Автор Тема: За кучетата и ние  (Прочетена 42485 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен arktur

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 162
Re: За кучетата и ние
« Отговор #45 -: Май 29, 2012, 21:21:13 pm »
Имам доста наблюдения, относно причините куче да нападне човек - стига да не е бясно. Нападат лоши хора с кофти астрална проекция - има нещо вярно, но не баш. Достатъчно е, човека да се уплаши или да е по-чувствителен, за да пострада. При уплаха се отделя адреналин и кучето го надушва, усеща слабото и атакува. Все пак кучето е от род вълци, не бива да се подценява това. По отношение на децата и някои болни хора, например болните от диабет или рак, също съм виждал такава реакция. Наблюдавал съм как дружелюбни кучета интуитивно стават нападателни към хора, които са употребили алкохол и излъчват миризми на ферментация, а дори и към униформени полицаи, но при полицаите съм по-склонен да допусна други причини. Моите лични убеждения са, че кучето е приятел на човека, но трябва да се внимава, при определени ситуации.

Неактивен Princess_Deja

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 600
Re: За кучетата и ние
« Отговор #46 -: Май 29, 2012, 22:50:44 pm »
Аз също считам, че обясненията с лошите хора и някакви "астрали" е прекалено крайно. От една страна е ...малко "инфантилно" успокоението, че бездомните кучета косвено ни спасяват от лоши хора с кофти астрали. От друга безсилието ни да озаптим (подчиним), все пак по-низши от нас не говори добре за "силата" и развитието на съзнанието ни.

Все пак това са животни. Тяхното "мислене", рефлекси и инстинкти са на съвсем други нива и честоти. И аз знам, че е доста трудно да се опитоми и възпита едно куче, дори и от малко, камо ли диво и неориентирано приемащо и най-малката миризма като заплаха за живота си.

Ако бях един кмет, щях да се консултирам с ветеринари и учени.  Малко дрогиращо-успокояващи патрони-инжекции. Една сериозна акция и ще има мир.  :flag_of_truce:

p.s. освен, ако не дойде собственикът на BMW- то и не реши да му развали сянката или завета от дъжда. Но и аз да съм и аз ще се подразня, и как да не го захапя ... ама те тия имат пищаци и може и да не посмея :(
« Последна редакция: Май 29, 2012, 22:57:54 pm от Princess_Deja »
"These are the times that try man`s souls" Thomas Paine

Неактивен stoicho85

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 105
Re: За кучетата и ние
« Отговор #47 -: Май 30, 2012, 00:20:57 am »
Чудно!
Гледайте говорещия с кучета  :D
Аз знам, че нападат ако усетят страх и ако са гладни.
Познавам хора които са работили в Африка и са разправяли, че се спускали да хапят чернокожите.
Каквито имаме и тук  :D

Неактивен mitko

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 843
 • Не прави това, което не искаш да ти се случва
  • профил
Re: За кучетата и ние
« Отговор #48 -: Май 30, 2012, 13:19:35 pm »
      Не  им  е  мястото  на  кучетата  по  улиците!
"Въображението е по важно от знанието" Айнщайн

Неактивен forcomnet

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 113
Re: За кучетата и ние
« Отговор #49 -: Май 31, 2012, 00:51:53 am »
Не  им  е  мястото  на  кучетата  по  улиците!
Напротив mitko, там им е мястото след като не ги щете в домовете си, те няма къде другаде да отидат като са захвърлени.

Аз мисля, че не опита на Шри Ланка трябва да гледаме защото е нечовешки, а това означава, че и ти не си човек щом това ти допада. Напоследък все повече се оформя в мен желание да вземем да евтаназаираме половината Софиянци бе, щото те са по вредни от кучетата. Аз до сега проблем с животно не съм имал, но с идиоти и кретеноиди всеки ден! Между другото за разлика от хората в другите градове софиянци са някак по-злобни, ходят така наежени някак си и за най-дребното нещо са готови да те захапят. Кучетата имат способността да усещат телепатично мислите и да попиват човешките емоции... погледнете какви са ви кучетата за да разберете какви сте! Средата ви е отвратителна затова и кучетата са ви такива. Питайте, ако не вярвате хора които живеят в чужбина те ще ви кажат същото... там злобни кучета няма.

