Надявам се да приемеш отговора ми. Трудно ми е да кажа "вярвам в ангели", защото понятието е добило човешки облик. Ако говорим за силите, присъстващи в духовното измерение, близо до Бог, който чрез тях (най-общо казано) се свързва с по-плътните области на Всемира, та дори и със Земята - да има ангели. "Според момента" на тяхното присъствие те са различни, но общо казано обитават единната същност на Божествената Обител, според степента на действие. Слизането в по-плътни измерения, би представлявало трудност, ако нямаше моменти, в които това да бъде избегнато...необходимо е взаимно намерение, иначе присъстват в света на идеите..невидимия свят, отстоявайки баланса...и биват видни, според избора за това, което е като 'контакт' за тях..притегля ги...
хе-хе, защо е това притеснение дали ще приема отговорът ти
Разбира се, че го приемам ... и ти благодаря за него :)Някак ми е ... мило-мъчно за теб, защото имам чувството, че прекалено съвестно приемаш забележките. Но аз наистина не съм искала да те стресирам, само да ти покажа, че е много трудно в началото, когато почнеш да пишеш. Казвам ти го от много-много горчив опит! Знам какво е. Така че, не се отказвай или притеснявай, а опитвай, докато сама себе си харесаш като се четеш
Извинявам се за отклонението.
Отговорът ти ми харесва, защото е ЯСЕН! Такива отговори много харесвам. Но има проблем.
Ти смесваш Ангелите, за които аз говоря с представата, която имат хората за тях от книги, филми и слухове-митове-легенди.
В един момент, някъде по темите имаше за това смесване между Духове и Ангели. Различно е.
За мен Ангелите са съвсем реални, колкото хората, НО невидими. Един ден, човек като измисли как да стане невидим обаче, няма да се превърне в Ангел. Защо? оставям на теб да помислиш.
Strelok22,
много ме зарадва искреното ти мнение и вярата ти "без наглед" или опит- от там и знанието ти.
Аз си мисля и нещо друго обаче- има някакъв смисъл в "призванието" им. И това че, един ангел може да падне и да стане човек, но дали човек може да стане Ангел? Ако същността на някого (или Духът/Душа) е била Ангелска, но е въплътена в човек/мъж-жена, без значение/, дали може да се "роди" ...Бог?
Защо са невидими?
old4,
защо да не ти отговарям? Нещо сърдиш ли се?
Споменах, че контекста в историите за Ангели си приличат. Но какво от това? За мен означава, че по-скоро наистина съществуват, но са описани по различен начин, според различната гледна точка. Дали е Майкъл или Мишо няма значение името. Важно е какви ги върши и защо? Примерно лошите хора имат ли си ангели? Техните, с какво са по-различни, от на всички останали хора? По-слаби ли са ... или са от ония от отбора на чичо Луци и всичко е една игра...
Сигурна съм, че Бог е създал човека, разбира се! Нали ти или вие обяснявате, че майките ни само ни раждат.
Дори детето ми преди време ме изненада, когато ми се изрепчи сърдито: "Ти не можеш да ми казваш! Ти не си ме създала!"- "Така лиииии? А кой те е създал?"- "Бог!"- хъм! Бях като зашлевена... това не го е чуло от мен. Попитах от къде. Каза, че никой не му го е казвал, просто така мисли. А какво е Бог? Този, който ме е създал. Какво значение "какво" е?
Мирише ли на парфюм, свети или искри, може ли да се смее и плаче...