Автор Тема: Необходима ли е агресивността?  (Прочетена 34815 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Witch

• Четящ
  • *
  • Публикации: 65
Re:Необходима ли е агресивността?
« Отговор #75 -: Април 08, 2011, 20:09:08 pm »
Именно това се опитах да покажа...
Неизменно е агресия да има у всеки, понеже се раждаме както с добрината, така и с агресията, но агресора не може да разбере думите ако са с добро или със закачка, трябва да му се заговори на неговия език, та да схване за кво иде реч  :bomb:
Пролетния карнавал на вещиците не е за изпускане!

Неактивен Rado

• Четящ
  • *
  • Публикации: 143
    • Infernal Works
« Отговор #76 -: Април 08, 2011, 20:35:37 pm »
Защо не говорите за видовете агресия?А как некъф монах изна... таковал жаба, има отделни видове агресия, може да го проучите.
...Infernal Works...

Неактивен Witch

• Четящ
  • *
« Отговор #77 -: Април 08, 2011, 20:59:19 pm »
Аз бях до тук в тази тема .Най добре е когато човек стигне до изводи посредством своя личен опит. Хубаво е да се проучи, вярно е. На мен ми отне да речем 3 години плюс много негативни емоций, за да схвана кое как работи в механизма на агресията, и мисля че разбрах достатъчно. Постовете днес ми доказаха, че колкото и да говориш от страни на някой, няма начин да те разбере, докато не слезеш на неговия език, и той самия не натрупа НЕГАТИВЕН опит. После да се отдели, и да погледне ситуацията от страни . Въобще не е лесно. Често както споменах по горе агресора влиза в другата роля - жертвата, която е също толкова подмолна и неприятна. Тогава той почва да обвинява другия...стига се до усещане на вина, непоносима при това, всички знаете че трудно се живее във вината. Докато в един момент ОТНОВО не се завърти колелото, и всеки отиде на първоначалната си позиция, и така. Отърване няма, или по точно казано - отърване има, много трудно е да се излезе от това. То е като омагьосан кръг, като наркотик, отказването е трудно, или по скоро да не реагираш спрямо действията или думите на другия човек, а да постъпиш различно, може би това е наистина начина.
Да не говорим за чисто емоционалното навлизане в пространството на друг човек. Това е също много ужасно. Всъщност няма мярка или калъп , чрез който може да се определи човек като агресор, може да е от всички нива, не зависи от образование, не зависи от възраст, не зависи от статус в обществото. Обаче е изключително опасно ако хора, които имат склонност към агресия, към това добавим и добро образование, да речем психология - става наистина тежко за понасяне от жертвата. Защото агресора знае прекрасно добре да мотивира, и също така да манипулира. Трудно е да се пише на тази тема, още повече ако човек има опит в това. Ако някои иска да ме пита нещо - мога да отговоря, но прекратявам всякакви безмислени спорове тук, с хора които говорят само хипотетично. Това е от мен. @---

Неактивен Tangrata_

• Много Писал
  • Публикации: 2 433
« Отговор #78 -: Април 09, 2011, 02:46:44 am »
Трудно е да се пише на тази тема, още повече ако човек има опит в това.
Не се засягай, но вкарваш много лични емоции, които те объркват.
Оттам и преценката ти не е реална, а изкривена от личните ти емоции и преживявания.

Като резултат твърдиш за истина, това, което на теб лично ти се иска, а не каквото е реално.
А мен тръгна да обвиняваш, че агресията в личния ми живот повлияла на преценката.

Наистина спорът е безмислен. Трябваше и аз да отстъпя и да спра по-рано.
Но винаги много обичам да споря на философски теми.
Искаш да свалиш някое момиче: www.lovestyle.org/forum  Българите в Канада: www.bgcanada.com

Неактивен monk

• Четящ
  • *
  • Публикации: 128
  • And darkly bright are bright in dark directed.
« Отговор #79 -: Април 09, 2011, 08:51:35 am »
Агресията не е нещо необходимо, но е хубаво да я познаваш поне. Да начукаш канчето на някой упорит или подобно "свестяващо" действие иска малко надмощие да покажеш, иначе няма да те вземат сериозно... Не че не можеш и да си траеш. :bye:

Неактивен Търсеща

• Четящ
  • *
  • Публикации: 103
« Отговор #80 -: Април 09, 2011, 09:52:47 am »

Цитат
В светския живот си трябват и лакти, и зъби, и много други мъжки атрибути.
И за какво са ти Tangrata_ , кажи ми точно за какво ще ги използваш.
Да спечилиш някое интервю ли?
Да победиш конкоренцията ли? За какво?  ???
Ако искаш наистина да вземеш нещо от живота по-добре фокусирай енергията си върху самоусъвършенстването ти. Защото в светския живот се изискват воля, амбиция, много труд, способности, качества и пр. Да не би да греша?
....
п.п.с. Сетих се за друг пример.
Ако си ловец и ловуваш за да се наядеш, това агресия ли е?
Ако си с лък и стрели (или пушка) и гониш някоя сърна да я стрелнеш?
Ако го правиш без лошо чувство не виждам проблем.

