Автор Тема: 2012 г.  (Прочетена 574736 пъти)

0 Потребители и 2 Гости преглежда(т) тази тема.

Неактивен Пурку

• Малко Писал
  • **
  • Публикации: 317
  • Ти 'ше си лягаш ли?
Re: 2012 г.
« Отговор #1080 -: Октомври 30, 2012, 17:39:49 pm »
Земята няма нищо общо с пумпал и на нея и действат съвсем други сили. А това, дето единия полюс ще започне да описва окръжности, а другия не, или по-малки, просто не виждам как може да стане. Освен ако поставим земята върху друга, един милион пъти по-голяма земя и я опрем с долния полюс отдолу.
Ти май отчаяно искаш да се изместят полюсите и сега търсиш да се хванеш за каквото обяснение намериш. Като удавник за сламка.

Абе Tangrata_, к'во да кажем повече...
Не става дума, че Земята е пумпал, а за ефекта който най-ясно се вижда при пумпала, като намалее скоростта на въртене и започне да се клатушка. Същата може и да е причината земята да се "изметне" под действието на външна сила и да почне да се клатушка като пумпала.

Намерих ги в Колибката - Los Duenos del Tiempo - Las Siete Profecias Mayas / Господарите на времето - Седемте предсказания на маите (1999) 

Да, и аз съм пуснал същия линк за Маите на 69 страница в коментара си.
Какво представлява човешката еволюция? - Пътят от примитивното през сложното към простото.

Неактивен Tangrata_

• Много Писал
  • Публикации: 2 433
« Отговор #1081 -: Октомври 30, 2012, 18:28:09 pm »
Абе как ще намалее така скоростта? Все още деня и нощта идват по часовник. И така е било някой и друг милиард години.
Иди ги разправяй тия приказки в детската градина. То и там ако върже някой ще е малко странно.

Така някаква почва има ли на тия фантазии, или каквото ти хрумне това пишеш?

И пак се повтарям, пумпала се клатушка не само защото скоростта е намаляла, а защото му действа гравитацията на земята, надолу. И не може да пази равновесие спрямо нея. Абсолютно по същта причина ако караш колело или мотор се иска определена минимална скорост. Щото иначе ще кльопнеш в страни.
Е, аз написах, ама кой да чете, за разлика от пумпала, на земята не и действа гравитационна сила в посока някаква равнина под северния полюс.
Офф,... наистина ... то бива забавление бива, ама накрая наистина все едно, че на радио говоря.  ???
« Последна редакция: Октомври 30, 2012, 18:32:36 pm от Tangrata_ »
Искаш да свалиш някое момиче: www.lovestyle.org/forum  Българите в Канада: www.bgcanada.com

Неактивен Tangrata_

• Много Писал
« Отговор #1082 -: Октомври 30, 2012, 18:35:09 pm »
Още един пример.
Изкуствените (а за естествените да не говорим!) сателити на земята дебалансирани ли са като не се въртят като пумпали около оста си?
Или тях извънземните ги държат да не се клатушкат?
Ама какво ли питам, като си знам, че на моите въпроси никой не обича да отговаря. Някак не са удобни.  :D
Искаш да свалиш някое момиче: www.lovestyle.org/forum  Българите в Канада: www.bgcanada.com

Неактивен Пурку

• Малко Писал
  • **
  • Публикации: 317
  • Ти 'ше си лягаш ли?
« Отговор #1083 -: Октомври 30, 2012, 18:49:26 pm »
Абе как ще намалее така скоростта? Все още деня и нощта идват по часовник. И така е било някой и друг милиард години.
Иди ги разправяй тия приказки в детската градина. То и там ако върже някой ще е малко странно.

От къде го "изсмука" това, че ще намалее скоростта на Земята? ...май наблягаш повече на писането, не на четенето :writer:

...човече - остави, няма смисъл повече. Тая вечер ще съм на вълна -  астрология. Знам, че е от любимите ти и затова искам да те помоля да запазиш саркастичния си коментар ...имай милост. :)
Какво представлява човешката еволюция? - Пътят от примитивното през сложното към простото.

Неактивен x_name41

• Малко Писал
  • **
  • Публикации: 291
« Отговор #1084 -: Октомври 30, 2012, 18:58:23 pm »
Тангра недей бръщолеви глупости защото един ден ще разбереш че не всичко изглежда така както го виждаме и разбираме, щом има противоречия във някои области на науката значи нещо не е както трябва но това е отделна тема а отговорът на твоят въпрос за сателитите е много прост но ти като си толкова сложен явно толкова си се омотал че не можеш да го проумееш и чак ме е срам да го кажа но то е защото сателита няма свое собственно значително гравитационно поле а разчита на земното и затова се намира на геостационарна орбита и така!
"מוזיקה מאריכה את החיים"

Неактивен Ashaman

• Пишещ
  • Публикации: 810
« Отговор #1085 -: Октомври 30, 2012, 19:01:05 pm »
Първо се разберете какво е гравитационно поле, защото обяснението, че само масата е от значение нещо куца.

