Автор Тема: Ценностите.  (Прочетена 29489 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен алибаба

• Пишещ
  • Публикации: 794
Re:Ценностите.
« Отговор #60 -: Септември 29, 2010, 18:04:19 pm »
Не става дума "да оправдае", а да разбере. Защото понякога бързаме да съдим без да сме разбрали..
Айде да видим КОЕ е това нещо, което най-много ни потриса..в случая със сестрата.Не се и съмнявам, че при вас е същото, което беше и при мен.
И то е факта, че братът е ВИНОВЕН, а детенцето - не.
Потресено е нашето чувство за справедливост. То крещи "Откъде накъде невинното дете ще става жертва заради виновният?"
Мислим по този начин защото сме странични наблюдатели и в нашето сърце няма нищо към този виновен брат.Няма обич. Има само сухо хладно отсъждане на вина и поставяне на присъда. Когато в сърцето има обич подобно нещо едва ли е невъзможно.
« Последна редакция: Септември 29, 2010, 18:20:43 pm от алибаба »

Неактивен cassio

• Малко Писал
  • **
  • Публикации: 294
« Отговор #61 -: Септември 29, 2010, 18:53:01 pm »
Не става дума "да оправдае", а да разбере. Защото понякога бързаме да съдим без да сме разбрали..
Айде да видим КОЕ е това нещо, което най-много ни потриса..в случая със сестрата.Не се и съмнявам, че при вас е същото, което беше и при мен.
И то е факта, че братът е ВИНОВЕН, а детенцето - не.
Потресено е нашето чувство за справедливост. То крещи "Откъде накъде невинното дете ще става жертва заради виновният?"
Мислим по този начин защото сме странични наблюдатели и в нашето сърце няма нищо към този виновен брат.Няма обич. Има само сухо хладно отсъждане на вина и поставяне на присъда. Когато в сърцето има обич подобно нещо едва ли е невъзможно.

Възмущението ми от горното граничи с отвРАт-ЩЕНИЕ!
Потриса ме твоето тълкуване, при все напредналото ти мислене в случая.
Не просто ми се повръща, че ако имаш брат би позволила да ме убие щото може да жертваш детето си, ами ако имаш второ, но не може да го гледаш би го убила.
Що за хора? Има на този свят като теб!
Кой ти е обяснявал ценности бе Жено?!?! Много си зле. Честно.
Къде е прословутата ти майчинска обич? За какво ги раждаш тия деца? Ей така да ги трепеш за братя и щото природата така трябвало.
Няма по-бесмислено съществуване от твойто.
Представям си какви ценности би възпитала в детето си!
Да убива без свян, щото ще го обичат. И да ражда деца, които после да убива в името на природата. Ужаст невиждан.  :bad:
« Последна редакция: Септември 29, 2010, 19:01:07 pm от cassio »

Неактивен mitko

• Доста Писал
  • Публикации: 1 832
  • Не прави това, което не искаш да ти се случва
    • профил
« Отговор #62 -: Септември 29, 2010, 19:00:18 pm »

Въпреки че споменах основното. Ако съм сестра на брат, който е извършил убийство, не бих пожертвала и едно от децата си. Камо ли девет ако имам. Това са девет живота.Коя ще съм аз да решавам да ги отнема. Бих обяснила на брат си, ако иска да създаде и едно дете, което да пожертва, и тогава да дойде при мен или при майка ми, за да търси опрощение за деянието си. Ако смята, че не е по силите му, да даде собственият си живот, за да се сети какво реално е отнел Убивайки.
Не е сложно. Ако си осъзнал и вярваш в ценностите си.

Въпрос на ценности. Дали просто да родиш, или да си отговорен за нечий живот и страдание.