В някои страни им правят паметници, а вие им готвите трапове да ги заривате.

Някой спомена за говорещия с кучета добре е всеки да гледа това предаване, този човек е уникален.
Злобни кучета няма, ние ги правим такива, това са моите наблюдения. Какво значи те като са гладни нападат?! Това не са човекоядци бе. Нито вълци. Едно куче може да се спусне към теб и да те залае, но това не означава, че автоматично си захапан. Единствено от теб зависи как ще се развият нещата, ако се поддадеш на паниката тежко ти и горко. Но ако запазиш самообладание и стоиш на място е вероятно нищо да не се случи.

Давам пример личен...
Един ден отивам на работа, но понеже бях малко закъснял не исках да мина през централния вход и реших да позаобиколя през двора имаше местенце къде да се минава през оградата и в този момент гледам срещу мен търчи в галоп едно голямо черно куче не му помня породата, на височина около метър, но не беше улично, а на един там... какво ще правиш пич? Ще търтиш да бягаш или ще се развикаш? Нищо такова, то нямаше и много време за реакция просто спрях на място и го гледах... като стигна в галоп на 20-30 сантиметра от мен и заби кунките като в анимационните филми, законтри се на място. Ако не беше спряло щеше да ме тарани и да се търкаляме по земята. Погледна ме, подуши ме и си тръгна обратно... после разбрах, че в момента някъде наблизо имала малки и съм и нарушил територията. Но какво от това, аз не реагирам предизвикателно за нея.

Друг случай...
Сутрин тръгвам на работа обаче по едно време по трасето ми гледам гутница от 17 песа които на всичко отгоре и се джафкат настървено. И понеже да правя заобиколки ми се видя твърде дълго пък съм мързелив реших да прецапам напреко през глутницата... (да поясня мен от кучета не ме е страх, страх ме е от хора)... та без каквито и притеснения нацепих през средата и единственото което се случи е, че без да спират да си се джафкат животните които бяха пред мен се отдръпнаха леко в страни без да прекъсват заниманието си... защо не ме захапаха или защо изобщо не проявиха някакъв интерес към мен? Ще ми кажеш ли? Няма, защото не ги разбираш ти тия работи богоизбрания... самоизбрал си се пич.

Още един случай...
Една вечер или рано сутрин около 3:30 - 4:00, бях на едно място и реших да се прибирам. И с цялата си глупост вместо да си вървя по главната улица на светло и на широко се забих в едни тъмници където абсолютно нищо не се виждаше в такава тъмница едва ли някой е ходил. Няма никаква луна и никаква крушка наоколо в този район няма жилищни сгради, а само стопански постройки складове и предприятия. И пак с моя мързел да се върна на главната трябваше да катеря стръмна улица. Реших да цепя в пълен мрак по средата на улицата напред към единствената светлинка която се виждаше някъде далеч напред. Хубаво, но в един момент започнаха да лаят кучета, едното от един двор, другото от друг... по едно време се чу още едно... тъмно като в гъз... единствено чувах, че лаят се приближава. Като ме приближиха много и взех да ги усещам съвсем до мен спрях... защото се страхувах в тъмницата да не настъпя някое тогава зъбите щяха да са ми сигурни. Усещах само муцуните им как допираха краката ми и ме душиха поседяхме подушихме се и всичко се размина кротко и без проблеми кучетата спокойни, че няма враг спряха да лаят и си заминаха аз си продължих слепешката напред... изводи ще си правите ли?

Последен пример ... Германски манастир... хора, софиянци ли сте к'ви сте ама не сте човеци. Превърнали сте го в кучкарник, де що има идиот си замъква кучето там и го зарязва... какви големи и хубави кучета на две или три глутници и всяка си има завой който охранява. Та пристигам там и пред входа се въртят няколко и едно огромно черно като мече, нещо като кавказка овчарка такова, доста голямо. Но малко странно гледа и се държи. Та на влизане, то мечето беше много близо до вратата и реших да го погаля... да обаче то нещо нервно явно и ме захапа за ръката, без да я дърпам или да покажа някава реакция го погледнах и със сърдит и недоволен тон му казах да ми пусне ръката защото така не се прави. Та освободи хватката мечето и така... като казвам захапа нямам предвид стиска до кръв... те кучетата първо захапват леко и според реакцията тогава използват сила. Та после разбрах, че това куче се е появило предния ден и затова явно е било още стресирано, че стопанинът му го е захвърлил на чуждо място.

