Автор Тема: Свободната енергия и генератори  (Прочетена 456284 пъти)

0 Потребители и 7 Гости преглежда(т) тази тема.

georgi_nz

• Гост
Re: Свободната енергия и генератори
« Отговор #240 -: Ноември 04, 2006, 21:44:18 pm »
Къде намери информацията за това ?
Кажи, че и ние да експериментираме по въпроса.

Неактивен Gogo

• Малко Писал
  • **
  • Публикации: 275
« Отговор #241 -: Ноември 04, 2006, 22:29:16 pm »
автотермия-книгата естествената енергетика
Е.И. Андреев
ОСНОВЫ
ЕСТЕСТВЕННОЙ
ЭНЕРГЕТИКИ
както се вижда процеса е елементарен,не трябват почти никви вложения като пари за някви си нови части ,купват се само бобини и свещи за колата ако не са ви нови,и едно свредло 2,4мм за да се дупнат двата жиглъора,съчмите струват около 3,5лв нямам точен спомен колко дадох за тях,магнитите ги събрах от стари твърди дискове които се изхвърлят от фирмите които ремонтират компютри,и с малко епоксидна смола и едно парче пластмаса ги слепих в една кутия която е магнитния катализатор,тръбата медна6Х1мм. с дължина 1 метър ми я даде познат.
след това искаше доста настроики по карбуратора но за няколко дена опити ако знаеш всичко се хваща чалъма.
това е нъбързо обяснението,който иска да се запознае наи подробно с формули и прочие научни технически работи трябва да прочете книгата.По принцип човек ако не разбира от ДВГ трудно би се справил сам, но с опити,много мислене и пак опити всичко става.На мене ми отне около 2-3 месеца четене и опити докато да наглася всичко да работи добре, при това съм технически грамотен относно ДВГ и правя всякви ремонти по тях),но тук има съвсем друг принцип от общоприетия.
« Последна редакция: Ноември 04, 2006, 22:45:06 pm от Gogo »

Неактивен Gogo

• Малко Писал
  • **
« Отговор #242 -: Ноември 04, 2006, 22:52:36 pm »
оп :D,наи важното щях да забравя-трябва ви вода),без нея нищо не става,не се бъзикам,наи-сериозно -свършвала ми е водата на такива места където няма чешми наблизко,сега когато карам винаги гледам много внимателно за това къде има чешми.чувството че караш само на бензин когато ти свърши водата, па макар и за 20-30 км е отвратително и много неприятно.

Неактивен Tina

• Доста Писал
  • Публикации: 1 692
« Отговор #243 -: Ноември 04, 2006, 23:09:05 pm »
Браво Gogo!

Чета и ми става тъжно, защото скоро - от 1-ви Януари (или малко по-късно, но не много  - зависи кога правителството ще си размърдат задниците!) такива хора като теб ще са преследвани от закона. Не само това ами и всички хора които са си модифицирали колите без предварително одобрен дизайн и сервиз, одобрен от правителството няма да получават разрешение да се движат! Евро-застраховките никога не застраховат модифицирани коли...

И сега все още е в сила петролната мафия в съюз с транспортното министерство и застраховките.  :( 

Неактивен Gogo

• Малко Писал
  • **
« Отговор #244 -: Ноември 04, 2006, 23:37:59 pm »
да като минавах преглед тази година ме питаха къва е тази тръба на ауспуха-казах му награвя ми парното че иначе е слабо и онва ченге се ухили до ушите,помисли ме за кретен, и минах преглед така без никва грижа.за догодина ще му мисля ако трябва ще го сваля от колата когато минавам преглед.то не е нищо особено просто една кутиика на въздушния филтър и една тръба около ауспуха,резервоара за водата-шише от 1 литър отстрани двигателя не прави впечатление.

Неактивен Gogo

• Малко Писал
  • **
« Отговор #245 -: Ноември 04, 2006, 23:46:07 pm »
ако пък наистина е толкоз незоконнно и прочие глупости според законите то тогава преписваите и разпространяваите в максимално повече на брои форуми-нека например 100 000 човека да карат така 5 месеца пък да видим после как и кой  ще ги откажат

Неактивен Tina

• Доста Писал
« Отговор #246 -: Ноември 05, 2006, 01:20:15 am »
Зависи накъде ще поеме нашето правителство - ако им трябват повече пари ще направят технически всяка година, а ако не - само когато колата се продава. Аз си мисля, че ще е първото. От там нататък има лист със стандартни неща одобрени от моторната федерация и, ако нещо не е одобрено или направено от производителя....нали се сещаш - колата ти ще е спряна от движение.

