Магнолия(или някой друг),който има "Дао на пречистването",моля те като имаш време да сканираш стр.171 и нататък за хелиотерапията.
Не знам какво става с храносмилателната система,но който е бил на лекцията трябва да е забелязал,че Манек не е краен, и не водеше лекцията си с цел да ни откаже от храната.По-скоро наблегна на това да използваме Слънцето за лечение и за нормализиране на всички процеси в човешкия организъм.Когато ни предложат храна да не отказваме,за да не обидим домакините примерно.Също така самият той пие вода и не я отрича.Така,че има какво да отделя...За зъбите-естествено е,че за зъбите слънчевата светлина би имала само благотворно действие.Слънцето е естествен източник за набавяне на вит.Д,а без този важен витамин няма усвояване на калция.Следователно Слънцето е от голямо значение за здравината на зъбите и костите, и тези дето се пекат на плажа,покрити с тон мазила,всъщност вредят на себе си(но това е друга тема).
Слънцето не е опасно,когато се гледа в безопасните часове.Още по-малко пък би било опасно да се гледа до 2012.Даже напротив-Манек спомена,че който прави техниката няма от какво да се страхува от предстоящите събития 2012.Остава само да гадаем какви ще са те обаче.
Освен това,който е ходил по тракийските светилища,може да потвърди,че на много места има изсечени в скалите стълби,които водят до висока точка,където се предполага,че древните са съзерцавали Слънцето.
По oтношение на визуализацията-Манек каза,че това е абсолютно ненужно и не носи никаква полза.С което аз съм напълно съгласна.
Друга интересна книга,която някой назад е цитирал и хвърля светлина върху темата е "Личният магнетизъм" на Дюмонт.