Та изводите си ги правете сами кой, както може. Аз казвам, че не са ви виновни кучетата за да сте настроени срещу тях, вие хората сте си виновни за положението. Не може такава безотговорност. Почти навсякъде всички кучета са основно захвърлени. Гледайте си ги кастрирайте ги, ако не искате поколение и всичко ще е мирно и кротко... като не сте човеци ще ядете зъби.

Има едно хубаво филмче руско, то не е съвсем за тази тема, но мисля, че ако го изгледате ще опознаете поне малко повече кучетата и че мястото им е сред нас, там където е било винаги - http://www.youtube.com/watch?v=ofHWWV5ptdA - Альтернативная раса.(09.12.2011)
« Последна редакция: Юни 03, 2012, 15:20:23 pm от ₪ Eon ₪ »

Неактивен bogoizbrania

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 932
 • Homo Supermenos!
  • Олтар на непознатия Бог
Re: За кучетата и ние
« Отговор #50 -: Септември 20, 2012, 11:16:31 am »
Обърнете внимание за какво става на въпрос, тези от екоравновесия са в играта с парите за бездомните кучета.

http://www.-Цензурурано - Жълт сайт на Пеевски/news/article/155392

19 септември 2012, 20:20
София, България

        

Бездомен пес се нахвърлил върху осеммесечно бебе в столичния жк ”Слатина” и го наръфал. Майката на обезобразеното пеленаче Анелия Живкова се разхождала с малкия Владислав и майка си Сабина из квартала. Бабата за кратко се отделила от тях, за да пазарува в близкия магазин, когато станал инцидентът.
В градинката в квартала имало глутница от около 5-6 кучета. Анелия пуснала малкия да ходи, придържайки го ръце, но едно от кучетата внезапно му налетяло и го захапало за главата. Тя започнала да крещи и песовете побягнали. Майката веднага грабнала бебето си на ръце и се отправила към “Пирогов”, но по пътя си попаднала на задръстване.

За неин късмет срещнала полицейски патрул, който я закарал до спешния център. Лекарите зашили главата на Владислав и промили охлузването на скулата му.

Майката водила бебето си дни наред на превръзки, а то поддържало лека температура, обясни пред в. “Труд” Васил Василев, който е роднина на Анелия. Заради състоянието на малкия Владко в Първа градска болница, където е противобесният кабинет, не сложили на малкия ваксина.

“При толкова малки деца колегите са много внимателни. Трябва консултация с алерголог, педиатър. Не винаги състоянието позволява ваксиниране, защото може да има и обратен ефект, а е най-важен животът на детето”, заяви шефът на Първа градска д-р Цветомир Димитров. И припомни, че у нас няма бяс.

Пострадалите не са подали сигнал в общината, “Екоравновесие” или в полицията. ”Нямаме доверие на “Екоравновесие”, защото само идват, вземат кварталните кучета, а после връщат други. Нашите поне ги възпитаваме”, обясни Василев. Агресивното животно според него било от приходяща глутница. Семейството се закани да съди общината, но благодари на полицаите, отзовали им се на помощ.

”При нас сигнал за такъв тежък инцидент не е подаван. Но имаме дежурни екипи, които са готови веднага да реагират при информация за агресивни животни”, заяви шефът на “Екоравновесие” Манол Нейков. Полицията също винаги известявала при нападение на човек общинското предприятие. Нейков бе категоричен, че след като пострадалите не са подали сигнал, носели отговорност за бездействието си.
Soli Deo Gloria!

Неактивен mitko

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 843
 • Не прави това, което не искаш да ти се случва
  • профил
Re: За кучетата и ние
« Отговор #51 -: Септември 20, 2012, 11:41:43 am »
   Привилегированите  в  България
        Мошениците  на  едро!
        Цигани
        Гейове
        Затворници
        Бездомни  кучета
       Горе  изброените  категории  не  допринасят  нищо  за  благото  на  обществото  но  им  вижте  окладките? 
       Ако  избухне  бяс  кой  ще  носи  отговорноста  -   Екоравновесие  ???
     
