Автор Тема: Програма за изтребване на българския народ от московския ционистки к  (Прочетена 196111 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен baphaa

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 47
Относно: Относно: Програма за изтребване на българ
« Отговор #285 -: Януари 26, 2009, 10:04:30 am »
Даскале, това за еврейското предателство е само легенда и няма доказателства, които да я подплатяват. А в онзи период до голяма степен условията, предлагани от османците са били по-добри от тези, предлагани от собствените им български боляри и отново казвам, че въпреки че сме били под чужда власт, през първите два-три века от османското владичество сме процъфтявали и икономически и културно. Едва след като османците са разбити при Виена започват репресиите спрямо християнското и българското население.

Според мен, ако има заговори спрямо нас, то те са от доста по-ново време - 60-70 години някъде...
Здавейте!

Отскоро следя този форум, и горния пост ме провокира да кажа какво мисля.

Няма такова нещо като "само легенда". Аз съм много по склонен да вярвам на фолклора и на легендите, отколкото на официалната история. Много голяма част от собствените ни исторически източници са унищожени. Напълно целенасочено. Дали това е случайно? Не е. Според мен е уместно да се зададе въпроса как много от чуждестранните извори са запазени, а повечето от нашите - не?

Важно е също така да се отбележи, че от твоите постове излиза, че информацията от източници от средновековието и от по-ранни времена е задължително вярна. Сякаш хронистите от миналото не са могли да преиначат фактите. Ако искаш да не ги изкарваме толкова глупави и да си мислим, че тогава истрията не е била писана съобразено с политиката. Доказателство за това беше хроник, на който не помня името, но беше написал паралелно с официалната история и "реална".

Това е моето мнение, не ангажирам никого с него. Просто да се твърди, че "през първите два-три века от османското владичество сме процъфтявали и икономически и културно" за мен е абсурдно. Може да не е имало ежедневни кланета, но това, че нямаш права на собствената си земя е равносилно на робство. Между другото, аз съм склонен за един паралел между тогавашните времена и това, което става днес в България. Ние отново имаме управляващи, които изпълняват антибългарски интереси, не ни колят, но се опитват да ни убият и както виждам никой не се е примирил.
По делата ще ги познаете[/CO

Неактивен Gil-Galadh

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 2 983
 • V to the A to the D-E-R
  • chigot.blogspot.com
Много по вероятно е предателството да е извършено от някой болярин. Виждал ли си портите на Царевец?(между другото от цялата крепостна стена там сега,само портите са оригинални, или приличат на оригиналните). По време на обсада те се пазят. Няма как един човек да се промъкне и да ги отвори,че и да ги задържи достатъчно дълго отворени,докато влезнат достатъчно противникови войници. Но пък някой,който има на разположение две-три дружини...

Именно поради съображенията,които изказваш, един източник рядко е достатъчен. Подходът на историческата наука е комплексен - за да се твърди нещо, то трябва да е подкрепено поне с няколко източника и находки.
Например похода на Владислав Ягело - за него знаем от турските хроники.(май Мехмед Нешри беше писал едната), от Унгарските и от редица западни. Имаме и множество находки на предполагаемите места на битките, и при това находки,които са ясно изразени като западно или соманско въоръжение. И така на базата на няколко източника и множество находки знаем че този поход се е случил и е протекъл както е описано.

За робството: В нито една от покорените земи османците не правят подобно нещо. Напротив навсякъде оставят местната аристокрация.
А колкото до културното процъфтяване - ходил ли си в Арбанаси, а в Драгалевския манастир? Мога още много подобни места да ти посоча - всичките от периода 15-16ти век, когато твърдиш,че не сме имали право на собственост, и всичко християнско е било мачкано. Ако искаш можеш и темата за турското обство да погледнеш.  На някоя от последните страници бях пуснал разни интересни сведения от периода. Кланета е имало, когато някой град се разбунтува, или нещо подобно, а това е напълно в реда на нещата през този период. Да не говорим ,че никоя империя не иска да си разори едни от най-богатите земи....
-Какво е дзен?  -Fire-water burn на Bloodhound gang chigot.blogspot.

