Форум за конспирации, уфология и мистика.

Разни => Новини и общи дискусии => Темата е започната от: ARRI в Април 07, 2012, 02:41:51 am

Титла: За кучетата и ние
Публикувано от: ARRI в Април 07, 2012, 02:41:51 am
Не зная къде точно да я постна темата, та за това реших в ''общи дикусии''. Днес се замислих за общото м/у нас хората и кучетата, които ''закусват'' с професори...Ето инфо по темата-http://paper.standartnews.com/bg/article.php?d=2012-03-30&article=405194. Такааа....направих малко разследване и установих, че зад глутниците освирепяли кучета, които ни изяждат стои една фирма ли, фондация ли ....с името ''Екоравновесие''....Та зад тази фондация да я наречем, стоят глями пари, интереси и министри(миро найденов, като бивш нейн шеф) и съответното по нашите географски ширини - източване. Та идеята на спонсорите е била на кучетата да се осигурят нормални условия за съществуване...кастрация...храна...обезпаразитяване, но на практика това са били средства за източване и присвояване. Та тези кучета ''закусиха'' с професор, понеже нямаше какво да ядат.....Та мисълта ми е, че и ние хората сме като тях....ЕС ни осигурява фондове, за да правим бизнес и да си подобряваме стандарта на живот, но някой (политиците) ги крадат тези фондове и вместо по-добър стандарт на живот, ние се озоваваме в графата ''бездомни'', понеже с надеждата да започнем бизнес, теглим кредити от банки, залагаме си имота и се надяваме да започнем бизнес и да си изплатим дълга към банката....Да, да, ама не......Икономическите условия не ни го позволяват, както и спрените фондове.....и се озоваваме на улицата на равно с кучетата.....И ние и те сме освирепяли.....те ''закусват'' с професори, ние пък се избиваме и се хапем до кръв за да оцелеем....Та мисълта ми е, дали с тази онфанзива с кучетата не ни подготвят за нашето бъдеще? Защото индикацията банка-екоравновесие, е точно това. Едни източват екоравновесие, а други нас, чрез банките. Може и да ми се смеете, но връзката м/у нас и бездомните кучета е голяма. Вие как мислите? А също така, няма да се учудя, ако зад екоравновесие стои банката, която ни е взела дома и ни е изпратила на улицата при кучетата....яка конспирация ми се върти из главата.
Титла: Re: За кучетата и ние
Публикувано от: kalan в Април 07, 2012, 03:01:18 am
на кучетата да се осигурят нормални условия за съществуване
Кога ли ще почнат да мислят за нормални условия за съществуване за човека? ???
Иначе мойто лично мнение, е че всички тези улични кучета трябва да бъда евтанизирани. А ако им се намери осиновител, то да го държат отговорен за поведението и постъпките на кучето.
Титла: Re: За кучетата и ние
Публикувано от: Princess_Deja в Април 07, 2012, 03:02:26 am
Искаш да кажеш, дали не изпробват първо някаква `схема` върху кучетата, с която след това да въздействат и на хората?
Аз, между другото, скоро прочетох, че кучетата са космическа връзка между човекът и друг по-висш разум.
Стана ми интересно, защото винаги съм харесвала кучета, вместо котки. Въпреки почитането на котките в древен Египет и според други окултни и магьоснически практики.
Като цяло, не виждам много ... ясна връзка, между бездомни кучета и да речем бездомни хора. Глутниците са нещо страшно и неприятно. На мен ми се е случвало буквално да ме заобградят в кв. Младост, в тъмно и да бягам като ...обезумяла. Но не ми направиха нищо. Не бих искала да срещам глутници или да си имам работа с огладнели и настървени кучета. Но си мисля, че има разлика между един човек, макар и бездомен и бездомно куче.
От друга страна, има в повечето случаи, мои наблюдения, които ми показват, че ако за едно бездомно куче, се грижи част от хората във входа или околността, то е много добър пазач на тези хора, които се грижат за него. Отделно са лошите хора, или просто страхливите, които тровят подобни кучета.
Но като цяло от дълго време искам да си взема лабрадор и ще го направя някой ден, за да имам хубава връзка с Космоса :)
Титла: Re: За кучетата и ние
Публикувано от: Iveta в Април 07, 2012, 03:26:59 am
Не следя новини, не чета преса.


Но за всичко сме си виновни ние хората, а не кучетата, животните.
Грижим се за тях и в един момент решаваме, че вече не искаме и айде с ритника на улицата. Ето до какво довежда безотговорното поведение на човека! Често забравяме, че планетата е за всичко живо, а не само за нас - хората. Така че място за оплакване няма, а и животните се хранят с нашата любов. Във време, в което не обичаме дори себе си и ближния до нас, във време, в което оставяме собствените си деца в приюти и не ни пука за тях - какво друго да очакване за едни кучета... Всичко е въпрос на морал, а какво означава и къде е той днес - поредната дума отишла в небитието!

А и за държавата ни - какво да говорим, политици, които не се грижат, че половината от населението е болно, гладно и босо. Вероятно за пореден път ще се оправдаят, че няма пари! А парите идват по европроекти и има достатъчно, но  въпросът е, че българинът не може да ги управлява, защото не вижда и не мисли освен за себе си и за собствената си лакомия.

Май излиза, че човекът е най-голямото зло съществувало някога, истинско животно, което цял живот се колебае между свинята и ангела!

ПП. Преди да ме оборите с мнението си, колко не съм права - помислете дали някога сте нахранили едно бездомно куче...
Титла: Re: За кучетата и ние
Публикувано от: kalan в Април 07, 2012, 03:51:46 am
Аз, между другото, скоро прочетох, че кучетата са космическа връзка между човекът и друг по-висш разум.
Хубаво си чела, но дали е вярно.
Като цяло, не виждам много ... ясна връзка, между бездомни кучета и да речем бездомни хора.
Няма връзка. Бездомните няма да се опитат да те оглозгат.
Проблема е, че като че ли ми се струва, че са с повече права от хората.
Има закони, но  кой ти ги спазва. Дори и самата държава не следи за това. Въведе се закон за задължителна кастрация на домашните . Е съмнявам се поне половината да са го спазили. Трагичното е че когато куче пострада какви кампании се правят в негова защита, а когато пострада човек от тях или по-лошо - дете, тогава никой нищо не казва. Това е извратена хуманност. Примерно с кученцето Мима. Каква кампания беше, колко защитници. И си спомням, че почти по-същото време възрастна жена беше нападната от кучета, в резултат на което остана без крака.
 Екозащитниците да си ги вземат всичките улични кучета и да си ги гледат по домовете.
 Против съм използване на отрова. Ще пострадат и домашни животни, а може и деца. Може трябва да се отстрелят. Направо всеки квартал да си направи по няколко хайки и да се изчисти града. Пък труповете може и на сапун. А печелбата да отиде примерно за домове за сираци. Ако на Бриджит Бардо това не и хареса да дойде и да си ги натовари на самолета. Разбира се говоря така, защото съм просто ядосана. Но наистина трябва да изчезнат.
 И не ме разбирайте погрешно. Обичам и кучета и котки. От 5 годишна съм заобиколена с тях. И сега гледам куче.
 Днес майка ми като се прибра, каза че в парка е имало огромна глутница. Страшно е било. А представете си да ви нападнат и нахапят. Още по зле. Това са си вълци. Уличните кучетата около моя блок наистина ги хранят. И не нападат никой. Но не е решението да ги храним. Решението е да няма кучета на улицата. Да не се изхвърлят домашни животни. И солени глоби за тези, които взимат кучета от Екото отново, а ги пускат на улицата.
Вече се замислям да си купя кучегон.

Титла: Re: За кучетата и ние
Публикувано от: kalan в Април 07, 2012, 04:01:53 am
И ти си права Iveta. Но контрол трябва да има. Но няма как да научим всички на морал. Иначе доста пъти съм хранила бездомни кучета. Имаше едно кафяво куче миналата година. Миналата зима го забелязах, че непрекъснато лежи на поляната до дървото. И то вече 3 или 4 дни. Личеше си че зле. Отидох и му купих наденица. От най-евтината щот бях пред заплата. Нахрани се и се оправи. Пък след седмица нападна мен и мойто куче. Къса памет има явно.
Храня ги, ама два пъти в годината най-много.
Титла: Re: За кучетата и ние
Публикувано от: Monolith в Април 07, 2012, 10:59:07 am
Правилно е да се каже "За кучетата и нас", а не "За кучетата и ние".

Оправи си граматиката!
Титла: Re: За кучетата и ние
Публикувано от: bojinkata в Април 07, 2012, 15:49:14 pm
Дано чудото не бъде за три дни, но на там отива. Интересно ако беше нахапан някой обикновен човечец или дете, какъвто случаи имаше доста досега, щеше да се вдигне такъв шум. Нищо против професора, дано се оправи, но трябваше да пострада такъв човек за да почне да се говори по  проблема и евентуално да се вземат някакви мерки, но не вярвам, защото става въпрос за много пари. :mad:
Титла: Re: За кучетата и ние
Публикувано от: kalan в Април 07, 2012, 16:21:03 pm
Точно обратното. Няма да се вдигне шум за обикновения никому незнаен човек.  За много нападения които са ставали въобще не е споменавано в пресата. А ако е споменавано, то тогава му се отделя минимално внимание. Новинарите няма да го направят водеща новина, а ще го споменат в края на емисията за 5 секунди. А вестникарите няма да го сложат на главната страница, а на последната или предпоследната.
Какво ли ще стане ако бъде нападнато и наръфано някое депутатско чедо? Не че им го пожелавам, но знаем че българина е на принципа "Не е важно аз да съм добре, а на Вуте да му е зле."
Титла: Re: Kучетата и ние
Публикувано от: ARRI в Април 07, 2012, 21:16:47 pm
Значи правилно съм си помислил, че това което се случва сега с кучетата, ще се случи и на нас. И за да не правят проба-грешка...проба-грешка, сега се упражняват в/у кучетата. Бреййййй, какви хуманисти са тези от горе......според мен, трябва да разрешат и човешката ефтаназия и така сами ще превърнем животът си в рай ;) ......Ми така де, защо да се мъчим....?
Титла: Re: За кучетата и ние
Публикувано от: ARRI в Април 08, 2012, 11:49:32 am
Професор Ботьо Тачков за съжаление е починал тази нощ :( :( :( ....... Дано това да е последния такъв инцидент....дано!
Титла: Re: За кучетата и ние
Публикувано от: stoicho85 в Април 08, 2012, 11:58:11 am
И дано някои най-после поеме отговорността за този инцидент!
Титла: Re: За кучетата и ние
Публикувано от: konstantin2007 в Април 08, 2012, 12:20:07 pm
Нито ще е последният,нито някой ще поеме отговорност! :diablo: :mad: :--- :--- :---
Титла: Re: За кучетата и ние
Публикувано от: stoicho85 в Април 08, 2012, 12:41:19 pm
За съжаление си прав.
В Пловдив пък не съм виждал чак такива глудници.
Титла: Re: За кучетата и ние
Публикувано от: bogoizbrania в Април 08, 2012, 16:03:14 pm
Сега се зачетох и разгледах мястото на инцитента, спомням си преди около 2- 3 години близо НСА, съвсем близо до това място млада спортиска е била нападната от глутница около 7 - 8 кучета. Нещо много случайности стават на едно място, освен това кучетата и вълците без надзор от хора не образуват такива големи глутници без да преследват някой голям улов.
Явно тези инцитенти в един регион не са съвсем случайни, а някой събира и дори обучава кучетата за такъв лов.
Титла: Re: За кучетата и ние
Публикувано от: mitko в Април 08, 2012, 23:25:28 pm
         Нещо много случайности стават на едно място, освен това кучетата и вълците без надзор от хора не образуват такива големи глутници без да преследват някой голям улов.
Явно тези инцитенти в един регион не са съвсем случайни, а някой събира и дори обучава кучетата за такъв лов.
   Прав си,  гладно  куче  се  подмазва,  ако  нападат  от  глад  като  глутница,  ще  нападнат  и  отнемат  чанта  с  храна.  Така  нападат  насъскани  кучета.     
Титла: Re: За кучетата и ние
Публикувано от: kalan в Април 09, 2012, 00:26:12 am
Ама сигурни ли сте че са насъскани?Ако едно куче е само и е гладно няма да нападне и ще се подмазва. Но не мислите ли, че ако са 5 кучета тогава стават по-смели и затова нападат? Поне аз така си мисля.
Титла: Re: За кучетата и ние
Публикувано от: konstantin2007 в Април 09, 2012, 10:26:36 am
Оная помиярка фандъчката да си подаде оставката!Ама нямаааа...нали на божарникаря ботушите са си здрави..Псетата не ги лаят..
Титла: Re: За кучетата и ние
Публикувано от: ARRI в Април 09, 2012, 23:22:16 pm
Има нещо странно в цялата тази работа. Богоизбрания ме наведе на мисълта, че може тези кучета да са специално обучавани да убиват. Ооообаче, като се поразрових за жертвата, се натъкнах на доста странно инфо. След като избягва от България през 1962г. се озовава директно на Уолтстрийт!!! След това работи за СБ Индонезия ;) . А колко зулуми е извършил на този пост, е безсмислено да описвам. Всички знаем какво е СБ. Това е първата пресечена точка със  шорош. Втората пресечена точка е, че през 1989г. пристига в България и започва да участва в ''изграждането'' на демокрацията. Бил е съветник на ж.желев по икономически и финасови въпроси. Какво го е съветвал професора, можем само да гадаем....ама нито сме цъфнали нито нещо добро се случва у нас. Третата точка по която се пресича със шорош е ''отворено общество'' . Работил е там. И последната, но най-интересна точка е, че точно фондациите на шорош спонсорират развъждането на песовете у нас ;) ........Лош късмет ли е извадил професора, като загина от устата на собственото си творение, или е умишлено ликвидиран можем само да гадаем.
Титла: Re: За кучетата и ние
Публикувано от: kalan в Април 09, 2012, 23:44:54 pm
Ари, и в двата случая кармата го е догонила :D , ако е вярно това де.
А какво е СБ Индонезия?
Титла: Re: За кучетата и ние
Публикувано от: Iveta в Април 10, 2012, 01:52:48 am
Цитат
...че може тези кучета да са специално обучавани да убиват.Хахаа... :o
А моето куче, като беше изчезнало от вкъщи и го нямаше 3 седмици, какво да мисля!? Че сега е с чип и ме следят извънземните ли?


Бог ни обича достатъчно и на дали целта му е да страдаме. Мисля си, че ни се дава много повече, отколкото заслужаване в действителност, а и всеки сам може да се замисли. Така че невинни жертви на съдбата ми се струва, че няма.
Титла: Re: За кучетата и ние
Публикувано от: ARRI в Април 11, 2012, 01:26:08 am
Ари, и в двата случая кармата го е догонила :D , ако е вярно това де.
А какво е СБ Индонезия?


Всичкото инфо е истина. А СБ Индонезия, е световната банка Индонезия......всички знаем какво е световната банка......берем плодовете на банкстерчетата и под формата на нашия фин.мин. мошето дянков. Та като знаем какви зулуми върши тук дянков, можем само да гадаем какви ги е дробил соросчето проф. тачков........
Титла: Re: За кучетата и ние
Публикувано от: kalan в Април 11, 2012, 03:02:02 am
И сега какво излиза, че май уличните песове са агенти на световната банка. :lol:

Хем смешно,хем не много.
Титла: Re: За кучетата и ние
Публикувано от: konstantin2007 в Април 11, 2012, 11:41:39 am
Що бе?Има логика?Песовете са камуфлЖ..Докат ни ръфат и тормозят служат и за барометър..Щом с едни псета не можем се справим,значи нЕмаме сила за нищо повече..
Титла: Re: За кучетата и ние
Публикувано от: bogoizbrania в Април 11, 2012, 19:59:07 pm

Това снимах с ГСМ на паркинга на министерски съвет преди малко. Общо са четири кучетата  едно е в страни не е на снимката, жената с оранжевото ги храни под знамето на Р. Б. и E. U.


https://lh4.googleusercontent.com/-joGpp_xY75I/T4W3JjRKqgI/AAAAAAAAIls/atHXuLNSzfk/s1223/Image0850.jpg


https://lh4.googleusercontent.com/-N2t22nNxRNg/T4W3J5jlQAI/AAAAAAAAIlw/BsArhpw8kws/s1223/Image0851.jpg


https://lh6.googleusercontent.com/-yfxRU_Qut2s/T4W3J8hPzhI/AAAAAAAAIl0/-k_v6ZJHSs4/s1223/Image0852.jpg

Титла: Re: За кучетата и ние
Публикувано от: kalan в Април 11, 2012, 21:33:21 pm
Има много хора, които ги хранят. И за това оцеляват.
Титла: Re: За кучетата и ние
Публикувано от: Princess_Deja в Април 11, 2012, 23:52:15 pm
Има много примери и възможности как бездомните кучета, за да не се мислят и определят като ...` агресори` могат да се ограничат в `приюти`, като в нормалните държави и всичко да е ок. Плащаме си данъците с цялата отговорност и те просто се отглеждат и за тях се грижат компетентни ветеринари. Защо ги набеждавате в някакви конспирации без видими доказателства?
Направете им една къщичка, нахранете ги, пък да видим. Това не го казвам като невъзможност, а напротив, видях днес как през един блок `сковаха` дървена къщурка, наблизо зоомагазин и едва ли ще има недоволни.
Но, това таксиметров шофьор да пребие и изнасили двадесет-годишна, не знам как да се ... предотврати!
Титла: Re: За кучетата и ние
Публикувано от: Iveta в Април 12, 2012, 00:13:27 am
Е и, какво като ги храни?


