Автор Тема: Омекнал пластмасов фурнир  (Прочетена 16006 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен m2f

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 580
 • Животът е изумително приключение
Re:Омекнал пластмасов фурнир
« Отговор #15 -: Декември 04, 2011, 18:13:33 pm »
Много мило, ArabianSoul Благодаря. :hi:
Сега пак за кревата ти: :)
значи от другата страна на стената не знаеш какво правят? Защо не опиташ да разбереш? Но първо наистина трябва да погледнеш таблата и от другата страна. Не е нужно да източваш леглото - има хитри начини за местене на почти всичко.
Според мен не е нужно да слагаш цяла нова табла на леглото си - просто подложи отгоре нещо, върху таблата, разбираш ли? И си дай време да видиш ще се появи ли пак този ефект.
Имах приятелка, на която ръцете и излъчваха много силно ...нещо. Веднъж направихме опит: аз си сложих дланта между нейните две длани - като сандвич, но на разстояние около 10 см. между всяка от трите длани. Усетих много силни "иглички" - чак неприятно! Тя се шегуваше, че като отвори електрическо табло и застане пред електромерите, започва да се чувства много по - добре - чувствала прилив на сили. Аз се шегувах с нея: "Черпиш индукционно от тока на хората..."  ;)
За мое голямо съжаление, явно моя череп е трудно пробиваем за съвети, защото най-важните съобщения в живота ми са идвали чрез приятелки. Определено жените са по-чувствителни към Духовния Свят.
Мъже, жени...това е твърде условно... :)
« Последна редакция: Декември 04, 2011, 18:16:32 pm от m2f »
Добрите решения идват с опита. А голяма част от опита идва с лошите решения.

Неактивен ArabianSoul

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 14
Re:Омекнал пластмасов фурнир
« Отговор #16 -: Декември 05, 2011, 00:12:35 am »
Здрасти м2ф,
Ето че идеята да публикувам тази загадка ражда плодове.

За съжаление, отношенията ми със съседите от другия вход, са както тези между "Чичко Снегов" и онзи, по който Снегов стреля с пищова кремъклия, във филма "Топло" :lol:, защото се оказа че антената ми за Булсатком им закрива гледката към Витоша. "Етажна собственост", какво да правиш.  :diablo:

А водното легло няма отместване без източване, вярвай ми. Сигурно над 60 кила са  дървената рамка и основата, и още половин тон вода.

Сега се ослушвам за някакво подходящо пластмасово фолио, което да може да се закрепи поне за една година, за да видя как ще му се отрази на него аурата (или каквато е там тази енергия.)

Искам да те помоля следните неща м2ф:

1. Питай моля те тази твоя приятелка, която спомена, дали по време на голяма слънчева буря ѝ става лошо? В смисъл не да и се повръща, а примерно - завиване на свят, странен главобол, неспособност да стои права... Под голяма слънчева буря имам предвид Слънчеви протуберанси, които създават гео-магнитни бури поне от клас М. Ако да, ето на този сайт може да проверява при кои бури и става лошо: http://www.spaceweather.com/ (в ляво, където пише X-ray Solar Flares са линковете за класа на бурите) Защото аз съм забелязал, че само при определен вид гео-магнитни бури се скапвам тотално.

2. Питай я, дали е склонна да проверим как ще реагират нашите аури една на друга? В смисъл, както ти каза - при приближаване на ръцете ни на разстояние 5~10 сантиметра дали ще има някакви осезаеми усещания.

Благодаря ти.

Ето какво съм причинил аз на пощенската ми кутия за 10-годишен период:
(Но тук вече може да се спекулира, че това е просто мръсотия от ръцете, както ме бъзика съседа Австралиец. Макар че самия лак за дърво е позапържен.)

Неактивен Tangrata_

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 2 433
Re:Омекнал пластмасов фурнир
« Отговор #17 -: Декември 05, 2011, 01:28:55 am »
Легни да спиш наопъки и виж дали ще се стопи пластмасата от другия край.