Неактивен Здравец

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 156
Много по вероятно е предателството да е извършено от някой болярин. Виждал ли си портите на Царевец?(между другото от цялата крепостна стена там сега,само портите са оригинални, или приличат на оригиналните). По време на обсада те се пазят. Няма как един човек да се промъкне и да ги отвори,че и да ги задържи достатъчно дълго отворени,докато влезнат достатъчно противникови войници. Но пък някой,който има на разположение две-три дружини...

Твоите разсъждения, хипотези и вероятности не са Факти.
Факт е камарата от камъни върху гроба на предателя Лазар Коен!
Факт е стихотворението на Вазов "Жидов гроб"!

Стига спами и тази тема!

Цитат
Кланета е имало, когато някой град се разбунтува, или нещо подобно, а това е напълно в реда на нещата през този период.

Това, само някой с извратен мозък може да го каже!
« Последна редакция: Януари 26, 2009, 12:14:22 pm от Здравец »
Благодарение на евреите Българското царство се разпада на части, благодарение на тях и турците из

Неактивен baphaa

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 47
Явно съм останал неразбран. Ще ти дам пример с днешната реалност, с който да развия моята теза, че не може да се доверим сляпо на източниците, били те и повече от един. Ако си пуснеш телевизора, ще видиш, че по почти всички телевизии има само едни и същи новини. От къде си сигурен, че в миналото тези хронисти не са изпълнявали едни и същи интереси? Например да лишат българите от истинска история чрез подхвърляне на грешни сведения. Няма откъде да си сигурен естествено. Единственото реално доказателство е вероятно археологията. И това което чувстваш със сърцето си. При мен чувството е че на моите деди не им е било така добре както ти го описваш.

А и за падането на Търнов какво да ти кажа, ти не се хващаш за информацията от кого е извършено, а за това как, което е маловажно според мен.
По делата ще ги познаете[/CO

Неактивен Gil-Galadh

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 2 983
 • V to the A to the D-E-R
  • chigot.blogspot.com
Тезата ти е напълно логична. За това и споменах и археологическите находки. Във всеки източник има някакво преувеличение, или служи на някоя страна,за това трябва да се проверява. Често картинката етакава,че не може хора на стотици и хиляди километри да служат на един и същи интерес.Все пак си говорим за Средните векове - информацията е пътувала бавно,могат д се случат разни неща на пратеника. А често хрониките са на противникови страни. Самото социално и политическо устройство не позволява наличието на конспирация за укриване на документи и очерняне на цял народ.

За Търново - за да се разбере от кого трябва да се вземе в предвид фактора "как" - това ще ни посочи евентуалния извършител.

Гета, ако вземаш Вазов за източник за средновековната ни история...

А и освен това "Жидов гроб" не е ли местност.
Цитат
"Жидов гроб" наричат част от Френкхисар - точно в подножието на царевецките укрепления (под т.нар. Балдуинова кула). Според легендата някъде там въпросният предател бил убит с камъни, които образували висока грамада. Както, предполагам, знаеш, легендата свързва предателството с отварянето на т.нар. Френкхисарска порта на Царевец - вероятно поради това тя слага в този район и "жидовия гроб". Всъщност, като се има предвид теренът върху който се издига стената и кулата (истинската имам предвид, тя е разположена малко по-ниско от възстановката на Рашенов), ми е доста трудно да се представя, че тук е било възможно да се хвърлят камъни, които да образуват грамада - те биха се търкаляли обратно по склона и биха падали върху къщите във Френкхисар. Този квартал е бил доста нагъсто застроен през XIV век, макар че сега е просто едно пусто място.Да не говорим, че "жид" не означава евреин а митологичен исполин ( В Българската фолклорна традиция има много такива исполини,които жиели едно време с хората,а има и сведения на разни средновековни пътешественици че са виждали. Това е по-скоро за оная тема с великаните,но да отеблежа.)