И аз съм хранила бездомни кучета и го правя винаги, и да ще го правя!


Не мога да разбера що за човек трябва да си, за да изхвърлиш бременното си куче на улицата, за което си се грижел 6-7 и повече години? Що за човек трябва да си, да извикаш ловец, за да го застреля и да изхвърлиш трупа в р. Марица, заедно с новородените!? Това е случка, на която съм свидетел от преди 8 години...


Преди седмица, минавайки по Главната в Пловдив няколко кучета се гонеха. А голяма част от хората им пляскаха и крещяха "дръж, дръж" ...


Цитат
12 молби на едно куче


Aко кучетата можеха да говорят на нашия език, може би биха казали точно това. Нека ги послушаме:

1. Моят живот трае 10-15 години. Всяка раздяла с теб ми причинява тъга. Помисли си за това преди да ме вземеш.

2. Обичай ме такова, каквото съм, защото ти си ме избрал. Аз нямам възможност да си избирам приятелите и господаря.

3. Дай ми време да разбера какво искаш от мен, когато ме възпитаваш. Преди да ми се скараш, изпитай себе си - може би аз не разбирам какво искаш от мен.

4. Обичаш ли ме, аз живея от твоята любов.

5. Недей да ми се сърдиш и наказваш. Ти работиш, имаш приятели и развлечения, а аз имам само теб.

6. Приказвай ми! Може би ще ти се стори, че не те разбирам, но аз зная какво мислиш и чувстваш.

7. Знай, че аз не забравям как се постъпва с мен.

8. Помисли си преди да ме удариш, защото аз мога и да те ухапя, но това аз няма да направя.

9. Не ме взимай като играчка докато съм малък и сладък, а като порасна да ме изхвърлиш, защото моята любов към теб е вечна.

10. Грижи се за мен, когато остарея, остана без зъби, оглушея, ослепея или престана да ходя. И за теб някой ще се грижи - старостта е еднаква за всички.

11. Изпрати ме в моя последен път. Недей да казваш: "Аз не мога да направя това". С теб всичко ми е леко. Нека това бъде отплатата за моята вярност и нашата красива младост.

12. Когато вече ме няма, недей да тъгуваш, а си вземи друго куче и го обичай така, както си обичал мен.

ТВОЕТО КУЧЕ
Титла: Re: За кучетата и ние
Публикувано от: Princess_Deja в Април 12, 2012, 00:24:18 am
Iveta, това ако е Срещу моето мнение да се нахранят и адаптират, много извинявай, но е много по-човешко, от всичко останало за ефтаназия и скопяване.
Вникни малко в самата тема, за агресията и защо бездомните кучета се събират на ... глутници.
Днес едно домашно, без причина, докато го държеше стопанката му се разлая от ... и ме ухапа, докато го успокоявам.
Не ми обяснявай/те че просто трябва да си дам ръката или крака да ми го нахапят, щото те милите са нещастни по пълнолуние.
Крайностите не помагат. Обясних нормално, човешко решение на проблема, което съм гледала по чужди предавания и `работи`.
Това да ми се обяснява, че твоето куче , ако ме нахапе (скорошен пример с приятелка- ползваща пластичен хирург след това, а много обичаща кучета, и самата тя има куче)- аз трябва да се усмихна и да го погаля, хайде... като си изям ябълката, след като го ритна, може ли? (заради болката, а не че съм жесток човек)
Титла: Re: За кучетата и ние
Публикувано от: kalan в Април 12, 2012, 02:33:14 am

 Е и, какво като ги храни?
 

 А нищо. Просто отбелязвам защо още ги има.
 Ивета, на всички ни е ясно, че да си изхвърлиш кучето е голям грях. Поне според моите разбирания. Аз имам куче на 15 г. и го считам за част от семейството. Не е здраво вече. Полусляпо и полуглухо, но е моето куче и тези неща не ми пречат да го обичам. Даже го обичам още повече.  Тези 12 молби са много хубави, но става въпрос за уличните кучета, а не за домашните. Когато бях на 10 дядо ми изхвърли котилото на кучката. Бяха 15 кученца и току що родени. Направо рекорд според мен. Уж добър човек беше, ама какво го прихвана незнам. Тогава май беше първия път когато си показах зъбките. Мислеха ме за много сладко и кротко дете. То и сега хората така си мислят за мен
:D . До момента в който не ме настъпят. Е може да бях на 10, но дядо ми разбра откъде изгрява слънцето. Да не обяснявам, но крайния резултат беше, че си прибрах кученцата и си ги върнах на кучката. Порастнаха и ги раздадох на разни семейства, които се грижеха добре за тях. След това го попитах просто " Дядо, обедня ли като гледахме тия кучета три месеца". Нищо не каза. И не посмя вече такива номера да ми прави.
 Лично аз не смятам кучетата за глупави животни. Но проблема с кучетата е доста сериозен. Просто трябва да се вземат мерки, но и да се спазват.Иначе отношението към кучетата на някои хора е отвратително. Че са животни да, но понякога мога да кажа, че имат по-хубави черти от нашите.
 Някои смятат, че нямат мозък. Това, че не говорят не значи, че не им тече мисълта.
 Ще ти разкажа нещо за едно улично куче. То беше голямо и черно, грозновато. Но като го погледнеш в очичките се виждаше голяма доброта. Не при всяко куче срещам такова нещо. Имаме си в блока жена, която храни кучетата в околността, та затова не са много агресивни. Имам усещането, че това куче разбира всяка една дума която му кажа.Не е като повечето кучета. Не обичам улични кучета да се доближават до моето куче, защото може да хване бълхи и някоя болест. И преди време се разхождахме и дойде черното куче. Тихичко и спокойно му казах "Моля те не се доближавай до моето куче." Погледна ме хем игриво,хем разбиращо и се отдалечи. Втората случка беше с един гълъб. Беше се омотал в някакъв бурен. И черното куче ахаа да го нападне и изяде. Все пак е улично и ядат каквото им попадне. Майка беше на терасата и му каза с нежен глас " Моля те не го убивай, а го остави да живее" .Колкото и да е странно то погледна гълъба и после майка ми и се отдалечи с леко нежелание. Третата случка. Знаеш как си пазят територията и като мине чуждо куче макар  и улично се нападат. Така и стана с едно куче, което си личеше, че е било домашно. Нашата глутница го лаеше ожесточено. Но черното куче сякаш беше главатаря  на останалите. Наведох се през терасата и директно на черното му казах" Оставете  го намира. Моля те" В този момент то престана да лае и излая срещу своите, които пък също млъкнаха и се отдалечиха.За съжаление наскоро отново хвърляха отрова и то почина.
 Но въпреки това което написах аз съм човек и ще защитавам хората. И повярвай ми, ако недай се Боже някой ден ме нападне куче, няма да се надупя и да му кажа "На хапни си, че и ти душичка носиш". Този град не е построен от кучета, а от нас. Ние плащаме данъци, а не кучетата. Хапят ни. Пак ние плащаме ходенето по болниците. Извинявай, но от какъв зор. Аз категорично не съм съгласна всички кучета да отиват в приюти. Тези пари могат да се използват за много по- хуманни цели. Агресивните кучета трябва да бъдат евтанизирани. Дори и тези, които не са агресивни, но никой не ги потърси в определен срок също трябва да бъдат умъртвени. Всички домашни и улични да са кастрирани. И едно от най-важните неща е "осиновителите" на уличните кучета да носят отговорност, както се носи отговорност когато се осинови дете. Демек като ги изкарват от приютите да се грижат за тях, но не на улицата, а в собственото си жилище. Екоорганизициите да си плащат разноските за приюти.
 Ивета, кога някой най накрая ще защити нас?

Титла: Re: За кучетата и нас
Публикувано от: Monolith в Април 12, 2012, 09:01:40 am
Уличните кучета нападат най-вече през зимата, когато са най-гладни. Обикновено едно-две тръгват да лаят, а ако са повече - кофти. Може би е добра идея да си носите лютив спрей срещу такива гадини.

Друг е въпросът, че много от нападенията стават от домашни кучета, които не са дресирани и са пуснати без надзор, докато собственика си чопли носа и блее на някъде.
Титла: Re: За кучетата и ние
Публикувано от: ARRI в Април 16, 2012, 21:06:47 pm
Преди няколко дни при Милен Цветков бяха двете шефки на еко(не)равновесие и 4 лапи. Заслушах се и чух странни работи от които и те бяха шокирани. Оказало се е, че някакви около 5хил. кучета, които преди 1 година, които били хванати и закарани в Норвегия(или др. държава, но не я запомних),  че пак са тук. По документи ги няма, но са тук. Това ме навежда на мисълта, че в тези организации има някой който тайно и задкулисно дърпа конците без знанието на шефовете. Другото, което се сетих е, че тези всички кучета са чипирани, в т.ч. и тези които схрускаха професора. За мен това потвърждава тезата ми, че кучетата са убийци. Явно ч/з чипа им пращат някакви импулси в мозъците и те освирепяват и се нахвърлят в/у дадена жертва. Не си чипирайте кучетата и котките, понеже не знаем или по-точно знаем кой държи достанционното  :---
Титла: Re: За кучетата и ние
Публикувано от: kalan в Април 16, 2012, 21:56:33 pm
Аз мойто нямам никакво намерение нито да го кастрирам, нито пък да го чипирам. То на 15 години горкото. Не му остава много.
Титла: Re: За кучетата и ние
Публикувано от: konstantin2007 в Април 16, 2012, 21:57:18 pm
Аааа,както е стигнало положението,без чипове контрол няма над проблема да се установи!
А познайте,кво тряя(по сценарии)да се случва,че да пожелаем чипа сами!Ето..първата крачка вече е направена..Ако четеш форумите,ще видиш,че масово хората са"за"чипирането на животните и виждат това като единствен вариант,най-вече и заради контрола който може да бъде упражнен и върху собствениците.. Както и да е..факт е,че човечеството вече се е убедило от ползата на чиповете..Остава само да се самоубедим,колко необходими са и на нас самите :drinks:
Титла: Re: За кучетата и ние
Публикувано от: mitko в Април 16, 2012, 23:10:11 pm
      Кой  ще  поеме  отговоpноста  ако  избухне  бяс?  Ще  загинат  хоpa.   
Титла: Re: За кучетата и ние
Публикувано от: ARRI в Април 17, 2012, 11:49:14 am
Митко, не зная за бяса, но сме на първо място в Европа по заболяли от кучешка тения. Ей до там ни докараха разните кучезащитни и кучеразвъждащи организации.

Първи сме по кучешка тения в ЕС (http://bg.time.mk/read/6e72e61c1a/ae1d147971/index.html)
Титла: Re: За кучетата и ние
Публикувано от: bogoizbrania в Април 20, 2012, 15:25:08 pm
Казах ли ви в началото че някои нападаения на кучета не са безразборни, а всякакви елементи ги организират, вижте какво станало в Люлин.
Кучкар преби мъж, направил му забележка за кучетата

Собственик на 4 домашни кучета от кв. „Люлин” преби човек, който си позволил да му направи забележка, че животните лаят и нападат хората в квартала. Инцидентът станал, след като жена била нападната от четириногите, а пострадалият се опитал да й помогне.


Всичко започнало пред блок 437 в софийския квартал „Люлин”, разказа Мария Бояджиева пред БТВ. Тя обясни, че две от кучетата били пуснати без каишка, а другите две били свободни. Едното от животните било агресивно и се опитало да я нападне. „Те не се подлагаха на никакви команди. Собственикът също беше видимо агресивен”, каза Бояджиева.


Свидетели на случката стават поне 10 мъже, които са наоколо в момента. Само един обаче решил да помогне на жената. Човекът направил забележка на собственика на кучетата да ги върже. В отговор последвали няколко удара в лицето му. Пострадалият е приет в "Пирогов" с разкъсана буза, счупена долна челюст и счупен пръст. След побоя, агресорът стоварил тялото на пребития върху капака на една кола, разказа Мария Бояджиева.


Собственикът на кучетата е задържан и към момента се води досъдебно производство за средна телесна повреда, заяви разследващият полицай от 9-о РУП Юлия Цончева. Нападателят е на 22 години и е безработен. От полицията разкриха, че е пребил човек само няколко дни преди инцидента.


Човекът, застъпил се за нападнатата жена е 38-годишен авиационен инженер, баща на две деца.
http://www.novini.bg/news/61533-%D0%BA%D1%83%D1%87%D0%BA%D0%B0%D1%80-%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%B1%D0%B8-%D0%BC%D1%8A%D0%B6-%D0%BD%D0%B0%D0%BF%D1%80%D0%B0%D0%B2%D0%B8%D0%BB-%D0%BC%D1%83-%D0%B7%D0%B0%D0%B1%D0%B5%D0%BB%D0%B5%D0%B6%D0%BA%D0%B0-%D0%B7%D0%B0-%D0%BA%D1%83%D1%87%D0%B5%D1%82%D0%B0%D1%82%D0%B0.html (http://www.novini.bg/news/61533-%D0%BA%D1%83%D1%87%D0%BA%D0%B0%D1%80-%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%B1%D0%B8-%D0%BC%D1%8A%D0%B6-%D0%BD%D0%B0%D0%BF%D1%80%D0%B0%D0%B2%D0%B8%D0%BB-%D0%BC%D1%83-%D0%B7%D0%B0%D0%B1%D0%B5%D0%BB%D0%B5%D0%B6%D0%BA%D0%B0-%D0%B7%D0%B0-%D0%BA%D1%83%D1%87%D0%B5%D1%82%D0%B0%D1%82%D0%B0.html)
Титла: Re: За кучетата и ние
Публикувано от: kalan в Април 20, 2012, 15:38:47 pm
Имам някакъв бегъл спомен, че в закона пишеше домашните кучета да са само с каишка. Този е за затвора и за една солидна глоба. А кучетата му да се евтанизират. Че и на психиатър да го пратят също няма да е зле.
Титла: Re: За кучетата и ние
Публикувано от: БМ-21 в Април 20, 2012, 21:35:35 pm
Явно за ,,демокрацията,, в Б-я кучетата са по-важни от хората.55 мил. за кучета, 45 мил. за НАУКА. Непрекъснато на хората се внушава унижение. Зад фасадата на ,,демокрацията,, звучи с две думи ----- е.......си ма..та----. Особенно звучи за Българският етнос .Иначе  на Запад след 1 м. престой в кучкарника ,ако не го вземе някой го убиват. Пардон,,,,,,,евтанизират .Иначе звучи не демократично.
Титла: Re: За кучетата и ние
Публикувано от: bogoizbrania в Май 06, 2012, 13:51:20 pm
Браво на Шри Ланка!
Никога не съм допускала, че ще ни се наложи да вземаме пример точно от Шри Ланка, но фактът си е факт. Да признаем постиженията на държавата и гражданското общество на Шри Ланка и да се опитаме да ги догоним. Копирам изцяло репортаж от сайта на “Вести (http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=4450931)“:
Шри Ланка реши да умъртви три милиона скитащи кучета. Причината е, че повече от две хиляди души всеки ден търсят медицинска помощ поради ухапвания от четириногите.
Министърът на здравеопазването Майтрипала Сирисена уточни, че правителството е решило да отмени забраната за избиване на кучетата заради риска от бяс.

