Мнението ми е лично и не виждам смисъл да го подчертавам, но го правя, за да не излезе, че го налагам(то няма и как:)).
Този материал е изпълнен с глупости, дори аз в невежеството си виждам куп несъответсвия. Трябва да имате предвид, че за много хора, това е бизнес, а някои хора правят всичко за пари. Нали знаете поговорката "покрай сухото гори и мокрото", затова недолюбвам подобни смесици от предполагаеми лъжи и истини, те са най-вредните за всички, които търсят истината. На първо място отвсякъде сме затрупвани със всевъзможна информация, която ни обърква още повече, и всеки пък е още по-трудно да разпознаваме истината сред лъжата.
На първо място смятам, че авторите няма откъде другаде да са черпели иформация, освен от Сичин. Има някои несъответсвия, там където пишат че част от анунаките избягали в Америка, добре но тука има разминаваме от 2-3 хидяди години, артефактите от Америка са или от преди милиони години или от преди 5-6 хиляди и хронологията доста се разминава с предполагаемата атлантска цивилизация. Да не говорим за представеният вариант в който анунаките са разбунтували се срещу бог, който ги бил пратил с мисия на земята, и за пазители на светлината, които били нещо като космически патрули?!
Анунаките не са нищо друго освен друга раса, не са нито богоподобни, нито чак толкова напреднали. Нищо повече от раса по пътя на собствената си еволюция. Не ви ли се струва странно, че толкова напреднала раса, трябва да чака момент, в който планетата им ще се приближи до нашата за да могат да ни посещават?!
Извинете, но избирам да вярвам повече на оригинални артефакти. Някой, ще ми отговори ли откъде авторът черпи таква информация? Може би той е от един от малцината, който са били способни да черпят информация от световният разум? Дори няма намек за аргументация.
Дали е съществувала или съществува рептилоидна раса. Вероятно да, артефактите от предшумерският период(т.нар. убаиди) представят точно такива човекорептилоидни създания. Знаем, че Енки, понякога е изобразявам така, знаем че съществото Оанес, което е дала писменост на медитераните е описвано като рептилоидно.
Незнам, как са написали те Стрият Завет, като вече е ясно, че той е сборник от най-различни по-древни истории.
Например това за неандерталците, каква е аргументацията, и изобщо къде има и зрънце аргументация в целият материал? според една много по-свястна теория, именно ние кроманьонците сме избили неандерталците. Оказва се, че неандерталците са били по-развити от нас в някои отношения, а ние просто по-войнствени, каквито сме си и сега.
Наистина някои артефакти лъхат на геннно инжинерство, и това е станало вероятно малко след пристигането на Анунаките, от всичко, което знаем, предполагаме, че всички ние сме някаква част тях, или най-малкото подбутната местна раса. Знаем за пещерните рисунки, за накити, например неандерталците са използвали накити. Обаче големият скок в еволюцията става по времето на Шумер, наистина.
Освен всичко друго, въпросният материал никак не се връзва с други, зад, които поне стоят някакви аргументи, или личности на които съм склонен да вярвам, като Рьорих. Ако трябва да избирам м/у поредният американски разкоснпиратор с уеб-сайт и shop, сувенири и т.н. и посветеният на природата и Тибет Рьорих, няма как да повярвам на този американец.
Целият метериал е една изкуствена кула, построена на части от истинни основи,и тук там, между стените по някои тухла истина, и това я прави още по вредна.
Изобщо не е лесно да се отсее истината, така че може и аз да не съм прав, но това е моето мнение.
Остносно женското или мъжкото начало..вероятно началото е общо, самият факт че в природата съществуват двуполови организми, предполага, че в възможно и ние, някога да сме били такива. В различните общества и периоди се е отдавало предимство на едно от двете.
Например според богомилите жената е сътворена първа, чиста и неопетнена, а после се появява мъжът-животно, ухапва я и покварата прониква в нея. Незнам, но понякога ми се струва, че жената не е като човека:)
"Боговете" са били жестоки и са се водели от лични интереси, това е несъмнено, но аз твърдя, че и ние сме били говеда, даже още сме. Всъщност това е като една китайска трагедия в която няма невинни.
Те са се намесили в естествената ни еволюция, ако не беше така, може щяхме да сме на ниво скални рисунки в момента, те са ни дали много и са ни взели много. Сигурен, съм че за част от тях сме било просто опитни зверчета и роби, но не и за всички. Гадно е, наистина, монетата винаги има две страни.
А по материала може да се оспорва още много, и куп други хора, могат да го направят много по-добре от мен.