Автор Тема: Татуировките  (Прочетена 47045 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Iris

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 922
Re:Татуировките
« Отговор #30 -: Септември 13, 2011, 23:00:36 pm »

Също така незнам защо се явява тази ненавист от страна на тези, които нямат и не биха си направили тату към тези дето са се понашарили.
Ами, не. Не мисля, че има ненавист. За мен поне е все едно дали някой ще има татуировка или не. Въпросът е, че за този някой обикновено не е все едно, и именно този „проблем“ се опитах да посоча.

Неактивен Red

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 43
Re:Татуировките
« Отговор #31 -: Септември 14, 2011, 12:55:03 pm »
Тази тема ми е много интересна. Аз доста харесвам добре направените, интересни и индивидуални татуси. Когато изображението е уникално и стилно, то вече говорим за изкуство. Повечето ми познати са си избрали мотивите и картинките от вече готови каталози, но предполагам че си имат някакъв смисъл за тях. Не мисля, че е грозно или неправилно. Аз лично от доста време искам също да се татуирам, но съм си нарисувала сама това, което ми се ще да нося със себе си кажи-речи до края на живота си.За мен е важно да го свързвам по някакъв начин със себе си и със неща, важни в живота ми - в случая лъбовта и изкуството. Остава само парички да си събера, което не е лесна задача. Иначе имам пиърсинг на езика и на хрущяла на ухото. Тях съм ги правила след някакви промени в живота ми, по време на които смятам, че съм опознала малко повече себе си и по някакъв начин съм се развила.Освен това честно казано ми е забавно. Като бях на 15-16 се бях запалила да си надупча целите уши и имах 7 дупки. Струваше ми се много яко и някак на пук на всички наоколо (дивия пубертет в действие). После осъзнах, че в същност това много малко бърка когото и да било освен мен. Сега просто не нося толкова обеци и част от дупките си зараснаха. Има и нещо такова, че като започнеш да се дупчиш след това ти се иска още и още. И за татусите знам, че е така. Но все пак сме хора с мозък, та в един момент всеки може да си каже ок, това май е достатъчно. ;)

Неактивен Magnolia

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 258
Re:Татуировките
« Отговор #32 -: Септември 15, 2011, 01:13:34 am »
Гарване, нямам нищо против да се срещнем лично, но се отказах да убеждавам когото и да било. Грешката ми е, че изпуснах нещо важно, а именно: Всеки си има собствен път и си го върви. И така трябва да е. Ако ти и някой друг е твърдо убеден, че татуировката му помага и че по някакъв начин го "отразява", добре.
Но ако човек си прави татуировка, само защото така е "яко", модерно и защото така ще му се "налепят" гаджета, е малоумие и комплексарщина.И робуване.
Това е нещо, което остава и не можеш да го махнеш. Не е като да откажеш цигарите или да спреш да пиеш примерно.
Не ви ли е гадно от тези химикали, които доброволно си вкарвате в тялото чрез кожата? Говорим тук против формалдехида, живака, алуминия  и т.н. във ваксините, а вие все едно отивате и давате да ви ваксинират. И го правите с кеф!
Не се заяждам, просто питам, интересно ми е. Какво ще отговорите на този въпрос?
Че и въздухът е мръсен, и храната, че какво толкова една татуировка? ...Или че искате да умрете млади, но пък изрисувани с най- перфектното тату?

Направих си я преди няколко месеца,защо? Защотото така го почувствах така ми каза вътрешният ми глас. Не съжелявах тогава не го правя и сега. След като си я направих имах различни видения и внезапни визуализаци,които ми помогнаха много!

Mildo, какво те кара да мислиш, че нямаше да ти се случи и без татуировка? Може просто е дошло времето за това.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света!

Неактивен fishbone

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 167
Re:Татуировките
« Отговор #33 -: Септември 15, 2011, 11:01:33 am »
Това е нещо, което остава и не можеш да го махнеш. Не е като да откажеш цигарите или да спреш да пиеш примерно.
;D  да по трудно се махат защото вече въпроса опира до пари. Ще ти вземат двойно и тройно повече от колкото си дал/а за така вредната татуировка?
Ето може да видиш колко трудно се премахва.

Неактивен revolume1

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 48
Re:Татуировките
« Отговор #34 -: Септември 15, 2011, 15:34:15 pm »
Цитат
да по трудно се махат защото вече въпроса опира до пари. Ще ти вземат двойно и тройно повече от колкото си дал/а за така вредната татуировка?
Ето може да видиш колко трудно се премахва.
/>

Вредна е татуировка, когато се прави с нехигиенични инструменти, когато човек има алергични реакции, когато се прави в областта на бенки и някои опасни места по тялото, като гръбначен стълб и главата. Отровата от химичните вещества използвани за направата се изчистват от организма за няколко дни (е зависи и от големината на татуирането). Трите начина за премахване на татуировки са с хирургична намеса, при която обаче остава неприятен белег, козметична операция, наречена дермабразия, при която се отстранява само епидермиса, а третият начин е с лазер, при който не остават белези, но е възможно при разграждането на мастилото, части от него да се абсорбират от кожата и да се появи възпаление.
 