Благодаря  Касио,  
        Но  никой  не  обърна   внимание,  не  се  убива  дете  то  се  осиновява!  Сестрата  спасява  брат  си!  Никой  не  обърна  внимание  на  факта - каква  морална  сила  трябва  да  се  притежава  за  да  разрешиш  тази  дилема!  Така,  че  поклон  пред  моралната  сила  на  тази  майка  и  сестра!  
        А  някои  се  лъпкат  само и  само  да  си  лъснат  Егото!  Какви  са  вашите  ценности  дами!  Постъпете  като  Касио!
"Въображението е по важно от знанието" Айнщайн

Неактивен dragonn

• Малко Писал
  • **
  • Публикации: 261
« Отговор #63 -: Септември 29, 2010, 19:11:36 pm »
Ще дам един пример. В Африка хората си имат вярване и традиции, че ако смяташ нещо за по-умно от теб си длъжен да го изядеш, ако искаш да станеш и ти умен. Така че от тяхната си гледна точка не е лошо да изядеш човек, стига да го смяташ за по-умен от теб.
Дори бих добавил по техните разбирания "Колкото по-умно, толкова по-вкусно" А Бог би трябвало да е най-вкусен, защото е най-умен.  ;)

Кредо Мутуа (зулуски шаман) казва, че когато е бил тежко болен бил попитан дали е съгласен да бъде изяден след като умре, защото бил смятан от другите негри за по-умен от тях. При което, след 2 дена от страх да не бъде изяден се е излекувал и бързо напуснал.

Така че, ценностите за различните хора са различни.

Неактивен mitko

• Доста Писал
    • профил
« Отговор #64 -: Септември 29, 2010, 19:16:37 pm »
  Защо  всеки  сочи  и  разисква  чуждите  ценности???   Доблеста  също  е  Ценност!

Неактивен алибаба

• Пишещ
« Отговор #65 -: Септември 29, 2010, 19:59:12 pm »
Имам брат, при това - близнак. Имам и син. Аз НИКОГА не бих могла да постъпя по този начин...нямам такава велика любов.
Това, че аз самата не бих направила подобно нещо, обаче не означава, че не изтръпвам пред силата на тази жена, която е готова да пожертва най-скъпото си заради брат си.
Брата не го иска от нея, не го очаква и не я моли. Решението е изцяло нейно. Вероятно самият брат ще е не по-малко потресен от силата на любовта на сестра си...и вероятно ще осъзнае...с цялата сила грешката си.Дали би го понесъл? Дали би бил същия глупак след това?

Неактивен mitko

• Доста Писал
    • профил
« Отговор #66 -: Септември 29, 2010, 20:30:51 pm »
Имам брат, при това - близнак. Имам и син. Аз НИКОГА не бих могла да постъпя по този начин...нямам такава велика любов.
Това, че аз самата не бих направила подобно нещо, обаче не означава, че не изтръпвам пред силата на тази жена, която е готова да пожертва най-скъпото си заради брат си.
Брата не го иска от нея, не го очаква и не я моли. Решението е изцяло нейно. Вероятно самият брат ще е не по-малко потресен от силата на любовта на сестра си...и вероятно ще осъзнае...с цялата сила грешката си.Дали би го понесъл? Дали би бил същия глупак след това?

А  бих  и  попитал:  Как  ще  понася  нейнйното  дете  да  вика  на  друга  жена  мамо!  Та  какво  бихте  жертлали  или  не  от  себе  си  защитавайки  ценностната  си  система! 
        Алибаба  за  доблеста  ти :hi:  Я  сега  да  видим  има  ли  други  доблестни  и  после  да  дискутираме  по  тази  изклучително  стойностна  тема!

Неактивен алибаба

• Пишещ
« Отговор #67 -: Септември 29, 2010, 20:37:36 pm »

Неактивен old4

• Доста Писал
  • Публикации: 1 023
« Отговор #68 -: Септември 29, 2010, 20:44:30 pm »
Я  сега  да  видим  има  ли  други  доблестни  и  после  да  дискутираме  по  тази  изклучително  стойностна  тема!

Мите, тези неща не се говорят а се вършат ;), щото познавам страшно много "доблестни" ама само на думи.

П.С.Доста "изхвъргачки" прочетох по темата само Спорта мисли трезво, макар и по неговия си начин, а Алибабамомиче младо навлече си толкова лоши помисли на гърба че направо ми стана мъчно за теб.
Съжалявам old4, съществува забрана, която не ти позволява да публикуваш или изпращаш лични съобщения

Неактивен dragonn

• Малко Писал
  • **
  • Публикации: 261
« Отговор #69 -: Септември 29, 2010, 20:58:19 pm »
Ценностите = Морал, Морал = Ограничения, Ограниченията = Робство.

Това е лично виждане.