Ясно е, че политиката ни претърпя промяна, каза министърът.
Правителството реши да се върне към предишната практика, т.е. избиване на бездомните скитащи кучета.
Решението да се забрани ликвидирането на кучетата бе взето през 2006 г. под натиска на организации за защита на животните.
Според министъра обаче броят на скитащите кучета силно е нараснал и е достигнал три милиона, което е сериозен проблем за общественото здравеопазване в страна с 20 милиона жители.
Властите в Шри Ланка харчат всяка година над 13 милиона долара за оказване на помощ на хора, нахапани от кучета.
Според организациите за защита на животните кампаниите за стерилизация на кучетата са се провалили заради корупцията и грешките на властите.”
Сравнете тази новина с една българска новина отпреди седмица. Копирам от сайта на “24 часа (http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=1166504)“:
Бременна жена в петия месец и дете са нападнати и ухапани от куче в Пловдив, съобщи БиТи Ви. Жената е атакувана от животното пред дома си, недалеч от един от големите търговски центрове в града. Кучето обикаляло месеци наред около дома заедно с друга глутница…
От силния стрес жената получава контракции същата вечер, посещава и инфекциозна болница.
„От инфекциозна болница казаха, че… не могат да ми сложат ваксина, противопоказно е в моето състояние – нито за бяс, нито за тетанус”, разказа Милена.
Кучето е заловено от специалисти от зооветеринарния комплекс, които в продължение на две седмици ще го наблюдават за признаци на бяс…
“…За десетина дни е успяло да нахапе трима души. Ако се прецени, че проявява агресивно поведение и е опасно за здравето на хора, ще бъде евтаназирано”, каза Веселин Бекирски, управител на Звено „Безстопанствени животни”.”
Както знаем, в България въпросът за евтаназия на бездомно куче се поставя едва след като то се прояви като агресивно, т.е. ухапе човек. Иначе казано, данъкоплатците и децата им са поставени в положението на биоиндикатори за агресивността на бездомните кучета. Но нещата логично се развиват и по-нататък в тази посока – виждаме, че куче може за 10 дни да ухапе без видима причина трима души, между които дете и бременна жена, и ВСЕ ОЩЕ лицата, отговорни за здравето и безопасността на гражданите, да умуват дали това куче “проявява агресивно поведение и е опасно за здравето на хора”.
Браво на шриланкийците! Кога ли ще ги стигнем? Сигурно когато човек, ухапан на улицата в български град, умре от бяс.

http://mayamarkov.wordpress.com/2012/01/08/bravo_sri_lanka/ (http://mayamarkov.wordpress.com/2012/01/08/bravo_sri_lanka/)
Титла: Re: За кучетата и ние
Публикувано от: kalan в Май 06, 2012, 15:44:46 pm
Ако се прецени, че проявява агресивно поведение и е опасно за здравето на хора, ще бъде евтаназирано”, каза Веселин Бекирски, управител на Звено „Безстопанствени животни”.” (http://mayamarkov.wordpress.com/2012/01/08/bravo_sri_lanka/)

Ето това ме втрещи. Как така ще преценяват тепърва, че проявява агресивно поведение? То нали вече е нападало и ухапало 3 души. Е по-голямо доказателство за агресия не знам дали може да намерят.
Титла: Re: За кучетата и ние
Публикувано от: bojinkata в Май 06, 2012, 21:05:42 pm
Хората, народа трябва да вземе в свои ръце борбата с бездомните кучета. Ако чакаме управляЮщите, няма да стане.  Те гонят далаверата, както и в Шри Ланка е станало. Както беше и с мечката, нападнала хора в Родопите. Ловците се молят на някаква инстанция да й разреши да я отстрелят. Докато чакаха, тя нападна и други. Робска психика. Накрая гръмнаха друга. Те така.
Титла: Re: За кучетата и ние
Публикувано от: bogoizbrania в Май 29, 2012, 19:32:43 pm
Това снимах предии малко пред Шератън, в региона имаще и още, на вска лимузина от паркинга се падаше по едно куче. :---

(https://lh4.googleusercontent.com/-sCEdRUn89gk/T8T5rhkgjEI/AAAAAAAAIws/c_faDOOxDEI/s951/kuche.jpg)
Титла: Re: За кучетата и ние
Публикувано от: Doran в Май 29, 2012, 19:39:38 pm
Нищо не става случайно. За да те ухапе куче, причината е в теб. Винаги. Кучето те вижда астрално. Лош човек, ухапан човек. Професорът от първи пост, знаете ли кой е в действителност? Подлога на Сорос!
В Шри Ланка и по 100 000 на ден да са нахапаните, те са си виновни. Защо кучетата от далече започват да лаят циганите? Казват, че духът на лошия човек, върви ПРЕД него.
Титла: Re: За кучетата и ние
Публикувано от: kalan в Май 29, 2012, 21:06:07 pm
Хайде моля ти се не дрънкай глупости. Докажи ми, че всички хора ухапани от куче са лоши. Хайде докажи ми, че детето на съседите, което е на 3 е лошо само защото е ухапано от куче. При положение, че аз познавам това дете. Докажи ми ако обичаш астрала и ми докажи, че кучетата виждат астрала.
Титла: Re: За кучетата и ние
Публикувано от: arktur в Май 29, 2012, 21:21:13 pm
Имам доста наблюдения, относно причините куче да нападне човек - стига да не е бясно. Нападат лоши хора с кофти астрална проекция - има нещо вярно, но не баш. Достатъчно е, човека да се уплаши или да е по-чувствителен, за да пострада. При уплаха се отделя адреналин и кучето го надушва, усеща слабото и атакува. Все пак кучето е от род вълци, не бива да се подценява това. По отношение на децата и някои болни хора, например болните от диабет или рак, също съм виждал такава реакция. Наблюдавал съм как дружелюбни кучета интуитивно стават нападателни към хора, които са употребили алкохол и излъчват миризми на ферментация, а дори и към униформени полицаи, но при полицаите съм по-склонен да допусна други причини. Моите лични убеждения са, че кучето е приятел на човека, но трябва да се внимава, при определени ситуации.
Титла: Re: За кучетата и ние
Публикувано от: Princess_Deja в Май 29, 2012, 22:50:44 pm
Аз също считам, че обясненията с лошите хора и някакви "астрали" е прекалено крайно. От една страна е ...малко "инфантилно" успокоението, че бездомните кучета косвено ни спасяват от лоши хора с кофти астрали. От друга безсилието ни да озаптим (подчиним), все пак по-низши от нас не говори добре за "силата" и развитието на съзнанието ни.

Все пак това са животни. Тяхното "мислене", рефлекси и инстинкти са на съвсем други нива и честоти. И аз знам, че е доста трудно да се опитоми и възпита едно куче, дори и от малко, камо ли диво и неориентирано приемащо и най-малката миризма като заплаха за живота си.

Ако бях един кмет, щях да се консултирам с ветеринари и учени.  Малко дрогиращо-успокояващи патрони-инжекции. Една сериозна акция и ще има мир.  :flag_of_truce:

p.s. освен, ако не дойде собственикът на BMW- то и не реши да му развали сянката или завета от дъжда. Но и аз да съм и аз ще се подразня, и как да не го захапя ... ама те тия имат пищаци и може и да не посмея :(
Титла: Re: За кучетата и ние
Публикувано от: stoicho85 в Май 30, 2012, 00:20:57 am
Чудно!
Гледайте говорещия с кучета  :D
Аз знам, че нападат ако усетят страх и ако са гладни.
Познавам хора които са работили в Африка и са разправяли, че се спускали да хапят чернокожите.
Каквито имаме и тук  :D
Титла: Re: За кучетата и ние
Публикувано от: mitko в Май 30, 2012, 13:19:35 pm
      Не  им  е  мястото  на  кучетата  по  улиците!
Титла: Re: За кучетата и ние
Публикувано от: forcomnet в Май 31, 2012, 00:51:53 am
Не  им  е  мястото  на  кучетата  по  улиците!
Напротив mitko, там им е мястото след като не ги щете в домовете си, те няма къде другаде да отидат като са захвърлени.

Аз мисля, че не опита на Шри Ланка трябва да гледаме защото е нечовешки, а това означава, че и ти не си човек щом това ти допада. Напоследък все повече се оформя в мен желание да вземем да евтаназаираме половината Софиянци бе, щото те са по вредни от кучетата. Аз до сега проблем с животно не съм имал, но с идиоти и кретеноиди всеки ден! Между другото за разлика от хората в другите градове софиянци са някак по-злобни, ходят така наежени някак си и за най-дребното нещо са готови да те захапят. Кучетата имат способността да усещат телепатично мислите и да попиват човешките емоции... погледнете какви са ви кучетата за да разберете какви сте! Средата ви е отвратителна затова и кучетата са ви такива. Питайте, ако не вярвате хора които живеят в чужбина те ще ви кажат същото... там злобни кучета няма.

В някои страни им правят паметници, а вие им готвите трапове да ги заривате.

Някой спомена за говорещия с кучета добре е всеки да гледа това предаване, този човек е уникален.
Злобни кучета няма, ние ги правим такива, това са моите наблюдения. Какво значи те като са гладни нападат?! Това не са човекоядци бе. Нито вълци. Едно куче може да се спусне към теб и да те залае, но това не означава, че автоматично си захапан. Единствено от теб зависи как ще се развият нещата, ако се поддадеш на паниката тежко ти и горко. Но ако запазиш самообладание и стоиш на място е вероятно нищо да не се случи.

Давам пример личен...
Един ден отивам на работа, но понеже бях малко закъснял не исках да мина през централния вход и реших да позаобиколя през двора имаше местенце къде да се минава през оградата и в този момент гледам срещу мен търчи в галоп едно голямо черно куче не му помня породата, на височина около метър, но не беше улично, а на един там... какво ще правиш пич? Ще търтиш да бягаш или ще се развикаш? Нищо такова, то нямаше и много време за реакция просто спрях на място и го гледах... като стигна в галоп на 20-30 сантиметра от мен и заби кунките като в анимационните филми, законтри се на място. Ако не беше спряло щеше да ме тарани и да се търкаляме по земята. Погледна ме, подуши ме и си тръгна обратно... после разбрах, че в момента някъде наблизо имала малки и съм и нарушил територията. Но какво от това, аз не реагирам предизвикателно за нея.

Друг случай...
Сутрин тръгвам на работа обаче по едно време по трасето ми гледам гутница от 17 песа които на всичко отгоре и се джафкат настървено. И понеже да правя заобиколки ми се видя твърде дълго пък съм мързелив реших да прецапам напреко през глутницата... (да поясня мен от кучета не ме е страх, страх ме е от хора)... та без каквито и притеснения нацепих през средата и единственото което се случи е, че без да спират да си се джафкат животните които бяха пред мен се отдръпнаха леко в страни без да прекъсват заниманието си... защо не ме захапаха или защо изобщо не проявиха някакъв интерес към мен? Ще ми кажеш ли? Няма, защото не ги разбираш ти тия работи богоизбрания... самоизбрал си се пич.

Още един случай...
Една вечер или рано сутрин около 3:30 - 4:00, бях на едно място и реших да се прибирам. И с цялата си глупост вместо да си вървя по главната улица на светло и на широко се забих в едни тъмници където абсолютно нищо не се виждаше в такава тъмница едва ли някой е ходил. Няма никаква луна и никаква крушка наоколо в този район няма жилищни сгради, а само стопански постройки складове и предприятия. И пак с моя мързел да се върна на главната трябваше да катеря стръмна улица. Реших да цепя в пълен мрак по средата на улицата напред към единствената светлинка която се виждаше някъде далеч напред. Хубаво, но в един момент започнаха да лаят кучета, едното от един двор, другото от друг... по едно време се чу още едно... тъмно като в гъз... единствено чувах, че лаят се приближава. Като ме приближиха много и взех да ги усещам съвсем до мен спрях... защото се страхувах в тъмницата да не настъпя някое тогава зъбите щяха да са ми сигурни. Усещах само муцуните им как допираха краката ми и ме душиха поседяхме подушихме се и всичко се размина кротко и без проблеми кучетата спокойни, че няма враг спряха да лаят и си заминаха аз си продължих слепешката напред... изводи ще си правите ли?

Последен пример ... Германски манастир... хора, софиянци ли сте к'ви сте ама не сте човеци. Превърнали сте го в кучкарник, де що има идиот си замъква кучето там и го зарязва... какви големи и хубави кучета на две или три глутници и всяка си има завой който охранява. Та пристигам там и пред входа се въртят няколко и едно огромно черно като мече, нещо като кавказка овчарка такова, доста голямо. Но малко странно гледа и се държи. Та на влизане, то мечето беше много близо до вратата и реших да го погаля... да обаче то нещо нервно явно и ме захапа за ръката, без да я дърпам или да покажа някава реакция го погледнах и със сърдит и недоволен тон му казах да ми пусне ръката защото така не се прави. Та освободи хватката мечето и така... като казвам захапа нямам предвид стиска до кръв... те кучетата първо захапват леко и според реакцията тогава използват сила. Та после разбрах, че това куче се е появило предния ден и затова явно е било още стресирано, че стопанинът му го е захвърлил на чуждо място.

Та изводите си ги правете сами кой, както може. Аз казвам, че не са ви виновни кучетата за да сте настроени срещу тях, вие хората сте си виновни за положението. Не може такава безотговорност. Почти навсякъде всички кучета са основно захвърлени. Гледайте си ги кастрирайте ги, ако не искате поколение и всичко ще е мирно и кротко... като не сте човеци ще ядете зъби.

Има едно хубаво филмче руско, то не е съвсем за тази тема, но мисля, че ако го изгледате ще опознаете поне малко повече кучетата и че мястото им е сред нас, там където е било винаги - http://www.youtube.com/watch?v=ofHWWV5ptdA (http://www.youtube.com/watch?v=ofHWWV5ptdA) - Альтернативная раса.(09.12.2011)
Титла: Re: За кучетата и ние
Публикувано от: bogoizbrania в Септември 20, 2012, 11:16:31 am
Обърнете внимание за какво става на въпрос, тези от екоравновесия са в играта с парите за бездомните кучета.

http://www.-Цензурурано - Жълт сайт на Пеевски/news/article/155392

19 септември 2012, 20:20
София, България

        

Бездомен пес се нахвърлил върху осеммесечно бебе в столичния жк ”Слатина” и го наръфал. Майката на обезобразеното пеленаче Анелия Живкова се разхождала с малкия Владислав и майка си Сабина из квартала. Бабата за кратко се отделила от тях, за да пазарува в близкия магазин, когато станал инцидентът.
В градинката в квартала имало глутница от около 5-6 кучета. Анелия пуснала малкия да ходи, придържайки го ръце, но едно от кучетата внезапно му налетяло и го захапало за главата. Тя започнала да крещи и песовете побягнали. Майката веднага грабнала бебето си на ръце и се отправила към “Пирогов”, но по пътя си попаднала на задръстване.

За неин късмет срещнала полицейски патрул, който я закарал до спешния център. Лекарите зашили главата на Владислав и промили охлузването на скулата му.

Майката водила бебето си дни наред на превръзки, а то поддържало лека температура, обясни пред в. “Труд” Васил Василев, който е роднина на Анелия. Заради състоянието на малкия Владко в Първа градска болница, където е противобесният кабинет, не сложили на малкия ваксина.

“При толкова малки деца колегите са много внимателни. Трябва консултация с алерголог, педиатър. Не винаги състоянието позволява ваксиниране, защото може да има и обратен ефект, а е най-важен животът на детето”, заяви шефът на Първа градска д-р Цветомир Димитров. И припомни, че у нас няма бяс.

Пострадалите не са подали сигнал в общината, “Екоравновесие” или в полицията. ”Нямаме доверие на “Екоравновесие”, защото само идват, вземат кварталните кучета, а после връщат други. Нашите поне ги възпитаваме”, обясни Василев. Агресивното животно според него било от приходяща глутница. Семейството се закани да съди общината, но благодари на полицаите, отзовали им се на помощ.

”При нас сигнал за такъв тежък инцидент не е подаван. Но имаме дежурни екипи, които са готови веднага да реагират при информация за агресивни животни”, заяви шефът на “Екоравновесие” Манол Нейков. Полицията също винаги известявала при нападение на човек общинското предприятие. Нейков бе категоричен, че след като пострадалите не са подали сигнал, носели отговорност за бездействието си.
Титла: Re: За кучетата и ние
Публикувано от: mitko в Септември 20, 2012, 11:41:43 am
   Привилегированите  в  България
        Мошениците  на  едро!
        Цигани
        Гейове
        Затворници
        Бездомни  кучета
       Горе  изброените  категории  не  допринасят  нищо  за  благото  на  обществото  но  им  вижте  окладките? 
       Ако  избухне  бяс  кой  ще  носи  отговорноста  -   Екоравновесие  ???
     
