Автор Тема: Ангелите  (Прочетена 34061 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Ashaman

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 816
Re: Ангелите
« Отговор #60 -: Септември 21, 2012, 21:04:57 pm »
Моля те, да си говорим за Ангели! Не за Луцифер и Сатана!

Каквото и да проверя и прочета ми е интересно, в каква степен настоящи паднали се справят и Защо?

Аз не мисля, че са последователи на Луцифер конкретно или на Йехова, защото имат вече свободна воля.
Луцифер е искал власт, добре.  Но това не го прави вездесъщ като Бог, защото и той като Ангелите не може да създава... а само да манипулира, в най-добрия случай.
Как разбираме и как надделява добрата Божествена Воля, чрез ангелите, макар и човеци вече?
Искам да обърна внимание на това, че "падането" не е непременно неподчинение , това е един вид Само-жертва.
Луцифер също е ангел, даже от най-вишестоящите, преди да смени фронта.
Както казах не познавам мн. добре Библията  и там нямам доверие на всичко, а какво за източната каша или хвърчащи листове.
Иначе има прорение в тезата ти. Макар, че за падналите не се наемам да коментирам, има персонажи в Библията, които могат да наведат на такава мисъл. Най-важният за който се сещам е Юда. Изглежда като вид саможертва ако пофилософстваме над някои моменти, и всъщност той е важна брънка в изпълнението на жертвата на Исус, но въпреки това за предалият Исус е казано, че е по-добре да не е е раждал.
« Последна редакция: Септември 21, 2012, 21:13:42 pm от Ashaman »

Неактивен cassio

 • Малко Писал
 • **
 • Публикации: 324
Re: Ангелите
« Отговор #61 -: Септември 21, 2012, 22:34:47 pm »
Разбрах защо си го отбелязал.
Мисълта ми беше, някак да свържем нещата с реалността, а не само с минало и писани истории.
Иначе разсъжденията ти са интересни :)

Неактивен Ashaman

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 816
Re: Ангелите
« Отговор #62 -: Септември 22, 2012, 21:52:10 pm »
Разбрах защо си го отбелязал.
Мисълта ми беше, някак да свържем нещата с реалността, а не само с минало и писани истории.
Иначе разсъжденията ти са интересни :)
Това, ще трябва да е резултат на доста задълбочено проучване, и май ще трябва всеки заинтересуван да си го проведе сам, за да има по-голяма достоверност.
Аз не съм правил такива проучвания, но човек който е правил ми е казвал, че потомството на падналите, като се има предвид тия от ангелите, които си вземат човешки жени, след смъртта не могат да напуснат нашият свят и остават да обитават като духове/демони и тем подобни същности.

Неактивен mitko

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 843
 • Не прави това, което не искаш да ти се случва
  • профил
Re: Ангелите
« Отговор #63 -: Септември 22, 2012, 23:54:28 pm »
  Защо  има  "демони" - Ами  защото  ги  храним !
"Въображението е по важно от знанието" Айнщайн

Неактивен GaBOSS

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 165
 • Простак
Re: Ангелите
« Отговор #64 -: Септември 23, 2012, 00:05:28 am »
Преди малко ме озари прозрението, че израза "Изкара ми Ангелите" обикновено се използва при силна уплаха и поставяне на човек в положение, когато почти не мисли. /другият популярен израз е "Изкара ми акъла"/
Ние ли сме по-мъдри, или народа препредал тази аналогия?  Та значи, че Ангели и Акъл са взаимоземеняеми в народните сказания, ерго - Ангелите съществуват за този, който има добре развит начин на мислене (акъл не е равно на мозък, мозък има и слона, но това не го прави по-умен)
Тук  мястото всъщност да уточним, дали говорим за Ангели, но разбираме "Архангели", което според мен коренно променя посоката на разговора. /и доколкото чета аргументите на авторката, май точно Архангелите има предвид, но нека тя обясни първом/

Неактивен Princess_Deja

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 600
Re: Ангелите
« Отговор #65 -: Септември 23, 2012, 16:38:37 pm »
Авторката обяснява, че става въпрос за Ангелите. Иначе заглавието на темата щеше да е друго. Архангелите предполагам имат други функции и задължения, а не да се занимават с хората. Ангелите са по-тясно свързани и поради тази причина се изкушават и падат. Архангелите, вероятно решават при определени колебания или конфликти между Ангели, но не и пряко да се интересуват и да имат връзка с хората.
И не мисля, че има връзка с акъл и Ангел, защото би се получило, че много от престъпниците и хората със самомнение, че са добри и готини, но нямащи Ангел-акъл, който да ги пази да не сгафят, не са виновни за деянията си, морала си или какво са причинили на околните.
Луцифер е интересно с каква цел е паднал- пиша го заради предполагаеми негови верни последователи. Които съм сигурна, че имат достатъчно основание да го следват и да му се подчиняват. Целта е проста- хората да изчезнат- да се самоунищожат. Понеже са любимото творение на Бог, това би го разбило..
Представяте ли си, верно. Все едно сте архитект и правите една "планета" вътре слагате дървета, океани , небе и хора. И в един момент много почват да ви дразнят тия хора, ама вие си ги обичате, щото те ... какво разбират? милите наивни и невежи. Тогава обаче Луцифер-чо започва да ревнува и решава да ви унищожи малките сладки скъпоценни човечета. Войни, епидемии, и разни други катаклизми. И накрая няма и едно сладко човече... и ви се пръска имагинерното божествено сърце от мъка и хилядолетия рев... :(
Обаче Архангелите и Ангелите решават да поправят тази несправедливост и който достатъчно е служил пада, за да си вземе човек (мъж или жена) и да продължи не просто биологично човешкия вид, но и духовно. :)
"These are the times that try man`s souls" Thomas Paine

