Като изключим `надписа` : "Циркът се отоплява, Заповядайте!"
Включим запознаването ми с `идеята` на автора на темата, която да не е философска, а езотерична- въпреки препратките и информацията по източници какво е езотерика, в основата на която е именно философията.
Добавим и невероятната компетентност, но не непремената професионална ангажираност за разбиране на Аз-ът. Като нещо много съществено за И-рационалното.
Съвсем не се задълбаваме в подробности, че и-рацинално НЕ е обратно на рационално, а извън него, ако рационалното е някаква функция и възможност на съзнанието, а не на Аз-Его-Свръхнова от Галактика Клептоухи.
Тогава може би, отново няма да се намери отговор на въпросът: Как да спрат самоубийствата?
Блокажи, препятствия, болка, Демони, Чудеса неземни оле! И какво?
От всичко изписано за
(а, а бисерът, че нямаме
понятие за ирационално, наистина ме натъжи

)
неща, които пред-полагате, оправдавате, а накрая със самочувствие заявявате, аз не схванах (извинете невежеството ми и затворените ми чакри или ... ) нещо основно.
Много моля да прочетете внимателно долните редове. Когато говорите за инкарнации, прераждания и въобще неща, които не са нито близки до езотериката, но и до тривиалните астроложки и гледачки по предавания, на кило.
Преди Ен на брой години- от 200 до 2000- хората (с души, Аз-ове,Дракула) са били като популация доста
по-малко от сегашното население!
Как така , с годините и времето, тези ми ти грешни,праведни,страдали,нестрадали, мижави или просто Души/Дух, са успели да се размножат, координират или ей така заформят в повече тела? Нали всеки от вас се връщал към някаква си монада, пък после как се дозира в тялото на ... Хитлер да речем, а впоследствие на Путин, може би?
След като ми обясните този ... Феномен на произвеждане на души-Аз-ове за тела, ще помоля да ми кажете от кога точно понятието "ирационално" стана езотерично, а не философско? Не за друго, но е обидно да се взаимства едно понятие, развито и разбирано години наред, от `велики` (доказали, е, не форумни) умове, които дори не са предполагали, че не е трябвало и сричка да споделят, заради това, че не са вещи в езотериката.
Приятна езотерична нощ!