Титла: Re: За кучетата и ние
Публикувано от: zvezdi4ka в Септември 20, 2012, 15:12:35 pm
Помиярите, освен че си забиват зъбите в хората и  ги убиват, носят и много болести. България е на първо място по КУЧЕШКА ТЕНИЯ в ЕС! Може да се разпространи в почти всеки орган на тялото. Заразяването става и чрез спорите, които се намират в тяхните изпражнения и които са навсякъде около нас. Всички ходим по улиците и не можем да спрем да дишаме. Като е срещу здравето на хората, защо да ги махат от улицата?
Титла: Re: За кучетата и ние
Публикувано от: fishbone в Септември 20, 2012, 15:27:04 pm
А какво да кажем за тези кучета, които си имат стопани следователно домове и специални места за изхождане, обаче културните им стопани всяка божа сутрин и вечер ги свалят долу пред жилищата си и то на централни места из градовете да се онождат мазно мазно та чак и по тротоарите, за смърдежа няма да говорим?
Титла: Re: За кучетата и ние
Публикувано от: Терес в Септември 20, 2012, 17:22:42 pm
Не съм нито екоактивист,нито пък мразя животни,но по темата мога да кажа едно:Гледайте и отглеждайте кучета и котки,че е по лесно и безотговорно вместо Българи и се надайте да се оправи България!!
Титла: Re: За кучетата и ние
Публикувано от: mitko в Септември 20, 2012, 17:50:23 pm
   Браво  Терес!!!!!!!!!!!!!!!!
Титла: Re: За кучетата и ние
Публикувано от: bojinkata в Септември 20, 2012, 18:34:02 pm
Проблемът на ухапаните е проблем на самите ухапани. Крайно време е нещата да се поемат от хората. В Москва вече има парк, с обяви, че има пусната отрова за кучета и кучешка храна, с прибавени остри предмети/рибарски кукички/ в нея. Явно и на тях им е писнало от тези глутници.
             Екоравновесие- София няма интерес от изчезването на помиярите, по напълно известни причини- остават без работа.  И от мен поздрави за Терес!!!!
Титла: Re: За кучетата - огледалният образ на хората
Публикувано от: Puzzle в Септември 21, 2012, 05:12:41 am
   Ако  двама  мислят  еднакво  значи  единият  не  мисли  достатъчно!"

   Браво  Терес!!!!!!!!!!!!!!!!

Митенце, кой от двама ви не мисли (достатъчно)?
Вариант да сте и двама (3, 4, 5...)та?


Не съм нито екоактивист,нито пък мразя животни,но по темата мога да кажа едно:Гледайте и отглеждайте кучета и котки,че е по лесно и безотговорно вместо Българи и се надайте да се оправи България!!
   

Терес-чо, кого ще мамиш с кухите си лозунги, че си наясно "що е то б(Б)ългарин", как се отглежда, и като как ще изглежда оправената му България?
Да редуваш "какво не си" ти е далеч, далеч по-лесно...
Титла: Re: За кучетата - огледалният образ на хората
Публикувано от: mitko в Септември 21, 2012, 08:54:56 am
       И  какво  е  твоето  мнение  по  темата?
       
Титла: Re: За кучетата и ние
Публикувано от: Терес в Септември 21, 2012, 21:10:47 pm
Оооооооо поредния с два поста и мнооогУУУ интЯлект!!!!Как,къде,колко,защо,кога и къде и съм или не съм,не те влиза в работата,но да не спамим темата!!!Успокой се и приеми нещата! ;)
Титла: Re: За кучетата и ние
Публикувано от: shoguna в Септември 22, 2012, 22:36:48 pm
Моето мнение е, че хората са виновни.Иначе по логиката на повечето писали по темата би трябвало да се избият и всички бикове или крави.Та нима няма сумати случаи на убити хора в оборите от някой разярен бик или крава или коч.Тогава вие,които между другото се пишете на много осъзнати и духовни личности няма да има от къде да лапате пържоли.Кучето виновно ли е че някой комплексар го е купил да си избива комплексите и след като нищо не се получава бива захвърлено на улицата.Кучетата виновни ли са че от екоравновесие крадат парите предназначени за кастриране.Изобщо има ли логика да се съдят животните след като крайното звено в хранителната верига на всички бозайници е НАЙ-ГОЛЕМИЯ ВРАГ НА КУЧЕТО-ЧОВЕКЪТ!
Титла: Re: За кучетата и ние
Публикувано от: kalan в Септември 22, 2012, 23:13:27 pm
shoguna и какво предлагаш не разбрах? Избиване на хората ли. Ти човек ли си или куче. Защото ако тръгна по-твоята логика то и има сума ти нахапани малки деца от кучета с които не са виновни. Та какво е виновно едно 2 годишно дете затова, че някой комплексар си е захвърлил кучето. То че животните няма как да го осъдиш е ясно. Съгласна съм, че и голяма част от хората са виновни и то тези дето си изхвърлят кучетата. Проблема е, че в Бг няма работещи институции и законите не се спазват. И затова на никой не му пука. Но аз не съм куче и плащам данъци. Кучетата може да не са толкова виновни, но не съм длъжна да търпя примерно в квартала си глутница кучета. Дали ако твой близък или твое дете бъде нападнато или евентуално убито от улично куче пак ще говориш с/у хората.
Титла: Re: За кучетата и ние
Публикувано от: konstantin2007 в Септември 23, 2012, 11:05:31 am
.Изобщо има ли логика да се съдят животните след като крайното звено в хранителната верига на всички бозайници е НАЙ-ГОЛЕМИЯ ВРАГ НА КУЧЕТО-ЧОВЕКЪТ!
Мноо си зле!!Къде видя някой да съди животните!?! ???
Титла: Re: За кучетата и ние
Публикувано от: forcomnet в Септември 23, 2012, 11:29:57 am
Странен народ и странно племе, на което все някой за нещо му е виновен. Кучето не ви е враг, то ви е приятел. Така е заложено генетически в него. И така е било хиляди години. А за това, че вие сте си захвърлили приятеля, немил и недраг на улицата ще си сърбате попарата. Кучешката тения ще си я има и без кучетата, това е просто наименование като свинския грип например. Дали ще се появи бяс не зависи от това има или няма безстопанствени кучета, нито от броя им.

Както съм казвал винаги за всичко лошо на този свят е виновен човекът, онзи същия дето се бие в гърдите, че бил създаден по образ и подобие божие... та този хибрид полубог-полуживотно се държи доста странно и нелогично с майката Земя и нейните обитатели. Добре е да се замислят хората които използват думата помияри за безстопанствените кучета, дали те всъщност дълбоко в душичките си не са истинските помияри! Виждам дълбоко сбъркан мироглед в огромна част от народа съответно и логично в огромна част от пишещите тук.
Титла: Re: За кучетата и ние
Публикувано от: shoguna в Септември 23, 2012, 17:30:32 pm
shoguna и какво предлагаш не разбрах? Избиване на хората ли. Ти човек ли си или куче. Защото ако тръгна по-твоята логика то и има сума ти нахапани малки деца от кучета с които не са виновни. Та какво е виновно едно 2 годишно дете затова, че някой комплексар си е захвърлил кучето. То че животните няма как да го осъдиш е ясно. Съгласна съм, че и голяма част от хората са виновни и то тези дето си изхвърлят кучетата. Проблема е, че в Бг няма работещи институции и законите не се спазват. И затова на никой не му пука. Но аз не съм куче и плащам данъци. Кучетата може да не са толкова виновни, но не съм длъжна да търпя примерно в квартала си глутница кучета. Дали ако твой близък или твое дете бъде нападнато или евентуално убито от улично куче пак ще говориш с/у хората.
Преливаш от пусто в празно като някой депутат от НС.Нямаш точно изразена мисъл и незнаеш какво искаш да кажеш.Не можеш ли да разбереш че хората са виновни за всичко,като изключим тези като Златка Димитрова,които дори не осъзнават че са ужасно прости-те вече са на ниво животни и от тях неможе да се търси вина :D. Ами предлагам строги мерки срещу тези които си захвърлят кучетата.
Титла: Re: За кучетата и ние
Публикувано от: shoguna в Септември 23, 2012, 17:38:53 pm
.Изобщо има ли логика да се съдят животните след като крайното звено в хранителната верига на всички бозайници е НАЙ-ГОЛЕМИЯ ВРАГ НА КУЧЕТО-ЧОВЕКЪТ!
Мноо си зле!!Къде видя някой да съди животните!?! ???
Трябва ли да ти копирам всеки коментар в който се говори за евтаназия на животните и тем подобни глупости господин МНОО СИ ДОБРЕ.Не смятам да те убеждавам в нищо просто изказах мнение и за разлика от теб не писах на твоето мнение по горе МНОО СИ ЗЛЕ защото знам че това няма смисъл.Няма смисъл и да ми отговаряш защото ти не изказваш мнение по темата а съдиш мненията на другите -като какъв се явяваш не знам.
Титла: Re: За кучетата и ние
Публикувано от: Martin в Септември 23, 2012, 17:47:13 pm
Странен народ и странно племе, на което все някой за нещо му е виновен. Кучето не ви е враг, то ви е приятел. Така е заложено генетически в него. И така е било хиляди години. А за това, че вие сте си захвърлили приятеля, немил и недраг на улицата ще си сърбате попарата. Кучешката тения ще си я има и без кучетата, това е просто наименование като свинския грип например. Дали ще се появи бяс не зависи от това има или няма безстопанствени кучета, нито от броя им.

Както съм казвал винаги за всичко лошо на този свят е виновен човекът, онзи същия дето се бие в гърдите, че бил създаден по образ и подобие божие... та този хибрид полубог-полуживотно се държи доста странно и нелогично с майката Земя и нейните обитатели. Добре е да се замислят хората които използват думата помияри за безстопанствените кучета, дали те всъщност дълбоко в душичките си не са истинските помияри! Виждам дълбоко сбъркан мироглед в огромна част от народа съответно и логично в огромна част от пишещите тук.
Да, ама ако тениятa ще си я има и без кучета, то и бездомни кучета също ще си има без някой да ги изхвърля. Изпадаш в другата крайност - далеч не сме за всичко ние виновни и е несериозно да се твърди, че едно куче може да е агресивно само защото някой не се е отнесял "правилно" с него. За това, че примерно мечките и вълците могат да бъдат агресивни също ли ние сме виновни? Разбира се това не означава и че просто трябва да се избиват.
Титла: Re: За кучетата и ние
Публикувано от: kalan в Септември 23, 2012, 17:56:56 pm
Преливаш от пусто в празно като някой депутат от НС.Нямаш точно изразена мисъл и незнаеш какво искаш да кажеш.Не можеш ли да разбереш че хората са виновни за всичко,като изключим тези като Златка Димитрова,които дори не осъзнават че са ужасно прости-те вече са на ниво животни и от тях неможе да се търси вина :D. Ами предлагам строги мерки срещу тези които си захвърлят кучетата.
Милинко, прочети пак душко какво съм писала пък после приказвай, че съм нямала позиция.
Титла: Re: За кучетата и ние
Публикувано от: shoguna в Септември 23, 2012, 18:01:27 pm
Преливаш от пусто в празно като някой депутат от НС.Нямаш точно изразена мисъл и незнаеш какво искаш да кажеш.Не можеш ли да разбереш че хората са виновни за всичко,като изключим тези като Златка Димитрова,които дори не осъзнават че са ужасно прости-те вече са на ниво животни и от тях неможе да се търси вина :D. Ами предлагам строги мерки срещу тези които си захвърлят кучетата.
Милинко, прочети пак душко какво съм писала пък после приказвай, че съм нямала позиция.
Ни най-малко ме интересуваш какво си писала милинко,на мен ми е достатъчно едно изречение да те претегля.
Титла: Re: За кучетата и ние
Публикувано от: Roemy в Септември 23, 2012, 19:53:28 pm
Браво , Шогуна(Shoguna) ! Най -накрая един адекватен коментар! Който не обича животните не може да обича и хората. Една от 10-те Божи заповеди е ``Не убивай``, нали сте много духовни , всичките тук в този фрум !? Човека е най - жестокото животно на Земята. :negative:
Титла: Re: За кучетата и ние
Публикувано от: kalan в Септември 23, 2012, 20:40:37 pm
Ми първо трябва да докажеш, че всички следваме библията. Второ - ми почнете да убивате хората тогава. И щом хората са най-жестоки значи и вие сте хора. Започнете с вас си. Да съдите по-себе си останалите не е хубаво. Вярно е и обратното, че има хора дето обичат животните, но мразят хората.
Титла: Re: За кучетата и ние
Публикувано от: Roemy в Септември 23, 2012, 22:24:47 pm
http://blogzaserioznihora.blogspot.nl/2012/09/7-2012.html
Титла: Re: За кучетата и ние
Публикувано от: zvezdi4ka в Септември 23, 2012, 23:09:00 pm
Странен народ и странно племе, на което все някой за нещо му е виновен. Кучето не ви е враг, то ви е приятел. Така е заложено генетически в него. И така е било хиляди години. А за това, че вие сте си захвърлили приятеля, немил и недраг на улицата ще си сърбате попарата. Кучешката тения ще си я има и без кучетата, това е просто наименование като свинския грип например. Дали ще се появи бяс не зависи от това има или няма безстопанствени кучета, нито от броя им.

Както съм казвал винаги за всичко лошо на този свят е виновен човекът, онзи същия дето се бие в гърдите, че бил създаден по образ и подобие божие... та този хибрид полубог-полуживотно се държи доста странно и нелогично с майката Земя и нейните обитатели. Добре е да се замислят хората които използват думата помияри за безстопанствените кучета, дали те всъщност дълбоко в душичките си не са истинските помияри! Виждам дълбоко сбъркан мироглед в огромна част от народа съответно и логично в огромна част от пишещите тук.
forcomnet, обичам нормалните кучета, но вредните за здравето, които ръфат и убиват хора няма как да ги обичам. Няма да съм защитник на злото! Кога нормалните хора ще имаме някакви права? Защо все ние трябва да се съобразяваме  с нередностите в тази държава? Сега вече и помияри не можем да ги наричаме, сигурно  нараняваме чувствата им. А нахапаните и стресираните хора- какво ще кажеш за техните чувства?
Да казваш, че бездомните кучета не са основният причинител за кучешката тения е просто смешно. Или трябва да си много объркан или да ти плащат да ги защитаваш. Ако на теб ти е кеф да дишаш и да стъпваш в техните изпражнения, това не се отнася и за другите. ;) Ще кажеш, че и кърлежите не ги разнасят те. Така е - ръсиш ги ти в градинките. ;)
Тъй като си представител на защитниците на бездомните кучета, защо не вземете да защитавате и други животни- делфини на пример? А природата, която се унищожава безмилостно? Защо злото трябва да бъде защитавано или то просто ти е по-близко и интересно? Като чуеш помияр и веднага скачаш и се зъбиш като тях .
Душевността на бездомното куче те вдъхновява и ти обстоятелствено разказваш  как минаваш през някакви глутници, пък кучетата ти правели път и т.н Още малко ще се изкараш водача на глутницата. Виждам,че им се възхищаваш дълбоко. На теб явно ще ти достави удоволствие ако видиш разкъсан човек, а защо не и дете. И не са виновни бездомните кучета, а такива като теб , на които им се плаща да ги защитават. На вас ви доставя удоволствие човешкото нещастие. А това е доста съмнително :diablo:
Това че не харесваме определени хора, не значи да издигаме на пиедестал побеснелите бездомни кучета! ??? В момента човешкият живот струва по-малко от разяреното бездомно куче ???
Титла: Re: За кучетата и ние
Публикувано от: Martin в Септември 24, 2012, 07:23:53 am
Странен народ и странно племе, на което все някой за нещо му е виновен. Кучето не ви е враг, то ви е приятел. Така е заложено генетически в него. И така е било хиляди години. А за това, че вие сте си захвърлили приятеля, немил и недраг на улицата ще си сърбате попарата. Кучешката тения ще си я има и без кучетата, това е просто наименование като свинския грип например. Дали ще се появи бяс не зависи от това има или няма безстопанствени кучета, нито от броя им.

