Така , сега да разгледаме въпроса за смъртта . Смърт-означава прекратяване на живота, необратимо прекратяване на биологицеските процеси в клетките и тъканите . В накой народни поверия ,е означавало жена с коса ,която взема живота . Явно нещо ни взима смъртта,някъква по-голяма сила. Да видим НИЕ какво сме ,после ще мрем . Всеки би казал,че е човешко тяло, някой кават душа дрън, дрън... тя не умира ,аз съм вечен . Ние като материално тяло и финни енергии около тялото (другите тела) сме това което сме . Да видим какво сме, можем ли да живеем без два крака ? Да, можем ! Можем ли да живеем без две ръце ? Можем Можем ли да живеем без мозък и гръбнак ? Можем(бъзик) не можем естествено. Виждаме ,че ние сме най-много МОЗЪК и ГРЪБНАК.
Не можем да живеем и без основните органи , но все пак можем са определено време. Например без черен дроб можем ,без полови органи също можем ,не за дълго но можем, без бял дроб, пак можем чрез някакво изкуство на медицината ,да не за дълко може да е за 2-3 минути но ще живеем.
Сърцето може ли без него ? Може,някой хора сигурно са контактували с хора които имат изкуствено сърце. Някой контактува ли е с хора които нямат гръбнак или мозък ?
Според мен на първо място сме СЪЗНАНИЕ(нз къде се намира май в мозъка =D) на второ място сме МОЗЪК и на трето място сме гръбнак(предполагам сте чували за гръбначен мозък) .Можем,без очи ,без нос ... Ние сме Мозък и гръбнак = ) Но най-вече сме съзнание и тука е пробема на тези които се страхуват да "гушнат букета". Животните нямат пробем с смъртта,защото те нямат съзнание . Като най-високо еволюционни същества ние имаме съзнание и се самоопределяме с него,ние помним минали случки ,четем учим се . Когато стане въпрос за смърт и тези които се страхуват,според мен не се страхуват ,че ще изпитат голяма болка например(ако са болно от нещо де) а се страхуват от това ,че ще загубят съзнанието си . Явно ние сме съзнание с спомените си, колкото и да е странно ,ние сме накъкви спомени ...
Защото разгледайте този вариант, умираме отиваме някъде прай пазарлък с някой ангел, и сме готови да се върнем на земята като карнации, но с ИЗТРИТО съзнание ! За нас да ни изтрият спомените означава СМЪРТ(поне за мен ). Ние сме съзнание ! Ако някой иска да си смени тялото с моето ,окей няма проблме само си искам съзнанието и спомените от миналото .
Та значи ние не умира ,ние само забравяме(явно Висшия аз или душата така определя за най-добре защо ? нз :/ ) Та за мен смъртта не е проблем бих изживял най-голямата болко само да се родя пак с същото си съзнание и спомени ... От това ме е страх ,че няма да помня нищо (явно имам голямо его

) смъртта като процес е лошо нещо ! Явно се налага,затова умираме защото трябва, но тялото за мен е само машина съзнанието е важно, та какво пречи да ни върнат съзнанието с ново тяло ? Сега да разлгедаме християнстово и нейното тълкуване на смъртта ,всички знаем за Адам и Ева ,ябълката ... грехове затова ще мрем е казал бог.
И които не спазва правилата на църквата и не ходи да се моли по-триста пъти на ден, ще ходи в АДА да се мъчи гори реве постоянно... Нищо ,че бог го обича(според християносвото) ако има ад, и отида там аз ще си кажа на ум : Господи ,ти големи лайна си направил бе ,голямс си педе***т.Не мисля ,че нещо толкова велико като Бог би направил такъв сценарии ...
Ако е някое извънземно по-става = )
Та ако говорим за смъртта на човешкото тяло ,то не ми пука много бих го сменил, с трансплантация само мозъка ми да си е наред и гръбнака.
Когато говорим за смърт на съзнанието и за забравяне там е страшното,защото всичко се обезмисля и тука трябва да почнем да вярваме в нещо като прераждане ,защото ни е страх ,че всичко това накрая е толкова тъпо ...
Ако в подсъзнанието ни се съдържат миналите животи,окей ама как може нещо с съзнание да е само дреха ? Тук става нещо и то не с тялото а със съзнанието и финните тела ,което не знаем . Като цяло смъртта за мен е delete memory i restart = )
Поздрави !