Неактивен Oberon

• Доста Писал
  • Публикации: 1 092
« Отговор #1086 -: Октомври 30, 2012, 20:35:20 pm »
Ти пък какво се захвана баш с мене. Аз не споря, че полюсите са се местили. Въпросът е, че ако са се местили е или бавно, или с някаква външна сила. Сама земята само от въртенето не може изведнъж да промени рязко наклона.
Че земната кора се мести, съм учил някъде в 4ти клас в училище. Навремето, преди 1 милион (или колко беше) имало един континент само, и тн.
Тая книжка може и да пише повече работи, и сигурно е много интересна, ама нямам време за всичко.
Да я прочете Пурку. Той е с новите теории. Аз само се опитвах да покажа, как не е. Ако знаех, че такъв спец като тебе ще се включва, щях да си мълча. Никъде не съм твърдял, че съм спец по тия работи. Но знам основните положения, които са ми достатъчни, за да видя когато нещо не е така.
А тая кривата земя не е толкова съществено, че е без атмосферата, колкото, че е без водата.
Но конкретно спора беше за центробежните сили и как влияят те на формирането. А океаните също имат маса.

Ами, нали това се опитвам да кажа през цялото време - Земята притежава механизъм сама да приплъзне земната си кора. Нали правиш разлика между наклон на земната ос спрямо еклиптиката и смяна на полюсите? При приплъзването, наклона на земната ос си остава константа, докато цялата земна кора с еприплъзва - примерно София отива на мястото на Москва. Не знам дали ясно го обяснявам - представи си Земята като портокал, на който мисленно прекъснеш връзката между кората и сърцевината и кората започне свободно да се върти.

Ако обаче говориш за смяна на магнитуда на Полюсите, както при Слънцето ( Северния става Южен и обратното ), за това вече доказателства няма. Това, за да се случи, трябва Земята да започне да се върти обратно, което няма как да се случи, дори и при намеса на масивно космическо тяло, тъй като то би разрушило самата планета.

Това, което си учил в 4-и клас се нарича "тектоника на плочите", което е основно доказателство, че земната кора се "приплъзва" върху мантията. И когато катализираш това приплъзване, в София започват да говорят на руски :)
In the Kingdom of the Blind, the One-eyed are Kings !!!

Неактивен Oberon

• Доста Писал
« Отговор #1087 -: Октомври 30, 2012, 20:40:14 pm »
Земята няма нищо общо с пумпал и на нея и действат съвсем други сили. А това, дето единия полюс ще започне да описва окръжности, а другия не, или по-малки, просто не виждам как може да стане. Освен ако поставим земята върху друга, един милион пъти по-голяма земя и я опрем с долния полюс отдолу.
Ти май отчаяно искаш да се изместят полюсите и сега търсиш да се хванеш за каквото обяснение намериш. Като удавник за сламка.

Движението на Земята е точно като това на пумпала, само че в умалени мащаби - и на двете тела действа например гравитацията на Слънцето и на планетите. Просто на пумпала скоростта намалява заради триенето на основата му, а на Земята - не, щото няма триене, т.е то има ( с космическите частици ) но триенето тук граничи безкрайно с нулата.

И точно полюсите, за 25 920 описват окръжност, и ще се повторя за порден път, явлението се нарича "прецеисия на равноденствията".

Танграта_ , върни се да спориш с мен, като попрочетеш малко, тогава с удоволствие, ама сега да те убеждавам, че има топла вода, нямам време наистина.

Неактивен Oberon

• Доста Писал
« Отговор #1088 -: Октомври 30, 2012, 20:47:56 pm »
Още един пример.
Изкуствените (а за естествените да не говорим!) сателити на земята дебалансирани ли са като не се въртят като пумпали около оста си?
Или тях извънземните ги държат да не се клатушкат?
Ама какво ли питам, като си знам, че на моите въпроси никой не обича да отговаря. Някак не са удобни.  :D

Всеки един земен сателит, изкуствен или естествен, се върти около оста си, освен ако няма собствен двигател ( като совалката например или МКС, които имат корекционни двигатели ). Причината е много проста - завихря ги земното гравитационно поле, което следва въртенето на Земята. Сателитите се изстрелват основно на две различни орбити - ниска и геостационарна. При последната, сателита се изстрелва на около 36 000 км от Земята и спира. Земното гравитационно поле, ествествено го завърта, и сякаш сателита стои неподвижно над земята. Този сателит относително дълго време може да "виси" над Земята, тъй като се балансира от самата Земя и точките на Лагранж ( тук сам се образовай ). Такива са например повечето шпионски сателити от недалечното минало, които геостационарно са разположени  над Русия да речем. Такъв сателит има гориво ( или ми е дадена начална скорост ) да достигне геостационарна орбита и да спре.