Другото важно нещо от което ще изкарат ГОЛЕМИ пари е закона за емисиите на ауспусите в ЕС. Това се измерва единствено на базата на дизел и петрол и газ. Апаратурите просто не работят с нещо различно и колата ти винаги ще пропада. Примерно ако някой от показателите ти трябва да е между 1.0 и 0.1, но е 0.00001 защото я караш на вода - пак няма да мине, защото компютърната система е настроена да отказва всякакви вредни емисии различни от 1.0<>0.1.

Например днес на един нещастник му пропадна сертификата за емисиите защото е карал колата си само в трафик - да речем само в центъра на София - вредни емисии - 1.7. Техника тайно му каза да отиде на магистралата и да я "издуха" на 130 км/ч и пак да я качи на машината....беше паднала на 0.8.  ;D

Ако аз ти правех сертификата, щях да те посъветвам тайно да и свалиш "джаджите" и да я напълниш с нормално гориво за теста......

Ако пък не дай си нещо стане на пътя и ти си затстрахован, ще трябва преди да припаднеш да си махнеш апаратурката преди да е разбрала застраховката.

Неактивен Gogo

• Малко Писал
  • **
« Отговор #247 -: Ноември 05, 2006, 02:42:09 am »
мда има го и този вариант,сега прегледите са веднъж годишно,от догодина не вярвам да станат по нарядко,относно концентрацията когато бех на сервиз да обеднявам и да меря точно "маистора" там ми направи сместа на 1,5 и каза че е идеално в тази граница,когато му казах че искам да падне под 1 тои ме погледна много учудено и каза че не можело щото щяло да губи мощност и още други подобни празни приказки както е според всеки един учебник по теория на ДВГ,как да е убедих го да стои и да гледа и сам си отвивах болтчето докато да падне на 0,2 и оборотите да си стоят стабилни 800,след което радостен си тръгнах и продължих да си правя замерванията на разхода и опитите.сега вече не ми трябва газоанализатор,обеднявам на слух докато мотора да  си държи стабилни 800 оборота  и няма никви грижи.
за другото спасението май е само в това да не се плащат никви данъци за нищо,да не се ходи на преглед,да не се спира на катаджия и да се държим с другите така както искаме те да се държат с нас  и така-лошото е само едно-много са тъпарите които са си купили книжката и си карат колите така все едно пътя е само за тях,като изобщо не се съобразяват с никви правила на движение нито с околните-с тях незнам какво ще се прави?май  че пак опираме до общата култура на всеки един от нас като цяло общество.и отново същата дилема трябва ли да има правилници които да се спазват от някои,а от други да не се спазват както е сега,или да минем на пълна анархия-второто е за предпочитане маи но имаме ли съзнанието за него така че да се живее добре.....уф написах пак сто неща и то само повърхностно загатнати ама не мога да ги изпиша с подробности щото няма ми стигне и 3 дена да стоя пред монитора.

Неактивен Tina

• Доста Писал
« Отговор #248 -: Ноември 05, 2006, 03:15:58 am »
Цитат
май  че пак опираме до общата култура на всеки един от нас като цяло общество.и отново същата дилема трябва ли да има правилници които да се спазват от някои,а от други да не се спазват както е сега,или да минем на пълна анархия-второто е за предпочитане маи но имаме ли съзнанието за него така че да се живее добре.....уф написах пак сто неща и то само повърхностно загатнати ама не мога да ги изпиша с подробности щото няма ми стигне и 3 дена да стоя пред монитора.

Виж - полицейска Европа ще ни хване - това е ясно. И ти гарантирам, че "майстора" няма да прави повече тестове щото в момента границата е под 1.0. Да не говорим, че европейската общност сключи договор да си "обменя" информация - пусков срок 2007-ма, което значи че тези тестове и сертификати ще ги има във всички компютри в ЕС и не можеш да избягаш. Да не говорим, че в някои държави има и камери по пътищата и когато те снимат, ще излезе червено съобщение на поне един или два компютъра (зависи къде си - гражданин на България. пътуващ в Холандия), че колата ти няма сертоификат (според петролната мафия). Ще алармират две коли (не знам защо ги пращат по две?) - немаркирани полицейски коли, които само ще си извадят бурканите на капак зад тебе и .... ЯСНО!

Твоето изречение обаче ми харесва безкрайно, защото ми напомня за репликата на шопа Вуте: "Данъка (разбирай сертификата) е като една малка врата в огромно празно поле. Само глупака минава през нея, като може да я заобиколи!"

По моя информция българи се разхождат вече 5-6 години в Западна Европа карайки на растително олио (за готвене - е малко мирише на скара в колата ама нейсе) вследствие на което Франция и други държави си увеличиха данъка на олиото. Сега вече е каша - първо - други тарикати твърдят, че те са го измислили и второ - Англия прие закон според който най-натоварените градове ще имат "зелено" гориво - тоест същото олио и си присвоиха откритието. Техните автобуси се разхождат с големи реклами из Лондон твърдейки, че са 'зелени" и карат само на растително олио, а колко българи бяха арестувани за неизправности преди това, а?......... 