Както съм казвал винаги за всичко лошо на този свят е виновен човекът, онзи същия дето се бие в гърдите, че бил създаден по образ и подобие божие... та този хибрид полубог-полуживотно се държи доста странно и нелогично с майката Земя и нейните обитатели. Добре е да се замислят хората които използват думата помияри за безстопанствените кучета, дали те всъщност дълбоко в душичките си не са истинските помияри! Виждам дълбоко сбъркан мироглед в огромна част от народа съответно и логично в огромна част от пишещите тук.
forcomnet, обичам нормалните кучета, но вредните за здравето, които ръфат и убиват хора няма как да ги обичам. Няма да съм защитник на злото! Кога нормалните хора ще имаме някакви права? Защо все ние трябва да се съобразяваме  с нередностите в тази държава? Сега вече и помияри не можем да ги наричаме, сигурно  нараняваме чувствата им. А нахапаните и стресираните хора- какво ще кажеш за техните чувства?
Да казваш, че бездомните кучета не са основният причинител за кучешката тения е просто смешно. Или трябва да си много объркан или да ти плащат да ги защитаваш. Ако на теб ти е кеф да дишаш и да стъпваш в техните изпражнения, това не се отнася и за другите. ;) Ще кажеш, че и кърлежите не ги разнасят те. Така е - ръсиш ги ти в градинките. ;)
Тъй като си представител на защитниците на бездомните кучета, защо не вземете да защитавате и други животни- делфини на пример? А природата, която се унищожава безмилостно? Защо злото трябва да бъде защитавано или то просто ти е по-близко и интересно? Като чуеш помияр и веднага скачаш и се зъбиш като тях .
Душевността на бездомното куче те вдъхновява и ти обстоятелствено разказваш  как минаваш през някакви глутници, пък кучетата ти правели път и т.н Още малко ще се изкараш водача на глутницата. Виждам,че им се възхищаваш дълбоко. На теб явно ще ти достави удоволствие ако видиш разкъсан човек, а защо не и дете. И не са виновни бездомните кучета, а такива като теб , на които им се плаща да ги защитават. На вас ви доставя удоволствие човешкото нещастие. А това е доста съмнително :diablo:
Това че не харесваме определени хора, не значи да издигаме на пиедестал побеснелите бездомни кучета! ??? В момента човешкият живот струва по-малко от разяреното бездомно куче ???
Именно. И да допълня с въпрос: Как така като някой мине покрай повечето дворове с кучета, в повечето случаи лаят по него? Сериозно ли виждате добронамереност в това или пък вина в стопаните? Научили са си кучетата да лаят като някой просто минава ли? Ето на тази защита на злото и затваряне на очите пред него и аз винаги съм се чудел.
Титла: Re: За кучетата и ние
Публикувано от: shoguna в Септември 24, 2012, 09:15:52 am
Странен народ и странно племе, на което все някой за нещо му е виновен. Кучето не ви е враг, то ви е приятел. Така е заложено генетически в него. И така е било хиляди години. А за това, че вие сте си захвърлили приятеля, немил и недраг на улицата ще си сърбате попарата. Кучешката тения ще си я има и без кучетата, това е просто наименование като свинския грип например. Дали ще се появи бяс не зависи от това има или няма безстопанствени кучета, нито от броя им.

Както съм казвал винаги за всичко лошо на този свят е виновен човекът, онзи същия дето се бие в гърдите, че бил създаден по образ и подобие божие... та този хибрид полубог-полуживотно се държи доста странно и нелогично с майката Земя и нейните обитатели. Добре е да се замислят хората които използват думата помияри за безстопанствените кучета, дали те всъщност дълбоко в душичките си не са истинските помияри! Виждам дълбоко сбъркан мироглед в огромна част от народа съответно и логично в огромна част от пишещите тук.
forcomnet, обичам нормалните кучета, но вредните за здравето, които ръфат и убиват хора няма как да ги обичам. Няма да съм защитник на злото! Кога нормалните хора ще имаме някакви права? Защо все ние трябва да се съобразяваме  с нередностите в тази държава? Сега вече и помияри не можем да ги наричаме, сигурно  нараняваме чувствата им. А нахапаните и стресираните хора- какво ще кажеш за техните чувства?
Да казваш, че бездомните кучета не са основният причинител за кучешката тения е просто смешно. Или трябва да си много объркан или да ти плащат да ги защитаваш. Ако на теб ти е кеф да дишаш и да стъпваш в техните изпражнения, това не се отнася и за другите. ;) Ще кажеш, че и кърлежите не ги разнасят те. Така е - ръсиш ги ти в градинките. ;)
Тъй като си представител на защитниците на бездомните кучета, защо не вземете да защитавате и други животни- делфини на пример? А природата, която се унищожава безмилостно? Защо злото трябва да бъде защитавано или то просто ти е по-близко и интересно? Като чуеш помияр и веднага скачаш и се зъбиш като тях .
Душевността на бездомното куче те вдъхновява и ти обстоятелствено разказваш  как минаваш през някакви глутници, пък кучетата ти правели път и т.н Още малко ще се изкараш водача на глутницата. Виждам,че им се възхищаваш дълбоко. На теб явно ще ти достави удоволствие ако видиш разкъсан човек, а защо не и дете. И не са виновни бездомните кучета, а такива като теб , на които им се плаща да ги защитават. На вас ви доставя удоволствие човешкото нещастие. А това е доста съмнително :diablo:
Това че не харесваме определени хора, не значи да издигаме на пиедестал побеснелите бездомни кучета! ??? В момента човешкият живот струва по-малко от разяреното бездомно куче ???
Абе звездичка няма ли най-накрая да ти светне звездичката и  да разбереш и ти и другите като тебе ,че НИКОЙ НЕ ПРЕДПОЧИТА ЧОВЕШКОТО СТРАДАНИЕ ПРЕД ЖИВОТА НА ЕДИН ПОМИЯР!!!!АЗ СЕ ОПИТВАМ ДА СПОДЕЛЯ ЧЕ КАКВОТО СИ НАДРОБИЛИ ХОРАТА С ТЯХНОТО БЕЗХАБЕРИЕ-ТОВА ЩЕ СЪРБАТ!!!!А КУЧЕТО НЯМА НИКАКВА ВИНА.ТО Е ЧАСТ ОТ ПРИРОДАТА.НЕ МОЖЕШ ДА  СЪДИШ ОТРОВНАТА ГЪБА ЗАТОВА , ЧЕ ЧОВЕКА Е ПРОСТ И Я Е ИЗЯЛ И СЕ Е ОТРОВИЛ.ПАК ЛИ НЕ ЗАГРЯВАТЕ!!!!
Титла: Re: За кучетата и ние
Публикувано от: mitko в Септември 24, 2012, 09:33:36 am
       Решението  на  проблема  е  много  просто!  На  всяко  домашно  куче  да  се  сложи  чип!  Солени  глоби,  за  изхвърлено  на  улицата  куче!  Куче  не  потърсено  до  40дни  за  осинавяване - еватаназия!    Нека  просто  да  препишат  закона  от  Щатите!
      Но  докато  се  печелят  черни  (нерегламентирани)  пари  от  проблема  ................. 
Титла: Re: За кучетата и ние
Публикувано от: kalan в Септември 24, 2012, 09:48:01 am
И не само това Мите. Имаше закон който задължаваше абсолютно всички стопани на кучета да кастрират любимците си. Е познай закона спазен ли е.  То ако опира до закони не е трудно да се направят. Въпроса институциите да работят, пък и самите хора да спазват закона.
Впрочем тия от Екоравновесие ги мързи да дишат. Два пъти съм ги викала заради големи глутници в квартала. И познай. Наблюдавах отстрани как хванаха само част от глутницата, а другите не ги пипнаха. Върнаха се след няколко дни и ги пустнаха. И нападенията продължиха. Значи евтаназия за абсолютно всички улични кучета :---, а кой тръгне да осиновява-да е длъжен да си го гледа в къщата вътре.
Титла: Re: За кучетата и ние
Публикувано от: mitko в Септември 24, 2012, 10:52:42 am
   Така  е  Калан, 
   Ние  с  безотговорноста  и   с  алчноста  си  създаваме  проблема! 
Титла: Re: За кучетата и ние
Публикувано от: shoguna в Септември 24, 2012, 12:13:12 pm
И не само това Мите. Имаше закон който задължаваше абсолютно всички стопани на кучета да кастрират любимците си. Е познай закона спазен ли е.  То ако опира до закони не е трудно да се направят. Въпроса институциите да работят, пък и самите хора да спазват закона.
Впрочем тия от Екоравновесие ги мързи да дишат. Два пъти съм ги викала заради големи глутници в квартала. И познай. Наблюдавах отстрани как хванаха само част от глутницата, а другите не ги пипнаха. Върнаха се след няколко дни и ги пустнаха. И нападенията продължиха. Значи евтаназия за абсолютно всички улични кучета :---, а кой тръгне да осиновява-да е длъжен да си го гледа в къщата вътре.
Не си дала живот и нямаш право да отнемаш живот.Що не говориш за евтаназия на цигани-те са много по-вредни и са голям проблем и напаст.ШУБЕНЦЕ НАЛИ.
Титла: Re: За кучетата и ние
Публикувано от: m2f в Септември 24, 2012, 15:26:25 pm
И не само това Мите. Имаше закон който задължаваше абсолютно всички стопани на кучета да кастрират любимците си. Е познай закона спазен ли е.  То ако опира до закони не е трудно да се направят. Въпроса институциите да работят, пък и самите хора да спазват закона.
Аз мойто нямам никакво намерение нито да го кастрирам, нито пък да го чипирам. То на 15 години горкото. Не му остава много.
kalan, не се заяждам! И аз моето няма да го кастрирам /защото претърпя достатъчно операции и упойки и вече е опасно за него това/, нито пък ще го чипирам /защото това означава плащания за мен към хазната отново и отново за няма за какво/.
Митко, твоите кучета кастрирани и чипирани ли са? /казвал си, че имаш и ти кучета/...Интуитивно усещам, че и ти не си го направил!...

Та...закона го има, но ако може някакси да го спазват всички останали, не ние...Не е ли така?
Аз затова и не приказвам по темата. Защото и аз /както и вие!!!/ не съм спазила съществуващия закон.

Та...И моето дете го хапа куче, не съм от тия дето не знаят за какво става въпрос. Но, ако мерките не се приложат едновременно и навсякъде, ще стане като с циганите: едни хора "принасят", други "изнасят"...А на мен ми омръзна да съм примерния гражданин, когото всички го скубят.../Всеки от нас работейки развъжда циганите с данъците си. /

Гледайте "Говорещият с кучета" ...не знам по коя програма беше...Човека точно, ясно и нагледно показва кое защо се случва при кучетата.
Титла: Re: За кучетата и ние
Публикувано от: bojinkata в Септември 24, 2012, 18:17:56 pm
Едно предложение за тези, които се прекланят пред помиярите- лозунг: Убий човек, спаси куче! Калан, вие какво чакате още? От екото нищо няма да направят, защото  нямат интерес. В нашия квартал безпризорни псета няма.
Титла: Re: За кучетата и ние
Публикувано от: shoguna в Септември 24, 2012, 18:25:24 pm
Едно предложение за тези, които се прекланят пред помиярите- лозунг: Убий човек, спаси куче! Калан, вие какво чакате още? От екото нищо няма да направят, защото  нямат интерес. В нашия квартал безпризорни псета няма.
Странно!?!Аз досега не прочетох мнение в което някой се прекланя пред помиярите,но за сметка на това прочетох много помиярски мнения.Имам чувството че съм във форума на биг брадър.
Титла: Re: За кучетата и ние
Публикувано от: Martin в Септември 24, 2012, 18:30:49 pm
Между другото някой от тези, които най-силно защитават кучетата замислял ли се е дали той не е сред хората, които са най-вредни за тях? Имам предвид кастрация, чипиране, поробване (Каквото си е на практика отглеждането на куче, поне ако са коректни спрямо другите хора, държат ги на каишка и т.н.) и т.н.? Вие как бихте се почувствали на тяхно място?

Лично аз от доста време си мисля, че т.н. любители на кучетата хич не са такива, а само се залъгват.
Титла: Re: За кучетата и ние
Публикувано от: shoguna в Септември 24, 2012, 18:38:24 pm
Между другото някой от тези, които най-силно защитават кучетата замислял ли се е дали той не е сред хората, които са най-вредни за тях? Имам предвид кастрация, чипиране, поробване (Каквото си е на практика отглеждането на куче, поне ако са коректни спрямо другите хора, държат ги на каишка и т.н.) и т.н.? Вие как бихте се почувствали на тяхно място?

Лично аз от доста време си мисля, че т.н. любители на кучетата хич не са такива, а само се залъгват.
За големите градове и кучетата в апартаменти споделям твоето мнение,те затова накрая ги изхвърлят.
Титла: Re: За кучетата и ние
Публикувано от: kalan в Септември 24, 2012, 19:27:04 pm
Шогунчо, аз дечко не съм расистка за разлика от теб. Ми хайде ходи трепи цигани, някой де те е спрял. А темата не е за цигани, а за кучета. Отвори си тема за циганите. Но като те гледам така и те претеглям как се джафкаш нищо чудно и ти да си от тая раса - циганската. Може би те е срам от своите си хора :D Ходи някъде потичай да ти се изразходи агресията или в банята му удари една ч*ия.
И впрочем блокирала съм те тъй, че вече не виждам публикациите ти. Просто не смятам да общувам с теб, щото си ми под нивото.За разлика от теб, аз съм тук не да се заяждам наляво и надясно, а да водя диалог.
---

Едно предложение за тези, които се прекланят пред помиярите- лозунг: Убий човек, спаси куче! Калан, вие какво чакате още? От екото нищо няма да направят, защото  нямат интерес. В нашия квартал безпризорни псета няма.
Що пък мен реши, че съм защитник на кучете или хора. За разлика от някой други поне съм обективна. Иначе е така. Там където има такива глутници хората да си ги избият. Мен куче улично досега не ме е нападало, освен обучено да напада, но за щастие от изстрела се напика и избяга.
Но тук в нашия квартал си има кучета. И следващия път като стане нещо наистина хич няма и да му мисля.

---
m2f, не виждам заяждане. Всъщност погледнато от друга страна едно кастриране поне на по-младите би свършило огромна работа. Дори в закона си спомням, че се предвиждаше който не иска да ги кастрира да си плати за породисто куче. Това, че аз не съм го направила не значи, че не харесвам закона. Пък и никой не е дотърчал при мен да ми търси сметка. Аз съм си отговорна и никога не съм изхвърляла кучета, а като съм ги гледала от малки винаги съм им намирала дом. Абе Бриджит Бардо да идва и да си ги взима в къщи.  Нямаше да има нужда от такъв закон за кастриране, ако хората бяха отговорни към любимците си.

Проблема определено е в хората, но това не значи, че трябва да търпим глутници да нападат както им скимне.  Кучезащитниците да си ги взимат. Аз нося отговорност за моето куче и за себе си, а не за съседа.
Титла: Re: За кучетата и ние
Публикувано от: bojinkata в Септември 24, 2012, 20:19:24 pm
kalan, малко неправилно построих изреченията и  за това може би не си ме разбрала правилно. Зная позицията ти по темата и напълно я одобрявам. Искам да кажа, че е крайно време ние хората да изградим това пусто гражданско общество и да се борим за правата си, като другите народи. Не става само въпрос за кучешката тирания. :hi:
Титла: Re: За кучетата и ние
Публикувано от: kalan в Септември 24, 2012, 21:16:03 pm
Ми кучешка тирания и човешка тирания - няма край. Е преди две седмици пак някой глупак си изхвърли кучето. Ама едно красивичко, нежно. Да го прибера ми се искаше и да му намеря дом, но ако го бях взема щяха вкъщи да ме изхвърлят барабар с него. :(Какъв акъл имат тия хора не знам. То ако самите граждани постъпваха отговорно, нямаше да се измислят разни закони за кастрация, чипиране и прочие. Аз се чудя и не мога да разбера как може някой да вземе куче, да го гледа, да го храни и да го изхвърли. Просто защото когато се грижиш за някого било куче, коте или дори и човек се получава привързаност и се изпитва още по-голяма обич. Още по се увеличава ако се гледа болно същество.Но пък хората децата си изхвърлят, то остава за кучетата да им се чудят. Даже преди години ми попадна и гледах едно малко двумесечно кученце. Хич не го обичах. Беше ми антипатично и ме дразнеше. Но въпреки това си го гледах. И като се разболя и трябваше да го лекувам чак тогава изчезна тази антипатия към него. Но дори и антипатията към него в началото не ме спря да го гледам. То не е само в държавата проблема. От самите хора идва и после те пък обвиняват държавата. То преди да я променяме държавата, трябва и себе си да променим. Ма един двама променени на 5000 души е нищо.
Титла: Re: За кучетата и ние
Публикувано от: m2f в Септември 24, 2012, 21:22:44 pm
Kalan, просто казвам, че когато не си Уставен по закон, нямаш право да изискваш /очакваш/ от другите да са такива /т.е да спазват закона/. Нищо повече. А го казах това, защото ти се позоваваше в един от постовете си именно на закона..."Че ето, имало закон, но той не се бил спазвал..."
За мен кучета и хора са много близки категории и аз не ги противопоставям. Има калпави и "незаслужаващи да живеят" и в двете категории.