Всички други сателити, в един даден момент падат на Земята, ако нямат собствени корекционни двигатели.

И послено - твоите въпроси не са неуместни, на моменти с анаправо забавни:)

Неактивен Oberon

• Доста Писал
« Отговор #1089 -: Октомври 30, 2012, 20:52:57 pm »
От къде го "изсмука" това, че ще намалее скоростта на Земята? ...май наблягаш повече на писането, не на четенето :writer:

...човече - остави, няма смисъл повече. Тая вечер ще съм на вълна -  астрология. Знам, че е от любимите ти и затова искам да те помоля да запазиш саркастичния си коментар ...имай милост. :)

И да, скоростта на Земята намалява, имам предвид на въртенето. някога, денят не е бил 24 часа, а по-малко.

Въобще, банда, прочетете малко:)

Защо Мекрурий няма атмосфера? Защо има полярно/северно сияние? Защо Слънцето не може да стане черна дупка? .....

Неактивен Tangrata_

• Много Писал
« Отговор #1090 -: Октомври 30, 2012, 21:08:16 pm »
Чели сме ги всички тия работи и ги знаем.
Вадиш ми въпросите извън контекста и даваш някакви отговори, които изобщо не са по въпроса на спора.
Прецесията е веднъж на не знам колко хиляди години. А тук ми говорят полюсите да описват окръжности супер бързо.
Обясних каква е разликата на земята и пумпала. Ама кой да чете. Пумпала все още не се върти във въздуха. А е стъпил на единия си полюс и има сила, насочена натам.
Абе изобщо, готино, че много си чел и много знаеш, ама спри да спориш само заради самото спорене, извън целия контекст.

И ме цитирай къде съм казал, че сателитите изобщо не се въртят около оста си. Казах, че не се въртят като пумпали.
Следващия път, по-внимателно с четенето.  :D

Чакам да видя отговора на "забавния" ми въпрос, защо Луната след като се върти около оста си супер бавно не се е "дебалансирала" както пумпалите правели.

Неактивен x_name41

• Малко Писал
  • **
  • Публикации: 291
« Отговор #1091 -: Октомври 30, 2012, 21:19:58 pm »
И ме цитирай къде съм казал, че сателитите изобщо не се въртят около оста си. Казах, че не се въртят като пумпали.
Хм едни и същи приказки, какво да говорим сбъркан човек.
« Последна редакция: Октомври 30, 2012, 21:24:18 pm от x_name41 »
"מוזיקה מאריכה את החיים"

Неактивен Oberon

• Доста Писал
« Отговор #1092 -: Октомври 30, 2012, 21:34:37 pm »
Чели сме ги всички тия работи и ги знаем.
Вадиш ми въпросите извън контекста и даваш някакви отговори, които изобщо не са по въпроса на спора.
Прецесията е веднъж на не знам колко хиляди години. А тук ми говорят полюсите да описват окръжности супер бързо.
Обясних каква е разликата на земята и пумпала. Ама кой да чете. Пумпала все още не се върти във въздуха. А е стъпил на единия си полюс и има сила, насочена натам.
Абе изобщо, готино, че много си чел и много знаеш, ама спри да спориш само заради самото спорене, извън целия контекст.

Следващия път, по-внимателно с четенето.  :D

Чакам да видя отговора на "забавния" ми въпрос, защо Луната след като се върти около оста си супер бавно не се е "дебалансирала" както пумпалите правели.

Абе човек, ти тъп ли си? Прецесията е постоянен процес, как да ти го обясня?
Аз пък ти обясних, че разлика между пумпала и Земята няма, освен в това, че пумпала се трие в пода, а Земята не. И на двете тела действат абсолютно едни и същи сили, бах маа му!
Не съм прочел къде се казва, че полюсите правят окръжности супер бързо, цитирай моля.

Неактивен aismak

• Четящ
  • *
  • Публикации: 27
« Отговор #1093 -: Октомври 30, 2012, 22:30:48 pm »
А какво ще кажете за този феномен с гайката която сменя внезапно полюсите си

Неактивен Ashaman

• Пишещ
  • Публикации: 810
« Отговор #1094 -: Октомври 30, 2012, 22:39:42 pm »
А какво ще кажете за този феномен с гайката която сменя внезапно полюсите си
Според мен има връзка с магнетизма, защото използват метал и в двата кадъра. Това е една от другите причини за взаимното притегляне, което обсъждат е темата.

Сходни теми

Заглавие / Започната от Отговора Последна публикация
3 Отговора
8231 Прегледи
Последна публикация Април 20, 2006, 15:08:56 pm
от H.
6 Отговора
9496 Прегледи
Последна публикация Декември 30, 2010, 20:02:41 pm
от Raw Deal
2012

Започната от Jean-Luc Picard FUN