Цитат
Във филма Шао Лин имаше един ранен и болен (главния герой). На монасите им беше забранено да убиват хора или животни. Но хванаха, убиха и сготвиха една жаба, и го нахраниха.
Е, убийството на жабата агресивен акт ли е?
И необходим ли е?
Иначе човека щеше да умре.
Когато спорим, защото обичаш, чети моляте какво аз имам предвед в случая под агресия. А ти и твоята далечна страница, където и за драскотина съдят, си абсолютен пример, че значи може, може да се живее и без агресия. И точно на теб за какво ти е като не мажеш да я използваш? :P
Докато тук агресията е нещо обичайно, а обичайното е трудно да бъде морално осъдено, тъй като самото то вече е морално одобрено.
И все пак продължава тази тема, защото съм загрижена утре някое дете, което обича да чете, ако попадне на тази тема да разбере, че агресията не му е нужна, даже би
му навредила! Изключително съм щастлива, че има толкова много хора тук, които смятат, че е ненужна. @---
Това за що е мъдър човек наистина ни трябва нова тема! Аз не отстъпват от думи те си, защото отдавна ме интересува това и доста съм поразучила нещата.
Нямам време да ти отговоря за саможертвеносста.
Приятно ми е с теб да споря. :drinks:
И за децата и за теб :
Цитат
За постигането на своите цели днес особено важно е,  умението за общуване с хората: да разбираш чуждата реакция и да умееш да я предсказваш, да се договаряш, да сътрудничиш, да бъдеш приятен на околните и т.н. За съжаление това не се отдава на всеки.
Цитат
Публична тайна е, че отличните оценки в училище, високият кое-фициент на интелигентност и резултатите от SAT-тестовете не могат да предскажат успеха на детето като възрастен с достатъчна безпогрешност. За разлика от стогодишната история на теорията за умствената интели-гентност (ІQ), концепцията за емоционалната интелигентност (EQ) е съв-сем нова и в момента броят на дефинициите се доближава до този на изс-ледователите. Като начало казва отново julia 1313 (2009), че емоционал-ната интелигентност е способността и умението да се възприемат, оценя-ват и управляват собствените емоции, а също и на другите около нас.
Според съвременните психолози развитието на емоционалната интелигентност е ключов фактор за адекватното участие на индивида в живота, когато той не само реагира на случващото се, но и действа, взима решения.
........................

Неактивен Witch

• Четящ
  • *
« Отговор #81 -: Април 09, 2011, 11:23:27 am »
В пубертета другия път.

Била ли си мъж (тъп въпрос .. но все пак),
ходила ли си по дискотеки, сваляла ли си мадами там? Докато танцуват например.
Танцуват си те, ти ги разбутваш, наместваш се в средата и тн.
Или пък си седи момиче на стол, в дискотеката. Вдигаш я, сядаш ти.
Те започват да правят фасони, да се държат злобно и тн, за да те видят наистина ли си агресивен или само се правиш. Ако само се правиш, шута. Ако наистина си агресивен, ставаш един малък бог за тях.
Те самите играят игра, затварят се, и ако не си агресивен не можеш да пробиеш. Ще има реплики "пречиш", "не си мой тип", "ние се забавляваме само по женски" и тн.
Трябва точно да си готов да влезеш в пространството на другия човек, и да го направиш, за да те харесат и одобрят.
Горе долу така стават нещата. За който не си е заровил главата в пясъка.

Така стават нещата от 2 милиона години насам. Или отколкото има там бозайници или пък изобщо сексуални същества.
Аз лично нямам намерение да чакам една жена да остарее, че тогава да ме харесала. Щото да мине 30те, да улегне и тн. Просто не става така.

Отделно от това, жените са по-страхливи и избягват конфликтите. Това е чисто биологически и инстинктивно предопределено. Защото ако имаш племе, или стадо с 10 мъже и 10 жени, те могат да родят точно 10 деца. Ако една жена погине при конфликт, децата остават 9. Ако дори 9 мъже се затрият, тогава пак ще има 10 деца.
Затова и на мъжете не им пука колкото жените дали ще оцелеят и дали ще са ок. Затова и жените бягат като от чума от конфликти. Щото са си бройка в стадото/племето. Неродила жена няма да остане.

Така че имайте го това предвид, когато спорите за агресия и бягане от конфликти.
Дали не е женския ви инстинкт, който провокира мислите ви.
Но при мъжете е друго. Те имат други инстинкти, и други задачи.

Определено не вярвам да ни съветваш да правим като теб, ако ни настъпи някой, да казваме ние "извинявай".
Точно днес на баскетбола един се заяждаше с мен. Трябваше да му извикам "fuck off! Shut the fuck up!" за да спре. Това дали е агресия не знам. Всеки да си го тълкува както иска. Но факт е, че ако не оказваш отпор, ще те мачкат.
:rofl:  :shout: :rofl2: :shout: :rofl:

