Това е абсурд

Откъде по-напред да го коментирам.
Виж сега, sidereal, без да се обиждаш, но доста наивно разсъждаваш. Очевидно нямаш познания нито по компютрите, нито по икономиката.
Реално сметката не излиза на много много места. За много от тях аз вече съм писал ... ама няма кой да чете.
Ето някои конкретни проблеми, които лесно мога да ги обоснова. Не ми се влиза да задълбавам за всяко нещо, защото аргументите ми няма да бъдат разбрани.
Започваме с най-лесния:
Компютрите НЕ МОГАТ да изчисляват рискове и вероятности в такива мащаби. Прекалено много са неизвестните. И някой ще трябва да ги зададе. А бъдещето е невъзможно да се предвиди.
Такъв тип изчисления, разбира се в много по-малки мащаби - за отделни отрасли, компании, една компания, опредлен пазар и тн, се правят. Но се правят от ХОРА. Наричат се актюери. Или актюерни математици. Много е близо до статистици. В математическия смисъл на думата, а не тия дето работят в статистическия институт. Тия хора, получават стотици хиляди $. Само защото са учили и умеят да изчисляват такива работи. Но пак се повтарям, в много много по малки мащаби.
Ако наистина можеше да се изчислява с компютър, лошите капиталисти щяха да платят там 10ина хиляди $ за 10 ина компютъра и ги подпалват с изчисленията. Даже могат и 24 часа на ден да ги пуснат да работят.
Ама не става така ...
Взимането на ферарита под наем ...
Хмм, откъде да го почна това. Да си чувал лафа: жена и кола не се дава!
Тая кола като вземе да минава през ръцете на всякакви келеши селяндури, то ще са въртене на гуми, гонки, КАТАСТРОФИ. Малко ли келешчета катастрофират. За карането пиян, дрогиран и без книжка да не говорим.
Айде, ти сигурно си съвестно момче. Ще внимаваш като караш. Но чисто статистически! ... въпрос на време е докато и се намери майстора. И ще е по-скоро рано, отколкото късно. Броени дни.
Масата хора са ужасно примитивни. Прости, тъпи, нагли и егоисти. Разбират единствено от едно. Тояжката през пръстите. (в случая - парите). Като се прави план за държавно устройство, и ако нямаш намерение да избиеш всички келеши, ще трябва да ги толерираш и да измислиш КАК да не ти прецакват пясъчните кули, дето ги фабрикувате. ТИ, като организатор на плана, носиш отговорност за ТЯХ, безотговорните.
Сегаааа,
а колко ферарита има на глава от населението в бг?
Ами ако днес е слънчево, а цяла седмица е валяло, и точно днес ми се привози на туй пусто ферари?
Отивам аз, а още 100 000човека чакат на опашка за него. Блъскане, бой, чак линейки ще дотрябват.
Мислете малко.
А това с незадължителното работене ...
Ама вие сериозно вярвате ли, че наистина хората ще ходят по 4 дена в седмицата на работа?
Аз си мисля, че половината народ ще ходят по 0.
А тази част, които са много съвестни и добросъвестни, ще ходят по 1, а ако им е скучно в къщи и отвън вали понякога и 2.
Виж, роботите ще са там всеки ден, ама за сега никой няма идея какво ПО-ТОЧНО ще правят те.
Искам да запитам, всеки, който вижда нещата по подобен начин, вие лично, какво точно планирате да работите, по колко точно и как точно. В кой град точно и в коя фирма точно.
Също, каква по-точно работа ще се върши от роботи, която сега се върши от хора? Кой ще ги прави тия роботи, кой ще ги поддържа, метал, чипове, откъде ще се вземат? Кой ще е индженера? Кой ще им пише софтуера? Кой ще е механика им? Да припомня само, че роботите не растат по дърветата, като крушите. Иска се организация със хиляди души всевъзможни специалисти по най-различни неща, които да работят организирано и синхронизирано.