Историята за евреина предал търнов ое записана през 19-ти век от П.Р.Славейков... и толкова.

Edit: А и освен Царевец, остава да се определи как са завзети Трапезица и Девинград,които са също доста тежко укрепени.
« Последна редакция: Януари 26, 2009, 14:00:39 pm от Gil-Galadh »
-Какво е дзен?  -Fire-water burn на Bloodhound gang chigot.blogspot.

Androctonus

 • Гост
От кога Вазов е източник за превземането на Царевец?

Неактивен element

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 59
Каде го чукаш - каде се пука?!?!?! :--- >:( Защо ли, имам усещането, че тук нещо намирисва? Явно и вие сте продажници, я кажете, колко ви платиха??? Как може да сменяте темата? Какво общо има Вазов и Царевец с тази тема? Ако някой си евреин е предал накого, ми негова си работа, той ще гори в ада, но ми се струва, че има и други желаещи да се позапекът на бавен огън. Ще горите ей, внимавайте в картинката (съвсем приятелски съвет) пък вие си правете каквото си знаете. Но ако подвеждате хората с вашите теми, рано или късно това ще се разбере, хората не са глупави та да вярват на врели некипели. Айде, със здраве, и умната (ако не, - русата)!!!

П.П. Като гледам какво се случва, просто няма как да няма 3-та световна война, колко малоумни идиоти има, всеки си мисли само и единствено за себеси, навсякъде само лъжи, само за пари се говори, всеки гледа как може да прекара някой... Според мен е време да се замислим!!!

... Лека и доходна...
Случайност - това е начина чрез който Господ, се опитва да запази анонимност.

Неактивен Alien

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 6 668
 • WATCHER
Евреи и ционисти не е едно и също нещо и има специална тема затова така че не ги използвайте като синоними. По тази логика може ли да се каже че германци и хитлеристи е едно и също ?
« Последна редакция: Февруари 02, 2009, 21:27:36 pm от Alien »

Неактивен Sana

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 33
Ама тия ционисти хич не си губят времето.От тяхната програма май не остана неизпълнена точка.Просто са за завист,че наши българи не направиха програма за укрепването ни като нация..

Неактивен vanamonde

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 2
За да започнем да правим каквото и да е (според мен) би било добре да стъпим на някои принципи, които не могат да бъдат изкривени, осквернени и т.н.
Предлагам да дефинираме (изразявам се в множествено число, защото не е по силите на сам човек), или може би по-точно да предефинираме същността на понятието ЧОВЕК. И в частност БЪЛГАРИН/БЪЛГАРКА. Критериите са много, както сами се сещате. Казвам това, защото ми се струва, че за да предприемем каквото и да е, е необходимо да заявим на всеки, който попита какви сме, кои сме и защо правим каквото сме намислили. Завършеният вид би могъл да има различни разновидности. От кратка листовка до подробен анализ.
Моля Ви не подминавайте току така идеята. Много бих се радвал да разбера мнението Ви.

Неактивен Sana

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 33
Относно: Програма за изтребване на българ
« Отговор #295 -: Февруари 14, 2009, 14:31:14 pm »
Вижте, нехайството е огромно и ще бъде много труден процес отново да стъпим на кантара БЪЛГАРИ. Когато за първи път попаднах на този сайт, бях ужасена след прочитането на тази програма. А знаете ли колко хора не са наясно, че целия хаос е създаден. Не мога да използвам високопарни слова и да философствам, затова ще се изразя простичко:нужно е да се ГОВОРИ повече за този форум, да се действа, а не да се чака някой да ни оправи от "горе". Защото тези "горе" пак ще ги изберат на избори, а ние съвсем ще изчезнем/говоря за нас родолюбците, за тези, които имаха "родинознание"/. Създайте форум за това "КАК ДА СЕ ИЗПРАВИМ НА КРАКА И ДА СМЕ ГОРДИ,ЧЕ СМЕ БЪЛГАРИ". Мисля, че там ще има за какво да говорим. :D
« Последна редакция: Февруари 14, 2009, 23:29:43 pm от Mirotvorec »