Извинявай, но този коментар заслужава награда за неадекватност! Не само че ще ти кажат че не си техен тип, а директно ще ти се изсмеят в лицето. Ти изобщо мислиш ли преди да пишеш нещо, или преди да действаш? Имаш ли представа, че ако тези жени дето си избутал, или дето си вдигнал от стола вероятно са те сметнали за най големия комплексар. И нещо струва ми се се разминаваш с реалноста. Това е агресия, обаче така действат простите "мутри", дето толкова много имат нужда от ВНИМАНИЕ, че се чудят как да си го набавят, и понеже НЕ ПОЗНАВАТ други похвати, действат по инстинкт, или по това, което са видели някъде някога. Имаш ли представа, че ако някой дойде да ме избута, и да се намести между компанията ми, ще бъде напълно игнориран, и няма да се стига до ОБЯСНЕНИЯТА, които явно ти ИСКАШ да чуеш? И че ако тези жени с които си агресивен, са САМОУВАЖАВАЩИ СЕ няма да ти обърнат НИКАКВО внимание??  :rofl: Там, където са ти обърнали внимание, вероятно не е излязло нищо, след като продължаваш да си сам, което само по себе си говори че ТОЗИ НАЧИН НЕ РАБОТИ!!! Смешно е да твърдиш, че жените ИЗБЯГВАТ АГРЕСИЯТА - защото им е вродено - отново ПАТРИАРХАЛНОТО ТИ ОТНОШЕНИЕ, и факта че се СМЯТАШ ЗА ПОВЕЧЕ ОТ ЖЕНИТЕ  :rofl: :rofl: :rofl:
Аз сериозно се замислям, че ти имаш много голям проблем с мама и с татко в миналото ти, и за това и така разсъждаваш, че агресията е НЕОБХОДИМА, горкото малко момче в тебе, кой знае какво е видяло, за да се отнася така към ените. Едно ще ти кажа - вероятно ще си сам цял живот, или ще си намериш похлупака, защото агресията е именно такава - търкулило се гърнето, намерило си похлупака. И ще си нещастен, жената с която ще си - още повече. Понеже ще се въртите само в познатия кръг - агресор - жертва, и така ще ви минават дните, недай си боже да се стигне до нещо по трагично.
Приятелю, влизането в пространството на другия човек не става непременно и само силово, има поне още 3 начина да влезеш в пространството на другия, без да приличаш на типичния Бай Ганьо  :negative: , не си ли се замислял над това, че съществува и друго освен АГРЕСОР И ЖЕРТВА? А например весел и НЕОБРЕМЕНЕН МЪЖ??! Или това ти е много сложно за разбиране. ПРочетох ти всичките изказвания. Преди време си бил твърдо против агресията, на мен ми прозвуча като ЖЕРТВА! Тук някой беше написал че ТРЯБВА ДА ПОЗНАВАШ АГРЕСИЯТА, за да нашокаш канчето на такива като теб,и аз приветствам това изказване. Но ти си двойнствен, ти не познаваш друго освен тия две понятия, жертва и агресор, има много по необременяващи отношения, обаче за 24 часа, от както пиша в тази тема разбрах, че НЕ СИ ГОТОВ ДА ВИДИШ ТОВА ДРУГОТО ОТНОШЕНИЕ. И ще се радвам наистина някой ДА ТИ НАШОКА КАНЧЕТО, и после да те видиме как ще разсъждаваш. И още нещо - не цитирай мен, не ми задавай въпроси -задай тези въпроси на себе си! Можеш ли да се погледнеш от страни - съмнявам се, но все пак ще ти кажа как са нещата от страни- СМЕШЕН СИ с изказванията си, до такава степен, че всички ти пишат по въпроса НО ТИ НЕ ЧУВАШ, или чуваш това КОЕТО САМО ИСКАШ ДА ЧУЕШ, интерпретираш думи, изказвания...както ти е удобно, и както ти харесва.
Кво да ти кажа, живота не работи по този начин, повярвай ми. Ако агресията работеше мъж-жена, нямаше да има толкова фондаций, които да се занимават с жени в насилие, схващаш ли? ;) Или пак не вдяваш?Нека те питам нещо, за теб само това ли е авторитетно? Да си агресивен? Само така ли живуркаш? По друг начин опитвал ли си се да погленден на реалноста около себе си? Нека ти задам въпроса по друг начин, погледни изказването горе, твоето изказване, което съм цитирала, ако прочетеш това някъде, как би реагирал? Защото на мен наистина ми е хем смешно, хем тъжно, че има мъже като теб...
Ще ти кажа нещо честно - въпреки че ще повторя част от казането до сега - според изслезвания на психолози - е установено че мъжете с такова патриархално поведение като твоето обикновенно са отраснали в много проблемни семейства, с много агресия, и както виждаме това ти е изкривило много мирогледа по отношение на това как трябва да се държиш. Жените от подобен тип семейства са в същото положение. Те са готови да се подчиняват точно както повелява патриархалния начин на живот. Те са подтискани от мъжете, следователно продължават да водят такъв начин на живот. Изобщо замислял ли си се? Чел ли си по въпроса? Като те чета наистина имам усещането, че опитваш да убедиш себе си колко си прав, предизвикваш само съжаление в другите, и естествено подигравки, които няма да видиш написани в темата  :music: - просто така да си знаеш - не се засягай, а се замисли
Направо избиваш рибата с коментарите ти. Имаш разсъждения на момче, което е на 15, те май в детската градина така се сваляха, с ритници и дърпане за косата.  ::)
А да, и още нещо - ТИ БИЛ ЛИ СИ ЖЕНА, ЧЕ ДА ЗНАЕШ КАК СМЕ УСТРОЕНИ НИЕ, И ДАЛИ ДА БЯГАМЕ ОТ АГРЕСИЯТА - ПРОТИВОРЕЧИШ СИ ВЕЧЕ  :writer:
По късно ще продължа, понеже нямам възможност да пиша  , да ти дообясня някои неща  ;D  8)
« Последна редакция: Април 09, 2011, 11:27:17 am от Witch »

Неактивен monk

• Четящ
  • *
« Отговор #82 -: Април 09, 2011, 14:17:04 pm »
Така стават нещата от 2 милиона години насам. Или отколкото има там бозайници или пък изобщо сексуални същества.

Момче, станахме две и дванайста вече. Да се вълнуваш тема секс и да искаш постоянно ново момиче може и да е нормално, ама тия примери, дето ги даваш, са за малко по-прости отношения, които изчезват като прах на вятър...

Неактивен Tangrata_

• Много Писал
« Отговор #83 -: Април 09, 2011, 16:17:05 pm »
За съжаление нищо не си разбрала, от това което съм писал. Защото съзерцаваш само себе си. Типична проява на егоцентризъм.
В първия момент може да заприлича, че си тъпа, и не можеш да мислиш и възприемаш, но вероятно не е това. Просто не желаеш да вникнеш в мненията на хората.

