  • Публикации: 1 539
  • Живот за пример, това е начинът. Мисия Bell Ringer
« Отговор #63 -: Ноември 26, 2005, 12:26:09 pm »
Жоро аз не говоря за единични случаи а за момента когато абсолютно всички ги видят  ;) Тогава всичко ще бъде различно и мисленето на хората ще се промени доста. Ще им се наложи!
Да Alien, знам че е така. Но не ми се иска да е по този начин. По-добре да не е наложително. Защото "На сила, хубост не става."
Жоро и ние сме виждали НЛО-та, споко ;) И в 3 и в 4 Д ;)
В 3 и 4Д? Имах на ум по-високите. Ама хайде, от мен да мине. Мир да има, ПРАВ си. ;)

Значи, сядате пред белия лист и започвате да разказвате - без първоначална идея и без желание да водите текста в някаква търпима посока; можете да пишете дори глупости, пълни безмислици, като единственото условие е те да не са подредени с предварителната воля за един разбираем текст.

Абе, като се замисля, понякога ми се случва така да пиша тук във форума..... И после се шашкам, "това пък, от къде ми дойде?" А се е случвало и при разговори по "нашите" теми.... Вероятно е от натрупана база данни?
Значи казваш, нормален съм си все още? ;)
Когато човек поиска да постигне нещо, намира начин, в противен случай - причина.

Неактивен ----------

• Доста Писал
« Отговор #64 -: Декември 01, 2005, 17:28:52 pm »
Вероятно е от натрупана база данни?
Значи казваш, нормален съм си все още? ;)
О, това с нормалността е много странен въпрос!...
Цитат

Неактивен Alien

• Много Писал
  • Публикации: 6 658
  • WATCHER
Отг: Многоизмерни или паралелни преживявания
« Отговор #65 -: Декември 20, 2005, 17:41:17 pm »
Сънувах космически кораб който летеше в тъмното небе  (бше вечер) но се отличаваше много ясно и летеше ниско щото се виждаше колко е  огромен. В този момент си казах - ето почна се, и отидах да викам всички роднини да го видят и  ме обзе някакво странно чувство че този път доказателството на нещата които говоря е сигурно и няма връщане назад. Бтв пак беше някаква паралелна реалност щото някои от "роднините"ми никога не съм ги виждал - поне в този си живот  :D Като  дойдаха и другите вече не беше само един кораб а  почнаха да прелитат много и изпълниха цялото небе - странното беше че бяха с еднаква форма всичките.

Неактивен asdfghjkl

• Много Писал
  • Публикации: 2 780
  • Невъзможно е нищо
« Отговор #66 -: Декември 20, 2005, 23:20:08 pm »
Като стана въпрос за кораби си спомних един сън който сънувах преди няколко месеца. Значи бях на село и се намирах малко извън града на футболно игрище ( в смисъл поляна с две очукани врати). Бях с още няколко момчета. Спомням си, че обсъждахме нещо когато изведнъж се чу ужасен тътен. Беше нещо средно между тътен и гърмеж и имах усещането, че идва изпод земята. Зад нас беше планината, ние се обърнахме натам и аз с ужас забелязах нещо много странно. На небето се появи нещо като черно петно, което започна да расте. Как да ви кажа, разпространяваше се като мастилено петно във вода, адски странно. Тогава се субудих адски изплашен.
Oh, look at you... Look at you! Stop trying to control everything and just LET GO! LET

Неактивен Mirotvorec

• Много Писал
  • Публикации: 3 789
  • Азъ, от Народа на Еднорога
    • http://silverunicorn.org/
« Отговор #67 -: Декември 21, 2005, 08:32:16 am »
Надявам се петното да не те е засегнало  :D
Не мисли като човек!-Крион

Неактивен zaio

• Четящ
  • *
  • Публикации: 127
« Отговор #68 -: Декември 22, 2005, 02:09:53 am »
На мен пък(сори че не е свързано толкова пряко с темата) много често ми се случва да сънувам баба ми и дядо ми те починаха- лека им пръст, но аз си ги спомням защото бях голяма. Странното е ,че всеки път сънувам различен сън със тях обаче в края винаги си казвам едно и също:"Ето ги живи  са мога да ги видя да говоря с тях, значи ТЕ са ни излъгали". Обаче кои са ТЕ така и не мога да разбера. ??? ??? ??? Ени айдиъс.
Най-добрата рецепта за щастие е- да използваш парите си не за да трупаш вещи, а преживявания!

