Ето защо ние настояваме, че единственият начин да познаете истината е да формирате своя собствена, лична реалност, като слушате и изучавате всички възможни теми, без да следвате никого,поемайки самоотговорност за формирането на вашата собствена рамка на реалността.
Аз пък,без да настоявам,ще предложа,че:
Истината не се побира в ничия
рамка на (възприятие на) реалността,която може да доведе само до частично обарване на слона,мислейки,че си го фанал целия,казано философически.

.....
Разрушаване на несъзнаваното - Нарушаване на споразуменията за възприятие - Язхи СварууИзточник:
https://swaruu.org/transcripts/breaking-down-of-the-unconscious-break-the-perception-agreements-yazhi-swaruuГося: Язхи, говори с нас за това как да излезем от споразуменията за възприятие с другите и да формирме свои собствени? Като това, което сте направили, като сте заобиколени от тайгетанския колектив. Как го правиш стъпка по стъпка?
Язхи: Това не е моят случай. За да не участвам в тези споразумения, майка ми ме отведе в Хиперпространството на кораб в дълбокия космос.
Ето защо аз създавам свои собствени правила. Или почти,защото съм засегната от тайгетанския колектив и земния колектив. Дори и да е само чрез приемане на обичаи и неща, които харесвам, като мопети(*mopets - дали няма предцид mopeds - скутери,мотопеди), рождени дни и т.н.
Това е същото като победата над несъзнаваното. Което е същото като да си спомняте много минали животи, колкото повече, толкова по-добре и колкото повече контролирате несъзнаваното, защото го разбирате. Така че трябва да работите върху запомнянето на минали животи.
Но проблемът е, че Земната матрица е там, за да ви попречи да си спомняте минали животи, за да се съсредоточите върху ограничения човешки опит.
Това е побеждаване на несъзнаваното. Това е мащабът на задачата. Въпреки това, в рамките на това, което контролирате и в рамките на това, което осъзнавате, можете да формирате намерението, че всичко, което носите като несъзнателно, вече не ви засяга. Тоест да се освободим от кармата. Кармата като причина и следствие. Не карма в будисткия смисъл. Тоест с религиозен заряд.
Госия: И това решение е достатъчно? Тогава вече не можеш да бъдете контролиран от несъзнаваното? Е, това ще сиг о кажа веднага. Чувствам, че може да не е достатъчно, нали?
Язхи: Така е, ако убеждението ти е достатъчно силно. Всички тези неща за отмяната на договори са полезни, като оставянето на писма „Не съм съгласен“ и писма за самоотстраняването ви от църкви. Но в крайна сметка те са просто патерици или механизми за закрепване на усещането за вътрешна сила, процедура за себе си. Не че самата процедура е повод за развалянето на договорите (като ритуал например). Тъй като наистина би помогнало само ако някой друг го прочете от практическа гледна точка,като потисник.
Госия: Просто сме в рамките на толкова много споразумения на възприятие. И говоря за по-напредналите, като да виждаш стената като солидна или не. Такива неща. Да можеш да летиш.
Язхи: Това е в несъзнаваното, да видиш стената като нещо твърдо. Има една стъпка преди това да осъзнаеш, че няма стена. Да разберете, че това е само енергия и причината да чувствате стената твърда не е поради нейната „материя“, а поради електромагнитното отблъскване между зарядите на частиците, които изграждат стената и тези, които изграждат вашата ръка . Привидната здравина на стената или който и да е предмет се дължи само на простото магнитно отблъскване. Тъй като и двете неща, стена и ръка, са на една и съща честота, което се проявява като притежаващи същия магнитен заряд. Тъй като те са в една и съща равнина, така че енергията се зарежда с една и съща полярност, а равните полюси се отблъскват. Базов магнетизъм.
Но ако обърнете полярността(*), те биха се привлекли. (Този принцип се използва в системи с изкуствена гравитация за кораби или в системи за отмяна на гравитацията или гравитационни двигатели). И ако имате неутрална полярност... в екзистенциално неутрално състояние, включвайки във вашето същество, във вашето несъзнавано, всичко, което другите биха нарекли положително и отрицателно, като енергии и както и да го интерпретирате, тогава... вие сте неутрални към всичко И стена няма.