За 100 път ще спомена, че агресията е различни видове. Аз си говоря за една, ти говориш за съвсем друга. Никой не ти говори за побой над жени или над слаби. Това никога не бих си го позволил.
Това сигурно само в твоето семейство се случва. Само моля те, не намесвай твоите лични проблеми като глобални. Пак ти казвам, дори да покажеш, че един случай на агресия е неправилен, това не означава, че всички видове агресия са така.
Не подкрепям насилието и други подобни.
Започна нещо прекалено много да ме съдиш и определяш, без да си ме виждала. Това е прибързано, незряло и много много глупаво.
Сигурно искаш да ме провокираш с някаква агресивност?

За 2ри път споменаваш, че искаш някой да ме набие, за да ме убеди в някаква истина.
Мислиш ли, че така стават убежденията!?
Значи ти не можеш разумно да ме убедиш в нещо, и затова искаш да ми пратиш момчета с бухалки, че да се убедя в нещо?
И какво болката ли ще ме убеди, страхът ли?

Значи на света можело да се живее и без агресия, но ето че ИСКАШ, да дойде някой и да ми натроши главата.
И ако всичките са меки кифли като тебе, включително и мъжете, кой, бе моето момиче ще дойде да натроши моята глава!?
Нали трябва да има и някой, който да е готов да свърши и мръсната работа. Макар да не е умрял за това.
Ей тука е най-важното!!!
Че външното проявление на действието и вътрешното състояние на съзнанието могат да се разминават!
Може външно да си агресивен, но вътрешно ума ти да е в пълна хармония и унисон с Любовта.
И именно това е състоянието, където не си нито агресор, нито жертва.
Ама такива меки кифли като тебе никога няма да го проумеят. И ще си стоят жертви вечно.

За това, че съм сам, не бери грижа. Във всеки един момент чакат едно 5 жени само да им щракна с пръсти и да се оженят за мен. Като половината са с 10 ина години по-млади.
Просто имам избор и избирам. Имал съм случаи, при това наскоро, на които съм предлагал брак на жена след като се познаваме от 10 дена. Но съм я преценил и знам, че струва. Тя обаче се уплаши и се отказа. Освен това беше вярваща мюсулманка и щеше да я зачеркне цялата рода и приятели.

А относно свалките в дискотеки, опитвал съм и точно така става както ти описвам.
Обикновено тези, с които е достатъчно да си позитивен и дружелюбен са по-некрасивите момичета. Не приемай отново своята лична истина за универсална.
Важно е да си обективен в случая, а не да съдиш според личната си фрустрация и раздразнение от живота.
Искаш да свалиш някое момиче: www.lovestyle.org/forum  Българите в Канада: www.bgcanada.com

Неактивен Tangrata_

• Много Писал
« Отговор #84 -: Април 09, 2011, 21:26:53 pm »
Цитат
В светския живот си трябват и лакти, и зъби, и много други мъжки атрибути.
И за какво са ти Tangrata_ , кажи ми точно за какво ще ги използваш.
Да спечилиш някое интервю ли?
Да победиш конкоренцията ли? За какво?  ???
Ако искаш наистина да вземеш нещо от живота по-добре фокусирай енергията си върху самоусъвършенстването ти. Защото в светския живот се изискват воля, амбиция, много труд, способности, качества и пр. Да не би да греша?
....
п.п.с. Сетих се за друг пример.
Ако си ловец и ловуваш за да се наядеш, това агресия ли е?
Ако си с лък и стрели (или пушка) и гониш някоя сърна да я стрелнеш?
Ако го правиш без лошо чувство не виждам проблем.

Цитат
Във филма Шао Лин имаше един ранен и болен (главния герой). На монасите им беше забранено да убиват хора или животни. Но хванаха, убиха и сготвиха една жаба, и го нахраниха.
Е, убийството на жабата агресивен акт ли е?
И необходим ли е?
Иначе човека щеше да умре.
Когато спорим, защото обичаш, чети моляте какво аз имам предвед в случая под агресия. А ти и твоята далечна страница, където и за драскотина съдят, си абсолютен пример, че значи може, може да се живее и без агресия. И точно на теб за какво ти е като не мажеш да я използваш? :P
Докато тук агресията е нещо обичайно, а обичайното е трудно да бъде морално осъдено, тъй като самото то вече е морално одобрено.
И все пак продължава тази тема, защото съм загрижена утре някое дете, което обича да чете, ако попадне на тази тема да разбере, че агресията не му е нужна, даже би
му навредила! Изключително съм щастлива, че има толкова много хора тук, които смятат, че е ненужна. @---
Това за що е мъдър човек наистина ни трябва нова тема! Аз не отстъпват от думи те си, защото отдавна ме интересува това и доста съм поразучила нещата.
Нямам време да ти отговоря за саможертвеносста.
Приятно ми е с теб да споря. :drinks:
И за децата и за теб :
Цитат
За постигането на своите цели днес особено важно е,  умението за общуване с хората: да разбираш чуждата реакция и да умееш да я предсказваш, да се договаряш, да сътрудничиш, да бъдеш приятен на околните и т.н. За съжаление това не се отдава на всеки.
Цитат
Публична тайна е, че отличните оценки в училище, високият кое-фициент на интелигентност и резултатите от SAT-тестовете не могат да предскажат успеха на детето като възрастен с достатъчна безпогрешност. За разлика от стогодишната история на теорията за умствената интели-гентност (ІQ), концепцията за емоционалната интелигентност (EQ) е съв-сем нова и в момента броят на дефинициите се доближава до този на изс-ледователите. Като начало казва отново julia 1313 (2009), че емоционал-ната интелигентност е способността и умението да се възприемат, оценя-ват и управляват собствените емоции, а също и на другите около нас.
Според съвременните психолози развитието на емоционалната интелигентност е ключов фактор за адекватното участие на индивида в живота, когато той не само реагира на случващото се, но и действа, взима решения.
........................
Засягаме много широка тема. Скачате от въпрос на въпрос, вместо да отговорите на моите.
А ви казах ... според принципа на логиката един пример не доказва изключването на агресията по принцип. А обратното. Един пример може да докаже нейната необходимост. Макар и в точно определени случаи.

