Автор Тема: Измерения и Плътност - Dimension and Density - Теории и Хипотези  (Прочетена 61935 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен asdfghjkl

• Много Писал
  • Публикации: 2 780
  • Невъзможно е нищо
Уеуе, човек да не се обади.
Oh, look at you... Look at you! Stop trying to control everything and just LET GO! LET

Eon

• Гост
Миро според теб какво е 5Д?

Ето една друга алтернатива на това какво представляват "по-високите" измерения:

10 Пространствената (или 10Д - Д идва от дименшън, пространство, измерение - Еон) суперструнна теория например, ни дава завършено обяснение за произхода на Големия Взрив, космическата експлозия която се случила преди 15-20 милиарда години, която изхвърлила звездите и галактиките във всички посоки. В тази теория вселената първоначално е започнала като перфектна 10 пространсвена Вселена с нищо вътре в нея. В началото Вселената е била напълно празна. Въпреки това тази 10 пространствена Вселена не била стабилна. Първоначалното 10 пространствено пространство-време се е "пречупило" на 2 парчета, на 4 измерна и 6 измерна Вселена. Вселената е направила "квантов скок" към друга Вселена в която 6 от 10-те измерения колапсирали и се накъдрили в малка топчица, позволявайки на останалите 4 измерения да експлоадират навънка с огромна скорост. 4 измерната Вселена (нашия свят) се разширил бързо, създавайки Големия Взрив, докато 6 измерната Вселена се свила в себе си в мъничка топчица с безкрайно малък размер. Това обяснява произхода на Големия Взрив. Текущото разширение на Вселената, което може да измерим с нашите инструменти е по-скоро миниатюрен последващ шок (резонанс) от по катаклизмичен колапс: разрушаването (разделянето, счупването) на 10 измерната вселана в 4 и 6 измерна Вселена.

В частност, това също обяснява защо ние не можем да измерим 6 измерната Вселена, защото тя се е свила до размер много по малък от атом. Ето защо, нито един земен експеримент не може да измери тази Вселена, защото тя се е свила до мъничка топчица, която не може да се анализира дори и от нашите мощни инструменти. Това би било доста отчайващо за тези които биха искали да посетят тези по-високи измерения през живота си. Тези по-високи измерения са просто много мънички за влизане).
« Последна редакция: Март 06, 2007, 15:46:25 pm от Eon »

Неактивен Mirotvorec

• Много Писал
  • Публикации: 3 789
  • Азъ, от Народа на Еднорога
    • http://silverunicorn.org/
Според моите разбирания това е някаква действителност, изградена на основата на различна от нашата енергийна честота, мисля-по-висока. Излиза, че нашия свят е част от онзи, другия, защото те ни виждат, пък ние не.
Не мисли като човек!-Крион

Неактивен Trandev

• Пишещ
  • Публикации: 739
  • Tread softly, Because you tread on my dreams. W.Y.
    • Елементи от някои умозаключения
Страшен пример е книгата на Аркадии и Борис Стругацки "Пикник край пътя", дошлеи постояли, яли и си заминали, а след тях чудеса. Взели един двама човека, да покажат на приятели, че са били на Земята и тва е :) :) :)

Неактивен Gil-Galadh

• Много Писал
  • Публикации: 2 983
  • V to the A to the D-E-R
    • chigot.blogspot.com
Според моите разбирания това е някаква действителност, изградена на основата на различна от нашата енергийна честота, мисля-по-висока. Излиза, че нашия свят е част от онзи, другия, защото те ни виждат, пък ние не.

5d От гледна точка на съвременната физика е свят като нашия,но с 7 измерения по-малко
-Какво е дзен?  -Fire-water burn на Bloodhound gang chigot.blogspot.

Неактивен Mirotvorec

• Много Писал
  • Публикации: 3 789
  • Азъ, от Народа на Еднорога
    • http://silverunicorn.org/
Еон, аз не разбрах, защо ги премести в тази тема твоя въпрос и моя отговор. Ако искаш да ми кажеш, че отговорът се съдържа в първата статия-аз нищо не разбрах от нея.
Същото мога да кажа и на  Gil-Galadh-не разбирам как 5Д ще има 7 измерения по-малко от нашия?
Не мисли като човек!-Крион

Eon

• Гост
В една част от изречението си прав според мен.