"Въображението е по важно от знанието" Айнщайн

Неактивен zvezdi4ka

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 28
Re: За кучетата и ние
« Отговор #52 -: Септември 20, 2012, 15:12:35 pm »
Помиярите, освен че си забиват зъбите в хората и  ги убиват, носят и много болести. България е на първо място по КУЧЕШКА ТЕНИЯ в ЕС! Може да се разпространи в почти всеки орган на тялото. Заразяването става и чрез спорите, които се намират в тяхните изпражнения и които са навсякъде около нас. Всички ходим по улиците и не можем да спрем да дишаме. Като е срещу здравето на хората, защо да ги махат от улицата?

Неактивен fishbone

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 167
Re: За кучетата и ние
« Отговор #53 -: Септември 20, 2012, 15:27:04 pm »
А какво да кажем за тези кучета, които си имат стопани следователно домове и специални места за изхождане, обаче културните им стопани всяка божа сутрин и вечер ги свалят долу пред жилищата си и то на централни места из градовете да се онождат мазно мазно та чак и по тротоарите, за смърдежа няма да говорим?

Неактивен Терес

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 103
Re: За кучетата и ние
« Отговор #54 -: Септември 20, 2012, 17:22:42 pm »
Не съм нито екоактивист,нито пък мразя животни,но по темата мога да кажа едно:Гледайте и отглеждайте кучета и котки,че е по лесно и безотговорно вместо Българи и се надайте да се оправи България!!
Дошло е време робите да преброят господарите!

Неактивен mitko

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 843
 • Не прави това, което не искаш да ти се случва
  • профил
Re: За кучетата и ние
« Отговор #55 -: Септември 20, 2012, 17:50:23 pm »
   Браво  Терес!!!!!!!!!!!!!!!!
"Въображението е по важно от знанието" Айнщайн

Неактивен bojinkata

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 135
Re: За кучетата и ние
« Отговор #56 -: Септември 20, 2012, 18:34:02 pm »
Проблемът на ухапаните е проблем на самите ухапани. Крайно време е нещата да се поемат от хората. В Москва вече има парк, с обяви, че има пусната отрова за кучета и кучешка храна, с прибавени остри предмети/рибарски кукички/ в нея. Явно и на тях им е писнало от тези глутници.
             Екоравновесие- София няма интерес от изчезването на помиярите, по напълно известни причини- остават без работа.  И от мен поздрави за Терес!!!!

Неактивен Puzzle

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 40
Re: За кучетата - огледалният образ на хората
« Отговор #57 -: Септември 21, 2012, 05:12:41 am »
   Ако  двама  мислят  еднакво  значи  единият  не  мисли  достатъчно!"

   Браво  Терес!!!!!!!!!!!!!!!!

Митенце, кой от двама ви не мисли (достатъчно)?
Вариант да сте и двама (3, 4, 5...)та?


Не съм нито екоактивист,нито пък мразя животни,но по темата мога да кажа едно:Гледайте и отглеждайте кучета и котки,че е по лесно и безотговорно вместо Българи и се надайте да се оправи България!!
   

Терес-чо, кого ще мамиш с кухите си лозунги, че си наясно "що е то б(Б)ългарин", как се отглежда, и като как ще изглежда оправената му България?
Да редуваш "какво не си" ти е далеч, далеч по-лесно...

Неактивен mitko

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 843
 • Не прави това, което не искаш да ти се случва
  • профил
Re: За кучетата - огледалният образ на хората
« Отговор #58 -: Септември 21, 2012, 08:54:56 am »
       И  какво  е  твоето  мнение  по  темата?
       
"Въображението е по важно от знанието" Айнщайн

Неактивен Терес

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 103
Re: За кучетата и ние
« Отговор #59 -: Септември 21, 2012, 21:10:47 pm »
Оооооооо поредния с два поста и мнооогУУУ интЯлект!!!!Как,къде,колко,защо,кога и къде и съм или не съм,не те влиза в работата,но да не спамим темата!!!Успокой се и приеми нещата! ;)
Дошло е време робите да преброят господарите!

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27