Аз съм написал случаите, в които ще трябва. Има и много други.
Може и да не е конкретно интервю за работа, но ако си бизнесмен може да имаш агресивна маркетингова  стратегия. Или изобщо агресивен подход към бизнеса. И това не включва никакво насилие.

Ако си в колектив на работа много често се случва някой, който е по-способен, умен, подготвен, знаещ, трудолюбив от някой, да е на по-ниска позиция, да му върши неговата работа и да получава по-малко.
Не ми обяснявай, че е неправилно или правилно.
Важното е, че съществува. Има го. Факт.
Не може да не го знаеш. Примери колкото искаш.

Някой, който цял живот се е свивал и е отстъпвал, и е казвал "извинявай", когато го настъпват, дори и НЕ ПРЕДПОЛАГА, че може да е друг, и може да се държи по друг начин. Той напълно вярва, че такъв се е родил, мижитурка и край.
Или пък друг вариант. Той може да вярва, че така е редно да се прави, и така ще идеш в рая някой ден. Или в следващото измерение там. Или ще ти порастнат криле, или не знам какви там ангелски атрибути.
Това чисто и просто не е вярно.
Защо да лъжем хората?!
Защото на нас ни харесва да вярваме в някаква илюзия?!
Не е ли нагло да си насаждаме мирогледа на целия останал свят?!
Ако на теб ти харесва да няма агресия, ок!
Живей си така. Опитай!
Увери се, с цената на своите пропиляни години, че не става така.
Да съветваш другите, обаче се иска отговорност. Аз съм готов да я поема. Говоря от години опит в това НЕ-агресивно състояние. А ти готова ли си да поемеш тази отговорност?

За самоусъвършенстването, физическо, духовно, волево, не-страхово и всякакво съм отделял целия си живот почти до сега.
Повярвай ми, не стоя да гоня мухите.
Но именно тоя път ме докара и до усъвършенстване на тоя аспект от характера.
Трябва да си гъвкав. Да умееш да реагираш според ситуацията. Ако трябва да си твърд и да си отгоре. А ако трябва да си замълчиш. И сам решаваш. Вече решението може да е от твоя лична позиция, на близки, на кауза, или пък дори на Бог. Това е вече допълнителен избор, който трябва да се прави.
И именно в това е най-голямата важност.
Трябва да ИМАШ ИЗБОР, преди да избереш "мъдрото", "глупавото", "в името на Бога" или което и е друго решение.

Току що имахме театрална репетиция. Играехме инспектори, разпит на убийци. Инспектора трябва да може да изиграе невероятно агресивна роля. Буквално да смаже с поглед и жестове разпитвания. За да си признае.
Как ще го изпълниш това? Мислиш ли, че е лесно да се изиграе?

За ловеца, и че го прави без лошо чувство,
не знам, аз вас питах агресия ли е или не?
Аз от самото начало не говоря за лоши чувства. И никога не съм говорил.
Въпреки това как би определила тоя акт?
Животното изпитва ли болка? Какво ще чувства като дойде ловеца с ножа и му го забие в гърлото?
Защо ми прескочихте всичките примери?

Това за саможертвата са пълни глупости.
С примерите си обясних защо.
ДА,
Ако има НУЖДА, ще е голямо геройство някой да се саможертва. Евала на такива невероятни хора. Прекланям се пред тях.
Но сама по себе си без валидна причина, саможертвата е АБСУРДНА. И дори прилича на самоубийство. Което е голям грях! Тялото и човека са свещенни. Човек трябва да си има голямо лично самоуважение.
Отново, правилният начин е:
АДЕКВАТНА МОМЕНТНА ПРЕЦЕНКА, спрямо личния морал.
Винаги е това.
Никога не може да се следват сляпо някакви шаблонни генерализиращи клишета. Например от сорта "агресията е ненужна", или "саможертвата е еквивалентна на мъдрост".

За моята далечна страница, където и за драскотина съдят, очевидно не си била, и не можеш да дадеш квалификация, че видиш ли явно може да се живее и без агресия.

Първо, агресията си я има. Тя е подтисната именно от тия многобройни закони. Които всички хора спазват.
Но законите сами по себе си са също форма на агресия. Недай си боже да нарушиш закон, или по-лошо, погрешка да те объркат, че си нарушил закон, веднага ще има агресия срещу теб.
Ще те закопчаят, ще те затворят, а сигурно и ще те набият. Поне така, че да не си личи.
И накрая хората пак ги е страх. Но от закона.
Може ли да съществува страх, ако няма агресия? (Хората може да ги е страх, че ще изгорят от слънцето, или ще се удавят. Но и това е провокирано от агресия, откъм Слънцето и морето)
ЦЯЛАТА ВСЕЛЕНА Е ВЪВ ВЗАИМОДЕЙСТВИЕ. НЕПРЕКЪСНАТО.
Взаимодействието може да се тълкува като агресия. Зависи от личния вкус.
Някой може да го кефи да му пече слънцето, друг пък да го дразни. Щото е вампир например. И мрази слънцето.
Някой може да обича къщите да са боядисани в червено. За друг пък може това да е агресия, и да иска всичките да са в зелено.