Но наистина помислете преди да се нарисувате и не прекалявайте :). Не го правете от мода, любов към даден човек или от дадени религиозни и идеологически виждания ;)
« Последна редакция: Септември 15, 2011, 15:35:24 pm от revolume1 »

Неактивен voodoogoo

 • Малко Писал
 • **
 • Публикации: 291
Re:Татуировките
« Отговор #35 -: Септември 15, 2011, 21:22:54 pm »
Моето тяло е моят храм и в него живее моят дух.Символът на входа го поставих аз ,за да плаши лошите,да насочва добрите към вратата и да кара глупавите да задават въпроси.Относно хигиената при направата ,без коментар.
В прозорецът на тъмна нощ-сияйна, отварят се вратите към безкрая.

Неактивен voodoogoo

 • Малко Писал
 • **
 • Публикации: 291
Re:Татуировките
« Отговор #36 -: Септември 15, 2011, 21:39:05 pm »
Един познат често казваше ,че прочел някъде из „светото„писание ,че малко преди краят на света хората ще започнат да рисуват телата си.Аз лично не успях да го изчета цялото. :diablo:
В прозорецът на тъмна нощ-сияйна, отварят се вратите към безкрая.

Неактивен Magnolia

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 258
Re:Татуировките
« Отговор #37 -: Септември 16, 2011, 01:09:33 am »
Отровата от химичните вещества използвани за направата се изчистват от организма за няколко дни (е зависи и от големината на татуирането).
Можеш ли да посочиш сериозни, независими изследвания, в които това е доказано?

Отровата от химичните вещества използвани за направата се изчистват от организма за няколко дни (е зависи и от големината на татуирането). Трите начина за премахване на татуировки са с хирургична намеса, при която обаче остава неприятен белег, козметична операция, наречена дермабразия, при която се отстранява само епидермиса, а третият начин е с лазер, при който не остават белези, но е възможно при разграждането на мастилото, части от него да се абсорбират от кожата и да се появи възпаление.
 
Нека да сложим цялата статия!
http://zdrave.rozali.com/saveti-zdrave/p13542.html

Ето интересни откъси:

Татуировките могат да доведат до алергична реакция заради използваните химикали – хром, кобалт, парафениленодиамин. Вредата на татуировките за здравето зависи и от това къде се намират и колко големи са.

Коментар: Напишат ли ви "алергични реакции", гответе се за нещо много по- голямо. И на ваксините пише, че могат да доведат до "алергични реакции", ама питайте пострадали дали е само алергия.
Я да видим сега какво пише в Уики за хрома:
 ВНИМАНИЕ!
Съединенията на хрома са силно отровни. Приети вътрешно, те нанасят сериозни поражения на бъбреците и нервната система. Поглъщането на шествалентен хром може да увреди черния дроб, да увеличи риска от рак на белия дроб и да причини астматичен бронхит.[1]

Ауу, за кобалта е още по- интересно:

Болестта на пиячите на бира

Заболяването е описано за пръв път през 1967 г. в Квебек, където от 48 случая 20 са завършили със смърт. Симптоматиката се изразява в необяснима бързо прогресираща сърдечна недостатъчност, съпроводена с изразена хипертрофия и дилатация (уголемяване и разширяване) на сърцето. Заболяването прогресира изключително бързо и за няколко седмици води до смъртен изход. Касае се за увреждане на сърцето (кардиомиопатия) у консуматори на бира, в която за поддържане на вкусовите качества е бил прибавен кобалтов сулфат. Същата болест е описана и при индустриални работници, работещи с кобалтови съединения. Токсичното действие на кобалта се свързва с блокирането на редица ензимни системи в сърдечномускулната клетка, което води до тежки дегенеративни изменения и невъзможност за изпълнение на нейните функции.

Макар да не е сигурно доказано, при прилагането на медикаменти, съдържащи кобалт е наложително особено внимание. Става дума за назначаване на терапия с витамин В 12 (цианкобаламин) за продължително време.

Коментар: не е сигурно доказано, защото играят едни големи пари там!
« Последна редакция: Септември 16, 2011, 01:37:37 am от Magnolia »
Бъди промяната, която искаш да видиш в света!

