" .......................................
1. Тоест какво съм аз? Създало се е първичното съзнание. (Кошмарът на учените създаващи изкуствен интелект)
..................
2. Душа = Дух (психична енергия) + съзнание (самоосъзнаваща се информация) + периферно съзнание (склад за наосмислена информация) + интелект + его + любопитство
3. Когато тялото на човек умре духът му се слива с духа на душата, и обратно когато се ражда част от духа на душата преминава в тялото Духът в човека е неделим!! "
Трепач, това чел ли си го някъде?
Аз по примера на old4 с номерирането. Извинявам се за взаимстването, но е удобно и за това си го позволявам
Да попитам:
1. Това означава ли, че можем да създадем Съзнание-Дух, но не и Душа-Психея?
Защото според мен не е толкова невъзможно, това с Душата както си го описал, ако се `доберем` до този източник на Души. Какво му е (им) по-специфичното, че не можем да ги създаваме.
Ето, клонинги, мутации, експерименти... защо не?
2. С това не съм съгласна.
Не съм съгласна с `математическият` знак за равенство, а е по-скоро тъждество, но не конкретното реципрочно математическо. А по-скоро онова съвпадение, партньорство и взаимно допълване. Часто от Душата има (остава) в духът и част Духът остава или се отразява на Душата. като пълноправни `партньори` буквално. Кое ги държи обаче като едно? Могат ли да останат едно и след смъртта на човешкото тяло?
3. Духът в Човекът е най-делим, мен ако питаш. За това има и филмчета и доказателства и книги за Духове без тяло (с душа).
Въпросът е, хъм ... например, една Душа може ли да `изгони` един Дух и да приеме Друг?