П.П. Въпросът ми е директен към Iris i mitko 
Имам предвид колко канала за приемане на информация имат едните и колко другите /DNK/?
Също защо първите имат достъп до "информация" на всичко, а вторите са подложени на амнезия от "Висшия Аз"? !
Няма да ти отговарям, но ще ти разкажа една действителна история която се случи тук във форума. Получавам на лични меко казано нещо от това което пишете Ти, Олд, Танграта взети заедно, на което му отговарям доста остро, че ако иска може да провери. Е момчето се оказа доста доста упорито и за около 6-7месеца се срещна със светлината и наставника си, но се уплаши и не продължи, спря се и защото му казах, че аз съм дотук. Е аз не искам да ставам гуру, но ми беше приятно когато ми се обади наскоро и ми каза, че не ме е забравил!! Умен си и съм сигурен, че си ме разбрал!!
......Мисля,си,че истинската мисия(и тя е цялостна,не касае само инкарнационният Аз)е развитие и еволюция всеки следвайки своята емпирична пътека @---
Виж колко хубаво е казано пътят е
емпиричен, само с книжки не става!!
Това, че училището е практическо, водещо до опитности не означава, че няма по - високо развити и по - неразвити души. Просто ти казваш на по - неразвитите "по - зле справящи се", което нямаше да е така, ако бяха по - развити - същото е, въпрос на думи /да се върна на по - горния си пример: третокласници сме всички, ама някои са по - будни, други по - тъпички - това са по - напреднали и по - изостанали души/. Напоследък особено имам чувството, че наплива към нашия трети клас е огромен, защо? - не съм сигурна, може би заради огромната раждаемост?!.
Всички души са издържали приемният изпит за университета наречен Земя, и наплива е огромен защото е елитен! Завършил образованието си на Земята отваря всички врати -
престижна диплома Е някои следват доста дълго, но това е без значение.
Редукция – намаляване, съкращаване. Всяко тяло в човека има свой център. Отделно монадата е център на всички тела. Въпросният център, постоянният атом на всяко тяло остава след разпадането на тялото (примерно астралното тяло) за да даде начало на следващото астрално тяло. Може би това Митко има предвид под "редукция". Това не пречи на останалата част от тялото да си се разпада.
Точно!!! Бих пояснил само, че ако ми се наложи да посрещна някой мой близък оттатък чертата ще използвам астралното си тяло или негова холограма, а това не може да стане, ако нямам базата нали?