Автор Тема: Вегетарианството  (Прочетена 253606 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен bogoizbrania

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 931
 • Homo Supermenos!
  • Олтар на непознатия Бог
Re: Вегетарианството
« Отговор #1110 -: Септември 25, 2012, 23:18:46 pm »
Сега се замислих за историята на храненто в миналото. Първоначалоно по време на сътворението можем да предположим, че не се е предвиждало месоядство, защото това означава смърт, която е измислена от Кайн. В последствие Кайн и потомците му са били наказани да ядат само месо, защто според моите открития те са отделени от земята и поставени да живеят върху палнета покрита от океан замръзнал на повърхността подобно на ескимосите. Тоест месоядството е било наказание, но пък и сегашните растения са били различни от първоначалните. Явно яденето на месо днес не е задължително, но пък с това Бог прави послание към хората. Във вярата на хората в миналото голяма роля е играело общото хранене с печено агне, жертвано след ритуал, аз съм притив почти всички видове ритуализъм и формализъм. Но верятно това е действало по някакъв начин ако не духовно, то поне социално. Крайният извод е че днес май е по-добре човек да е веган, и без друго месото е или скъпо или некачественно. Сега Бог не ни говори чрез жертви и общи трапези, а чрез криза и търговци измамници.
Soli Deo Gloria!

Неактивен bofara

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 526
Re: Вегетарианството
« Отговор #1111 -: Септември 26, 2012, 10:13:38 am »
..храненто в миналото..
В древен Египет или Гърция /не помня точно/ да гладуват са имали право само аристократите. На робите е било забранено да гладуват. Защото когато се гладува грамотно се изчистват много неща и се вдигат вибрациите, повишава се съзнанието. Естествено, в този смисъл, никой не призовавам да гладува /аз гладувам за кратки периоди, но сравнително често/, въобще, но хората е добре да се замислят за качеството на това, с което се хранят. Даже бях чел една книга на Рудолф Щайнер, в която пишеше много интересни неща за храненето и в частност - за картофите.. Подробности - 'Природните основи на хрането', Рудолф Щайнер, /нарочно го давам в pdf, който иска да си пусне търсачката за ключова дума 'картоф'/. Та в този ред на мисли и вегетарианството, практикувано в общоприетия вид също е до голяма степен капан.. :)
..Сега Бог не ни говори чрез жертви и общи трапези, а чрез криза и търговци измамници..
Ако заменим думата 'Бог' с думата 'Биосфера' /известно е, че планетата е живо същество със собствено съзнание, собствено физическо и други нефизически тела и т.н. - ето прилично обяснение, според мен, на английски , а също така на руски за чакрите и енергопотоците на планетата/ и се замислим всъщност, че нашите физически тела са изградени от вещества, структурирани от тази биосфера, т.е. например bofara живее в България и се храни предимно с български /натурални/ зеленчуци и плодове и качествено месо /примерно/ - по този начин се настройва и с физическото си тяло /което е много важно/ към тази биосфера, а в частност конкретното място от нея с определени характеристики /вид енергетика, излъчвания и т.н./. Когато човек престане да приема естествени, немодифицирани вещества /а си похрупва или пийва ГМО, разни консерванти, подобрители../ се случва това, че в една или друга степен човек губи естествената връзка с нея, а последиците от това са ясни - 'биосферата ни мъмри', един вид престава да ни възприема като естествени и човек започва да се чуди защо 'Бог го е изоставил' сред хиените, оф, "измамниците" /естествено, това е в опростен вариант/..  :hi:
« Последна редакция: Септември 26, 2012, 11:20:15 am от bofara »
6285174923344176257

Неактивен Salve

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 41
Re: Вегетарианството
« Отговор #1112 -: Септември 26, 2012, 23:50:17 pm »
Да, при едни гладуването е изчистване, при други е придружено от агресия....т.е. първото е осъзнато и желано, другото е насилствено и нежелано.

За да е осъзнато гладуването е нужно ниво, при което тялото не се нуждае толкова много от храна, защото се храни дори частично с фина енергия.

Затова не е нужно да се изисква от някого да бъде вегетарианец....ако става насила е вредно за самия човек....когато дойде нужното ниво на осъзнатост, някои храни отпадат като желание, цигарите също, алкохола и т.н.

Цитат
Сега Бог не ни говори чрез жертви и общи трапези, а чрез криза и търговци измамници.
..... и ни напомня , че имаме избор и Път, който ни чака....

« Последна редакция: Септември 26, 2012, 23:56:52 pm от Salve »
С безмълвие Луната ни говори....за мъдростта на вечните простори.

Неактивен Mildo

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 132
  • Thank You Buddy
Re: Вегетарианството
« Отговор #1113 -: Октомври 11, 2012, 15:57:45 pm »
Чел съм книги на Г.П.Малахов  ( който е прекрасен автор и препоръчвам неговите книги !! ). Вегетарянец съм от 2 години като от една година съм веган ( суровоядец). Темата с гладуването е малко странна и неразбираема за повечето хора (още повече незапознатите с процеса). От моя опит казвам, че е хубава в началото да се почне с 1 ден в седмицата, постепенно според желанието и възможностите на индивида тези дни могат да нарастнат, като естествено колкото по дълго издържате, толкова по-добре :) В книгите на Малахов помня, че той обеснява как когато човек гладува в началото изпитва много силен глад и обеснява, че това е просто натравянето на организма, свикнат да бъде натъпкван с боклуци, свикнат да преяжда и т.н. Та когато гладувате индикатор за това колко успешно сте пречистени е да гладувате примерно 3-5 дни и да нямате нечовешко-зверски глад. Колкото по малко глад изпитвате, толкова по сте се оттървали от натрупаните боклуци, но това естествено е дълъг процес и отнема време, след като по голямата част от живота сме прави глупави неща,тъпкали сме се и т.н. Целия пост е лично мое мнение смесено с лично мой опит.

Неактивен kalan

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 890
Re: Вегетарианството
« Отговор #1114 -: Октомври 11, 2012, 18:58:59 pm »
Ами браво на теб Милдо. Щом ти харесва и ти се отразява добре е супер. Но то наистина не е за всеки. Но идеята веднъж в седмицата да сме на плодове и чайчета примерно е хубава. Това на мен ми стига.
Примерно ми се е случвало когато постя и след тези 40 дни като помириша месо ми мирише на мърша и не ми се яде ама хич.
Изведнъж да се премине на глад не е хубаво и се стресира организма.
Иначе значи ли, че се храниш само със сурови плодове, зеленчуци и ядки. Не знам как издържаш честно. Не съм фен на месото и го ям един или два пъти в месеца, но просто си усещам че ми се яде месо и си ям. Но не смятам примерно, че постната готвена храна е вредна.

Неактивен freejoy

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 2
Re:Вегетарианството
« Отговор #1115 -: Март 15, 2014, 19:20:21 pm »
Все едно да кажеш , че месоядните са варвари. :D


 
"Сектанти", този сайтнадушихте ли го вече? ;) Има интересни неща и доста рецепти. :-*
Toзи сайт е чудесен! Благодаря за споделянето му!

Неактивен sunin

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 235
Re: Вегетарианството
« Отговор #1116 -: Март 17, 2014, 11:28:19 am »
Аз също мисля да намаля драстично месото особенно купешкото. Вече всичко е пълно с хормони и Е-та. Минавам на риба основно и то по възможност уловена от мен във високопланински водоеми, където все още не е отровена. За зеленчуците и плодовете от на баба градината и от родата на съквартиранта.  ;)
TRUE OR DEATH

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27