Buoyancy,
Не знам дали го съзнаваш, но имаш познания и мислиш правилно. Вярно е, че науката още не е дала определение на заряда и електричеството, НО И НЕ САМО НА ТЯХ - ВСИЧКИ ОПРЕДЕЛЕНИЯ НА ФИЗИКАТА НЕ СТАВАТ ЗА НИЩО. Другите ти въпроси /И ОСВЕН ТЯХ СТРАШНО МНОГО ДРУГИ/ можеш да ги намериш в една рядка книга, ако разбира се четеш физика на руски...
И ако щеш ми вярвай, в тази книга са изведени определението за гравитацията, електричеството, електромагнетизма, светлинния лъч и т. н. Според мен това е най-капиталната книга по физика писана някога. Също дава и отговор на въпроса ти за формата на елементарните частици.
Трудно повярвах, че тук присъства човек, който още от първия си пост дава доста точно определение за гравитацията такава, каквато е и не такава, каквато я описват маститите физици. Те само твърдят, че има връзка между електричество и гравитация, но доколкото знам още никой от тях не е показал с пръст кое е свързващото звено между обектите във вселената. Гравитацията е наистина това, което твърдиш, а именно, НАЛЯГАНЕТО НА ЕФИРА ВЪРХУ МАТЕРИАЛНИТЕ ОБЕКТИ ОТ НАЙ-МАЛКИЯ АТОМ НА ВОДОРОДА НА НАГОРЕ ПО МЕНДЕЛЕЕВАТА ТАБЛИЦА...
Вярно е и това, че време няма. Няма, защото с преминаването в измерение с по-голям номер става следното: ДВИЖЕНИЕТО НА ТЕЛАТА СЕ ПРЕВРЪЩА/СТАВА В ЧАСТ ОТ ТЕЛАТА - което касае материалните обекти; ВРЕМЕТО ПРЕМИНАВА/СТАВА В ПРОСТРАНСТВО - което касае периодичността в протичането на движението. С няколко думи, движение и време просто няма. Но това се съзнава от индивид, който преживява еволюция в преминаването между измеренията и най-вече СЕ ОСЪЗНАВА БЕЗ ИЛЮЗИИ СПРЯМО ОКОЛНИЯ СВЯТ при еволюцията на неговото съзнание в процеса на преминаването между измеренията, докато достигне последното измерение -СЕДМОТО.