Неактивен hakama

• Четящ
  • *
  • Публикации: 160
« Отговор #249 -: Ноември 05, 2006, 14:16:25 pm »
мда има го и този вариант,сега прегледите са веднъж годишно,от догодина не вярвам да станат по нарядко,относно концентрацията когато бех на сервиз да обеднявам и да меря точно "маистора" там ми направи сместа на 1,5 и каза че е идеално в тази граница,когато му казах че искам да падне под 1 тои ме погледна много учудено и каза че не можело щото щяло да губи мощност и още други подобни празни приказки както е според всеки един учебник по теория на ДВГ,как да е убедих го да стои и да гледа и сам си отвивах болтчето докато да падне на 0,2 и оборотите да си стоят стабилни 800,след което радостен си тръгнах и продължих да си правя замерванията на разхода и опитите.сега вече не ми трябва газоанализатор,обеднявам на слух докато мотора да  си държи стабилни 800 оборота  и няма никви грижи.
Какъв е тозо коефициент ,кой ти го мери ?

Неактивен Gogo

• Малко Писал
  • **
« Отговор #250 -: Ноември 05, 2006, 16:45:35 pm »
това е съдържанието на СО,мери се с газоанализатор винаги когато минаваш преглед, или когато някои маистор ти настроива колата,пъха се една сонда в ауспуха от където излизат изгорелите газове.всеки уважаващ себе си автомаистор или сервиз имат такъв уред.С него се регулира колко да е богата или бедна сместа-от сместа зависи как ще ти върви колата и затова се мери винаги когато се правят някви настроики.

Неактивен hakama

• Четящ
  • *
  • Публикации: 160
« Отговор #251 -: Ноември 05, 2006, 17:23:46 pm »
това е съдържанието на СО,мери се с газоанализатор винаги когато минаваш преглед, или когато някои маистор ти настроива колата,пъха се една сонда в ауспуха от където излизат изгорелите газове.всеки уважаващ себе си автомаистор или сервиз имат такъв уред.С него се регулира колко да е богата или бедна сместа-от сместа зависи как ще ти върви колата и затова се мери винаги когато се правят някви настроики.
Ами то по него се съди за горенето ,дали е пълно или непълно или ?

Неактивен Gogo

• Малко Писал
  • **
« Отговор #252 -: Ноември 05, 2006, 18:00:07 pm »
следи се колко от въглерода С излиза навън във вид на сажди например,и същото както и ти казваш за гореното

Неактивен ultrafutur

• Много Писал
  • Публикации: 2 786
  • Amor vincit omnia
« Отговор #253 -: Ноември 08, 2006, 10:20:32 am »
Специалисти на американския холдинг Alternative Energy информираха, че са открили как да се използва електрическата енергия от мълниите, съобщи в. "Комсомолская правда". От Alternative Energy засега пазят в тайна принципната схема. Според Дон Джилеспи, един от ръководителите на проекта, вече е създаден и изпитан малък прототип.

През 2007 г. ще бъде изградена електроцентрала, която ще може да лови мълнии, да натрупва тяхната енергия и да снабдява потребителите с електричество на цена половин цент за киловатчас. По всяка вероятност новата електростанция ще бъде изградена в района на щата Флорида (САЩ) или в Централна Африка - местата, където падат най-много мълнии в света.

Малцина знаят, че Земята е истинска планета на бурите. Всяка секунда виилнеят по 2 000 гръмотевични бури. Но огромното количество енергия в тях се губи. А само една средно голяма буря е достатъчна, за да бъдат захранени Съединените щати с енергия в продължение на 20 минути или пък Русия - за два часа. Не е задължително да се стои и да се чака да удари мълния - казва Дон. Съществуват начини, с помощта на които може да се взема атмосферно електричество от облаците. Специалистите се затрудняват с коментара на тази новина. Идеи за използване на мълниите не липсват.

Едни предлагат те да се ловят в кондензатори или в блокове със свръхпроводници, други - да се нагряват с мълнии резервоари с натрий или даже с волфрам, за да може след това от натрупаната топлина да се получи пара. Трети предвиждат да се разлага водата на водород и кислород. Но това са много сложни схеми, с които би се добивала изключително скъпоструваща енергия. Изглежда, че в Alternative Energy Holdings са изобретили нещо далеч по-просто, гарантиращо евтино електричество.

:o Интересно - подобни експерименти е правил Вилхелм Райх, ако не се лъжа Тесла - също..
musica universalis

Неактивен ----------

• Доста Писал
  • Публикации: 1 581
« Отговор #254 -: Ноември 13, 2006, 14:21:35 pm »
Виждам риск такова нещо да повлияе върху електромагнитните полета около Земята, които я защитават и свързват с околния космос подобно на аурата при човека...
Цитат
За да има надежда, че такова велико събитие щ

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27