Автор Тема: Мътнини в очите - Eye floaters  (Прочетена 47873 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен pph

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 133
Re: Мътнини в очите - Eye floaters
« Отговор #30 -: Май 04, 2012, 02:27:12 am »
Пробвал съм с прясно мляко и ефект нямаше. Дори прясното мляко се води вредно и не е добре да се прекалява, дори е по-добре да се избягва.
Коментирано е не един път във форума.
"There is no such thing as death. Life is only a dream, and we are the imagination of ou

Неактивен boian_i

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 1
Re: Мътнини в очите - Eye floaters
« Отговор #31 -: Юни 19, 2013, 19:23:00 pm »
Виждам че няма интерес напоследък по темата , но пък аз си поръчах от Италия Vitreoxigen  и другата седмица като ми го донесат почвам да пия и дори никой да не се заинтересува ще пиша за резултата. все някога някой като мен ще се заитересува. :)

Неактивен ranilota

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 114
Re: Мътнини в очите - Eye floaters
« Отговор #32 -: Юни 19, 2013, 20:52:52 pm »
И аз се нареждам в отбора имам ги от около 5 години поне тогава ги забелязах. А някой от вас дали е изпитвал това Blue field entoptic phenomenon - http://en.wikipedia.org/wiki/Blue_field_entoptic_phenomenon. Ефекта е, че се виждат хиляди малки бели светлинки движещи се хаотично навсякъде около теб. Аз много им се радвам и започнах да ги виждам след като веднъж цяла нощ четох една книга и осъзнавах колко съвършен и хармоничен е света. :) Като си легнах в 8 сутринта ги видях да се движат на прозореца, излязох на терасата и видях цялото небе обсипано с тези малки бели светлинки. :) Виждам ги и до днес и не само на син фон както е написано в статията, макар, че наистина на ясно синьо небе се виждат най- отчетливо и ясно.

Здравейте, и аз съм в отбора! Сефтето ми с  виждането беше в училище с микроскопа по биология, мислех, че са клетките на домата...После разбрах, че ги има винаги и СЕ ДВИЖАТ,  при мен,  поради което  не е логично да са дефект. Бтв, при релакс разцъфват, моите са на синджир и приличат на символа на 2 чакра, отделни точета са ,прозрачни с цвета на въздуха, понякога "светят"виждам ги и на тъмно. Има едно черно точе, аз си му викам ядрото.
Докторът ме прегледа щателно и въобще не ме отрази, като разказах. Знам, че им викат "пеперуди в окото" и др.обяснение има, но мисля, че ключът е в това-дали се движат. Ако са локален статичен дефект на окото, би трябвало да са неподвижни.
Има и едни "златни мушици" те верно като сперматозоиди си движат, както отбелязва Н., но ми се струва, че спинът им се повтаря.
Не мислите ли, че вместо дефект, може да са и ефект на др.начин на виждане-възприемане.
И най-важното, говорих за това на 1 френд , той се взира...известно време и ЗАПОЧНА да ги вижда и той. Как мислите?

Неактивен Alf

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 77
Re: Мътнини в очите - Eye floaters
« Отговор #33 -: Август 06, 2014, 20:55:00 pm »
Здравейте , ще ви разкажа моят опит с въпросните мътнини в стъкловидното тяло. Съвсем случайно забелязах нишки , които се преплитат и на няколко възелчета и то само в лявото си око. Започнах да чета из нета и отидох при личната си лекарка. Тя ми даде направление за очен лекар.Отидох в специализирана болница за очни болести в град Пловдив.Направиха ми следните изследвания:
- офталмоскопия , биомикроскопия - тези двете основно гледат преден очен сегмент
- изследване с триогледални стъкла ФБМ - с това изследване много подробно оглеждат очните дъна , ретините и периферията, кръвоносните съдове / малко е неприятно изследването ,защото залепват едни стъкла към очната ябълка и чак тогава гледат с апарата /. Та резултата е без патологични изменения , т.е. напълно здрави очи - а и зрителната ми острота е без отклонения VOD=1.0 , VOS=1.0. Обясниха ми ,че въпросните мътнини са леки промени в гела на стъкловидното тяло и най вероятно се дължат на липса на колаген в организма.Изписаха ми следната терапия
- Витроген(Vitrogen) ампули 10 мл. - по една ампула през устата сутрин на гладно - за 30 дни
- Допелхерц актив - витамини за очи с лутеин - по едно хапче вечер - за 30 дни.