 
Титла: Re: За кучетата и ние
Публикувано от: kalan в Септември 24, 2012, 21:58:04 pm
Така е. Но аз имах друго предвид. Че не се спазва закона. И не визирах самите граждани, а самите институции. Бълват закон след закон, пък дали се спазва не им дреме. Ако наистина държавните институции работеха би следвало да тръгнат да правят проверки кой какви кучета има и кастрирани ли са или чипирани. А и го споменах закона за кастрирането, но никъде пък не съм се налагала всеки да ходи да си кастрира животното. То всъщност законът са го приели с надежда да се спре популацията и е породен от безсилие от действията на тези "гражданчета" дето си изхвърлят кучетата.
Титла: Re: За кучетата и ние
Публикувано от: fishbone в Септември 24, 2012, 22:08:32 pm
Да kalan права си, но пък виж с котките няма такива грижи макар, че се множат двойно и тройно повече, както и изхвърлят в канавки и от балкони .:D  Също и котешка тения има, само бяс незнам дали има.. :(
Титла: Re: За кучетата и ние
Публикувано от: kalan в Септември 24, 2012, 22:29:06 pm
Ами така е, защото котките не скачат да ядат хора. Дразнят с мяученето си като се разгонят. Но и котки не е редно да се изхвърлят. Проблема обаче е с кучетата. И тъй като държавицата нищо не прави, а и някой човешки индивиди също усложняват проблема, може би решението наистина трябва да е на местно ниво. Дет се вика дружно всеки квартал да си прочисти блоковото пространство от агресивни улични кучета.
Титла: Re: За кучетата и ние
Публикувано от: fishbone в Септември 24, 2012, 22:36:08 pm
Така е кучетата са кучета, котките котки, макар и там нещата да не са розовки. Абсолютно на местно ниво трябва да се решат нещата или поне това е едно нелошо решение на проблема. То и на там отиват нещата уж,  но за сега уви.

Евала правя на тези хора, които си "осиновяват" бездомно куче котка, защо не и човек.
Титла: Re: За кучетата и ние
Публикувано от: zvezdi4ka в Септември 24, 2012, 23:06:43 pm
Във всички квартали има едни защитници, които се грижат популацията от бездомни песове да не намалява. Минавах по една улица и гледам една женица носи ново малко попълнение. Даде му сурови кокали. E как няма да хапят хората. Имам чувството, че бездомните кучета са се увеличили в София.
Титла: Re: За кучетата и ние
Публикувано от: fishbone в Септември 24, 2012, 23:14:55 pm
Хапят само този който заслужава или е заслужил! С малки изкючения разбира се.
Титла: Re: За кучетата и ние
Публикувано от: kalan в Септември 24, 2012, 23:44:31 pm
Или ако са насъскани или полуумрели от глад. Едно две годишно дете примерно няма как да предизвика нападение.
Титла: Re: За кучетата и ние
Публикувано от: fishbone в Септември 25, 2012, 00:10:51 am
Да обаче много ми се иска някой да каже, че според закона кармата или щото висшият аз на детето така е решил и така е искал още преди да се роди, та затва така се така се случило.
Титла: Re: За кучетата и ние
Публикувано от: kalan в Септември 25, 2012, 00:17:17 am
А който каквото ще да казва. Ако това с кармата на някой му е угодно да бъде оправдание си е проблем на този, който смята така. Карма не значи примирение с гадостите които се случват.
Титла: Re: За кучетата и ние
Публикувано от: fishbone в Септември 25, 2012, 00:24:18 am
Ами да. Дано разберът най сетне. Отклоних темата малко в оф ама айде със здраве :drinks:.
Титла: Re: За кучетата и ние
Публикувано от: m2f в Септември 25, 2012, 08:27:58 am
Да обаче много ми се иска някой да каже, че според закона кармата или щото висшият аз на детето така е решил и така е искал още преди да се роди, та затва така се така се случило.
И косъм не пада от главата ти без висшият ти Аз да го е РАЗРЕШИЛ. А виж, дали го е ПЛАНИРАЛ, или е в следствие на чуждите ИМПРОВИЗАЦИИ /свободни воли/, то пак има двеста начина за висшият ти Аз да ИЗБЕГНЕ дадена ситуация, ако не я ПРИЕМА като желана от него опитност.
Мерси за въпроса, дето викат... :D
П.П. Но не му е мястото тука на това, а в езотериката.
Титла: Re: За кучетата и ние
Публикувано от: shoguna в Септември 25, 2012, 12:57:48 pm
Шогунчо, аз дечко не съм расистка за разлика от теб. Ми хайде ходи трепи цигани, някой де те е спрял. А темата не е за цигани, а за кучета. Отвори си тема за циганите. Но като те гледам така и те претеглям как се джафкаш нищо чудно и ти да си от тая раса - циганската. Може би те е срам от своите си хора :D Ходи някъде потичай да ти се изразходи агресията или в банята му удари една ч*ия.
И впрочем блокирала съм те тъй, че вече не виждам публикациите ти. Просто не смятам да общувам с теб, щото си ми под нивото.За разлика от теб, аз съм тук не да се заяждам наляво и надясно, а да водя диалог.
---

Едно предложение за тези, които се прекланят пред помиярите- лозунг: Убий човек, спаси куче! Калан, вие какво чакате още? От екото нищо няма да направят, защото  нямат интерес. В нашия квартал безпризорни псета няма.
Що пък мен реши, че съм защитник на кучете или хора. За разлика от някой други поне съм обективна. Иначе е така. Там където има такива глутници хората да си ги избият. Мен куче улично досега не ме е нападало, освен обучено да напада, но за щастие от изстрела се напика и избяга.
Но тук в нашия квартал си има кучета. И следващия път като стане нещо наистина хич няма и да му мисля.

---
m2f, не виждам заяждане. Всъщност погледнато от друга страна едно кастриране поне на по-младите би свършило огромна работа. Дори в закона си спомням, че се предвиждаше който не иска да ги кастрира да си плати за породисто куче. Това, че аз не съм го направила не значи, че не харесвам закона. Пък и никой не е дотърчал при мен да ми търси сметка. Аз съм си отговорна и никога не съм изхвърляла кучета, а като съм ги гледала от малки винаги съм им намирала дом. Абе Бриджит Бардо да идва и да си ги взима в къщи.  Нямаше да има нужда от такъв закон за кастриране, ако хората бяха отговорни към любимците си.

Проблема определено е в хората, но това не значи, че трябва да търпим глутници да нападат както им скимне.  Кучезащитниците да си ги взимат. Аз нося отговорност за моето куче и за себе си, а не за съседа.

Олелеллллллллллеееее.Колко мъка има  тук.
Титла: Re: За кучетата и ние
Публикувано от: Roemy в Септември 26, 2012, 22:48:40 pm
ИВАН ВАЗОВ

ПРЕБИТОТО ПСЕ

I

Утрепано, пребито,
с пречупена нога,
то страшно, жаловито,
със кал и прах покрито,
квичеше до брега.

И вдигаше крачето
със мъка и със рев,
и сякаш на небето
... показваше го, клето,
с моление и гнев.

Дълбока скръб гореше
във погледа му прост,
плачът му остър беше
и черна кръв шуртеше
из счупената кост.

II

Веднага дотърчаха
деца метежен рой.
„Удрете!“ – изкрещяха
и псето връхлетяха
пак камъни безброй.
И сред реката хладна
нещастното скочи –
от таз дружина жадна
за кръв и безпощадна
да се одалечи.

Но камъните жестоко
преследваха го пак
и кучето високо
със страх, с молебно око
ридайше кат челяк.

„В главата! Във главата!“ –
бе общият ответ
и с весел смях децата
му дупчеха месата
със удари безчет.

Те имаха надмощье,
не даваха му срок,
крещяха: „Още! Още!“ –
и гледаха как то ще
потъне в бързий ток.

III

И аз, мечтател бледен,
присъствувах тогаз
на този вик победен,
но тоя стон последен
и паднах в мисли аз:
Детето е о боже,
душа незлобна йощ –
и то е ангел тоже, –
но кой успя да вложи
за злото в него мощ?

Кой таз невинна младост
способна я стори
в плачът да чува радост,
в кръвта да сеща сладост –
да пей и да мори?

Закон на естеството,
фатален, лют закон!
Зародишът на злото
е турен под челото
като един нагон.

От първата минута,
при първите зари,
душата в мрака лута
и слаба, малка, люта,
за жертви веч гори.

При първа още крачка
детето – ангел благ –
за радост, за играчка
мравунчицата мачка
със мъничкий си крак;

ил бедната мушица
на пламъка я тлей,
ил божията птица
с безгрешна си ръчица
я дави и се смей.

Кой даде му таз жажда
за злото във светът,
та йощ кога се ражда,
веселие угажда,
че другите ще мрът?

Отде във себе има
тоз мрачния залог?
Отде примери взима?
Как може херувима
да бъде тъй жесток!

Но мъдростта немее
пред тоз въпрос проклет
и разумът не смее
тъмата да разсее,
и нямам аз ответ.

Мълчат! И само псето,
дух тъмен и злочест,
квичеше в кръв облето
и своя към небето
изпращаше протест.

То викаше: „О, спрете,
о, чакайте сега!
Над мене се смилете,
да мра ме оставете
със моята тъга.
Меса ми са раздрани.
За мене черна смрът
тук скоро ще настане,
но мойте нови рани
ужасно ме горйът!

Ох, страшно е да гина
в вълните, що бучът!
Треперя, тъна, стина!
Ох, дайте да почина
на сухо, на брегът.

Какво ви съм сторило?
За път ви виждам пръв!
В що вас съм увредило,
та леете в беснило
невинната ми кръв?

И аз, създанье клето,
обичам божий свят,
да припкам по полето,
да гледам към небето,
да дишам благодат.

И ази с радост срящам
зората, утрен час,
що е добро, угаждам,
кат вази болки сящам,
и повече от вас!

Ах, моля ви, ах, спрете,
безжалостни деца!
Така ме не мъчете,
злодеи, престанете,
злодеи без сърца!“

Тез думи псето вещо
че казваше, сфанàх
и друго още нещо,
дълбоко и зловещо,
което не разбрах.

IV

Тогава се затекох,
смутен до глъбини,
и битката пресекох,
и кучето извлекох
из мътните вълни.

И мокро, тръпно, кално
и с кървава глава,
животното страдално
изтегна се печално
въз новата трева.

И тоз символ на вярност,
във мен като опря
взор пълен с лучезарност,
с укòр и благодарност,
трагически умря!Вижте повече

Титла: Re: За кучетата и ние
Публикувано от: mitko в Септември 27, 2012, 09:18:01 am
       Това  стихотворение  не  е  само  за  темата  -  Кучетата  и  ние!  Кучето  е  алегория  на  всичко  слабо  и  беззащитно!     
Титла: Re: За кучетата и ние
Публикувано от: shoguna в Септември 27, 2012, 09:25:07 am
Roemy не се хаби няма смисъл!Любовта не може да съществува там където е конформизма!
Титла: Re: За кучетата и ние
Публикувано от: kalan в Септември 27, 2012, 10:26:19 am
Хубаво и трогателно стихотворение Roemy. Но какво е според теб решението на проблема. Това стихотворение едва ли би въздействало на определен кръг хора. Например тези, които си изхвърлят домашните любимци или пък тези с нечовешко отношение към тях. Също така ще се хареса на хората, които милеят за уличните животинки, но ненавиждат хората. Ти предлагаш ли някакво решение? Стихотворенията не са достатъчни. Казват, че децата са най-нежни и прекрасни същества. Но колко "дечица" съм виждала с нечовешко отношение към животните. Тя крушата не пада по-далеч от дървото.
И да не забравяме, че градовете не са построени специално за уличните кучета и котки,  а за хората. На мен държавата ми взима данъци, не на кучетата. Както и на останалите. Трябва ли да не ни пука за пострадалите и умрелите хора нападнати от кучета?
Титла: Re: За кучетата и ние
Публикувано от: Roemy в Септември 28, 2012, 00:07:48 am
Съзнанието определя битието. Жестокостта поражда жестокост , винаги има баланс в природата. С мерки от първобитно общтинския строй , не се постига нищо. За да се намали популацията , уличните кучета трябва да се кастрират и да се прибират в приюти . Когато някой реши да си вземе домашен любимец за отглежане , задалжително да се чипира и регистрира към съответния съвет по местоживеене.
Титла: Re: За кучетата и ние
Публикувано от: kalan в Септември 28, 2012, 00:49:58 am
Е така е, но не забравяй, че е невъзможно всички да мислят като теб, мен или някой друг. Лично аз не съм съгласна всички кучета да са в приюти. По скоро съм за евтаназия. Разбира се има хуманни методи, а не както в Украйна ли в Чехия ли беше изгаряха кучетата и ги тровиха. Показаха се колко са малоумни и зли.
 Кой ще подържа тези приюти? Кой ще храни кучетата? Откъде пари? И колко ще трябват за толкоз много кучета и то не само в София. То напълно възможно да се направи, но пак ще се намери начин някой който да отклонява тез пари и да си ги прибира в джоба. За чипирането няма лошо и за регистрирането. То и сега е така. Но следи ли някой спазено ли е това?Не. И затова всеки си прави каквото иска. Но ако имат желание винаги може да назначат хора, които да отговарят за тези неща. Ето в Америка си имат зоополиция.
Как пък веднъж не тръгнаха примерно да глобяват хората чийто домашни животни серат по улиците. Смятам, че ако тръгнат на проверки за тези неща ела да видиш как всички ще събират и лайна, чип ще слагат и ще си ги водят на каишка. Тогава смятам, че това безхаберие ще изчезне и ще се появи страх от глобата. Ще почнат да спазват закона искат или не. И в крайна сметка някой ден ще осъзнаят, че все пак има закони които си заслужават да се спазват. Но тия работи са трудни за изпълнение, защото и ти каза съзнанието определя битието. Тук няма свобода, а слободия.
Иначе как пък един от тия защитници на улични животни дето познавам лично не седна да осинови и отгледа едно дете. И в това има смисъл ми се струва и то по-голям.
Титла: Re: За кучетата и ние
Публикувано от: Roemy в Септември 28, 2012, 20:02:31 pm
Ето , че отново достигнахме по пътя на логиката , че от неуредените човешки закони , трябва да страдат невинни души.  :negative:
Титла: Re: За кучетата и ние
Публикувано от: kalan в Септември 28, 2012, 21:03:19 pm
E то малко след отварянето на темата стигнахме до този извод. За съжаление в повечето нормални държави нямат такъв проблем.
Титла: Re: За кучетата и ние
Публикувано от: Puzzle в Октомври 08, 2012, 04:58:14 am
Е така е, но не забравяй, че е невъзможно всички да мислят като теб, мен или някой друг. Лично аз не съм съгласна всички кучета да са в приюти. По скоро съм за евтаназия. Разбира се има хуманни методи, а не както в Украйна ли в Чехия ли беше изгаряха кучетата и ги тровиха. Показаха се колко са малоумни и зли.
 Кой ще подържа тези приюти? Кой ще храни кучетата? Откъде пари? И колко ще трябват за толкоз много кучета и то не само в София. То напълно възможно да се направи, но пак ще се намери начин някой който да отклонява тез пари и да си ги прибира в джоба. За чипирането няма лошо и за регистрирането. То и сега е така. Но следи ли някой спазено ли е това?Не. И затова всеки си прави каквото иска. Но ако имат желание винаги може да назначат хора, които да отговарят за тези неща. Ето в Америка си имат зоополиция.
Как пък веднъж не тръгнаха примерно да глобяват хората чийто домашни животни серат по улиците. Смятам, че ако тръгнат на проверки за тези неща ела да видиш как всички ще събират и лайна, чип ще слагат и ще си ги водят на каишка. Тогава смятам, че това безхаберие ще изчезне и ще се появи страх от глобата. Ще почнат да спазват закона искат или не. И в крайна сметка някой ден ще осъзнаят, че все пак има закони които си заслужават да се спазват. Но тия работи са трудни за изпълнение, защото и ти каза съзнанието определя битието. Тук няма свобода, а слободия.
Иначе как пък един от тия защитници на улични животни дето познавам лично не седна да осинови и отгледа едно дете. И в това има смисъл ми се струва и то по-голям.

Да, за евтаназия си. По-скоро.

Че дори и пред Вазов не си в състояние да замълчиш.

