В светския живот си трябват и лакти, и зъби, и много други мъжки атрибути.
И за какво са ти Tangrata_ , кажи ми точно за какво ще ги използваш.
Да спечилиш някое интервю ли?
Да победиш конкоренцията ли? За какво? 
Ако искаш наистина да вземеш нещо от живота по-добре фокусирай енергията си върху самоусъвършенстването ти. Защото в светския живот се изискват воля, амбиция, много труд, способности, качества и пр. Да не би да греша?
....
п.п.с. Сетих се за друг пример.
Ако си ловец и ловуваш за да се наядеш, това агресия ли е?
Ако си с лък и стрели (или пушка) и гониш някоя сърна да я стрелнеш?
Ако го правиш без лошо чувство не виждам проблем.
Във филма Шао Лин имаше един ранен и болен (главния герой). На монасите им беше забранено да убиват хора или животни. Но хванаха, убиха и сготвиха една жаба, и го нахраниха.
Е, убийството на жабата агресивен акт ли е?
И необходим ли е?
Иначе човека щеше да умре.
Когато спорим, защото обичаш, чети моляте какво аз имам предвед в случая под агресия. А ти и твоята далечна страница, където и за драскотина съдят, си абсолютен пример, че значи може, може да се живее и без агресия. И точно на теб за какво ти е като не мажеш да я използваш? 
Докато тук агресията е нещо обичайно, а обичайното е трудно да бъде морално осъдено, тъй като самото то вече е морално одобрено.
И все пак продължава тази тема, защото съм загрижена утре някое дете, което обича да чете, ако попадне на тази тема да разбере, че агресията не му е нужна, даже би
му навредила! Изключително съм щастлива, че има толкова много хора тук, които смятат, че е ненужна. @---
Това за що е мъдър човек наистина ни трябва нова тема! Аз не отстъпват от думи те си, защото отдавна ме интересува това и доста съм поразучила нещата.
Нямам време да ти отговоря за саможертвеносста.
Приятно ми е с теб да споря. 
И за децата и за теб :
За постигането на своите цели днес особено важно е, умението за общуване с хората: да разбираш чуждата реакция и да умееш да я предсказваш, да се договаряш, да сътрудничиш, да бъдеш приятен на околните и т.н. За съжаление това не се отдава на всеки.
Публична тайна е, че отличните оценки в училище, високият кое-фициент на интелигентност и резултатите от SAT-тестовете не могат да предскажат успеха на детето като възрастен с достатъчна безпогрешност. За разлика от стогодишната история на теорията за умствената интели-гентност (ІQ), концепцията за емоционалната интелигентност (EQ) е съв-сем нова и в момента броят на дефинициите се доближава до този на изс-ледователите. Като начало казва отново julia 1313 (2009), че емоционал-ната интелигентност е способността и умението да се възприемат, оценя-ват и управляват собствените емоции, а също и на другите около нас.
Според съвременните психолози развитието на емоционалната интелигентност е ключов фактор за адекватното участие на индивида в живота, когато той не само реагира на случващото се, но и действа, взима решения.
........................
Засягаме много широка тема. Скачате от въпрос на въпрос, вместо да отговорите на моите.
А ви казах ... според принципа на логиката един пример не доказва изключването на агресията по принцип. А обратното. Един пример може да докаже нейната необходимост. Макар и в точно определени случаи.
Аз съм написал случаите, в които ще трябва. Има и много други.
Може и да не е конкретно интервю за работа, но ако си бизнесмен може да имаш агресивна маркетингова стратегия. Или изобщо агресивен подход към бизнеса. И това не включва никакво насилие.
Ако си в колектив на работа много често се случва някой, който е по-способен, умен, подготвен, знаещ, трудолюбив от някой, да е на по-ниска позиция, да му върши неговата работа и да получава по-малко.
Не ми обяснявай, че е неправилно или правилно.
Важното е, че съществува. Има го. Факт.
Не може да не го знаеш. Примери колкото искаш.
Някой, който цял живот се е свивал и е отстъпвал, и е казвал "извинявай", когато го настъпват, дори и НЕ ПРЕДПОЛАГА, че може да е друг, и може да се държи по друг начин. Той напълно вярва, че такъв се е родил, мижитурка и край.
Или пък друг вариант. Той може да вярва, че така е редно да се прави, и така ще идеш в рая някой ден. Или в следващото измерение там. Или ще ти порастнат криле, или не знам какви там ангелски атрибути.
Това чисто и просто не е вярно.
Защо да лъжем хората?!
Защото на нас ни харесва да вярваме в някаква илюзия?!
Не е ли нагло да си насаждаме мирогледа на целия останал свят?!
Ако на теб ти харесва да няма агресия, ок!
Живей си така. Опитай!
Увери се, с цената на своите пропиляни години, че не става така.
Да съветваш другите, обаче се иска отговорност. Аз съм готов да я поема. Говоря от години опит в това НЕ-агресивно състояние. А ти готова ли си да поемеш тази отговорност?
За самоусъвършенстването, физическо, духовно, волево, не-страхово и всякакво съм отделял целия си живот почти до сега.
Повярвай ми, не стоя да гоня мухите.
Но именно тоя път ме докара и до усъвършенстване на тоя аспект от характера.