Неактивен GaBOSS

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 165
 • Простак
Re: Ангелите
« Отговор #66 -: Септември 23, 2012, 17:07:53 pm »
За мен света е като този форум. ( А като Ви чета колежке, то и според вас)
Някой си (Господ) го е създал./там написал е програма, направил е интерфейса, иконки и прочее/. Сложил е и Администратори (Архангели - Старши ангели) да го вардят.
Сложил е и Модератори (ангели, както знаем в светото писание има споменати до 9 ангелски ранга). И се напълнил форума(света) с човеци и почнали те да пишат и а се множат.
Има лоши Администратори/Архангели (както беше Black Adder, да речем), има и добри (като Mirotvorec, Horus), има и средни, като EON, Alien.
Те могат да банват (убиват) хора, да заключват теми и раздели (местят земята и небето) и други такива.
А Модераторите (т.е Ангелите) ни поправят правописните грешки, местят темата на правилното място и правят забележка на по-буйните потребители (демек - Ангели пазители)
И като БАН-нат някой Архангел, той става паднал такъв (като Луцифер, а тук - някой друг :) )

А дали АКЪЛА пази от това да се гафи или не, може да се спори много, защото се сетих пак един израз: "Голям си гявол", която обикновено се използва за хитър и комбинативен човек, и ако пък се облегнем на нея, би трябвало "Голям си ангел" да е за човек, дето не е баш от най-умните, но както се вижда - тълкувания много и най-различни и както е речено, всеки си носи неговата истина и трудно припознава чуждата.

И на края нека припомня, че не може да има само добро и само зло, както не може да има само светлина без тъмнина и само топлина без студ, та и Ангелите и Дяволите са просто двете страни на една монета, и това дали ние вярваме в тях или не не променя тяхното съществуване /или съответно несъществуване, защото вярването в определено нещо си е лично наше и не ангажира по никакъв начин 'нещото'  да се съобразява с нас  :drinks:Неактивен Princess_Deja

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 600
Re: Ангелите
« Отговор #67 -: Септември 23, 2012, 17:22:19 pm »
Tам на Орион нямаме Ангели и Архангели, а само Нефилими ни останаха...
« Последна редакция: Септември 23, 2012, 18:30:17 pm от Princess_Deja »
"These are the times that try man`s souls" Thomas Paine

Неактивен Salve

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 41
Re: Ангелите
« Отговор #68 -: Септември 30, 2012, 03:17:41 am »
Цитат
Аз си мисля и нещо друго обаче- има някакъв смисъл в "призванието" им. И това че, един ангел може да падне и да стане човек, но дали човек може да стане Ангел? Ако същността на някого (или Духът/Душа) е била Ангелска, но е въплътена в човек/мъж-жена, без значение/, дали може да се "роди" ...Бог?
Защо са невидими?

Цитираш корана, значи си чела Руми:


Умрях като минерал и станах растение;
умрях като растение и станах животно.
Умрях като животно и станах човек.
Защо тогава да се страхувам в смъртта да стана нищо?
При моята следваща смърт
ще създам крила и перушина като ангел;
после, понасяйки се по-високо -
нещо, което не можете да си представите -
ще стана ангел.

Защо са невидими?....А ти защо си с два крака? Защо нямаш козина и даже имаш разум?....

Не вярваш в преражданията, как тогава вярваш в паднали Ангели?.... Аз не!!!!....Евoлюцията не е танц, назад не можеш да се върнеш....

Дали може да се роди....Бог ? .... е толкова абсурден въпрос, колкото да мислиш, че от буквите на екрана си можеш да се изцапаш с мастило....

« Последна редакция: Септември 30, 2012, 03:28:30 am от Salve »
С безмълвие Луната ни говори....за мъдростта на вечните простори.

Неактивен Princess_Deja

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 600
Re: Ангелите
« Отговор #69 -: Септември 30, 2012, 15:02:28 pm »
Коя е "Руми"?