Та за тая далечна страна, където дори и добронамерената агресия е подтискана, с разни закони за сексуален тормоз и тн.
Ако кажеш дори на някое момиче на работа, че е хубава, или вземеш да и говориш, хоп, може да те осъди.
И в резултат какво?
Пълно отчуждение на всеки от всеки. Масова самота. Рекордни бройки разводи (над 50%), рекордни бройки аборти, рекордни бройки самоубийства.

И какво? Мъжете се държат като жени. За жените остава да започнат тук там да се държат като мъже. Макар да има известни случаи и на осъдени жени за сексуален тормоз на работното място.
Изкуствено пропагандиран феминизъм колкото искаш.
Подготовка за новия световен ред.

След това,
говориш за IQ i EQ.
Като млад имах много IQ. Сега на стари години посъбрах и доста EQ.
Мога да ти кажа следното. (от моя опит, който не е малък)
EQ не е лошо.
Само по себе си, обаче изобщо не е достатъчно за да си успешен в социална среда.
Дори и IQ + EQ не е достатъчно.
Към формулата трябва много съществена съставка и тя е:
PERSONAL VALUE (лична стойност)
Без висока лична стойност нищо не можеш да направиш.
Може да си като някоя малка хиена, да знаеш кой жест какво значи и коя поза какво значи. Но само да си седиш и наблюдаваш скришно.
Но ако си мижитурка, само ще можеш да заплетеш някоя интрига.
Но няма да имаш смелост, решителност, отговорност да се изправиш пред всички и да бъдеш себе си. Именно това имам предвид и като "готовност за агресия".
Готовност за влизане в личното пространство, личното време и личния живот (или съответно професионалния) на хората около теб.
Това изобщо не е задължително да се прави с негативно чувство. Нито да предизвиква негативно чувство. (или поне не през цялото време).
Щото в доста случаи самите жени и хора не знаят какво да чувстват и какво да мислят. И им трябва време да им се настрои (калибрира) оценката спрямо някого.
В първите минути, часове, дни, може да е негативна, но после да осъзнаят, че всъщност е имал право и му се полага да е лидер и да взима инициатива.
Никой не ти дава тая роля автоматично и моментално. Винаги в първите моменти има търкания. И това е нормално. Такъв е живота. Така се отсява най-подходящия, най-силния, който да бъде лидер.

Неактивен Witch

• Четящ
  • *
« Отговор #85 -: Април 09, 2011, 22:07:13 pm »
 ::) :---
Тангра, кифли са тия дето отговарят на свалките ти тип Бай Ганьо.  ;)
Не намесвам лични неща, само казах че имам опит, това не ме прави ЖЕРТВА, схващаш ли, и нека те помоля нещо, бъди по кратък в писането.  :boredom:
Аз прекрасно те разбирам, ама ти не разбираш , че от мъдрост до жертва ИМА разлика, много ти е далече това  :lol: , спри да задаваш въпроси на хората, задай ги на себе си, ако агресията не е насилие, не знам какво друго е. И още нещо ще ти кажа, емоционалното насилие е по кофти от другото, а ти си именно емоционален насилник. Да, аз те предизвиках, и да, ти реагира като тъпа жертва. Моля те, не се озлобявай , аз мога и повече от това. Относно това дали съм те виждала или не, и давам оценки - то не е нужно, само по писаниците ти ми ставаш прозрачен. Просто не е сложно, това е  8).
Дали съм фрустрирана - вероятно съм, но по малко от теб  :hi: , щом не подхождам с агресия хихи. С две думи - няма не фрустриран човек, проблема при теб е че явно твоите лични драми са в най негативния регистър, пак ти казвам, не ми е нужно да те познавам, за да ми станеш ясен, по писането, по разсъжденията. Не се оглеждай в мен, не аз имам проблем с насилието, а ти  ;D

Агресията си е агресия, вари я печи я, тя е 2 вида!! И се разделя на ФИЗИЧЕСКА, и ЕМОЦИОНАЛНА, от там нататък идват много под агресий, което си е насилие. Би ли допуснал, че се занимавам професионално с това, и такива като теб съм виждала под път и над път?? За това да си ми тъй прозрачен примерно?? Не казвам че моята истина е универсална, аз ти казвам как са нещата от КАКТО СВЯТ СВЕТУВА ахахахах, - тва нали е твой израз @---

