Това беше доста добро, за ума, дето не си спазва собствените правила.
На въпроса ти - аксиомите във всяка една система са основните положения, които не следват от друго. Като такива, в една въображаема система те не подлежат на оспорване - примерно в една компютрите аксиоми са зададените неща(а ако ги промениш,вече става друга система). В геометрията правите, точките и останалата терминология са изцяло теоретични - а аксиомите са зададените принципи. На който не му харесват или му се струват не правилни, да мисли друга геометрия, то има такава отдавна и в нея се отричат точно аксиомите на евклидовата - ако приемеш, че през една точка минава примерно повече от 1 права, успоредна на дадена права и така нататък, получаваш непротиворечаща си система, точно от това отричане на аксиомите са тръгнали откривателите на неевклидовата геометрия и то преди почти 200 години. Тоест, евклидовата не е грешна, а непълна, а аксиомите й по-скоро са параметри.
За 10-измерния куб очаквам да ми кажат, понеже смятам, че почти всички тук редовно използват термина измерение, пък имат доста мъглява или направо липсваща представа по въпроса. Интересът ми към многоизмерната геометрия тръгна от един разказ на Айзък Азимов...
Съвременната наука очевидно е много непълна - те вътрешните й противоречия се виждат от всеки с поне малко самостоятелно мислене. Обаче много рядко е напълно погрешна - а в този форум има доста хора, които приемат за вярно всяко нещо, което й противоречи и го доказват по още по-несвързан и противоречив начин. Същото е и в много голяма част от литературата, която отрича официалната наука - казват, че това или онова не било вярно, но по никакъв начин не подкрепят мнението си. Е не съм съгласен, като твърдиш нещо, докажи го, а не да си противоречиш през 2 думи и да обвиняваш несъгласните с тебе в конформизъм и овче приемане на чуждите тези.
Аз лично, като понякога знам какво ще стане(за неща,които логически не мога да изведа или пък нямам информацията, но въпреки това ги знам), примам веднага, че това важи и за други хора, но не за всички, така че ако някой твърди, че предсказва бъдещето-да го докаже първо. Има такива хора, срещал съм...
Понеже не мога да летя без помощни средства(и не съм забелязал някой да може), за момента приемам,че не е възможно. Обаче съм готов да си променя гледната точка, ако видя с очите си или ако някой ми даде непротиворечива обосновка на тази възможност. Достатъчно неща са ми се случили и знам, че възможното съвсем не винаги е това, което си мислим, че е възможно, но съм срещал и доста тъпи изказвания на хора, прочели 1-2 енциклопедии или изгледали няколко филма по дискавъри, които се мислят за големите учени или пък на хора, прочели 5 страници от книга, уж оборваща нещо от съвременната наука, пък всъщност пълна с празни приказки, които тръгват да ми обясняват колко съм бил задръстен, щом първо прочитам цялата книга, а после с цялата си наглост забелязвам глупостите вътре. Ама аз съм си така - авторитети не признавам и никога няма да приема нещо за вярно само защото го бил казал някой с титлите пред името или щото бил с национална/световна известност. От началното образование съм свикнал авторитетите да се дънят, при това постоянно. К ойто има мозък - да мисли...пък който няма - да му мисли.