Автор Тема: Дънов, Ванга и Ню Ейдж  (Прочетена 126968 пъти)

0 Потребители и 7 Гости преглежда(т) тази тема.

Неактивен Гален

• Пишещ
  • Публикации: 814
Re:Дънов, Ванга и Ню Ейдж
« Отговор #105 -: Март 28, 2011, 11:57:54 am »
Верно, че било забавно в по-голямата си част. ;D
Войнстващия дъновяга, от когото бях взел цитата явно се е поусетил и умишлено го е окастрил. ;)
Пускам тези "брилянтни" дънови мисли, но моля не се прехласвайте много по тях, че да не потеглите към дъното... 8)

"Човек трябва да бъде чист в чувствата и в мислите си. Каквото да става около него, той трябва да бъде тих и спокоен. И да убиват човек пред него, той трябва да остане тих и спокоен. Чистотата, която има, го прави мощен. Той може да помогне на ранения, да заздрави раните му. Достатъчно е да се приближи при него, за да го успокои. Ако види, че има четири рани, той веднага ще познае, че раненият е мъж. Без да гледа лицето му, по броя на раните се познава, какъв е раненият, мъж или жена. Когато бият или раняват жена, никога няма да я ударят четири пъти. Жената може да я бият, или раняват един, два, три, пет или повече пъти, но никога четири пъти. Числото четири е закон, който има отношение към мъжа. Тъй щото, ударят ли някого четири пъти, той непременно е мъж. Ударят ли някой мъж повече или по-малко от четири пъти, той по форма само е мъж, а по енергия и сила в себе си е жена."

::)      ::)          ::)
« Последна редакция: Март 28, 2011, 11:59:50 am от Гален »

Неактивен P.E.A.C.E.

• Доста Писал
  • Публикации: 1 499
« Отговор #106 -: Март 28, 2011, 12:52:34 pm »
Ще се включа пак, просто ме сърбят ръцете, като виждам какво се лее тука.
Първо ще пиша, за тези които са непредубедени с отворени умове.
Нека видят - как пишат тези които плюят. Който може да мисли и вижда - ще го направи.

Дори и да бяха прави, а аз да не знаех изобщо за какво става дума, пак нямаше да застана на страната на тяхната истина. Защо? Явна тайна.

Аз прочетох цялата беседа от начало до край. А не както правят други - преди да са прочели беседата, те знаят, че тя е "лоша и други епитети". Друго което правят, освен че знаят какво пише преди да го прочетат, е че те първо четат края, после началото и за финал - малко от средата. Неможе да се разбере така.
Те знаят, че няма как да се разбере така, но не знаят следното - те подсъзнателно не искат да разберат. Ако искаха, нямаше да правят така.

Прочетох беседата и за мен в нея няма лоши неща. Не разбирам какво не разбират плюещите. Те не казват защо плюят, казват - това не ми харесва, това е смешно. Добре смешно да бъде, грешно да бъде - за вас.

За мен не е и не ви разбирам, следователно говорим рзлични езици. Не разбирам езика на плюенето и подигравателния смях. Опитвам се, но не мога. Ако дам обяснение - още повече ще се разпалят буйствата. Та моите обяснения ли ще бъдат по-добри от дадените?! Аз моите ги знам и тези дадените ги чета, затова ще дам опиша какво отношение виждам, каква мисловна структура прозира зад изписания спам в темата.

Срещат се двама люде - ААА знае за икономическата финансова конспирация с банките, другият БББ не знае. Разбираемо, няма как ААА да не иска да сподели това което е научил. И почва да му обяснява. Да ама, БББ само се смее. ААА цитира закона на банките, ама БББ му казва, че това глупости и му се подиграва.

И така виждам аз, тази псведо-дискусия тук.
Само злоба и невежество.

Колко са ми се смяли и за банките, и за 9/11, и за какво ли не. Ама техният аргумент със смеха не беше достатъчен за моето съзнание. Още повече, че от смях до смях - балкан разлика. Едно е да се смееш с приятели, друго е да се смееш като се спъне някой, трето е...
Когато нещо е смешно, никой не обяснява, че то е смешно. Все едно да разкажа виц и после да кажа "край" за да разберат слушателите кога да се смеят.
« Последна редакция: Март 28, 2011, 12:55:20 pm от P.E.A.C.E. »

Неактивен Гален

• Пишещ
  • Публикации: 814
« Отговор #107 -: Март 28, 2011, 13:22:04 pm »

Прочетох беседата и за мен в нея няма лоши неща. Не разбирам какво не разбират плюещите. Те не казват защо плюят, казват - това не ми харесва, това е смешно. Добре смешно да бъде, грешно да бъде - за вас.