Трябва да си гъвкав. Да умееш да реагираш според ситуацията. Ако трябва да си твърд и да си отгоре. А ако трябва да си замълчиш. И сам решаваш. Вече решението може да е от твоя лична позиция, на близки, на кауза, или пък дори на Бог. Това е вече допълнителен избор, който трябва да се прави.
И именно в това е най-голямата важност.
Трябва да ИМАШ ИЗБОР, преди да избереш "мъдрото", "глупавото", "в името на Бога" или което и е друго решение.
Току що имахме театрална репетиция. Играехме инспектори, разпит на убийци. Инспектора трябва да може да изиграе невероятно агресивна роля. Буквално да смаже с поглед и жестове разпитвания. За да си признае.
Как ще го изпълниш това? Мислиш ли, че е лесно да се изиграе?
За ловеца, и че го прави без лошо чувство,
не знам, аз вас питах агресия ли е или не?
Аз от самото начало не говоря за лоши чувства. И никога не съм говорил.
Въпреки това как би определила тоя акт?
Животното изпитва ли болка? Какво ще чувства като дойде ловеца с ножа и му го забие в гърлото?
Защо ми прескочихте всичките примери?
Това за саможертвата са пълни глупости.
С примерите си обясних защо.
ДА,
Ако има НУЖДА, ще е голямо геройство някой да се саможертва. Евала на такива невероятни хора. Прекланям се пред тях.
Но сама по себе си без валидна причина, саможертвата е АБСУРДНА. И дори прилича на самоубийство. Което е голям грях! Тялото и човека са свещенни. Човек трябва да си има голямо лично самоуважение.
Отново, правилният начин е:
АДЕКВАТНА МОМЕНТНА ПРЕЦЕНКА, спрямо личния морал.
Винаги е това.
Никога не може да се следват сляпо някакви шаблонни генерализиращи клишета. Например от сорта "агресията е ненужна", или "саможертвата е еквивалентна на мъдрост".
За моята далечна страница, където и за драскотина съдят, очевидно не си била, и не можеш да дадеш квалификация, че видиш ли явно може да се живее и без агресия.
Първо, агресията си я има. Тя е подтисната именно от тия многобройни закони. Които всички хора спазват.
Но законите сами по себе си са също форма на агресия. Недай си боже да нарушиш закон, или по-лошо, погрешка да те объркат, че си нарушил закон, веднага ще има агресия срещу теб.
Ще те закопчаят, ще те затворят, а сигурно и ще те набият. Поне така, че да не си личи.
И накрая хората пак ги е страх. Но от закона.
Може ли да съществува страх, ако няма агресия? (Хората може да ги е страх, че ще изгорят от слънцето, или ще се удавят. Но и това е провокирано от агресия, откъм Слънцето и морето)
ЦЯЛАТА ВСЕЛЕНА Е ВЪВ ВЗАИМОДЕЙСТВИЕ. НЕПРЕКЪСНАТО.
Взаимодействието може да се тълкува като агресия. Зависи от личния вкус.
Някой може да го кефи да му пече слънцето, друг пък да го дразни. Щото е вампир например. И мрази слънцето.
Някой може да обича къщите да са боядисани в червено. За друг пък може това да е агресия, и да иска всичките да са в зелено.
Та за тая далечна страна, където дори и добронамерената агресия е подтискана, с разни закони за сексуален тормоз и тн.
Ако кажеш дори на някое момиче на работа, че е хубава, или вземеш да и говориш, хоп, може да те осъди.
И в резултат какво?
Пълно отчуждение на всеки от всеки. Масова самота. Рекордни бройки разводи (над 50%), рекордни бройки аборти, рекордни бройки самоубийства.
И какво? Мъжете се държат като жени. За жените остава да започнат тук там да се държат като мъже. Макар да има известни случаи и на осъдени жени за сексуален тормоз на работното място.
Изкуствено пропагандиран феминизъм колкото искаш.
Подготовка за новия световен ред.
След това,
говориш за IQ i EQ.
Като млад имах много IQ. Сега на стари години посъбрах и доста EQ.
Мога да ти кажа следното. (от моя опит, който не е малък)
EQ не е лошо.
Само по себе си, обаче изобщо не е достатъчно за да си успешен в социална среда.
Дори и IQ + EQ не е достатъчно.
Към формулата трябва много съществена съставка и тя е:
PERSONAL VALUE (лична стойност)
Без висока лична стойност нищо не можеш да направиш.
Може да си като някоя малка хиена, да знаеш кой жест какво значи и коя поза какво значи. Но само да си седиш и наблюдаваш скришно.
Но ако си мижитурка, само ще можеш да заплетеш някоя интрига.
Но няма да имаш смелост, решителност, отговорност да се изправиш пред всички и да бъдеш себе си. Именно това имам предвид и като "готовност за агресия".
Готовност за влизане в личното пространство, личното време и личния живот (или съответно професионалния) на хората около теб.
Това изобщо не е задължително да се прави с негативно чувство. Нито да предизвиква негативно чувство. (или поне не през цялото време).
Щото в доста случаи самите жени и хора не знаят какво да чувстват и какво да мислят. И им трябва време да им се настрои (калибрира) оценката спрямо някого.
В първите минути, часове, дни, може да е негативна, но после да осъзнаят, че всъщност е имал право и му се полага да е лидер и да взима инициатива.
Никой не ти дава тая роля автоматично и моментално. Винаги в първите моменти има търкания. И това е нормално. Такъв е живота. Така се отсява най-подходящия, най-силния, който да бъде лидер.