Неактивен ARRI

• Доста Писал
  • Публикации: 1 515
« Отговор #70 -: Септември 29, 2010, 21:28:20 pm »
  Защо  всеки  сочи  и  разисква  чуждите  ценности???   Доблеста  също  е  Ценност!

Защото е по-лесно да се вглеждаме,обсъждаме и критикуваме другите.По този начин отклоняваме погледите от себе си,и своите недостатъци.Крием се зад велики и гръмки фрази.Лъжем се,заблуждаваме се,че и си вярваме.Ама като останем очи в очи със себе си,сме отвратени от нас самите.И вместо да корегираме себе си,се вторачваме в слабостите на другите.Сигурен съм,че веднага ще ми наскачате и ще ме заубеждавате,че не съм прав,ама ако отровите главите си от пясъка,ще видите това,което виждам и аз у себе си.
ЖИВОТЪТ  НА   БОГОВЕТЕ   Е  СЛЯПАТА  ВЯРА  НА  ОНЕЗИ, КОИТО  ИМ  СЕ  КЛАНЯТ !Тери Пратчет

Неактивен mitko

• Доста Писал
    • профил
« Отговор #71 -: Септември 29, 2010, 21:31:25 pm »
Ценностите = Морал, Морал = Ограничения, Ограниченията = Робство.

Това е лично виждане.
     Моите  ценности = мой  морал = самоограничения = свобода  да  се  чуствам  такъв  какъвто  съм!!!!!
      Моето  виждане!  

Защото е по-лесно да се вглеждаме,обсъждаме и критикуваме другите.По този начин отклоняваме погледите от себе си,и своите недостатъци.Крием се зад велики и гръмки фрази.Лъжем се,заблуждаваме се,че и си вярваме.Ама като останем очи в очи със себе си,сме отвратени от нас самите.И вместо да корегираме себе си,се вторачваме в слабостите на другите.Сигурен съм,че веднага ще ми наскачате и ще ме заубеждавате,че не съм прав,ама ако отровите главите си от пясъка,ще видите това,което виждам и аз у себе си.

Ето  още  един  с  доблест :hi:
« Последна редакция: Септември 29, 2010, 21:33:50 pm от mitko »

Неактивен old4

• Доста Писал
« Отговор #72 -: Септември 29, 2010, 21:34:56 pm »
10Х
Що ще ти наскачат, че казваш истината ли? В библията пише :
Цитат
И защо гледаш съчицата в окото на брата си, а не забелязваш гредата в твоето око?
« Последна редакция: Септември 29, 2010, 21:38:12 pm от old4 »
Съжалявам old4, съществува забрана, която не ти позволява да публикуваш или изпращаш лични съобщения

Неактивен ARRI

• Доста Писал
  • Публикации: 1 515
« Отговор #73 -: Септември 29, 2010, 21:59:50 pm »
Нормално е да ми наскачат,да започнат да се оправдават.Това е най-лесно.По-трудното е да си признаеш недостатъците.И съм сигурен,че на всеки от нас му се наложи да убие,открадне или нещо от сорта,за да спаси себе си,ще го направи.Ама на думи се изкарваме благородни,добри,прощаващи и т.нт. ценносни и стойностни хора.Стигнах до извода,че думи като марал и ценности са едни карасиви ''финтифлюшки''.Реалноста е съвсем друга.Ние сме изтъкани от пороци и недостатъци.Признайте си го.
ЖИВОТЪТ  НА   БОГОВЕТЕ   Е  СЛЯПАТА  ВЯРА  НА  ОНЕЗИ, КОИТО  ИМ  СЕ  КЛАНЯТ !Тери Пратчет

Неактивен old4

• Доста Писал
« Отговор #74 -: Септември 29, 2010, 22:03:51 pm »
Нормално е да ми наскачат,да започнат да се оправдават.Това е най-лесно.По-трудното е да си признаеш недостатъците.И съм сигурен,че на всеки от нас му се наложи да убие,открадне или нещо от сорта,за да спаси себе си,ще го направи.Ама на думи се изкарваме благородни,добри,прощаващи и т.нт. ценносни и стойностни хора.Стигнах до извода,че думи като марал и ценности са едни карасиви ''финтифлюшки''.Реалноста е съвсем друга.Ние сме изтъкани от пороци и недостатъци.Признайте си го.
Признавам!

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27