Такааа. P.E.A.C.E. си изля душичката, но нищо конкретно не каза-само общи приказки. Била му харесала беседата. Дрън-дрън ярина. Щом ти е харесала беседата, P.E.A.C.E., значи си съгласен, че "жената може да я бият или раняват", а?
-------------
Да преминем към следващи дънови "умнотии".
Знае се, че повечето от последователите на дъньо тогава, са от женски пол. Документални снимки-бол.
Нека пак да видим, какво ги призовава той в своите беседи:
"Сега някой от вас гледат по-скоро да си отидат вкъщи. Какво ще спечелят, като си отидат по домовете? Нищо особено. Ще кажете, че сте закъснели доста. Колко е часът? Девет. Какво означава деветият час вечер? Той означава закон на равновесие.“Малки и големи придобивки”, стр. 33-34; 65

Аз виждам, че дъньо призовава своите последователки да не гледат да се приберат вечер у дома и да си наглеждат семейството, a да стоят и да му слушат глупостите.
Явно заради последствията от тези негови призиви, е ял много пъти дръвцето от ядосани половинки.
« Последна редакция: Март 28, 2011, 13:23:24 pm от Гален »

Неактивен Iris

• Пишещ
  • Публикации: 922
« Отговор #108 -: Март 28, 2011, 13:26:32 pm »
Приличате на хора, които излезли сред природата, вместо да се наслаждават на дърветата, реките, планините, цветята, песента на птиците, шума на дърветата и всичко красиво в нея, търсят нещо нехармонично за да подхранят негативното си настроение.

Цитат
Защото това с биенето и раняването жена-звучи странно.
Четири е число на трудностите, на изпитанията, но също и на силата. Четири е число на формата, на ограничението. В четворката всичко отрицателно се изявява срещу човека, защото само с пълното си изявяване, то става преодолимо. За да се освободи духът (мъжкият, положителен принцип), той трябва да премине през четворката. Под „мъж“ трябва да се разбира духът на човека освободен от материята, от егоистичните си желания и стремежи, от себичните си предразположения и склонности. Затова и във въпросния абзац се започва с чистотата на мислите и чувствата. Тук половете нямат никакво значение. Духът сам по себе си няма пол. На каквито и изпитания да попадне духа, той трябва да остане чист и спокоен. Целият текст се отнася за духа (мъжа) във форма (четворка) и преодоляването й, т.е. освобождението. Малко по надолу текста продължава така: „Защо идат страданията в живота? — За да обработят, да стопят твърдите тела в човека, да превърнат неблагородните метали в благородни. Отрицателните състояния в човека, както и мъчнотиите, на които се натъква, са твърди тела, които трябва да се стопят.“ Раните, ударите ги нанася самият живот. Не е определено кой точно ще ги нанесе.

Неактивен Светослав Иванов

• Четящ
  • *
  • Публикации: 73
  • психотроник, теолог
    • http://www.psychea.dir.bg/
« Отговор #109 -: Март 28, 2011, 13:39:56 pm »

Неактивен ARRI

• Доста Писал
  • Публикации: 1 515
« Отговор #110 -: Март 28, 2011, 13:43:24 pm »
Фир Фюр Фен, тао.......това нещо като магически думи ли са?

п.п.Въпросът ми е към просветените.
ЖИВОТЪТ  НА   БОГОВЕТЕ   Е  СЛЯПАТА  ВЯРА  НА  ОНЕЗИ, КОИТО  ИМ  СЕ  КЛАНЯТ !Тери Пратчет

Неактивен Dean

• Четящ
  • *
  • Публикации: 39
« Отговор #111 -: Март 28, 2011, 14:25:55 pm »
Човек извинявай, ама ти си някаква шега.Всичко в теб говори за това :--- Дънов дискредитира сам себе си с всичко, което се изнесе тук + панславизма си.Видяхме до какво доведе това движение в Югославия.Това си е расизъм в най-висша форма.
« Последна редакция: Март 28, 2011, 14:29:32 pm от Dean »
Jensen Ackles acting "Eye of the Tiger" ;D [url=http://www.youtube.com/watch?v=HsyMtYoSkC0&feature=r

Неактивен ARRI

• Доста Писал
  • Публикации: 1 515
« Отговор #112 -: Март 28, 2011, 14:27:54 pm »
P.E.A.C.E. , прав си. Тука сме се събрали само хейтъри. Недобросъвестно петним паметта на ''великия'' българин. Предлагам  да спрем да пишем, и да освободим темата за правилно мислещите.
ЖИВОТЪТ  НА   БОГОВЕТЕ   Е  СЛЯПАТА  ВЯРА  НА  ОНЕЗИ, КОИТО  ИМ  СЕ  КЛАНЯТ !Тери Пратчет

