...
Ако не си куц, но ползваш патерица, рано или късно окуцяваш. Питай който и да е лекар ортопед.
Аз лично не се смятам за куц. И патерици не ми трябват.
Съжалявам, че смяташ дискусията с мен за деструктивна. Аз пък лично, се смятам за много "конструктивна" личност. И аз на моменти си мисля, че трябва по-рядко да влизам и да пиша. Но какво да се прави. Пристрастеност.
А, аз пък питам защо покрай дълбокия смисъл и цел в живота, човек да не изпробва и някои удоволствия, за да се поглези например (нямам предвид само татусите, за скъпите коли и дрехи не говоря). Всеки по различен начин изразява индивидуалността си и това е интересното. Ако всички бяхме направени под калъп щеше да бъде скучно. Нали казват, че живота бил кратък...
Зависи от гледната точка. От една страна е хубаво да експериментира и да се забавлява човек.
Но за някои пък част от забавлението е да се преследват цели. И понякога тези цели могат да са много крайни.
човек е личност и като такава има право да изразява себе си както намери за добре, всичко останало е русло, което някои хора се опитват да избегнат. залитането в крайности като одобрение или неодобрение, не е най-силната страна на човека и поради тази причина трябва да се избягва.
Русло е цял живот да носиш някоя татуировка.
Или цял живот да ходиш със синя коса, направена на гребен и скъсани кубинки, и кожено яке.
"НеРусло" е, когато си свободен във всяка секунда да създадеш някое ново творение.
Ако някой свири на пиано, и се труди там по 15часа на ден, и стига такава автоматизация, че душата сама почва да илиза през пръстите му и да твори, това е творение.
Ако си отишъл на татуировчика и си си поръчал татуировка, това си е покупка. Ти реално не си изявил нищо творческо и креативно. И друг да беше отишъл да си поръча, все тая. Пак същата татуировка щеше да му сложат. Не виждам къде е момента ТИ да ПРАВИШ НЕЩО, че да го наречеш изкуство и изразяване.
Но явно имаме различни представи под думата "изразяване".