Жалко, че толкова късно се включвам в темата и форума като цяло. Много добра тема, благодарности на H.! Изчетох всеки пост и толкова неща ми дойде да напиша, на всеки имам какво да отговоря, но ще стане огромен пост

. Искрени адмирации към флaйДрагон (разбрах за ника от постовете, иначе го наричам Експертът

), които взима според мен най-адекватно и изчерпателно участие в темата (нека други, като RedGuy, не се чувстват пренебрегнати

, браво за чудесната и системна работа

). Много жалко за хората, които си затварят очите пред очевадните факти и още по-жалко, че отричат уникалната си националност. Отново доказателство колко добре работи планът. Никoй не отрича, че като цяло платът е всеобщ и всичко това важи за цял свят, но неоспорим факт е и не мога да разбера защо се отрича, че в бг се работи в ускорени темпове и най-усърдно. Губи се време в повтаряне на едно и също на хора, които така или иначе са отказали предварително да приемат действителността и въпреки изчерпателните отговори, които им се дават, не искат да ги осмислят и продължават да питат "защо". А не мога да разбера и странния мазохизъм на хора, които смятат писаното в темата за глупост и въпреки това влизат да го четат и да постват. Учудващи факти за човешката психика наблюдавам напоследък - хората отхвърлят неща без дори да ги осмислят и в същото време вярват на много други, без да са им адекватно доказани, казвам това с риск да се повторя, но ме изумява всеки ден. Просто всичко сочи натам, че планът работи с пълна сила и има небивали резултати. Това, че мислим за него и го обсъждаме, не значи че го храним, че създаваме агрегор, създаваме, но това не е опасно. Започваме го храним и опасността се засилва, когато вложим емоции в това и по-точно отрицателни, като омраза, желание за мъст, страх и неприязън към защитниците на противоположни тези. Това най-често се случва като се появят "неверници" и се хванем да ги убеждаваме в правотата си. Затова нека се стремим да изнасяме факти и всеки да решава за себе си на какво да вярва. Ако се появи някой и започне да напада, мисля че всички знаем, че е напълно безмислено и глупаво да се отвръща със същото. А също е излишно да се спори за събития които са се случили преди да се родим, защото може само да се гадае коя история е манипулирана и коя не. Според мен успех се постига само с много работа и събиране на информация и неизбежното логическо навързване на тази информация със неща от настоящето, за които можем да се осведомим от първа ръка. Трябва да се търсят максимален брой източници и всичко да се свежда по пътя на логиката до информация, до която имаме пряк достъп. Забравете официалната история!