Все пак нека сме наясно откъде и от кога произлизат.2000г?3000г?? Незнайни малазийски острови,Ява ,Нова Гвинея,северноамериканските индиянци ,аристократични родове,прабългарските канове,египтяните ,Индия.Най-старата е на замразена мумия в Южна Америка на,няма да кажа колко години ,поинтересувайте се преди да пишете социялно, религиозно лишените си от лично мнение коментари.
За какво служат ?В различните времена и места са служели за различни цели от родово маркиране,възмажаване,до робска и социялна принадлежност в наши дни , и вече все по често мода и личностно осъзнавъне.
Дали са грозни?Не мисля.Дори и най- лошо изработените които съм виждал носят своето послание и не изглеждат мангалски дори и на циганите.Много от мненията по темата ме отвратиха.Звучи ми като татурасизъм и дискриминация.За съжаление много хора все още разсъждават така и докато не се научим да уважаваме другите и тяхните решения за какво ти духовно издигане говорим и каква свобода.
Хайде до скоро Ганйо,мрази съседа си ,подпръцквай весело вкъщи и се радвай на собствения си аромат ,бий хлапето и ако има възможност казвай по някоя лоша дума всеки ден за да хармонизираш света със себе си.
п.п.Вече се замислям как ще си направя татуировка и за хората като вас ,да могат да я виждат , да се отвръщават от себе си и да са горди с това което са постигнали.