Ся, с тази теория (по-горе) не искам да кажа, нищо... Може и да е вярна може и да не е. Въпроса е че във всичко стои голямата мечта на физиците на обединят 4-те взаимодействия м/у частиците в една единствена теория (гравитацията, силното и слабото взаимодействие и електромагнетизма). За да ги обединят обаче те се нуждаят от повече измерения, ето защо ги въвеждат тези измерения в уравненията си за да могат да включат повече и повече взаимодействия. Пълното включване на тези 4 взаимодействия в една единствена унифицирана теория става при добавянето в уравненията на още 6-7 измерения, и така стават 10 или 11.

Но за повече информация, прочетете и превода, който направих от статията на Мичио Каку - Hyperspace, а и останалите статии прикачени във файла във форума.
« Последна редакция: Март 06, 2007, 15:46:12 pm от Eon »

Неактивен Alien

• Много Писал
  • Публикации: 6 658
  • WATCHER
Цитат
10 Пространствената (или 10Д - Д идва от дименшън, пространство, измерение - Еон)

Ами то оттука идва голяма обърквация -  в едни статии може и да идва от дименшън ама в други идва от Density т.е плътност и тогава нещата се променят  ;)

Неактивен Gil-Galadh

• Много Писал
  • Публикации: 2 983
  • V to the A to the D-E-R
    • chigot.blogspot.com
МИ според спомената супер-струнна теория и т.н живеем в свям с между 10 и 12 измерения,от които 4 са "разгърнати" и позволяват движение,(трите пространствени + време),за жалост през времето за сега се движим само напред...и общо взето нещата дето Еон каза....

п.с. Къде  е тоз файл?

-Какво е дзен?  -Fire-water burn на Bloodhound gang chigot.blogspot.

Eon

• Гост
В темата за Статиите на Мичио Каку, който е изтеглен само 1 път.  :P

От колегата ТрандеФ дето си замина. ::)

Ще зема да преведа цялата статия, ама ще има ли кой да я чете  :-\
« Последна редакция: Март 06, 2007, 15:39:29 pm от Eon »

Неактивен DreamCatcher

• Малко Писал
  • **
  • Публикации: 368
Тука сме, ЕОНе, макар само да четем и да черпим мъдрост от по-знаещите!  ;)

Eon

• Гост
Е то това което ще преведа не е крайна истина. Просто една теория. Но щом искате ще има превод. В края на седмицата го чакайте :)

Неактивен Alien

• Много Писал
  • Публикации: 6 658
  • WATCHER
Ми Еоне  ето горе долу за какво става въпрос без да твърдя че описанието е точно ТУК
« Последна редакция: Март 07, 2007, 14:54:03 pm от Alien »

Неактивен DreamCatcher

• Малко Писал
  • **
  • Публикации: 368
Alien, това е много обширно, дай нещо по-така.. ;D :P

Oberon

• Гост
абе позачетох се в последните мнения, и ми стана чудно,
ако всички хора (на Земята) откажат прасетата (свинското, демек), ще ги отглеждат ли хората ей така като домашни животни или това ще им бъде краят, и поединично, и като вид. Ако някой разбира и от карма, може ли да каже, това хуманно ли е, или не и защо?

Да бе къде къде е по- хуманно да се отглеждат за заколение и да им се продължава изкуствено популацията, а още по хуманно е сигурно да се отглеждат мишки за лабораторни опити. После хората се оплакват че и с тях се отнасят така. Друг е въпроса че малцина го виждат. А истината е, че ние също сме "лабораторни мишки" и единствения изход е да спрем това отношение към същества с ниво на съзнание от 2-ра плътност за да не се отнасят и с нас по същия начин същества от 4-та плътност на съзнание ориентирани в служба за себе си.

Алиен, пак изкърти мифките:)  Какво значи "ниво на съзнание 2-а плътност"? Нещо като на 2-а скорост?

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27