Неактивен Mirotvorec

• Много Писал
  • Публикации: 3 789
  • Азъ, от Народа на Еднорога
    • http://silverunicorn.org/
« Отговор #113 -: Март 28, 2011, 17:30:04 pm »
Приличате на хора, които излезли сред природата, вместо да се наслаждават на дърветата, реките, планините, цветята, песента на птиците, шума на дърветата и всичко красиво в нея, търсят нещо нехармонично за да подхранят негативното си настроение.
Странно, но току-що ми попадна нещо от Дънов като допълнение към твоите думи:

"По-добра църква от отвореното небе няма. Най-хубавото кандило в света, това е слънцето. Има ли по-хубаво нещо от това, да излезеш вечерно време и погледнеш на всички запалени Божии кандила? Ти се молиш и чувстваш навсякъде Божието присъствие. И какъв по-добър свещеник от Божия Дух, който започва да ти говори, да събужда в тебе онова Божествено свещено чувство към Бога?"
"Ако е въпрос за църкви, ние признаваме само една църква във вселената - църквата на природата с безброй кандила - звезди и слънца. Цялата природа е едновременно и църква и училище. Ние можем да посетим църквата на ония, които са я градили; ние може да се радваме на тия братя, че си имат църква."
Не мисли като човек!-Крион

Неактивен Iveta

• Малко Писал
  • **
  • Публикации: 261
« Отговор #114 -: Март 28, 2011, 21:08:18 pm »
Дано само някой ден да не се разкайвате за думите си. Защото понякога така се случва в живота - най-много от това, което бягаме и отричаме имено то ни застига...

И все пак по темата.
Основната цел на движението Ню Ейдж, на което Дънов е предшественик е да се пробуди нашето по-висше себепознание. Тук психологията се превръща в религия основана на преклонението пред Аз-а. Чрез различните методи човекът прониква по-дълбоко във вътрешния си свят - открива себе си, разбира и се променя, като преодолява своето Его и се издига на по-високо ниво на интелигентност и духовност.

Не мислите ли, че човек за да изказва толкова категорично и отрицателно мнение трябва да е добре запознат, да е чел и прилагал наученото? Чели ли сте нещо на Дънов? На Щайнер, Уилям Джеймс, Дейл Карнеги, Джеймс Редфийлд и т.н.?

Точка от мен по темата|.|
oтговорна съм за това което пиша, но не и за това което разбирате.

Неактивен Iris

• Пишещ
  • Публикации: 922
« Отговор #115 -: Март 28, 2011, 23:11:38 pm »
Фир Фюр Фен, тао.......това нещо като магически думи ли са?
http://www.beinsadouno.com/board/index.php?showtopic=10328&view=findpost&p=126830

Неактивен Sangre

• Малко Писал
  • **
  • Публикации: 294
« Отговор #116 -: Март 28, 2011, 23:12:04 pm »
Дънов е правил това, което преди него Распутин е правил в Русия.
Places change, Faces change, Life is so very strange...

Неактивен Светослав Иванов

• Четящ
  • *
  • Публикации: 73
  • психотроник, теолог
    • http://www.psychea.dir.bg/
« Отговор #117 -: Март 30, 2011, 12:16:55 pm »
Учителя - Петър Дънов е нямал нищо общо с Распутин - нито като визия, нито като образование, нито като живот, нито като дейност, нито като идеи. Сравнението е неуместно.

Неактивен konstantin2007

• Много Писал
  • Публикации: 2 256
« Отговор #118 -: Март 30, 2011, 12:24:27 pm »

"Човек трябва да бъде чист в чувствата и в мислите си. Каквото да става около него, той трябва да бъде тих и спокоен. И да убиват човек пред него, той трябва да остане тих и спокоен...

::)      ::)          ::)
:good:...Е,признавам го за сладкодумец тоя..Какъв хубав рефрен на приспивната песничка за стадото е сътворил...Квото и да се случва пред очите ти,скрий си главата в пясъка и всичко ще бъде О.К.Бееее...

Неактивен Monolith

• Малко Писал
  • **
  • Публикации: 436
« Отговор #119 -: Март 30, 2011, 12:44:55 pm »

Книгата на зографския Иеромонах Висарион "Петър Дънов и Ванга – пророци и предтечи на антихриста" предизвика множество противоречиви коментари по темата. Какво мотивира автора да напише тази книга и до какви изводи достига той изследвайки живота на тези две емблематични за България личности ще разберете от самия него. Каква е разликата между Божиите пророци и пророците на антихриста ще разговаряме в студиото с атонския Иеромонах Висарион.

Пускам това интервю единствено защото е по темата за Дънов и Ванга, и монахът казва много верни неща. Иначе НЕ ви съветвам да гледате предаването "Християнството" и сайта към него, защото са някакви евангелисти.
« Последна редакция: Март 30, 2011, 21:02:18 pm от Monolith »
Бъди Слънце!

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27