И така стриктно пиех предписаните ми витамини и наистина за месец и половина мътнините напълно изчезнаха.ИЗлекувах се така аз.

Неактивен KosyoSVEN88

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 1
Re: Мътнини в очите - Eye floaters
« Отговор #34 -: Март 18, 2016, 14:23:11 pm »
Казвам се Косьо Димитров.на 28 г..И имам този проблем с мътнините в очите от 2008г.Имам и астегматизъм.Преди не ми пречеха защото бяха малко и едвам неуловими но в последствие започнаха да се увеличават.Ходил съм на десетки лекъри и отговора е ефин и същ винаги.Няма лечение.Не знам вече какво да права след като са адски много и адски пречат.Пречат ми на работатата и на социалния живот.В нас е тъмно като пещера защото на светлина ги виждам.Само хора като вас знаете за каква гадост става въпрос.Моляте кажи ми че имам шанс.Кажи ми че има начин.Пробвал съм какво ли не без никакав ефект Пробвали ли сте този Витрокскиген за който всеки говори или е поредния боклук който няма да помогне.Защо не се съберем не усновем една група във Фейзбук.Знам че не съм само аз.Заедно ще сме по силни.Това заболяване е адски гадно и не го пожелавам и на най-големия си враг.Моляви се ако някой знае начин това да спре да се разпространява защото вече са адски много да ми пише на facebook (Kosyo Dimitrov) или тук или на email [email protected] Ще се боря до край с тях ако трябва и докато умра.

Неактивен ranilota

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 114
Re: Мътнини в очите - Eye floaters
« Отговор #35 -: Март 20, 2016, 01:33:28 am »
Готов ли се да пробваш нова ГЛЕДНА точка по въпроса? Готов си на всякакви химии и хирургии, евентуално....
Имаш мозък, нали, той задава ли команди на окото какво да вижда?  Окото направено ли е да вижда истината? Мътнините-какво не искаш да видиш? А дали те не са друг начин на /не/виждане? Ако категорично отричаш това, защо си в този форум,
 Само с решимост и инат не се преборва  здравословен проблем, ако изобщо е такъв.
Ако не виждаш астрално, чак няма защо-как да забелязваш мътнини......

Неактивен dhdido

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 150
Re: Мътнини в очите - Eye floaters
« Отговор #36 -: Март 21, 2016, 16:06:37 pm »
До KosyoSVEN88
Ключът за този проблем, ако не искаш да се променяш е един - внимание. Насочвай съзнателно вниманието си към другите неща, които виждаш, пренебрегвай мътнините и след време няма да ги забелязваш.
Това решение естествено ще избие в друг здравословен проблем, но от изказването ти виждам че за теб това решение ще проработи.

И не, заедно не сме по силни, заедно сме стадо. Силата винаги е лична и индивидуална.

За началото на ликвидиране на причината по добре послушай ranilota. Това изисква повече усилия, но ще промени живота ти и самия теб.

Неактивен ghk

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 1
Re: Мътнини в очите - Eye floaters
« Отговор #37 -: Декември 27, 2020, 09:24:11 am »
Здравейте, имам този проблем от година и половина и става все по-зле (на 37г. съм). Направих си доста изследвания, но лекарите така и не откриха причина. Два пъти ми правиха лазерен бараж, защото от деструкцията на стъкловидното тяло са са засегнали и периферните части на ретината и са довели до дегенерации. Не знам какво е спасението, аз за толкова време не успях да ги игнорирам и ме натоварват страхотно психически. Здраве и късмет желая на всички.   

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27