Титла: Re: За кучетата и ние
Публикувано от: kalan в Октомври 08, 2012, 11:16:32 am
И къде е посочено каква трябва да е продължителността на мълчанието драги?
Титла: Re: За кучетата и ние
Публикувано от: bojinkata в Октомври 08, 2012, 11:36:20 am
kalan, много защитници на кучета, пък никой не си прибере една глутница у тях да й се радва. Чак Вазов извадиха от историята, а не разбират какво иска да каже той с това стихотворение.
Титла: Re: За кучетата и ние
Публикувано от: kalan в Октомври 08, 2012, 11:46:57 am
Ами Божинка те толкова и са защитници. Само на думи. Ще ги призная след като както ти каза приберат и отгледат по 10-на кучета и 10-котки. Те защитниците са по-безотговорни. Изкарват ги от приютите и уж казват, че ги осиновяват ама ги пускат на улиците. Егати и осиновяването. То е като да осиновиш дете да го метнеш на улицата.
Титла: Re: За кучетата и ние
Публикувано от: konstantin2007 в Октомври 08, 2012, 12:04:49 pm
Абе кви защитници,кви 5 лв?!?ЛИцемери!Мноо по-хуманно е да се евтаназира едно животно,отколкото да го скопиш,изрежеш  му ухото,и айде на улицата...Глад,мизерия,изяждане от себеподобни..+,че стават лесна плячка на секви ненормалници(като случая с Мима).
Цялата работа е кинти,кинти и пак кинти.Има кучета/проблем,има и наливане на кинти по разните му програми.Няма кучета/проблем,нЕма кинти..Елементарно е.
Титла: Re: За кучетата и ние
Публикувано от: Martin в Октомври 08, 2012, 12:07:39 pm
Пък и "защитниците" на кучетата като цяло мнго кръвожадни ми се струват нещо. Имам чувството, че масово част от тях биха убили човек заради куче. Поне ако съдим по приказките им.
Титла: Re: За кучетата и ние
Публикувано от: meander в Октомври 08, 2012, 12:09:05 pm
Здравейте.
Защитници ли?Трънки.Какво прави едно куче в апартамент,чи и имало и бездомни кучета?Смях.Там ли му  е естественната среда на живот?М?
Отговорност трябва да се търси,взел си куче гледай го.
Живи и здрави.
Титла: Re: За кучетата и ние
Публикувано от: Гален в Октомври 08, 2012, 16:47:47 pm

 Ще ги призная след като както ти каза приберат и отгледат по 10-на кучета и 10-котки.


Аз пък ще призная теб, ако това бъде твой съсед и ти издържиш на тормоза-бълхи из целият вход, воня, вой и т.н. :D

И това не е решение, което предлагаш, нали?! :)
Титла: Re: За кучетата и ние
Публикувано от: Гален в Октомври 08, 2012, 16:58:38 pm

Какво прави едно куче в апартамент,...


Мъчи се, какво да прави!?
===========
===========

Иван: Какво правиш?
Драган: Какво да правя, разхождам кучето!
Иван: Не бе, идиот, то разхожда теб...!!! :D  :D  :D

--------
Нормалната среда за живот на тези животни не е в градовете...
Титла: Re: За кучетата и ние
Публикувано от: mitko в Октомври 08, 2012, 19:07:02 pm
     Питам,  защо  само  кучетата  и  коткете  да  имат  правото  на  съществуване?  Например  къртицата  в  градината,  бълхите  в  леглото,  хлебарките  в  шкафовете,  змиите  и  смоковете,  а  мишките  и  пълховете,  тях  ги  избиваме  защо,   като  мерим  аршена  трябва  да  е  един  нали?
Титла: Re: За кучетата и ние
Публикувано от: meander в Октомври 08, 2012, 19:37:25 pm
Здравей mitko
 :D
Направо си те представям.Бълхите които са разбрали. че ще ги мериш с един аршин,са гушнат при  тебе.
Чудя се само, за колко време ще си развалиш походката.
 :lol:
А иначе сериозно, правилото е да не си пречим.А ако си пречим накой някого наритва, и мир.
Живи и здрави. :hi:

Титла: Re: За кучетата и ние
Публикувано от: bogoizbrania в Октомври 08, 2012, 21:01:27 pm
Специално хлебарките трябва да живеят в гората, а не в шкафовете, така че да се махат.
Титла: Re: За кучетата и ние
Публикувано от: kalan в Октомври 08, 2012, 21:08:24 pm
Аз пък ще призная теб, ако това бъде твой съсед и ти издържиш на тормоза-бълхи из целият вход, воня, вой и т.н. :D

И това не е решение, което предлагаш, нали?! :)
Естествено, че не е. Че ако стане така Втората световна ще бледнее пред 1 Междусъседска война. Но друго имах предвид Галене.
Но ето ти още едно предложение относно кучезащитниците - те да си построят тогава приютите и да си гледат кучетата като не искат евтаназия.

Но Галене защо пък да се мъчат домашните животни? Е зависи и от отношението на стопаните. Някой като е поел отговорност за животно да си го гледа докрай. И да се подържа хигиена.

--
bogoizbrania - кажи ми как да ги накарам тия хлебарки да си ходят в гората :D
Титла: Re: За кучетата и ние
Публикувано от: Mirotvorec в Октомври 09, 2012, 09:14:35 am
bogoizbrania - кажи ми как да ги накарам тия хлебарки да си ходят в гората :D
Само да вметна, че от две години не съм видял нито една хлебарка в гората, няма ги и вътре вкъщи, та не съм много сигурен, че мястото им е в гората.  :blum1:
Титла: Re: За кучетата и ние
Публикувано от: kalan в Ноември 01, 2012, 15:54:25 pm
http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=5252771

Браво на милите кученца. Как хубаво са се навечеряли с тая дърта зла жена.
Титла: Re: За кучетата и ние
Публикувано от: bojinkata в Ноември 01, 2012, 17:11:08 pm
http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=5252771

Браво на милите кученца. Как хубаво са се навечеряли с тая дърта зла жена.

      То един ловец във форума под статията е написал изхода: СТРИХИНИН. Там където го има, глутници няма. Какво повече да говорим.
Титла: Re: За кучетата и ние
Публикувано от: Puzzle в Ноември 01, 2012, 18:27:58 pm
БОЖИНКАТА, в рамките на няколко минути, успя да напише:

Много интересна мисъл на Д.Айк  в клипа - ПРЪСКАНЕТО Е ФАШИЗЪМ. Наистина е прав!

То един ловец във форума под статията е написал изхода: СТРИХИНИН. Там където го има, глутници няма. Какво повече да говорим.


За Онези, които ревеш че те пръскат, ти си точно това, което кучетата за теб...
Това е изхода, изчадие мамино. Да са ти сладки ХС.Титла: Re: За кучетата и ние
Публикувано от: zvezdi4ka в Ноември 01, 2012, 21:21:53 pm
За да нямат хората проблеми с бездомните кучета, просто трябва да не излизат никъде и да си седят в къщи. Така няма да безпокоят кучетата, които ядат хора. Иначе си ходеща пържола :D Защото само бедомните кучета имат права, ние нямаме!
Титла: Re: За кучетата и ние
Публикувано от: bojinkata в Ноември 01, 2012, 21:23:58 pm
За да нямат хората проблеми с бездомните кучета, просто трябва да не излизат никъде и да си седят в къщи. Така няма да безпокоят кучетата, които ядат хора. Иначе си ходеща пържола :D Защото само бедомните кучета имат права, ние нямаме!
     Пържола с кокал обаче, но прясна. :---
Титла: Re: За кучетата и ние
Публикувано от: karina в Декември 02, 2012, 11:24:33 am
Мисля, че проблема с бездомните кучета не се решава, понеже някой не иска това и има изгода разбира се.

Много ме натъжи стихотворението от поста №100,  и понеже темата е все пак "Кучетата и ние", предлагам и

Титла: Re: За кучетата и ние
Публикувано от: Fiery в Декември 02, 2012, 12:02:04 pm
Този проблем няма да намери своето решение, не и докато "заглавието на темата" остава "Кучетата и ние".
Кои сте вие? Кои са те? Кой е този някой?

Същинската Тема е "Кучетата и аз". Там е (раз)решението:

http://www.youtube.com/v/Mv9_Ydd37Hc
Титла: Re: За кучетата и ние
Публикувано от: karina в Декември 02, 2012, 12:22:37 pm
"Някой" всички се сещат кой е - най-общо тези, които сме овластили да се занимават с обществените въпроси. И с парите, които се дават за приюти и т.н. се поразбира оттук оттам какво се случва.
Мога да ви кажа как е в Щатите - мои познати са  точно в тази сфера и знам от първа ръка. Бездомните животни се прибират и 2 седмици, ако никой не ги потърси или осинови, се евтаназират. Ужасно е. Но няма хора изядени от кучета.
Не съм "за" това, но проблема е запуснат - не се наемам да давам решение.
Титла: Re: За кучетата и ние
Публикувано от: Fiery в Декември 03, 2012, 07:37:50 am
Мога да ви кажа как е в Щатите - мои познати са  точно в тази сфера и знам от първа ръка. Бездомните животни се прибират и 2 седмици, ако никой не ги потърси или осинови, се евтаназират.

Ще си позволя да поясня, че това не е валидно за всички приюти. Съществуват и No-kill shelters.
Между другото, живея в Щатите. 
Титла: Re: За кучетата и ние
Публикувано от: Fiery в Декември 04, 2012, 20:43:58 pm
В българската митология вълкът е един от прародителите на нашия народ. Вълкът е колективно животно и притежава силно изразени чувства за групов живот и йерархично място в глутницата.
Кучето произлиза от вълка, то носи всички характеристики на вълка и когато става питомна душа, тоест трансмутирали са неговите психични атоми по сродство, то безрезервно се подчинява на господаря си, знае си мястото и покорно приема наложените му правила.
Като символ то е противоположно на котката. Умно е, разбира настроенията и чувствата на своя господар, верен и надежден приятел в живота. Кучетата са животни, чиято доброта и привързаност е пословична. В Англия дори има издигнат паметник на куче, което е умряло от скръб на гроба на своя стопанин.
Отношението човек – куче е символ на отношението, което този син ще има към своя народ ако стане цар.
Красотата на кучето съответства на неговия характер, тя е качество. Както е качество и красотата на котката. Но за разлика от нея, ако господарят сгреши, кучето няма да го одраска, а ще завие жалостиво - когато най-малкият брат разчупва пшениченото зърно. Котката обаче го драска безжалостно и безкомпромисно.
Кучето и Котката са двата противоположни символа на най-близките до човека домашни животни. Има едно правило, което е спазвано от българите при създаването на нов дом за младото семейство. Ще я разкажем накратко, за да схване читателят дълбокото значение на тези два архетипови символа в приказката и защото така отново утвърждаваме, че е българска. Преданието гласи: Когато младо семейство реши да си строи дом, то си избирало място, земя, върху която ще бъде построена къщата им. Тогава Синът, Бащата на момчето и домашното куче от бащиния дом отиват на мястото. Влизат в двора. Бащата и Синът започват да го обхождат и да водят дълъг естествен разговор, който продължава, докато кучето се умори да ги следва и легне да си почива. Двамата го наблюдават, запомнят къде е легнало, но продължават да се разхождат бавно и спокойно, докато стигнат противоположния край на двора. Тук спират и отново потъват в разговор. Ако кучето не ги последва веднага, а остане да лежи – на това място се строи бъдещият дом на семейството. Тук е зоната на положителните енергии в двора. Случи ли се кучето да ги последва веднага, те внимателно следят новото място, където ще легне в този край на двора, тогава сядат по средата и чакат да видят кое от двете места ще предпочете кучето. Сега те нарочно сядат, за да разбере то, че ще стоят дълго. Животното винаги отива в този край, където енергийното излъчване е по-силно, по-мощно.
След като се построи къщата, когато ще се освещава дома на младонея влизат Дъщерята, Майка й и домашната котка на майка й.  Никой няма право да прекрачи прага, докато трае този ритуал. Майката и дъщерята започват последователно да влизат от стая в стая. Те също разговарят спокойно и дълго, като непрекъснато наблюдават къде ще легне котката, в коя част на стаята. Това място се е отбелязвало веднага с някакъв предмет, който да попречи на котката отново да легне там - мястото на отрицателните енергии в стаята. Тук не стои никога човек или храна. Най-често са слагали печката (огънят) или някакъв предмет, пречещ на хората да застават там. След това двете отново се разговарят, наблюдавайки къде отново ще легне котката – тук съответно е другото място, на което не се седи или не се слагат хранителни продукти.
Особено стриктно са правели тази процедура, когато определят в спалнята къде, по дължината на коя стена да направят миндера за спане. По правило там, където легне котката, не стоят хора, не се спи и не се слагат храни. Сценарият се повтаря във всяка стая, докато се отбележат всички отрицателни места в тях. След това обозначаване на лошите места в новия дом младото семейство е започвало да подрежда покъщнината си.
Ето как чрез личните и специфични качества на тези две домашни животни старите българи са избирали местата, където ще прекарат живота си. Тази легенда, правило за колобрите, е много интересна и от страна на неистовото желание на някои историци да изкарат българския народ номадски, скитнически. Най-новите проучвания на нашите необременени от политически пристрастия историци доказват точно обратното–българите са строители на градове с идеално ориентирани по посоките на света улици и сгради. Нещо, което не ни изненадва, щом строителите са владеели питагоровата теорема от дълбока древност, а домашните животни са им помагали със своята чувствителност към магнетизма на планетата. Легендата не би оцеляла, ако в традициите на народа ни не е съществувала идеята за дълъг уседнал живот, защото къща не се строи, за да живеем в нея три месеца или година.

Даването на име на домашните животни не е случайна практика, а произхожда от дълбокото познаване на алхимичния процес за трансмутация на атомите по „психично сродство” – трансформация, която протича благодарение на произнасянето на името. Всички животни, получили лично име, трансмутират на ниво ум. Процесът е една дълбока и дълготрайна подготовка на домашното животно за времето, епохата, когато то ще премине от Животинското в Човешкото царство, ще стане душа ЦИНГА
(подробности за тези кодови символи виж в „Колобър”).

Текста е извлечен от книгата
БЪЛГАРСКИ САКРАЛНИ ВЪЛШЕБНИ ПРИКАЗКИ
колобърски прочит

Спас Мавров
Титла: Re: За кучетата и ние
Публикувано от: konstantin2007 в Декември 04, 2012, 22:45:15 pm
Ама разбира се..Сириус..Кучето :D
Кучето и котката..Като ин и ян..
Титла: Re: За кучетата и ние
Публикувано от: kolo в Декември 05, 2012, 16:58:28 pm
Това, което бях чел някъде отдавна, беше,  че когато синът получава място от баща си за да си построи къща той вкарвал стадо овце за през ноща. Там където са спали овцете, там се построява къщата. А кучетата са пазили овцете най-вероятно за да не ги нападнат.
Титла: Re: За кучетата и ние
Публикувано от: Fiery в Декември 06, 2012, 00:49:07 am
Това, което бях чел някъде отдавна, беше,  че когато синът получава място от баща си за да си построи къща той вкарвал стадо овце за през ноща. Там където са спали овцете, там се построява къщата. А кучетата са пазили овцете най-вероятно за да не ги нападнат.

Интересно поверие, което не съм срещала до сега...
 
***

През I хилядолетие пр.н.е. в древноперсийската религия кучето „напуска" праисторическите поверия и легенди и намира своето място в свещените писания. Така митичният основател и реформатор на древната иранска религия Заратустра (660-583 г. пр.н.е.) е записал в свещената книга „Зенд-Авеста" смелото твърдение: „Благодарение на разума на кучето съществува светът". Няма друга религиозна книга, разказваща толкова за кучето и с толкова пожелания за него. До наши дни са запазени само отделни части от нея и там е записано още следното:

„И каза Ахурамазда, богът на светлината, най-мъдрият господар: Пазител на човека и добитъка на този свят е кучето; ако не е съществувало овчарското куче, нито една овца не би могла да бъде отглеждана; никога къщата ти не би стояла здрава на тази земя, която аз създадох, ако не е било дворното куче; осем човека са обединени в едно куче или един йереп, защото се задоволява с малко храна като божи служител, или един воин, защото те защитава и охранява като воин, или един пастир, защото пази стадата ни, или един роб, защото се подчинява на желанията ти, или един крадец, защото познава нощта, през която краде, или един заклинател на духове, защото лаенето му през нощта разгонва демоните, или една паднала жена, защото върши нуждите си край пътя като такава, или едно дете, защото, когато спи, изплезва езика си и сънува на глас като дете.