Неактивен Еруин

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 38
Re:Татуировките
« Отговор #38 -: Септември 16, 2011, 01:36:57 am »
Кога ще се научим, че рядко едно нещо е лошо или добро в същността си. Въпрос на употреба е.

Символи, татуировки, рисунки по тялото- това, че не ги разбираме е основния проблем. Както могат да бъдат използвани за зареждане, пазене, така може и да се ползват за замърсяване/затормозяване на тялото.

Аз нямам татуировка, нямам и желание. Дори да имах желание, не бих си я направила докато напълно не разбера употребата и значението на символите (не се заричам, защото човек никога не знае какво ще му дойде на главата ;D).
 

Неактивен Magnolia

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 258
Re:Татуировките
« Отговор #39 -: Септември 16, 2011, 01:49:14 am »
В тази статия е по- подробно. ( Явно от нея са преписвали горните) ;)

Какво си причиняваме

До този извод стига Волфганг Боймлер, професор по химия в университета в Регенсбург. Преди време той провежда анкета в интернет, в която се включват 3.500 души с татуировки. 60 процента от запитаните пишат, че рисунката върху кожата им е по-голяма от 300 квадратни сантиметра. Само една трета имат една единствена татуировка. Всички останали имат поне десет символа по тялото си.


Професор Боймлер пита анкетираните дали имат и някакви оплаквания. Впечатление му прави фактът, че около 100-тина души са имали възпаления след татуирането. А това означава, че човекът, направил татуировката, е работил нехигиенично. Общо една трета от запитаните са имали проблеми малко след татуирането. Зачервявянето или появата на малки мехурчета са нормални и трябва да отминат след около четири седмици, казва професор Боймлер. Около осем процента от анкетираните обаче споделят, че са имали оплаквания и след този период.


Дългосрочният ефект на татуировките обаче все още не е изследван. Според германския химик много от боите съдържат индустриални пигменти, които се ползват например в автомобилната или печатарската индустрия. И до днес не са изследвани здравословните аспекти на ползваните за татуиране мастила - в нито една страна в света. Нещо, което не е известно на повечето от нас. При това професор Боймлер успява да докаже, че някои от мастилата съдържат субстанции, предизвикващи рак.
Коментар: Няма нужда да ми отговаряте на горния въпрос. То стана ясно вече. НЯМА ДЪЛГОСРОЧНИ ИЗСЛЕДВАНИЯ!Не се знае и краткосрочни дали има.


Миналата година швейцарските власти стартираха изследване, което трябваше да покаже колко голям е рискът от заболявания, предизвикани от мастилата за татуиране. В следствие на изследването в алпийската република бяха забранени около 152 вида мастило, за които бе установено, че крият опасност за здравето.

*Коментар: Ако все пак решите да се татуирате, разучете поне дали не използват някои от забранените мастила, макар че и разрешените не са безвредни очевидно.


И заличаването на татуировката крие опасностиКакъв точно е обаче рискът - е все още неизвестно. Знае се само, че част от мастилото попада в кръвта, а оттам оцветява намиращи се в близост лимфни възли. Лекари съобщават в специализирани списания за открити под татуировките тумори.


Според анкетата на професор Боймлер около пет процента от татуираните искат да се разделят с украсата си някой ден. Това става днес по доста сложен начин, който също крие опасности за здравето, казва химикът от Регенсбург. За да се заличи мастилото, то се загрява до няколкостотин градуса и по този начин се разпада на невидими молекули. Тези химически елементи са обаче може би по-опасни от самото мастило. Това обяснява и факта, че при някои хора проблемите започват едва след отстраняване на татуировката.

http://www.bgsreshta.com/blog.php?user=Dimcho&date_start=1267423200&date_end=1270098000

Ако много държите на някой символ, няма ли начин да се свържете  с него по някой друг начин- да си го нарисувате, да медитирате над него, да си го "запечатате" в съзнанието, а трябва да ви го имплантират в тялото, барабар с отровите? Замислете се върху това.

Хайде със здраве!
:hi:
« Последна редакция: Септември 16, 2011, 01:52:55 am от Magnolia »
Бъди промяната, която искаш да видиш в света!

