Изхождайки от хипотезата, която предложих:
1. За да запази сферичността си, Земята НЯМА нужда да измества оста си. Оста на Земята постоянно се мести заради явлението "Прецесия на равноденствията", дето на мен пяна ми излезе да ви казвам да го осмислите и прочетете. Именно заради прецесията и теглото на полярните шапки, и поради още куп планетарни неща, се случва явлението "изместване на земната кора"
Не става дума за изместване на земната кора, а за завъртането на самата планета. Дали на 45 градуса, дали на някаква друга позиция. Но това, което го предложих е хипотеза. Относно изместването на земната кора - сподели ни теорията? Кажи я с няколко изречения, пък и повечко да напишеш няма да ти се сърдим.
3. Причината да има каменни градове под водата ( за Пирамиди, почти не съм убеден ) е факта, че преди около 12к-13к години, нивото на световния океан е било с около 100м по-ниско. Факт, при това неоспорим. След което настъпва планетарно затопляне, и нивото започва да се покачва. Прочетете и тук малко повече. Много от градовете са изоставени съвсем спокойно и без паника, тъй като водата бавно е приближавала градовете. Причината да се покачи нивото на океана е топенето на ледените шапки - ТОВА вече е климатичен проблем, защото се смесва солена със сладка вода. Сега, ако сте чели малко, ще знаете какво се случва. Трябва ли да обяснявам за 100-ен път, отново???
Изхождайки от тази позиция, след завъртането на планетата, полярните шапки ще се озоват на екватора или в тропика например и ще започне плавното топене, за което пишеш. Не знам дали ми проследи мисълта.
Казваш да се запознаем по-подробно с пирамидите.

Ето ти една идея, няма да я намериш в учебниците и книжките, които четеш:
Рано или късно ще стигнем и до Марс. Първите неща на които ще се натъкнем, най-вероятно ще са пирамидите - същите като тези на нашата планета. Ако тези които са строили пирамидите на Земята, се наричат земляни, то логично е онези строили пирамидите на Марс, да се наричат марсианци. Съзнанието, обитавало онези на Марс и обитаващо в момента тези на Земята е едно и също.

Сверичността не е цел а следствие от въртенето...
Дайте малко разяснения по това нещо. Какви са силите, които действат на планетата и поддържат сферичността й, именно чрез въртенето?