Според това, което съм научил от тук и там, човек поставен в силно електромагнитно поле се паникьосва. Т.е. изпитва безпричинен страх и други негативни емоции, на куп.
В книгата "Селестинските пророчества", ако може да и се вярва, при работа на генератори на свободна енергия с много големи мощности се получават изключително неприятни последици за природата и съществата на планетата.
Затова там препоръчваха вместо мощни генератори да се ползват локални - малки. При големите се получават застрашителни завихряния в полетата на Земята и работата може и се е смарангясала, когато големите компании правили опити с цел все пак да реализират проекта но да дърпат конците. Искали са отново контрола да е в ръцете им.
Известно е, че при някои от опитите на Тесла на разстояние от лабораторията му се наблюдавали артефакти

, по-точно конете ги удрял ток когато се движили край релсите или нещо подобно беше.
А в други опити са засечени температурни промени с харакерни полоси от по около 2-3 метра ширина, простиращи се извън сградата. Радиоапаратите и компютрите се включвали и изключвали самопроизволно.
Явно не е съвсем безопасно заниманието с генериране на свободни енергии, т.е. извличането им от околните пространства или измерения.
Така го знам аз, но дали е верно, времето ще покаже.