Ето защо желая да се отнасяш с кучето като с близък човек. Овчарското куче да храниш и поиш три пъти дневно през лятото и два пъти дневно през зимата. На дворното куче да даваш ежедневно чорба, сланина и месо. То те пази и не може да се грижи само за храната си, то е вързано и е най-бедният между бедните. На кучето, което дели с теб стаята, дай от твоята храна и то ще ти се отблагодари. Така, както седем години се грижиш за детето си, грижи се шест месеца за малкото си куче. Ако пред някоя къща ражда кучка, то стопанинът на тази къща е длъжен да се грижи шест месеца за нея. Който обаче не го стори и кучето пострада, той да бъде наказан като човек, който преднамерено е сторил болка другиму. От петте гряха, правещи човека непристоен за мен, два се извършват срещу кучето - да се бие и изгонва бременна кучка и на куче да се дават остри кокали и гореща чорба.
(запознайте се с историята на Мишел -
/>
Когато умираш, последен поглед размени с кучето си; за да те придружи в последния ти път".[/b]

Скритият замисъл на последните две наредби би трябвало да се търси във вярването, че по пътя си за онзи свят душата на починалия е трябвало да премине тясно мостче, пазено от две бели кучета. И когато идващата душа не им носела послание от земния им четирикрак другар, не я пускали да мине.

***

И тревожно гледащото луната куче на Булгаков, в "Майстора и Маргарита"...

http://www.youtube.com/v/-GsCQrEbZLk
Минута 44:56

 Достатъчно е да си спомним, че Йешуа Ха-Ноцри казва на Пилат Понтийски: “Ти не си в състояние за каквото и да било и мечтаеш само да дойде кучето ти: изглежда, единственото същество, към което си привързан.”, за да оправдаем специалното си внимание към този образ. Всички митологии (без изключение!) обвързват образа на кучето със смъртта, пъкъла, подземните светове, невидимите царства, изпълнени с хтонични сили и управлявани от лунните божества. Навсякъде тълкуванието на кучето като образ е силно обвързано с луната, като най-често то присъства като (пре)водач (психопомпос) на човека през смъртта, след като го е съпровождало и през жизнения път. Можем да се съгласим, че с тази си роля функционира и в текста – “по нея (лунната пътека) пръв хукна остроухият пес…подир своя верен страж по лунната пътека стремително се затича и той (Пилат Понтийски)”. Но то не само води мъртвите души, а дори е и медиатор между този и отвъдния свят – между сакралното и профанното. В не малко митове срещаме кучето и като охранител на Свещенните порти, които водят към Светите места. Да не забравяме, че Булгаков на няколко пъти акцентира, че кучето на Пилат Понтийски е преди всичко “страж”:

"...Сега Маргарита вече виждаше, че до тежкото каменно кресло, искрящо на лунната светлина, лежи тъмно, огромно остроухо куче и също като господаря си тревожно гледа луната.

В краката на седналия се търкаляха парчета от строшена кана и се ширеше несъхнеща черно-червена локва. Ездачите спряха конете.

— Вашият роман бе прочетен — обърна се Воланд към Майстора — и се каза само едно: че за съжаление не е завършен. Имах желание да ви покажа вашия герой. От близо две хиляди години седи той на това плато и спи, но щом настъпи пълнолуние, мъчи го, както виждате, безсъние. То измъчва не само него, но и верния му страж, кучето. Ако е истина, че страхът е най-тежкият порок, мисля, че на кучето той не тегне. Единственото, от което се боеше храбрият пес, беше бурята.

Но няма как, който обича, трябва да споделя участта на онзи, когото обича..." - http://chitanka.info/text/595/32


Източници:
1. http://www.-Цензурурано - Сайт с преобладаваща дезинформация -/notes/%D1%81%D0%BB%D0%B0%D0%B4%D0%BA%D0%B8-%D0%BB%D1%8E%D0%B1%D0%B8%D0%BC%D1%86%D0%B8/%D0%BA%D1%83%D1%87%D0%B5-%D0%BC%D0%B8%D1%82%D0%BE%D0%B2%D0%B5-%D0%BB%D0%B5%D0%B3%D0%B5%D0%BD%D0%B4%D0%B8-%D0%BF%D0%BE%D0%B2%D0%B5%D1%80%D0%B8%D1%8F%D1%82%D0%B0/214882765210596

2. http://www.freewebs.com/mihaylov7/bulgakov.htm

Титла: Re: За кучетата и ние
Публикувано от: konstantin2007 в Декември 06, 2012, 14:29:46 pm
Сетих се за Чингиз хан,роден под името Темуджин(степният вълк)и неговият"ангел хранител"..Пак вълк..
Както и по-напред казах..Сириус.Кучето.


http://forum.xnetbg.com/index.php/topic,14258.0.html
Титла: Re: За кучетата и ние
Публикувано от: Fiery в Декември 06, 2012, 15:09:47 pm
Скритата "история" на Планетата не я знам (а Сириус ми е на няколко светлинни години разстояние), но Историята на Мишел - ДА. Погледнете я и вие, безплатна е: http://bg.myletsadopt.com/?p=1565%3B

/>
Титла: Re: За кучетата и ние
Публикувано от: konstantin2007 в Декември 07, 2012, 00:18:20 am
(http://www.journey.bg/images/guide/18/826/photo_4824_pic_23881_big.jpg)

Бастет И Ра.

Кучето и Котката.
Титла: Re: За кучетата и ние
Публикувано от: Fiery в Декември 07, 2012, 04:43:46 am
По-скоро Анубис (покровител на всякакви пътувания-физически, астрални; пътеводител на душите и пр.) и Баст.
Откога Пилето Ра се изобразява с кучешка глава, наместо Соколова :)

http://sanovnik.bg/n3-3681-%D0%90%D0%BD%D1%83%D0%B1%D0%B8%D1%81_-_%D0%91%D0%BE%D0%B3%D1%8A%D1%82_%D0%BD%D0%B0_%D1%81%D0%BC%D1%8A%D1%80%D1%82%D1%82%D0%B0_%D0%B2_%D0%B4%D1%80%D0%B5%D0%B2%D0%B5%D0%BD_%D0%95%D0%B3%D0%B8%D0%BF%D0%B5%D1%82 (http://sanovnik.bg/n3-3681-%D0%90%D0%BD%D1%83%D0%B1%D0%B8%D1%81_-_%D0%91%D0%BE%D0%B3%D1%8A%D1%82_%D0%BD%D0%B0_%D1%81%D0%BC%D1%8A%D1%80%D1%82%D1%82%D0%B0_%D0%B2_%D0%B4%D1%80%D0%B5%D0%B2%D0%B5%D0%BD_%D0%95%D0%B3%D0%B8%D0%BF%D0%B5%D1%82)
Титла: Re: За кучетата и ние
Публикувано от: liuba4e в Декември 07, 2012, 10:55:02 am
С кучетата имаме наистина общо. Те ядът хората, защото са гладни. Представете си ако настъпи петролна криза или житото замине, заради лошите климатични условия... Общо взето намирам общо с тях. Но и аз съм на мнение, че трябва да бъдат приспани. Все пак човешкият живот е главен приоритет, нали? Естествено много организации ще се опитат да попречат на демокрацията да вземе такова решение. Това обаче ще намали случаите на изядени от кучета. Плюс това е и нарушаване на психиката на човека. Не може една 70 годишна жена, да обикаля цял квартал, за да избегне кучетата. Това е срамно. Не може едно детенце да излезе от магазина с пица и кучетата едно по едно да го следват. Или трябва да се осигурят специални паркове за животните, или да бъдат приспани. Друг вариант не виждам. Против съм убийството на каквито и да е организми, но това е истинско нахалство от страна на организациите в полза на животните. А дали се точат пари... Кога и къде не се точело? Европейските фондове може и да ги има, но какъв процент от народа знае къде да иде, за да поиска тези пари, които по право им се полагат. И накрая парите ги получават хора, които реално нямат нужда от тях. Така, че... Достъпът до информация е доста ограничен. Но ако демокрацията не се вдигне на бунт, нищо няма да се промени. За вдигането на лихвите в банките, хората какво направиха... За забраната за тютюнопушенето хората какво сториха... Не умеем да отстояваме позициите си, заради това сме на това положение.
Титла: Re: За кучетата и ние
Публикувано от: konstantin2007 в Декември 07, 2012, 12:21:42 pm
По-скоро Анубис (покровител на всякакви пътувания-физически, астрални; пътеводител на душите и пр.) и Баст.
Откога Пилето Ра се изобразява с кучешка глава, наместо Соколова :)

http://sanovnik.bg/n3-3681-%D0%90%D0%BD%D1%83%D0%B1%D0%B8%D1%81_-_%D0%91%D0%BE%D0%B3%D1%8A%D1%82_%D0%BD%D0%B0_%D1%81%D0%BC%D1%8A%D1%80%D1%82%D1%82%D0%B0_%D0%B2_%D0%B4%D1%80%D0%B5%D0%B2%D0%B5%D0%BD_%D0%95%D0%B3%D0%B8%D0%BF%D0%B5%D1%82 (http://sanovnik.bg/n3-3681-%D0%90%D0%BD%D1%83%D0%B1%D0%B8%D1%81_-_%D0%91%D0%BE%D0%B3%D1%8A%D1%82_%D0%BD%D0%B0_%D1%81%D0%BC%D1%8A%D1%80%D1%82%D1%82%D0%B0_%D0%B2_%D0%B4%D1%80%D0%B5%D0%B2%D0%B5%D0%BD_%D0%95%D0%B3%D0%B8%D0%BF%D0%B5%D1%82)

Mdam..И аз тва се питах..И търсех кой бог е изобразяван като куче..Анубис да..Обаче пък попаднах на тая "снимка",а там пишеше Ра..
Както и да е.Мисълта ми е,че тези две животни имат пряка връзка помежду си.И едното олицетворява женската енергия,а другото мъжката.
Титла: Re: За кучетата и ние
Публикувано от: Fiery в Декември 09, 2012, 07:03:31 am
... Но и аз съм на мнение, че трябва да бъдат приспани...Друг вариант не виждам... Все пак човешкият живот е главен приоритет, нали? Естествено много организации ще се опитат да попречат на демокрацията да вземе такова решение.


Да бъдат "приспани" (УМЪРТВЕНИ), нали? Това ли са главните приоритети на човешкия живот?
Ето друг вариант и поне една сериозна организация, която има специално разработени програми за развиващите се страни и страните от третия свят. Те ще ви помогнат, да излекувате влошеното си зрение:
http://www.hsi.org/news/related_news.html?related_animal=&related_issue=126271174
http://www.hsi.org/issues/street_dog/factsheets/street_animal_welfare.html

Кадри от Филипините:
/>
Титла: Re: За кучетата и ние
Публикувано от: del в Декември 09, 2012, 10:19:16 am
Преди дни дадоха как обучени кучета карат специално пригодени за това автомобили. Замислих се, аз не карам кола.. Ако човека е толкова некадърен, вместо да си сътрудничи с дългогодишния си приятел Кучето да го умъртвява, това говори, че сме си създали недружелюбен свят, в който приятел убива приятел, вместо да се погрижи за него... Това е образ на отношението помежду ни.
"Има човек има проблем. Няма човек няма проблем..."  - Това обрисува душата на самозабравилото се управленско съсловие, което си мисли че има право да определя кое ще живее и кое ще умре, в името на Собственото си Бездушие и интерес.
Обществото  ни представлява нас-човека и ако е по-напред от кучето както си мисли би трябвало да се грижи за него и това да е всред приоритетите му, така както кучето се грижи в нужда за човека, без да предявява претенции. Ала отношението към кучетата е като към децата ни! приспиваме ги и тях - бавно! И един ден казваме - Изпуснали сме ги, сега какво.. дай да ги изтребим, че да си нямаме главоболие, все пак има толкова хуманен начин за убийство - приспиване ... - А за живот? - В колко начина за живот инвестирахме, че да прибягваме към хуманното умъртвяване?
Титла: Re: За кучетата и ние
Публикувано от: Fiery в Декември 10, 2012, 18:05:45 pm
Ако човека е толкова некадърен, вместо да си сътрудничи с дългогодишния си приятел Кучето да го умъртвява, това говори, че сме си създали недружелюбен свят, в който приятел убива приятел, вместо да се погрижи за него... Това е образ на отношението помежду ни.

Достатъчно е да надникнем в съседната темичка "За (не)истинските приятели", за да се уверим до какво може да доведе интоксикацията с безплодни философии...
Титла: Re: За кучетата и ние
Публикувано от: forcomnet в Декември 26, 2012, 13:25:58 pm
Тази вечер по БНТ1 - 20:30 - "Хачико: Историята на едно куче"
http://bnt.bg/bg/movies/details/1719/hachiko_istorijata_na_edno_kuche
Титла: Re: За кучетата и ние
Публикувано от: Fiery в Декември 26, 2012, 23:11:20 pm
Тази вечер по БНТ1 - 20:30 - "Хачико: Историята на едно куче"
http://bnt.bg/bg/movies/details/1719/hachiko_istorijata_na_edno_kuche

Благодаря за споделеното!
Разтърсваща история...за която, за мое съжаление, научих едва тази вечер, но няма никога да забравя!

Ето и "Белият Бим Черното ухо":
1 част:

2 Част:
Титла: Re: За кучетата и ние
Публикувано от: Fiery в Декември 30, 2013, 19:15:20 pm

http://www.bgnow.eu/news.php?cat=2&cp=0&newsid=16590

Колко ли пъти, срещайки погледа на някой бездомник, сте се питали какъв ли е бил животът му, дали е имал семейство, професия... живял ли е някога другояче? В едно стихотворение се казваше, че очите, дори и в умората, говорят на всички езици. В тях се крие отпечатъкът на преживяното минало.
Какво ли е онова нещо, която може да ни накара да продължим, след като отпечатъкът избледнее, покрит от болката от смазани мечти, безпътица и самота?
Вижте изповедта на един клошар, която ни даде всички отговори и ни накара да се усмихнем... уж без причина!
„Отивам да си купя кафе. Пред мен човечец, леко потрепващ, леко прегърбен, около 70-годишен или толкова изглеждащ. Изсипва от шепата си стотинки и тихо казва: „Едно кафе.” Продавачката изсумтява, броейки ги: „По-жълти нямате ли? Освен това 2 стотинки не ви достигат.” Човекът си ги прибира обратно и понечва да тръгне. „Не ви ли е срам?” – изкрещявам на продавачката - „Аз ще платя кафето”. Поканих човекът на масичката, подадох му кафето и седнах до него. Стори ми се разстроен. Той ми благодари и изсипа шепата стотинки пред мен. Каза: „Вземете ги. Нека Господ ви дава здраве и дано винаги да имате да давате!” Понечих да му кажа, че и само 2 стотинки да имам – пак ще ги дам, но замълчах. Вгледах се в топлите му очи и още педи да попитам каквото и да било, той започна да разказва: „Клошар съм. Не ме е срам. Не исках да излъжа продавачката. Не бях преброил правилно. Не винаги съм бил клошар. Бях пианист. Много пътувах. Имах всичко. Имах пари. Никога не ми беше хрумнало, че ще остарея, че животът ми ще се преобърне. Пострадах при катастрофа. Вече не можех да свиря и животът ми тръгна назад. Взех пенсия по болест, работех където каквото мога. Семейство и деца нямам. Сега съм с малка пенсия. Тя никога за нищо не ми стига. Много обичам животните и един ден до една кофа за боклук стоеше едно гладно куче. Не беше от квартала. Огледах се, почудих се какво да му дам. Пари нямах да му купя. Без да се осъзная как, надникнах в кофата за да му потърся нещо за ядене. Намерих един хляб. Толкова ме беше срам от минаващите хора, но погледът на гладното куче впит в мен ме отрезви. Извадих хляба, взех една филия и му дадох. То го налапа сякаш никога не е яло. Започнах да му чупя, за да яде по-бавно. Паднаха няколко трохи и веднага долетяха гладни гълъби. Започнах да храня и тях. Изведнъж осъзнах, колко ми е леко на сърцето и колко съм щастлив, че все пак успях да ги нахраня. На другата сутрин, кучето седеше до кофата и гледаше към блока ми. Но аз бях подготвен. Носех хляб, натопен в манджа от вкъщи. Нещо в сърцето ми се беше преобърнало. Започнах да забелязвам всички гладни животни в квартала ми. Преди ги подминавах без да се замислям. Реших, че няма нищо лошо да търся в кофите храна. Реших, че в името на животните не ме е срам. Така започнаха да минават дните ми. Сутрин излизах, набавях храна от кофите и ходех да храня животните. Верният пазач до кофата за боклук, онзи първият дето нахраних, го прибрах в къщи. Той ме научи, че животът не свършва с парите. Така станах клошар. Освен храна, събирам вестници, кутии и ги връщам. Припечелвам стотинки и заедно с моята пенсия се оправяме някак си с моя верен другар!” Усмивка озари лицето му, усмивка искрена и топла, такава, каквато не съм виждала в нито един богаташ. Очите ми се напълниха със сълзи. „Вие току що ми предадохте урок от живота, господине! Благодаря Ви! Нека кафето е от мен!” – казах. А той отвърна: „Благодаря, че ме изслушахте госпожо! Благодаря за кафето и знайте – Животът е Чудо! Струва си да се живее!”