Неактивен vanamonde

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 2
Може би трябва да разясня повече идеята си иначе има реален риск никой да не разбере мащаба и възможностите й. На първо място нека кажа, че подобен документ предполага обединяване на много хора под общ флаг. И не е задължително той да бъде точно българския. В много държави хората страдат от сатанинските действия и бездействия на правителствата си. RedGuy много точно дава за пример САЩ. Мисълта ми е, че вече сме забравили какво означава да бъдеш човек. Това, че можем да ходим на два крака и да говорим някакъв език не ни прави задължително човеци. Ние сме хора и искаме да кажем какво означава да бъдеш човек. Да обичаш земята си, да носиш отговорност за действията си и да си понесеш наказанието, когато си сгрешил. Да можеш да обясниш мотивите, които те карат да правиш или да не правиш нещо. Тъй като програмата на московския конгрес на ционистите е ясно написана можем да използваме точки от нея, за да правим целенасочено точно това, което те не биха искали да правим и основанието да бъде, че сме хора и имаме право да се защитим от сатанизма им. Ако не уважаваш живота и той няма да те уважава. Струва ми се, че ако я напишем подходящо, тази дефиниция би могла да събере много хора около една идея. Не става въпрос за това дали носим в кръвта си гените на древните български владетелски династии, а това, че пазим завета им и помним делата им. Не е изключено подобен документ да съдържа клауза, която да предвижда мерки срещу такива, които са доказали, че не покриват изискванията за това да могат да бъдат нарични човеци. Но всичко това подлежи на обсъждане разбира се. До тук написах много малка част от възможностите на дефиницията. Вие как мислите?

Неактивен daskala

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 611
Относно: Програма за изтребване на българ
« Отговор #297 -: Февруари 15, 2009, 18:32:20 pm »
Тъй като програмата на московския конгрес на ционистите е ясно написана можем да използваме точки от нея, за да правим целенасочено точно това, което те не биха искали да правим и основанието да бъде, че сме хора и имаме право да се защитим от сатанизма им.

...да правим целенасочено точно това, което те не биха искали да правим    В това е спасението

Следвайки изпълнението на програмата за изтребване на българския народ ционизма изисква , а и създава условия за минимална раждаемост на българският народ, като в същото време се поощрява раждаемостта на циганския етнос.
Вчера пуснах пост, че българските семейства, които имат едно дете, участват активно в унищожаването на българския народ, с две деца са пасивни , но най-активни са тези,които пропагандират и практикуват свободната любов /секс/.
Имаше и други постове около темата, но се намери някой който ги премахна. Това е много интересно. 
« Последна редакция: Февруари 16, 2009, 01:01:35 am от Mirotvorec »

Неактивен Z-931

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 740
Целта е ясна :изкуствено създаване на етническо напрежение, беззаконие и хаос в държавата ни и най-вече пълно съсипване , унищожение и деградация на младото поколение -морално, умствено и интелектуално. Един от най-ефикасните методи в момента, който използуват е на религиозна основа.
Създавайки ислямски центрове в България и строейки Джамии, където им падне /и най-вече където  мюсюлманите са малцинство/, се опитват точно това. Да ни разсеят от техните истински планове, като ни накарат да  се ненавиждаме или избием по между си , докато те градят ВАВИЛОНСКАТА  си ИМПЕРИЯ. 8)
И още нещо да ви дам като информация...ЗНАЕТЕ ЛИ, че човекът ,,в кавички,, опитал се или провъзгласил се за Месия да обедини ХРИСТИЯНСТВОТО В ЗАПАДНА ЕВРОПА е спонсорилал построяването на джамии в България. :) Мислите ли наистина, че целта е унищожението на бълг.народ  като цяло или като етнос...или изобщо на човека? >:( >:( >:(
« Последна редакция: Февруари 25, 2009, 08:15:58 am от Mirotvorec »

Неактивен WhiteKnight

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 230
И кой е този "човек"?

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27