Здравей
Xpuctoc Muxaul 
Би ли обяснил къде свършва филмът "Тайната" и къде започва излагането на херметичните принципи, защото това не се разбира много ясно във филма?
Не, никой не е видял лупата и херметичните принципи в началото. И какво от това? Значи толкова са искали и да ги видим. Това инцидентно показване за 1 секунда от филм, който е час и половина, е по-скоро за връзване на гащите, че не е тяхно изобретение (ако случайно някой ги обвини сигурно), отколкото нещо друго. Иначе цялата теза на филма би тръгнала по друг начин, мм?
Идеята наистина, както каза
Al, е че споменават неглиже, че мисълта е всичко и след това започва една промивка 1 час, която "просто ти дава пример" (колко мило, че мислят вместо нас), че можеш да си искаш пари и къщи. "
Просто го поискайте". Естествено никой не иска да е беден, дори духовно ориентирания човек, защото живее в града, а киселото мляко вече е 80 ст., нали се сещаш. И логиката следва, че ще си искаме... ПАРИИИИИ - йееееее!!!
„Тайната” са принципите на херметизма и нищо по-различно от това. Сега намерете темите във форума, където е писано за това учение и ще видите как там мненията са в съвсем друга светлина от тази в текущата тема, а става дума за едни и същи неща. Защо е така?
Ми щото тайната и херметическите закони нямат нищо общо, ей за тва

Плюс това, аз имам информация, че истинските херметически закони не са тези, които ги четем, още по-малко са тези от Кибалион, който е писан от "Тримата посветени", което пък е ник-нейм на един окултист, но виж в уикипедия и за това след като си тръгнал. То е между другото, няма общо с темата.
Последното което чух за това филмче, беше един въпрос в едно радиошоу към Стюърт (всеки знае второто име, а ако не знае, какво по дяволите прави тук?!). Та въпроса беше какво С. мисли за филма. Чак ме очуди че не си пусна стандартната плоча (той обича да си създава такива и да ги върти), че филма е реклама на презентаторите и т.н. Каза нещо още по-умно. Каза, че филмът е манипулативен от самото си дъно, защото не започва от корена на нещата - а именно - мисловният модел, КОЙТО ВСЪЩНОСТ ПРИВЛИЧА нещата към нас. Филмът не ни кара да погледнем какво не е наред в мисловният ни модел и защо вследствие на това ние нямаме пари или каквото и да е било. Филмът направо ни поставя на етапа да искаме.
Докато не поправите мисловния си модел по подходящият начин - колкото и да искате - нищо няма да се промени. Дали "великите езотерици" от "Тайната" не са наясно с това, хм? Някак се съмнявам, че не са осведомени за тази подробност. Защо не ни я съобщават обаче, наред с другите потресаващи тайни, които ни разкриват. "Пропуснали са". Простено им е.
Съвсем отделен е въпроса, че се натрапва, "че всеки го може". Запомнете едно нещо от мен, пък ако щете ме мислите за арогантен -
НЕ ВСЕКИ ГО МОЖЕ! НАЙ-ВЕРОЯТНО ТОЧНО ТИ (който четеш това) НЕ ГО МОЖЕШ И НИКОГА НЯМА ДА ГО МОЖЕШ!Защо? Първо защото мислиш по изкривен начин. Влизаш във върхушката на модата, да се използват закони (присъщи на фините реалии) само за придобиване на имущество.
Второ, защото не знаеш как, не знаеш как се управлява енергията и си мислиш, че да си го повтаряш на ум всеки ден по 300 пъти е достатъчно. Какво си мислише по дяволите? Че щи си изтеглиш филма и субтитрите от kolibka.com, ще го "усвоиш" и чували с евро ще се раждат в ябълковата ти градина ли? Погледни се в огледалото и си татуирай "Наивен съм".
Последно, но на първо място по важност - може би не влиза в плана на Висшия ти Аз да имаш много пари. Най-вероятно ще си беден като чук. Защо? Защото на друго място, в друго време се пръскаш по шевовете. Не, никаква карма - просто разпределение на преживяванията. Преживей го. Никва тайна няма да ти помогне, ммдааа...
Както и да е. Не отричам филма като "събитие". Той определено е такова, особено за тези които си отвориха очите чрез него и чрез всички други подобни от вълната "What The Bleep"... Отричам валидността му и приложението му. Масовостта му и поредният опит за унификация всички да мислим в определена посока, защото сме тъпи и не можем да си измислим сами такава.
Най-много ме дразни обаче превземката по цялата работа. Филмът е за "веднъж-гледане". Не е настолен, на повечето от вас не ви е казал нищо ново. Защо всички са превъзбудени тогава? Че и откриват "нови неща вътре". Да, чудесно е, че е помогнал на някой.
Защо по дяволите обаче не продължите да се изкачвате по стълбите? Едва ли има врата по средата на стълбището?