Автор Тема: Какво е животът?  (Прочетена 8648 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Уко

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 21
Re: Какво е животът?
« Отговор #15 -: Декември 07, 2012, 19:33:22 pm »
Темата е много интересна и актуална, но стигайки само до края на първото мнение. Учудващо е, че толкова капацитети са я пропуснали и не са се изказали, освен дежурните, но те е ясно, че няма с какво да ни изненадат.
И така ми се струва, че по темата доста има да се обсъжда и коментира и то с биолози, химици и лекари, може и без да са излизали от тялото си или осъзнатосънували.
     То  сега  науката  една  клетка  не  може  да  сътвори  камо  ли  цялостен  организъм.  Въпроса  ти  предполагам  е  може  ли  науката  да  направи  тухличките  изграждащи  живия  организъм?   Не,  не  е  в  състояние!  За  повечето  от  хората  вярващи  (креационисти)  в  божественото  начало  този  въпрос  не  стои.   Четейки  обаче  твоите  публикации  стигам  до  извода,  че  ти  си  еволюционист,  от  което  следва  Ти  да  обясниш  как  стават  нещата,  а  не  да  питаш!
      Сега  от  коя  позиция  да  разглеждаме  живота  от  позицията  на   еволюционисти  или креационисти?

Неактивен станка

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 7
Re: Какво е животът?
« Отговор #16 -: Декември 07, 2012, 19:39:41 pm »
Под благоприятни се имаше предвид"подходящи"..Не ставаше въпрос само за човешкия живот
       Живота  предлага  само  екстремални  ситуации  за  всички  форми  на  живот,  или  се  справяш  или..........

Неактивен konstantin2007

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 2 322
Re: Какво е животът?
« Отговор #17 -: Декември 07, 2012, 22:58:46 pm »
Квото кажете.Все тая.В случая гледаме от различен ъгъл и говорим за по различен начин,едно и също нещо.

Неактивен Yoda

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 150
 • Must be force be with you
Re: Какво е животът?
« Отговор #18 -: Декември 11, 2012, 14:06:10 pm »
Искам отново да уточня съвсем искреното си страхопочитание към всеки който може да създава живот.

За Душата е доста неопределено да имаме претенция, ако не докажем какво всъщност е душата и дали без нея няма живот.
Децата, които се правят ин-витро, от къде се сдобиват с Душа? Питам така, защото, ако приемем че душата е някаква енергийна същност, която поддържа жив организма и при секс се осъществява някаква обмяна на такава енергия. Респективно като се прави дете по този естествен начин, по недоказана логика зареждаш нещо в плода с тази енергия. Но при инвитрото, технически процеса е като при клонирането. Само че при клонирането клетката ти е на "по-готово" ниво оформена, отколкото да се опитваш неколкократно да съединиш сперматозоид с яйцеклетка, докато се получи някаква нова генетична единица.
Факт е, науката е доста напреднала и от времето на Дарвин има доста открития, но все си мисля, че целта на всичко това е именно оцеляването ни като вид, а не като конкретна популация или качествен ген.
Дали ще ексхумират Бетовен и ще му направят клонинг, не означава, че няма да има душа този клонинг, при положение че се ражда през нашия век би трябвало да му е доста интересен живота. Ще стане ли музикант или таксиметров шофьор е друг въпрос. Чисто физиологично обаче Бетовен не е за предпочитане да се клонира. Така остава въпросът за "чистотата" на гена. Или по-сложното от това да свържеш сперматозоид и яйцеклетка в извънутробна среда е да можеш да "бръкнеш" в ДНК и безброй наследствени болести и предразположения да бъдат изчистени, за да се получи един ...самодостатъчен организъм, кйто да може да се възпроизвежда и да е неунищожим.
« Последна редакция: Декември 11, 2012, 14:09:55 pm от Yoda »

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27