Всичко се дължи на състояние на ума. Към вашата дълбока структура от привързаности. Какво отхвърляте и какво приемате. Всичко е ум.
(*). Уашовски си обърнаха полярността,аз не бих,но всеки сам си прецЕня.
Госия: Но например,Язхи... Знам това на теория, това, което каза, така че защо все още не мога да мина през стената? Значи все още имам договорки. Така че изглежда, че само осъзнаването на казаното от теб не е достатъчно. Какво друго е необходимо за постигането му? Знам, че ни даде някои упражнения преди време, във видеото за телепортиране и т.н. Но има ли нещо друго?
Язхи: Подсъзнанието ти все още е твърде силно, както ти показах с онзи експеримент с Матиас. Дори и да си го представите, усещате съпротива при преминаване през затворената метална врата, а това е само въображение. Тук се крият вашите привързаности.
Робърт: Как да го постигнем? Точно същото, което правим, когато сънуваме, нали?
Язхи: Да, защото си на друг план(ниво) в сънищата. И все пак вашият детерминизъм ви следва, защото най-често вие не го контролирате, вие просто го живеете. Докато вие бихте могли много добре да го контролирате.
Госия: Добре. И така, как успя да освободиш тези прикачени файлове сама?
Язхи: С много практика в няколко прераждания и раждане без Матрица. Аз не съм физическа, само изглеждам физическа за всички вас. Аз не съм от това царство. Аз съм дъщеря на ефира. И дойдох само да ви кажа, че вие също сте това и че всичко останало е само привързаност към идеи.
Ето защо е необходимо да се освободим от ограничаващите понятия на Егото, на „Аз”, защото това забавя духовния напредък. Идеята да бъдеш някой конкретен, а не да обхващаш цялото.Това е, върху което трябва да работим, за да се откажем от споразуменията.
Може да се постигне в едно въплъщение, ако наистина искате. Защото времето също е продукт на вашия ум и вашите идеи,а идеите също са привързаности.
Госия: Просто и аз не се чувствам физически, и то силно, и въпреки това не мога да правя това, което правиш ти. Язхи, можеш ли да летиш като Супермен през кораба?
Язхи: Мога да правя каквото си искам. Не всеки обаче може да възприеме това, което правя. Така че те казват, че е въображение и това е.
Но въображението е реалност, то е основата на всичко,което съществува, на всичко, което някога е било и ще бъде. Това е посоката на потока на вниманието на самия Източник.
Госия: Но защо не могат да го възприемат? Не говоря за астрал, където не те виждат. Говоря за това да бъдеш във физическото за тях, да те виждат, докато летиш.
Язхи: Поради същата причина, поради която не можете да видите обезплътени същества, които са навсякъде около вас и ви заобикалят, защото това не е във вашето вибрационно състояние, което диктува вашето ниво на съзнание-възприятие. И това се управлява от споразумения и привързаности към идеи като Его-идентичността. Всичко работи от вашето подсъзнание, за да формира вашата реалност оттам. Ето защо трябва да работите върху вашето несъзнавано, върху вашите минали животи, защото в основата си те са едно и също.
Госия: Точно затова Матиас иска да помни, например, за да разбере себе си, но ти винаги казваш, че няма значение да помниш. Че винаги си това, което си бил и няма нужда да търсиш повече.Но все пак, както казваш, важно е да помниш(да си спомниш).
Язхи: Защото можеш да си щастлив просто като си спомниш нещо от миналата седмица. Всъщност бихте били по-щастливи, много по-щастливи само със седем дни памет и без цялата тази аморфна маса от идеи, които си пречат.
Госия: Щастлива, да, но ти няма да разбереш себе си и с това няма да можеш да се освободиш от несъзнаваното. Има много щастливи хора, но те не могат да пресичат стени. Значи фактът, че някой не си спомня, го ограничава в процеса на освобождаване на несъзнаваното?
Язхи: Също така е полезно да се отървете от всичко това. Това означава, че не е задължително да запомните всичко, за да постигнете това, а просто да се освободите от привързаностите към идеите. И приемайте нещата такива, каквито са, дори да не можете да минавате през стени. Защото, за да направите това, трябва да си спомните безброй минали животи, да работите върху дългата верига от специфични привързаности.