В краен случай иди да спиш в кухнята.

Или пък мръдни леглото с 2 метра в страни от стената.

Божкееее, то бива да не се сещате идеи, ама ...
Искаш да свалиш някое момиче: www.lovestyle.org/forum  Българите в Канада: www.bgcanada.com

Неактивен m2f

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 580
 • Животът е изумително приключение
Re:Омекнал пластмасов фурнир
« Отговор #18 -: Декември 05, 2011, 09:38:32 am »
ИмаХ !!! приятелка, ...
не, че сме си развалили приятелството - просто си изгубихме дирите. Но знам, че  на нея и се виеше свят, докато не стигнеше при електромерите - това тя ми го е казвала.
Виенето на свят и гаденето са много разпространени симптоми. Не само при слънчева активност. Аз например съм залитала след разминаване с човек!!! /кофти човек!/ Краката ми са се подгъвали при пресичане на един площад в София /зад хр.пам "Св.Неделя"/на равното, без причина...И не само моите крака се подгънаха тогава...то това беше невероятното, че се случи на мен и вървящият с мен човек...Сякаш прекрачихме над нещо. Но наоколо нямаше никого другиго и нищо видимо!!! Тротоарни плочки само. После като си говорихме - и двамата сме си помислили, че ни става лошо и никой от нас не е подозирал, че това се случва в момента и с другия човек. Мислихме го - кабел ли беше, подземна река ли беше?! Така и не го измислихме.
Добрите решения идват с опита. А голяма част от опита идва с лошите решения.

Неактивен forcomnet

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 113
Re:Омекнал пластмасов фурнир
« Отговор #19 -: Декември 12, 2011, 14:04:47 pm »
Хм, интересно! Обаче се чудя защо първо се обръщате към свръхестествени обяснения на явлението. Не знаем от какъв материал е покритието и ще гадаем, но определено няма никакво значение от другата страна на стената какво става, не е необходимо и да се мести леглото (аз не бих си сложил 500 килограмово легло каквото ще да става)... това което се случва се случва от тази страна на таблата. Експериментите с нагряване и с разни органични разтворители ги заеби... мога от сега да ти кажа резултата... няма да постигнеш този ефект. Нито в единия нито в другия случай ще имаме промяна на химическия състав и структура на материала за да очакваме и трайна промяна в свойствата му (промяна в твърдостта и пластичност).
Така като гледам нещата тук по-скоро имаме друго въздействие и аз се чудя как до сега па никой не се сети за какво става въпрос. Не претендирам, че съм разкрил загадката, но това е най-разумното обяснение... Случайно да ти е мазна косата? И да не е, отговорът се крие във въпроса. Такъв ефект при полимерите по принцип се наблюдава при въздействие на масла, киселини и други химически агресивни вещества. Но не и от температура или органични разтворители като коресилин, ацетон, хлороформ и т.н. Човешкото тяло през кожата отделя не малко агресивни вещества... разни мазнини, киселини и други съединения. Дори и главата ти да няма пряк контакт с таблата (а може и да има, знам ли) близкото разстояние и дълговременното въздействие на изпаренията си оказват влияние (особено, ако темето ти прегрява от коронната ти чакра) изпаренията вероятно са доста интензивни... Па знае ли човек с какви препарати си третираш косата и главата? Може да си я мажеш с мас и газ и да не ни казваш?! Предполагам все някой от вас е имал мишка с гумени подложки за пръстите отстрани... и предполагам след време е забелязал, че тия гумени подложки са набъбнали, омекнали и се деформират и разлепват... ако сте имали такъв случай ще ме разберете... мазнините и киселините отделяни от мазните и потни ръце разлагат гумата същото може да се каже и за темето, но обикновено човек не прави нищо с него и няма как да разбере за въздействието което оказва. По принцип кожата на главата е по-мазна от на ръцете от тук нататък има ли какво да си говорим? А и формата на петното никак не е странна, точно такава си е каквато трябва... представи си, че главата ти опира в таблата и че най-много опира когато си изпънат точно по оста и по средата и затова в централната част е по интензивно и широко въздействието, а с ъзвъртане или обръщане настрани контакта намалява... петното си е точно такова по форма. Предполагам, че не спиш по гръб като мумия... сиреч както си легнеш тъй и да се събудиш без да си мръднал и без да си се врътнал... няма такъв човек. Тогава и петното щеше да си е идеално кръгло. Направи си експеримент като облепиш цялата табла с хартия и спи така известно време, ако няма никакъв видим ефект от експеримента може да насилиш малко нещата намажи си главата с мазнинка по избор сложи си едно найлонче отдолу да не цапаш и почвай интензивно да имитираш спане с всички пози и врътки които използваш и гледай мазната ти тиква да опира в таблата... предполагам ще получиш не по-различно по форма петно. Та както казах в началото не знаем от какъв материал е направено покритието на таблата и дали е маслоустойчиво и киселиноустойчиво... там някъде търсете причината за феномена.
А бих ти препоръчал и да си монтираш една камера която да те записва докато спиш... може и да видиш неща за които никога не би предположил, че се случват. Още по-добре, ако вижда и в инфрачервената област.
Малко повечко се побъзиках, целия ми пост можеше да се събере в две три изречения, ама не се сърди предполагам схвана идеята.

