Шогунчо, аз дечко не съм расистка за разлика от теб. Ми хайде ходи трепи цигани, някой де те е спрял. А темата не е за цигани, а за кучета. Отвори си тема за циганите. Но като те гледам така и те претеглям как се джафкаш нищо чудно и ти да си от тая раса - циганската. Може би те е срам от своите си хора

Ходи някъде потичай да ти се изразходи агресията или в банята му удари една ч*ия.
И впрочем блокирала съм те тъй, че вече не виждам публикациите ти. Просто не смятам да общувам с теб, щото си ми под нивото.За разлика от теб, аз съм тук не да се заяждам наляво и надясно, а да водя диалог.
---
Едно предложение за тези, които се прекланят пред помиярите- лозунг: Убий човек, спаси куче! Калан, вие какво чакате още? От екото нищо няма да направят, защото нямат интерес. В нашия квартал безпризорни псета няма.
Що пък мен реши, че съм защитник на кучете или хора. За разлика от някой други поне съм обективна. Иначе е така. Там където има такива глутници хората да си ги избият. Мен куче улично досега не ме е нападало, освен обучено да напада, но за щастие от изстрела се напика и избяга.
Но тук в нашия квартал си има кучета. И следващия път като стане нещо наистина хич няма и да му мисля.
---
m2f, не виждам заяждане. Всъщност погледнато от друга страна едно кастриране поне на по-младите би свършило огромна работа. Дори в закона си спомням, че се предвиждаше който не иска да ги кастрира да си плати за породисто куче. Това, че аз не съм го направила не значи, че не харесвам закона. Пък и никой не е дотърчал при мен да ми търси сметка. Аз съм си отговорна и никога не съм изхвърляла кучета, а като съм ги гледала от малки винаги съм им намирала дом. Абе Бриджит Бардо да идва и да си ги взима в къщи. Нямаше да има нужда от такъв закон за кастриране, ако хората бяха отговорни към любимците си.
Проблема определено е в хората, но това не значи, че трябва да търпим глутници да нападат както им скимне. Кучезащитниците да си ги взимат. Аз нося отговорност за моето куче и за себе си, а не за съседа.