Коя е "Руми"?
чела съм ... "величие и падение на куртизанките"
ти това, чела ли си го?
Понеже бях още малка седми-осми клас, не помня точно- но мама много се притесняваше за мен и морала ми разбира се. Но на мен ми беше интересно, а книгата я няма в списъка по литература. И все пак не че ще стана куртизанка
ама да не би ... нещо да ме вдъхнови прекалено. И какво направи женицата. Купи една непрозрачна подвързия и я скри някъде тая книга... така и не си я дочетох
Сори за отклонението... но наистина се чудя как да коментирам, това което си написала...
Виж сега, раздела е "религия".
Това значи, все едно си се записала специалност "информатика". И трябва да се явиш на изпит. Взимаш конспекта и виждаш:
KОНСПЕКТ ПО ИНФОРМАТИКА
1-ва част/1-ви семестър/
Основи на информатиката
1. Основни сведения за ЕИМ -Технически средства
2. Персонални компютри-структура,памет,клавиатура
3. Персонални компютри-периферия,драйвери
4. Персонални компютри(PC)-тенденции,възможности
5. Основни сведения за ЕИМ-програмно осигуряване,системни помощни програми
6. Основни сведения за ЕИМ-операционни системи,видове,приложения
7. Операционни системи(MS DOS и WINDOWS)-структура,възможности,;DESKTOP
8. Настройка на операционните системи;CONTROL PANEL
9. PC-логически устройства,директории,файлова система,команден ред,ключове,опции
10. Команди-външни,вътрешни,WINDOWS EXPLORER
11. Текстообработка-начин на работа,редактори,NOTEPAD,WORPAD,PAINT
12. Системни помощни програми-PCTOOLS,архиватори,ARJ,WINZIP
13. Защита на информацията-методи,компютърни вируси и борбата с тях
14. Компютърни вируси,антивирусни програми-AVP,AVG,F-FROT и др.
15. Основни разлики между WINDOWS 3.xx и WINDOWS’95 (характеристики)
И почваш да си отваряш книгите в къщи, ама в никоя не намираш нещо по тези въпроси. Четеш лекциите... в общи линии са ок, разбираш. И решаваш, че на изпита каквото и да ти се падне ти ще си говориш за ... "Руми".
Пада ти се въпрос номер 9. Какво ще напишеш?
Чакай сега да потърся един конспект по "Религия"...
...Защо са невидими?....А ти защо си с два крака? Защо нямаш козина и даже имаш разум?....
Не вярваш в преражданията, как тогава вярваш в паднали Ангели?.... Аз не!!!!....Евoлюцията не е танц, назад не можеш да се върнеш....
Дали може да се роди....Бог ? .... е толкова абсурден въпрос, колкото да мислиш, че от буквите на екрана си можеш да се изцапаш с мастило....
За "невидимостта" по-напред е отговорено вече, дори е свързано с Христос. А това че, или причината да имам два крака ми е крайно неизвестна. Предполагам, че ако бях на четири по-бавно щях да се придвижвам, за това пък ако бягам или препускам ще съм по-бърза ... как се замислих и се натовАрих направо... дали да не почна да тренирам и да се движа като спайдър-мен...
Козина ... нямам ... защото редовно ходя на козметик, а ако бях мъж сигурно щях да се бръсна, но не изцяло, а едно катинарче щях да си оставям винаги.
Разум имам, да. Мисля, че и Ангелите би трябвало да имат. Поне се надявам да имат. Някак много ми се ще Ангелите да имат разум. Но ... дали имат?
Вярвам в нещо, което мога да си обясня. Не вярвам в преражданията, защото това за мен, колкото и както да си го обяснявам се получава, че е безсмислено и не-възможно. И за Ангелите е писано и обяснявано много повече, въпреки че по различен начин и с различни имена, но като "енергийни същности" съществуват и са по-вероятни като въплъщение, отколкото някакви умрели вече роднини, ама не съвсем мъртви а малко възкръснали.
Вярвай в какво искаш. Но като просто заявяваш нещо в което не вярваш, само ни информираш, но не доказваш нещо. Твоето неверие не прави една възможност несъществуваща, а напротив, само неразбрана от някого.
Еволюцията няма нищо общо с Ангелите, за да я намесваш. Отвори си тема в някой уместен раздел и си кажи какво те вълнува за "еволюцията"... и всъщност има обратна посока на еволюцията, но както отбелязах това е друга тема.
А с последната гореща новина за Бог ме хвърли в тридневен траур! Разби всичко детско в мен и направо ми разказа играта...
отивам да се напия по случая! Ако пишех с мастило на екрана, можеше и да се изцапам, ама аз си пия редовно хапчетата и се старая като пиша с клавиатурката да не цапам много...