Неактивен ArabianSoul

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 14
Re:Омекнал пластмасов фурнир
« Отговор #20 -: Декември 12, 2011, 17:47:19 pm »
Не човеко, Форкомнет, не се сърдя че се бъзикаш.

Аз също съм се чудел дали е възможно от човешка кожна секреция това да се случи. Нали знаеш как понякога се скапват гумените копчета на дистанционното за телевизора след 10~15-годишна употреба, от секрецията на пръстите и дланта.

Ама това означава цялата ми възглавница да е постоянно накисната със пот, човешка мас, сперма и лиги в обилни количества, и то във продължение на 3 години нон-стоп. Защото няма как да се допира кратуната ми до дървото. Единственото, което се допира понякога, е горния край на възглавницата. А аз се къпя всеки ден, та даже и чаршафите сменям два пъти в месеца, въпреки че жена ми е в чужбина в момента.

Изобщо, много смешна гледка съм, когато подозрително оглеждам калъфката на възглавницата.

А в мига, в който пластмасата изстина след нагряването със сешоара, тя отново си стана нормално твърда. Поне това го отхвърлих като вариант.

Ако не си чувал за Anita Moorjani, изгледай интервютата с нея. Свръхестественото вече започва да става естествено. Вече няма да се учудя, ако Декември догодина се изпикая във снега на паркинга и си нарисувам кръгче, а като се стопи снега се установи, че кръгчето се е прогорило и във асфалта.  ;D 8)

Неактивен fishbone

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 164
Re:Омекнал пластмасов фурнир
« Отговор #21 -: Декември 12, 2011, 18:19:04 pm »
Напълно е възможно ArabianSoul
А какво ще кажеш за огъващи се метални прибори за хранене в ръцете. Не вярвам да е само от температурата на течността. ;D
Та и в твоят случай вярвам, че има нещо "неестествено" т.е свръхестесвено.

Неактивен sidereal

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 23
Re:Омекнал пластмасов фурнир
« Отговор #22 -: Декември 14, 2011, 19:13:30 pm »
В какъв преиод от време мислиш, че се е случила промяната в пластмасата? Имам предвид кога за последно си виждал леглото в нормално състояние? Щом сменяш чаршафите 2 пъти месечно би следвало да знаеш г/д кога е възникнала промяната.  Ако е в следствие от кожни секрети, би трябвало процесът да е бил много бавен и постепенен. Твърдиш, че с пръсти си обгорил лака на пощенската ти кутия. Лакирай малка част от рамката на леклото, точно където е главата ти, и виж какво ще стане. Виждам, вече си се самоубедил, че коронната ти чакра е виновна...недей така, че ще замъглиш обективната ти преценка...може да има 1001 причини за това което ти се случва...не винаги е така както ни се иска...но пък понякога е =]