И да, против агресията съм, ама ТИ ЯВНО НЕ ВДЯВАШ БРЕ ЧОВЕКО - виж ми постовете преди да стана агресивна, ти там не разбираше за кво ти говоря, трябваше да сляза на твоя език, за да обърнеш внимание на писаното, сега вдена ли вече?? :empathy3:
Относно побоя над жени - то се тръгва с блъскане в дискотеката, и след това се минават много други граници ВЯРВАЙ ми ТАКА Е! И да, имам желание да ти нашокат канчето, щото тогава ще разбереш ПРЕЗ ЛИЧНИЯ СИ ОПИТ и ЩЕ ОЦЕНИШ ПАК ПРЕЗ НЕГО, колко е неприятно да си в тая игра - само че от другата страна. Искам също така да ти кажа, че това се играе от двама. Не знам дали наистина имаш за кой да се ожениш - аз се съмнявам.Пропагандираш с емоционална нестабилност и приповдигнатост че да си мъжага означава да си АГРЕОР. Наистина ставаш смешен. Можеш ли за миг да се поставиш на мястото на жените, дето буташ в дискотеката? А? Представи си следното- идва там некъв смотльо, мисли се за привлекателен, и почва да се бута в ТВОЯТА компания, НЕ УВАЖАВА ФАКТА че НЕ Е ЖЕЛАН,НЕ УВАЖАВА ЛИЧНОТО ПРОСТРАНСТВО и забравя една много готина приказка а тя е - БЕ ЕЙ НЕЩАСТНИК, НЕ СИ ЕДИНСТВЕН! Е това е в мозъка на жените - казвам ти го не само защото аз мисля така, а и всяка самоуважаваща себе си жена. Ти ми отричай колкото си искаш, за мен ти си зле възпитан, с много емоционални проблеми, които със сигурност идват от мама и тате. Тва е което мога да кажа не на 100, а на 1000% е сигурно.
Викаш чакат те 5 жени, ми не си губи времето в празни спорове тук ахахаха, ДЕЙСТВАЙ, на бас че си САМОТЕН. Много самотен, нали? Елементарно... отново елементарно.
Ще те помоля едно нещо - не ми казвай кво аз не сам разбрала, а най добре предприеми интензивни психологични терапий за този твой проблем. И като мине време, се върни във форума и си прочети постовете.  
ТОВА ДА СИ МЪДЪР, НЕ ЗНАЧИ ДА ПРОЩАВАШ ГРЕШКИТЕ или както искаш го наречи там, ТОВА ДА СИ МЪДЪР ОЗНАЧАВА ГРЕШКИТЕ ИЛИ ОБИДИТЕ НА ХОРАТА ДА НЕ ТЕ ДОКОСВАТ, ДА НЕ УСПЯВАШ ДА СЕ ЗАСЯГАШ ОТ ТЯХ. Това вече не е робя на жертва, това е състояние, в което си излязал от садо-мазохистичната игра на агресор и жертва.
НЕ МИ ОТГОВАРЯЙ, спори си с редовните ти събеседници.  :empathy3:
Посочих когато нещо ти мине през ЛИЧНИЯ ОПИТ, само тогава го разбираш, за това мили мои споменах че ще е полезно да ти нашокат канчето, а не че ти пращам някой, не си ми толкова важен , сори.
« Последна редакция: Април 09, 2011, 22:17:04 pm от Witch »

Неактивен N*e*a

• Четящ
  • *
  • Публикации: 34
« Отговор #86 -: Април 09, 2011, 22:43:32 pm »
 Естествено, че агресията е неизменна част от човешкия живот.
 Когато си по-атрактивен и по-фрапиращ(така да се каже) за околните, не само в бизнеса, но и като цяло в социалния живот, дори без да си го искал умишлено, предизвикваш хорското внимание.
 То се прояввява провокирано от различни мотиви, най-често се изразява в това да те тестват,(колко може да удържиш на натиска, по-силен или по-слаб си от тях) искат да те подтиснат(защото те не са успели да изразят себе си и се оказваш виновен в техните очи, заради личния им неуспех), а ако са просто злобни и страхливи, както каза Тангра, ще си обсъждат тайно и най-много да заплетат някоя интрига. Има и добронамерени, но тях няма смисъл да ги обсъждаме в тази тема. И докато всичко това ти се случва, ако останеш без да проявиш агресия и въображение затова по какъв метод да я използваш, е все 1 някой да се опитва да те изнасили, ти да имаш пистолет в ръката, но да не го използваш, защото него може да го заболи. Аз, че някой се опитва да те събори духовно го приемам също като изнасилване.
 Ако си разумен човек, ще я използваш като инструмент за защита, повече или по-малко си е тровене на нервите или патология.
 Много ме разсмиват такива хора, които се правят, че са срещу агресията, а от техните постове лъха на прикрито чувство за малоценност и агресия. И мен много пъти са се опитвали да ме определят и сложат в някаква категория(и всичко това се прави за пред "публиката") по време на спор, за да може да ми заклеймят мнението по най-долнопробен и жалък начн, и когато не им се получи, се оказват без реални аргументи за нещата, които подкрепят и се оттеглят с подвита опашка, намразвайки ме малко =)
Как да не проявиш агресия към такива отвратителни същества ??? Все пак някой рано или късно трябва да им покаже, че не са чак такива звЯзди, за каквито се мислят.
Или пък аз да спра да бъда себе си, за да не предизвиквам агресия? Това е съсипващо и труднопоправимо, защото все още се възстановявам от такъв опит. За това хора, пичове и пички, когато ви засягат, изкарайте вашата агресия спрямо всичко, което ви накърнява и наранява! Така и злобарите ще си научат мястото в обществото(в ъгъла)
 За жабата и ловеца, и без лоши чувства си е агресия. В първия случай е оправдана, във втория не толкова. Жабата щеше да те изяде, ако беше муха, защото оцелява по този начин. Ти ще я убиеш, за да оцелееш(но ако я убиеш с удоволствие, това е друг въпрос) Във втория случай, не е оправдано от морална гледна точка, но все пак кой си ти за да съдиш?
 В друг свят или на самотен остров, вероятно няма да имаш нужда от агресията, но тук в цивилизацията трябва да се защитаваш.

