ARRI, можем поне да опитаме... :)Предлагам да започнем с набелязването на въпросите. После със събирането на отговори, всякакви са добре дошли. Ничие хрумване няма да бъде посрещнато на нож. Аз ще ги събирам. Като с всеки ще уточнявам дали правилно съм го разбрала преди да му включа мнението в архива. После ще запретна ръкави и ще се опитам да обобщя всичко, което се е натрупало и да видим какво ще излезе. Ако забием в трета глуха и нищо не излезе, ще извадя изводи за това ЗАЩО нищо не излиза...и пр. Така, че все нещо ще изкочи. Ако не за някого, то поне за мен, за моя собствена консумация така да се каже.
Досега ми прави впечатление, че моите въпроси както в тази тема така и в други биват заобикаляни някак, не знам по какви причини.
На въпроса човекът хищник ли е или жертва получих ясни и категорични отговори "ДА И ДВЕТЕ" , но на следващия въпрос "спрямо какво е хищник човека и спрямо какво е жертва" получих само половин отговор от old4, което все пак е нещо и му благодаря. Неговият половин отговор е записан в архива. Отбелязвам в архима и едно въпросче за размисъл, което гласи така "как така сме така сигурни и убедени, че човекът е и жертва и хищник, а се затрудняваме да кажем спрямо какво?!"
Та нали именно когато разберем как живее едно животно и какво яде ТОГАВА го определяме дали е хищник или е жертва и много добре знаем кой хищник какво яде.
Значи що се отнася до човека нещата са обърнати надолу с главата!!! Твърдим, че Е хищник и че Е жертва с тотална убеденост, но....от там нататък се затрудняваме...