Неактивен ArabianSoul

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 14
Re:Омекнал пластмасов фурнир
« Отговор #23 -: Декември 14, 2011, 23:15:36 pm »
Здрасти SideReal,

Статистиката е следната:

Ремонт на спалнята правих през 2008 г. и леглото също е монтирано през 2008 г. (в края на лятото някъде, а може да беше и през есента, не си спомням точно).

През 2009 г. първоначално забелязах, че се е показало дървото на рамката - там където се опира възглавницата, и реших че просто е калпав фурнира и се е протъркал за по-малко от година. Забележѝ, че тогава още не ми беше направил впечатление този овал от омекнала пластмаса.

Едва след време, като се заглеждах в протърканото място на рамката, забелязах това овално "петно" от променена пластмаса, и първата ми мисъл беше, че някак си съм го изцапал, докато чета книги в леглото.

Обаче този загадъчен овален регион, на пипане е мек да го Ева, сякаш е "набъбнала" пластмасата. ("набъбнала" звучи пресилено, но е по-различна, и е мека.)

Единственото почти сигурно нещо е, че това омекване се е случило постепенно, а не за кратко време.

Обясни ми ти сега на мен моля, как точно си ги представяш тези "секреции от кожата"? По какъв начин подскачат и се мятат на дъската зад главата ми? Ама го обясни реалистично моля (избери един реалистичен метод от тези 1001 начина, които споменаваш). Според теб, колко години една възглавница не трябва да бъде прана, за да се накисне обилно с пот, мас и други "секреции от кожата", така че да има време да ги намаже на таблата на леглото в достатъчно количество, а след това и да имат достатъчно време да размекнат пластмасата, и то за постоянно?

Не се заяждам. И на мен ми е чудно. Чудно ми е, та чак дрънка. Толкова ми е чудно, че дори зададох въпрос на медиумите от САЩ - да питат Едно Високопоставено Същество от Духовния Свят с което общуват периодично, дали всъщност тези Хинду чакри, аури и прочие щуротии, не са всъщност проява на Частицата от Тате Бог, която е във всеки един от нас.

През тези 30 години съзнателен живот, в които бях агностик (незнаещ), все се питах: "Защо аджеба, Тате Бог не се появи за половин час по CNN, BBC, Euronews и CCTV, и не ни дръпне една вдъхновяваща реч, след която да спрат и религиозните войни, и войните за нефт, и насилието да изчезне, и алчността, и прочие, и прочие..." А то се оказа, че всичко е много лично. Че връзката с Тате е неописуемо лична и интимна. И доказателството за Него идва лично при всеки, който е готов, и го иска.

А аз като по-твърдоглав и див, явно получих по-сериозно доказателство, което размеква пластмаса. (В добавка на факта, че станах вегетарианец само след 5 секунди Безусловна Любов от Тате на 25-ти Октомври 2010 г.)

Относно лака на пощенската кутия. Ето какво представлява "прогореното" от ръката ми: (само че имай предвид, че с кутията наистина вече може да се спекулира, че се дължи на секреция от пръстите. И се отказвам предварително от всякакви несериозни спорове.) GIF-а е от два кадъра, за да се вижда положението на ръката, когато бъркам за сметки.

Неактивен ети

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 152
Re:Омекнал пластмасов фурнир
« Отговор #24 -: Декември 16, 2011, 10:18:23 am »
Да, това върху кутията прилича на обгорено, но е възможно и да е замърсено. Опитвал ли си да го чистиш с нещо? Също можеш да си направиш експеримент върху парче дърво, като всеки ден го "третираш" чрез докосване, за да видиш дали ще се получи същото. Все пак в пощенските кутии могат да бъркат много хора и то по същия начин. :-X

Неактивен forcomnet

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 113
Re:Омекнал пластмасов фурнир
« Отговор #25 -: Декември 16, 2011, 18:56:14 pm »
... и първата ми мисъл беше, че някак си съм го изцапал, докато чета книги в леглото.