Неактивен Търсеща

• Четящ
  • *
  • Публикации: 103
« Отговор #87 -: Април 10, 2011, 16:23:37 pm »
Цитат
Аз съм написал случаите, в които ще трябва. Има и много други.
Може и да не е конкретно интервю за работа, но ако си бизнесмен може да имаш агресивна маркетингова  стратегия. Или изобщо агресивен подход към бизнеса. И това не включва никакво насилие.
E, за това говориме бе Tangrata_. Ти разбрали, че имам предвид това най-сетне. Идеята на темата е, че можеш  да живееш и да се  радваш на живота без да нараняваш другите хора. Ако така ти го задам въпроса :  наистина ли мислиш , поведение, целящо да причини зло и болка, което всъщност е акт на агресия за нещо  нужно? И моляте съобрази се с това и се замисли и отговори..Все пак аз пуснах темата и дори да не съвпада с твоята интерпретация за агресия, аз изкам да знам това.
Говориш за съвсем други неща.
Не ми изглеждаш   лош човек, нито  агресор, ако искаш да отворим тема различни агресивни подходи за успех в изразтването в кариерата, но това е съвсем друга тема.
Относно
Цитат
След това,
говориш за IQ i EQ.
Като млад имах много IQ. Сега на стари години посъбрах и доста EQ.
Мога да ти кажа следното. (от моя опит, който не е малък)
EQ не е лошо.
Само по себе си, обаче изобщо не е достатъчно за да си успешен в социална среда.
Дори и IQ + EQ не е достатъчно.
Към формулата трябва много съществена съставка и тя е:
PERSONAL VALUE (лична стойност)
разбирам, че незнаеш,че личностната стойност е компонент на емоционалната интелигентност.
И нека да оточня нещо след като има примери, че можеш да избегнеш агресивността, значи не е необходима, а е въпрос на личен избор!
И поемам  отговорността !
Имам и опити за изнасилвания и съм била агресивна и съм се била, така, че моля Ви не ме провокирайте.
Аз вече си избрах това да не причинявам на другите хора болка и се старая да не го правя.

Неактивен Tangrata_

• Много Писал
« Отговор #88 -: Април 10, 2011, 17:22:32 pm »
Да, може би се разминаваме с понятията. Това вече го писах в темата. Също и писах, че както има много хора следващи твоето понятие за агресия, така има и много следващи моето. Аз не съм си го измислил сам. Даже дадох линкове към някакви професори и университети.

За поведение, целящо да причини зло и болка ти дадох примери. Далеч не го приветствам, но понякога може да се наложи. Сигурен съм, че и ти го приемаш. Но просто не си наясно сама с мислите си.
Замисли се. Ти против всички закони ли си? Против всички полицаи ли си? Против всяка форма на ред ли си?
Всички те в даден един момент могат да причинят зло и болка на някой.
Например, за да не причини той по-голямо зло и болка. (А и не само)
Представяш ли си какво би станало ако изведнъж изчезнат всички закони? Ще има 10 000 пъти повече агресия и насилие.
Казах и пак казвам. Личния морал и етика казва колко и срещу кого да приложиш агресия.

Ако трябва да си опазиш някой да ти убие 3 те деца, и избираш между неговия живот и техния, и не можеш да го спреш по друг начин, какво би направила?!

Дали EQ включва лична стойност.
Отново зависи от интерпретацията. Според мен е абсурдно, абстрактно понятие като "ИНТЕЛИГЕНТНОСТТА" да включва атрибути като смелост, самочувствие, чувство за собствена стойност и тн. Това са просто различни понятия.
Тези качества се набавят, НЕ чрез четене на книжки и изучаване на социалната динамика, а ЧРЕЗ ПРАКТИКА, посрещане на страхове, предизвикателства и тн.
Според мен това са различни неща. А и не само според мен, а според книгите и материалите, които съм чел.
Това, че някаква си авторка ги интерпретира по друг начин, или там откъдето си ги чела, защо тя трябва да е с по-висок авторитет?
Факт е, че знам за много хора, изучаващи старателно законите на социалната динамика. Абсолютни експерти. Знаят 1000 трика и теории. Език на тялото, маниери, интриги, всичко. Но не могат да го приложат на практика. Сухото знание е там, но им липсва силата да го направят.

Цитат
И нека да оточня нещо след като има примери, че можеш да избегнеш агресивността, значи не е необходима, а е въпрос на личен избор!
Тук логиката ти е малко сбъркана.
Това, че има примери една лека кола да се бута с ръце, вместо да върви сама, не онзачава, че по принцип колите трябва да се бутат винаги.
Това, че има пример един касетофон да е счупен, и да си стои така, не е доказателсво, че по принцип всички касетофони на света трябва да са счупени.

Ако всячески се стремиш да избягваш и да бягаш от агресивността, да може би ще успяваш НЯКАКСИ да ПРЕЖИВЯВАШ на този свят.
Но това не е нормален живот.

Цитат
... съм била агресивна и съм се била, така, че моля Ви не ме провокирайте.
Аз вече си избрах това да не причинявам на другите хора болка и се старая да не го правя.
След като е възможно, според теб, да НЯМА НИКАКВА АГРЕСИЯ, на този свят,
защо се молиш на нас за нейната липса?
Това е абсурдно!
Ами ако вместо нас имаше някой, който е по-кофти човек и би те проворкирал нарочно?
Би ли се проявила агресивна?
Ти се мъчиш да си изкорениш агресията, и си внушаваш, че така трябва. Сама виждаш, че не винаги можеш да я спреш. И пак си знаеш на своето.

Или ти искаш, не някой конкретно да живее без агресия, а искаш всички, всички хора по света да се променят, и да станат неагресивни?
Това, първо е нахално и егоистично. Да искаш да се променят всички, според твоите вкусове и желания.
Второ, не е възможно защото винаги в живота има конфликт на интереси. Дадох предостатъчно примери. Причината е най-общо казано недостатъчно ресурси.
Ако монаха не изяде жабата, ще умре.
Ако се дам на една жена, други 5 ще ме мразят, а и нея също, щото всички ме искат само за себе си.
И тн и тн и тн милиард примери.
Не милиард, а милиард милиарда. Защото това е една от най-съществените характеристики на света около нас.
Затова и сме дошли да се учим тук!

Неактивен monk

• Четящ
  • *
« Отговор #89 -: Април 10, 2011, 19:10:28 pm »
Пресен пример - вчера ме сцепиха да ме бият двама. Случката ме кара да се замисля за някои неща.
В такива случаи пак е полезна агресията, излиза (;

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27