За кратко я ядох, нали това писах. Просто нямам възможност да се снабдявам. Но за краткото време не съм изпитвала типичните за пролетната умора симптоми и освен това салатата от коприва ми е страшно засищаща, така че се енергитизирах с малко храна.Това са положителните ефекти, които лично аз съм забелязвала.
Аз я правя така: Вземам само връхчетата на копривата, измити, да кажем 2 пълни шепи и ги мачкам хубаво/ с гумени ръкавици, да не си мислиш с голи ръце

/ , после я режа на ситно и смесвам със зелена салата./ може да се добавят и други зеленчуци по избор- аз слагам настъргани моркови, червено цвекло, целина, евентуално нарязани на шайби репички/ Много важно: добавям нарязани орехи.

и 1-2 с. л. пшеничен зародиш/ продава се в диетичните магазини/ + пресни кълнове каквито имам/обикновено люцерна и житни/ и овкусявам със сока от четвърт лимон и зехтин.
Е, това е най- върховната салата, която съм изобретявала някога!

Абсолютно можеш да се нахраниш с това.
Според моите кулинарни експерименти другото с което прясната коприва ми е невероятно вкусна е: ориз 'Басмати"+ смлян джинджифил+ зехтин. Много пристрастяващо!
Да кажа все пак: след като се смачка хубаво, копривата не пари вече. Все пак понякога се случва да те жарне по гърлото, но това си е тръпка.

Опс, извинете за дългите рецептоизлияния

Ако имаш "находища" с коприва, като си обереш сега младите връхчета си я окоси и гледай какво става. До средата на лятото можеш да береш така, даже и по-късно.