Абе ти малко по малко ще си кажеш всичко, ама защо ни въртиш толкова. Кой чете книги в такова легло бе човек... ние правим други работи там, ама както и да е. Как четеш книги - легнал, полулегнал, с опряна глава в таблата или възглавницата опира. Знаеш ли... още предния път си мислех за тази възглавница. Възможно е да има реакция между нея и фурнира. От каква материя е - естествена, изкуствена... плънката каква е - естествена, патешки пух, изкуствена, силиконов пух, дунапрени разни и т.н. изкуствени материи и карай в тоя ред на мисли. Не е казано, че трябва да си я омазал и пропил с телесните си секреции дотам, че да капе като мазна баничка за да има реакция. Достатъчно е много малко, незначително малко след като контактът е много, много продължителен, а може и да няма пряк контакт.

Имал съм и такъв случай четири гумени краченца на суич поставен на ръб на бюро с балатум... като единия му край е повдигнат леко и не стъпя на балатума това от тежестта на кабелите от другата страна - повдигат го. След година и нещо реших да го мръдна и се оказа, че е.. а тук става интересното ... задните крачета са се втечнили буквално като желе, а предните бяха омекнали и се чегъртаха без усилие с нокът. Такова мазало направих... маже се като суров каучук. За задните се справих само с памук и салфетки да ги отстраня без остатък, а за предните които висяха във въздуха минах с една пластмасова бъркалка от кафе автомат... айде обясни ми?! И четирите бяха в процес на разлагане, а тези с плътния контакт буквално втечнени. Има и телефон с гумени крачета на същия балатум, но там реакция няма... само на суича. Имам и много други подобни случаи на реакция между разни материали за това казвам, търсете първо разумно и естествено обяснение, а след това свръхестественото.

Предния път споменах нещо не го пропускай... козметиката... с какво се миеш и переш, какви мазила и т.н. ползваш. Прахове за пране, шампоани, сапуни, гелове парфюми, кремове... Всичко това може да влиза в реакция колкото и да е трудно за някои хора да го приемат. Но погледнато от друга страна химия, химия и пак химия... ба си какъв живот и в какъв свят живеем, чудно как още сме живи, а предметите около нас се разпадат. Може би трябва да спреш книгите, явно вредят на твоето легло! И помисли пак за камера... нека да снима в присъствие на човек, наистина може да излезе нещо интересно, не се бъзикам току виж заснеме излъчване (сияние) от главата ти! Поне ще спрем да си блъскаме главите да търсим решение.
« Последна редакция: Декември 16, 2011, 19:03:33 pm от forcomnet »

Неактивен x_name41

 • Малко Писал
 • **
 • Публикации: 281
Re:Омекнал пластмасов фурнир
« Отговор #26 -: Декември 16, 2011, 22:17:49 pm »
Не се занасяйте със колегата, не виждате ли че показва как прави безопасен секс със пощенската кутия. ;D
"מוזיקה מאריכה את החיים"

 

Сходни теми

  Заглавие / Започната от Отговора Последна публикация
44 Отговора
47375 Прегледи
Последна публикация Март 16, 2011, 00:35:15 am
от fishbone
29 Отговора
25195 Прегледи
Последна публикация Март 14, 2010, 22:44:18 pm
от Raw Deal
3 Отговора
6853 Прегледи
Последна публикация Декември 24, 2010, 14:53:07 pm
от cassio
7 Отговора
8357 Прегледи
Последна публикация Януари 15, 2012, 20:27:38 pm
от ети
81 Отговора
36578 Прегледи
Последна публикация Април 28, 2012, 15:46:42 pm
от m2f

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27