чела съм ... "величие и падение на куртизанките"  :lol: ти това, чела ли си го?
Понеже бях още малка седми-осми клас, не помня точно- но мама много се притесняваше за мен и морала ми разбира се. Но на мен ми беше интересно, а книгата я няма в списъка по литература. И все пак не че ще стана куртизанка  :D ама да не би ... нещо да ме вдъхнови прекалено. И какво направи женицата. Купи една непрозрачна подвързия и я скри някъде тая книга... така и не си я дочетох :( Сори за отклонението... но наистина се чудя как да коментирам, това което си написала...  ::)

Виж сега, раздела е "религия".
Това значи, все едно си се записала специалност "информатика". И трябва да се явиш на изпит. Взимаш конспекта и виждаш:

Цитат
KОНСПЕКТ ПО ИНФОРМАТИКА

1-ва част/1-ви семестър/
Основи на информатиката
1. Основни сведения за ЕИМ -Технически средства
2. Персонални компютри-структура,памет,клавиатура
3. Персонални компютри-периферия,драйвери
4. Персонални компютри(PC)-тенденции,възможности
5. Основни сведения за ЕИМ-програмно осигуряване,системни помощни програми
6. Основни сведения за ЕИМ-операционни системи,видове,приложения
7. Операционни системи(MS DOS и WINDOWS)-структура,възможности,;DESKTOP
8. Настройка на операционните системи;CONTROL PANEL
9. PC-логически устройства,директории,файлова система,команден ред,ключове,опции
10. Команди-външни,вътрешни,WINDOWS EXPLORER
11. Текстообработка-начин на работа,редактори,NOTEPAD,WORPAD,PAINT
12. Системни помощни програми-PCTOOLS,архиватори,ARJ,WINZIP
13. Защита на информацията-методи,компютърни вируси и борбата с тях
14. Компютърни вируси,антивирусни програми-AVP,AVG,F-FROT и др.
15. Основни разлики между WINDOWS 3.xx и WINDOWS’95 (характеристики)

И почваш да си отваряш книгите в къщи, ама в никоя не намираш нещо по тези въпроси. Четеш лекциите... в общи линии са ок, разбираш. И решаваш, че на изпита каквото и да ти се падне ти ще си говориш за ... "Руми".

Пада ти се въпрос номер 9. Какво ще напишеш?

Чакай сега да потърся един конспект по "Религия"... :dance:

Цитат
...Защо са невидими?....А ти защо си с два крака? Защо нямаш козина и даже имаш разум?....

Не вярваш в преражданията, как тогава вярваш в паднали Ангели?.... Аз не!!!!....Евoлюцията не е танц, назад не можеш да се върнеш....

Дали може да се роди....Бог ? .... е толкова абсурден въпрос, колкото да мислиш, че от буквите на екрана си можеш да се изцапаш с мастило....

За "невидимостта" по-напред е отговорено вече, дори е свързано с Христос. А това че, или причината да имам два крака ми е крайно неизвестна. Предполагам, че ако бях на четири по-бавно щях да се придвижвам, за това пък ако бягам или препускам ще съм по-бърза ... как се замислих и се натовАрих направо... дали да не почна да тренирам и да се движа като спайдър-мен...
Козина ... нямам ... защото редовно ходя на козметик, а ако бях мъж сигурно щях да се бръсна, но не изцяло, а едно катинарче щях да си оставям винаги.
Разум имам, да. Мисля, че и Ангелите би трябвало да имат. Поне се надявам да имат. Някак много ми се ще Ангелите да имат разум. Но ... дали имат?

Вярвам в нещо, което мога да си обясня. Не вярвам в преражданията, защото това за мен, колкото и както да си го обяснявам се получава, че е безсмислено и не-възможно. И за Ангелите е писано и обяснявано много повече, въпреки че по различен начин и с различни имена, но като "енергийни същности" съществуват и са по-вероятни като въплъщение, отколкото някакви умрели вече роднини, ама не съвсем мъртви а малко възкръснали.
Вярвай в какво искаш. Но като просто заявяваш нещо в което не вярваш, само ни информираш, но не доказваш нещо. Твоето неверие не прави една възможност несъществуваща, а напротив, само неразбрана от някого.
Еволюцията няма нищо общо с Ангелите, за да я намесваш. Отвори си тема в някой уместен раздел и си кажи какво те вълнува за "еволюцията"... и всъщност има обратна посока на еволюцията, но както отбелязах това е друга тема.

А с последната гореща новина за Бог ме хвърли в тридневен траур! Разби всичко детско в мен и направо ми разказа играта... :( отивам да се напия по случая! Ако пишех с мастило на екрана, можеше и да се изцапам, ама аз си пия редовно хапчетата и се старая като пиша  с клавиатурката да не цапам много...
« Последна редакция: Септември 30, 2012, 15:22:33 pm от Princess_Deja »
"These are the times that try man`s souls" Thomas Paine

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27