Неактивен Cenestelle

• Пишещ
  • Публикации: 585
  • stargazer
« Отговор #69 -: Декември 22, 2005, 07:32:43 am »
когато баща ми почина, и аз имах подобни сънища, говорехме, той се усмихваше, беше се върнал и когато някой намекна нещо като 'а ти нали...' той отвърна че е 'станала грешка, объркали са нещо', т.е. не е умирал изобщо - а той почина от рак

или става нещо, или всички, които губят близки имат такива сънища, споделете
sing what you can't say, forget what you can't play, hasten to drown into beautiful eyes....

Неактивен ----------

• Доста Писал
« Отговор #70 -: Декември 22, 2005, 09:27:41 am »
Мъртвите не умират, а преминават като през врата от една стая към друга. Сега сме пред прага на епоха, в която съвсем явно това ще бъде оповестено. Може би заради това зачестява да се появяват във вида, в който ги помним приживе и да симулират неудоволствие от това, че ние ги причисляваме към графата "умрели". Тази симулация на неудоволствие е по-скоро проекция на нашето собствено неудоволствие от това, че сме допуснали да бъдем излъгани по въпрос, който отколе би трябвало да ни е ясен. И така, смърт няма, няма и раждане, а има само преминаване от една форма в друга... Сега е важно да започнем да си спомняме за предишните и за следващите форми, за да пробудим заспалата ни цивилизация. Упражненията могат да започнат от стремеж да се запомнят и разбират сънищата, които сами по себе си са една микро-симулация на "смъртта".
Цитат

Неактивен H.

• Много Писал
  • In Lies We Trust...
« Отговор #71 -: Януари 14, 2006, 23:41:50 pm »
Преди седмица-две бях на странно място. Или беше в някое съседно измерение, или на друга планета. Зелена поляна докъдето ти поглед стига...
Изведнъж си казах: "Искам да се пренеса на най-мистичното място в тази област."
Мигновено се телепортирах на бряг на каменна река! Вместо вода, много буйно течаха камъни и скали! Не знам дали можете да си го представите.

Някой бил ли е на подобно място?

Дъвиан

• Гост
« Отговор #72 -: Януари 15, 2006, 01:01:31 am »
И аз съм имал много странни сънища, но повечето са дълги за обяснение. Но мога да кажа, че бях сънувал как виждам отгоре, да ме мумифицират в някакъв храм! Беше тъмно и беше тясна, каменна зала. Имаше около метър висок каменен олтар и аз лежах умрял върху него. Около мен имаше загърнати с наметала фигури, които увиваха около тялото ми бял лентовиден плат, точно както са увивали мумиите. И всичкото това нещо, го наблюдавам отгоре, малко встрани, от под ъгъл! Невероятно е усещането - истинска Мистика!

Коментари?

Неактивен H.

• Много Писал
  • In Lies We Trust...
« Отговор #73 -: Януари 15, 2006, 01:11:49 am »
И аз съм имал много странни сънища, но повечето са дълги за обяснение. Но мога да кажа, че бях сънувал как виждам отгоре, да ме мумифицират в някакъв храм! Беше тъмно и беше тясна, каменна зала. Имаше около метър висок каменен олтар и аз лежах умрял върху него. Около мен имаше загърнати с наметала фигури, които увиваха около тялото ми бял лентовиден плат, точно както са увивали мумиите. И всичкото това нещо, го наблюдавам отгоре, малко встрани, от под ъгъл! Невероятно е усещането - истинска Мистика!

Коментари?

Много интересно! В Египет, Китай или Южна Америка беше? Какво беше усещането? Помниш ли храма и обстановката?

Неактивен Cenestelle

• Пишещ
  • Публикации: 585
  • stargazer
« Отговор #74 -: Януари 15, 2006, 07:35:48 am »
Дъвиан, случайно да си чел 'Пирамиди' на Пратчет?:)
sing what you can't say, forget what you can't play, hasten to drown into beautiful eyes....

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27