Защото желанието за нарушаване на такива споразумения може да се превърне в мания (още една привързаност към идеята, че трябва да постигнете това, за да бъдете завършено същество, високодуховно етерно същество... следователно щастливо).
Защото в крайна сметка единственото нещо, което всеки търси е да бъде истински щастлив. Те ще кажат друго, но най-основната нужда на тяхното същество, на цялото им съществуване и от тяхното несъзнателно ниво-сума от всички тези минали прераждания, е да бъдат щастливи. И нямате нужда от повече, освен да се откажете от всичко, дори идеята, че трябва да работите, за да се откажете от всичко.
Госия: В моя случай не мисля, че е да бъда щастлива, защото съм, но просто искам да го правя, да пресичам стени, например.
Да мога да правя неща, които вътрешно чувствам, че мога, но все пак не мога. Не става въпрос за щастие, защото щастието в моя случай не зависи от нищо, а само от това ,че съм жива.
Язхи: Вие сте на едно ниво, но не и вътре. Това е добре на вашето екзистенциално земно ниво, но ако бяхте напълно „щастливи“, нямаше да правите видеоклипове, за да „събудите“ човечеството. Това "те прави щастлив", защото имаш идеята, че означава нещо важно. И това подсилва идеята, че това е пътят към щастието, когато можете да бъдете много щастливи, като ядете пикантна близалка от ананас и това е.
Госия: Но преди да правя видеоклипове, аз също бях щастлива. Всъщност може би повече в някои отношения. Сега се чувствам по-уморена, преди бях по-лека. Така че не мисля, че го правя, за да бъда щастлива. Това е нещо различно. Но те разбирам.
Язхи: Ти си щастлив само когато си в Ефира и знаеш, че си цялото.
Говориш за сравнителни нива на щастие, Госия. Валидно е,да, но говоря за пълно щастие. От това, което описах като пълна любов, която те изпълва и те обгръща като топло одеяло. Ефектът от това да си в задгробния живот(afterlife).
Госия: Ами да. Бях щастлива преди, но нещо все още ме призоваваше да чувствам повече. Още за "каузата".
Язхи: Следователно, вашето щастие не е пълно, защото знаете, че може да има повече. И не можете да бъдете, защото като емпат как можете да сте щастливи, ако знаете, че там има кученца,които мръзнат на студа.
Госия: Връщайки се към спомените, просто аз също чувствам, че оставяйки спомените зад себе си, това, което сте били преди (защото по някакъв начин спомените ви определят (дори несъзнателни спомени)), вие оставяте място за себесъздаване в нова посока. Изпускаш много неща, като не си спомняш. Може ли това, което казвам, да е валидно?
Язхи: Да, това имам предвид по-горе. Но за да се освободите напълно от ограничаващите привързаности и то ако можете, защото обикновено повечето хора не могат, трябва да се откажете от всичко и в същото време да включите всичко. Това, което описах по-горе като магнитно неутрално, преминаване през стени. Би било като винаги да включвате всичко, което можете и в същото време да се откажете от всичко (тоест да нямате привързаности към него). Това е начинът. Това означава да разбереш всичко, което можеш и да го приемеш без осъждане.
Госия: В крайна сметка, Язхи, смяташ ли спомнянето за необходима стъпка или не?
Язхи: От мястото, където си, не е необходимо. Но всичко помага. Не отхвърляйки нищо, включвайки всичко.
Госия: Чувствам, че неспомнянето може да е резултат от пускане. Да бъдеш нещо ново.
Язхи: Да, също. Всичко се свежда до това, да. Имайки предвид, че трябва да изпразните чашата си, за да можете да сложите нови неща в нея.
Но зависи от размера на чашата ви, разбира се.
.....
Ъъ...аз имам чувството,че си спомням,извънцемни инкарнации...преплетено е с чувството,че яко се самофилмирам от четене на чужди писания (в които може и да има верни неща,знам ли).Но и яко ме напъва да го споделя с някого...самоцензурирам се,за да не ме опровергае някой експерт по темата и да ми каже,че си измислям.От напрежение пуша по нощите лежешком...не се трае,ще освободя малко напрежението.
Измислих как да подходя така,че никой да не може да ме опровергае.Кой ще опровергае това:
Измислям си,че си спомням извънземни инкарнации,защото съм графоманстващ картинкаджия.Вот так: