Професора много правилно е казал

Искал е да каже с това, че много малко хора знаят мислите какво са, от къде идват, дали са наши или иднуцирани и т.н, в някой случаи мисленето е буквално вредно заради самата природа на мисълта. Това е врата към следващо ниво на съзнание и възприятие. Медитацията учи да се изчиства съзнанието от мисли за да функционира правилно зареждането с енергия чрез медитация. Замисли се защо

Имаме висш Аз? Свободни ли сме, като не сме в телата си? Каква борба водим? От къде идваме, защо сме тук и каква е целта ни?
Ние сме многоизмерни същества, имаме висше аз, ние сме висшето си аз но от друго ниво, за да го разбереш и видиш имаш нужда от още познания и много практика върху самия себе си. Относно другите въпроси те са твърде лични, питай се кой си и ще видиш кой си, в последствие ще видиш и какво си, което е по-важно от това кой си. Кой си тук и сега е различно от какво си по принцип.
Нещо повече! Какво е елита? Рептили, извънземни, илюзия?
С практиката ще видиш какво са.
Еленко Ангелов и книгите му?
Аз ли трябва да ти казвам какво мнение да имаш? Моето мнение няма значение и аз няма да налагам на никого това, което аз мисля, по този начин бих нарушил Законите и нямам намерение да го правя. Всеки има правилните отговори, това че не стига до тях в повечето случаи се дължи на мързел и чакане на готово, не става така.
Имаме ли изобщо цел? Защо реалността е такава, че да ни плаши?
Имаме цел разбира се, иначе нямаше да сме тук. Реалността сами си я създаваме

тази е Истината за реалността. Плаши ни защото не познаваме себе си, от там не познаваме и това което създаваме и как го създаваме.