Неактивен voodoogoo

 • Малко Писал
 • **
 • Публикации: 291
Re:Татуировките
« Отговор #40 -: Септември 16, 2011, 07:11:55 am »
Използването на растителни бои е за предпочитане,заради качеството на цвета а и ще предотварти евентоално натравяне с витамин В12 :lol:.Предполагам и възпалението е нормално след като се нарушава целоста на кожата.А дали е хигиенична направата?Имал съм жестоки и дълбоки нараняваня от дете до сега и понякога твърде далече дори от вода и чак такива възпаления или пък нещо с което организмът да не може да се справи... не помня.Мирише ми на спекулация .Далеч съм от мисълта ,че ако си направя татуировка ще се натровя при условие ,че пуша(и усещам че вече не само никотим има там а и други добавени субстанции,което си е за нова тема,някой ако иска да отваря),пил съм алкохол-вероятно и ментета,но от години само от на баща ми ракията,ял съм кисело мляко данон след като го оставих за 2 месеца в хладилника отворено,и в макдонълдс съм ял макшит,и бульони и оцветители и ....попитайте вашите познати в хранитерната  индустрия за останалите химикали и съединения ,аз мога само за сметаните за кафе да кажа ,че като забъркаш микза и добавиш дикалиев фосфат един тон сметана изгаря кожата и неутрализираш с 5кг сода каустик,и ваксините да не забравя и лекарствата които така обичат лекарите да предписват в шарени капсулки направени от какво мислите.. от желатин?.издирете това инфо.
  Татуирането съществува от хиляди години и досега не е създавало проблеми ,може би на маорите да си намерят работа :lol:.Явно е ,че подобен род демонстрации на личен избор и разграничаване на личноста от масите не се нрави на някои ,но поне се надявам един ден в Бг да можеш да отидеш на интервю с добра квалификация и ръкави от тату и да те вземат на база опит а не външен вид ,за адвокат например или полицай или детегледачка. :drinks:
В прозорецът на тъмна нощ-сияйна, отварят се вратите към безкрая.

Неактивен gettattoo

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 12
Re:Татуировките
« Отговор #41 -: Септември 16, 2011, 10:05:55 am »
Доста глупости са написани в темата относно бои,хигиена и тн.
Хора които са прочели нещо или са чули,се изказват като експерти. ;D
Занимавам се с татуиране от 20 години,последните 10 работя в Норвегия.
Не съм имал досега клиент с възпалена татуировка или някакви последици от нея.Ние сме художници и сме отговорни за естетическото изпълнение и сигурноста(хигиената).Клиента също е отговорен,докато трае процеса на зарастване.
Ето и моята работа:
http://www.flickr.com/photos/gettattoo/sets/72157626951927283/
« Последна редакция: Септември 16, 2011, 10:11:57 am от gettattoo »

Неактивен fishbone

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 167
Re:Татуировките
« Отговор #42 -: Септември 16, 2011, 12:01:06 pm »
Не съм имал досега клиент с възпалена татуировка или някакви последици от нея.
Е ти на взе за мезе...естествено, че така ще кажеш.
 Та тва не го вярвам. Просто е невъзможно за 20 г. бач, да е така както казваш. Тия ги разправяй на пубертетите в Норвегия.

Цитат
Доста глупости са написани в темата относно бои,хигиена и тн
А ти какво написа до сега относно хигиена , бои и прочие? като експерт с 20 г. опит.

Неактивен Magnolia

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 258
Re:Татуировките
« Отговор #43 -: Септември 16, 2011, 18:25:43 pm »
Доста глупости са написани в темата относно бои,хигиена и тн.
Хора които са прочели нещо или са чули,се изказват като експерти. ;D
Занимавам се с татуиране от 20 години,последните 10 работя в Норвегия.
Не съм имал досега клиент с възпалена татуировка или някакви последици от нея.Ние сме художници и сме отговорни за естетическото изпълнение и сигурноста(хигиената).Клиента също е отговорен,докато трае процеса на зарастване.
Ето и моята работа:
http://www.flickr.com/photos/gettattoo/sets/72157626951927283/

Май не четеш темата внимателно.Питах за "независимо мнение". Мислиш ли, че твоето мнение е такова?
За да се докаже твърдението ти трябва списък с контактите на всичките ти клиенти за тези 20 години, които да бъдат издирени и да се изследва здравословното и психо-емоционалното им състояние.
И понеже никой няма да го направи, предпочитам засега да не ти вярвам.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света!

Неактивен voodoogoo

 • Малко Писал
 • **
 • Публикации: 291
Re:Татуировките
« Отговор #44 -: Септември 16, 2011, 19:31:56 pm »
Абе цвете ,кво стана бе,ква е тая война,кви пет уева?От всички мнения по темата имаше само един който има татуировки и сега вторият е човекът който прави.Какво е това независимо мнение?Мнение от което нищо не зависи ли?Всички са субективни.Аз се чудех защо толкова много хора се отказват да пишат вече,а за капак темата е в раздел езотерика.Въпросът не е кой на кого ще повярва,то е ясно,ето човекът дава линк към своята работа и казва.Линкове колкото щеш в нета на разни представителни извадки и никой не знае от къде идват,ето инфо от първа ръка.Нещо не ти вярвам
В прозорецът на тъмна нощ-сияйна, отварят се вратите към безкрая.

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27