Автор Тема: Май - 2006: Нибиру и Ануннаки  (Прочетена 167851 пъти)

0 Потребители и 3 Гости преглежда(т) тази тема.

Неактивен Glarusman

• Четящ
  • *
  • Публикации: 120
Относно: Май - 2006: Нибиру и Ануннаки
« Отговор #135 -: Юли 13, 2006, 17:46:53 pm »
 Да това по доста категоричен начин изчиства неяснотата. Тогава това това явно не е планетата която на всеки 10 000 години се приближаваше до земята или нещо такова? (макар че се интересувам, не се задълбочавам много в материали относно извънземни)
       Love & Peace
« Последна редакция: Юли 13, 2006, 17:47:44 pm от Glarusman »
I'm seeking for the light, but I always move into the shadows.  The destiny of every Guru, is to be a

Неактивен Glarusman

• Четящ
  • *
« Отговор #136 -: Август 20, 2006, 02:52:01 am »
  Обожавам да откривам доказателства за собственото си невежество. Оказва се че наистина има звезди които НЕ СВЕТЯТ!!!!!!!!! (зави ми се свят от мисълта)

http://en.wikipedia.org/wiki/Brown_dwarf

Освен това още по невероятно е че според някои учени слънцето си има именно такъв близнак!!!(мозъка ми ще се претовари)
http://en.wikipedia.org/wiki/Nemesis_%28star%29
който си има собствена теория за края на света

която даже не е необходимо да е от гореспоменатият вид а може да е и
http://en.wikipedia.org/wiki/Red_dwarf_star
макар вероятността да е много малка.

Предвид новопостъпилата информация относно факта, че празното пространство в мозъчната ми кухина явно е по-голямо от предвижданото, смятам че собствената ми кредабилност е поставена под въпрос и приканвам всички мои мнения във форума да бъдат подлагани на проверка преди да бъдат възприети като вярни.
I'm seeking for the light, but I always move into the shadows.  The destiny of every Guru, is to be a

Неактивен Gil-Galadh

• Много Писал
  • Публикации: 2 983
  • V to the A to the D-E-R
    • chigot.blogspot.com
« Отговор #137 -: Август 20, 2006, 19:13:14 pm »
-Какво е дзен?  -Fire-water burn на Bloodhound gang chigot.blogspot.

Неактивен Glarusman

• Четящ
  • *
« Отговор #138 -: Август 21, 2006, 13:28:26 pm »
 По принцип от този сайт ми дойде просветлението, но реших да го проверя все пак и в wikipedia-та.

Неактивен outlawzzz

• Четящ
  • *
  • Публикации: 33
« Отговор #139 -: Януари 02, 2007, 02:29:04 am »
Каква е според вас връзката между еврейте и анунаките?

Неактивен H.

• Много Писал
  • Публикации: 8 652
  • In Lies We Trust...
« Отговор #140 -: Януари 02, 2007, 11:27:52 am »
Повечето от евреите носят ДНК на ануннаките.

Неактивен Ashaman

• Пишещ
  • Публикации: 810
« Отговор #141 -: Април 15, 2007, 20:18:44 pm »
Мнението ми е лично и не виждам смисъл да го подчертавам, но го правя, за да не излезе, че го налагам(то няма и как:)).
Този материал е изпълнен с глупости, дори аз в невежеството си виждам куп несъответсвия. Трябва да имате предвид, че за много хора, това е бизнес, а някои хора правят всичко за пари. Нали знаете поговорката "покрай сухото гори и мокрото", затова недолюбвам подобни смесици от предполагаеми лъжи и истини, те са най-вредните за всички, които търсят истината. На първо място отвсякъде сме затрупвани със всевъзможна информация, която ни обърква още повече, и всеки пък е още по-трудно да разпознаваме истината сред лъжата.
На първо място смятам, че авторите няма откъде другаде да са черпели иформация, освен от Сичин. Има някои несъответсвия, там където пишат че част от анунаките избягали в Америка, добре но тука има разминаваме от 2-3 хидяди години, артефактите от Америка са или от преди милиони години или от преди 5-6 хиляди и хронологията доста се разминава с предполагаемата атлантска цивилизация. Да не говорим за представеният вариант в който анунаките са разбунтували се срещу бог, който ги бил пратил с мисия на земята, и за пазители на светлината, които били нещо като космически патрули?!
Анунаките не са нищо друго освен друга раса, не са нито богоподобни, нито чак толкова напреднали. Нищо повече от раса по пътя на собствената си еволюция. Не ви ли се струва странно, че толкова напреднала раса, трябва да чака момент, в който планетата им ще се приближи до нашата за да могат да ни посещават?!
Извинете, но избирам да вярвам повече на оригинални артефакти. Някой, ще ми отговори ли откъде авторът черпи таква информация? Може би той е от един от малцината, който са били способни да черпят информация от световният разум? Дори няма намек за аргументация.
Дали е съществувала или съществува рептилоидна раса. Вероятно да, артефактите от предшумерският период(т.нар. убаиди) представят точно такива човекорептилоидни създания. Знаем, че Енки, понякога е изобразявам така, знаем че съществото Оанес, което е дала писменост на медитераните е описвано като рептилоидно.
Незнам, как са написали те Стрият Завет, като вече е ясно, че той е сборник от най-различни по-древни истории.
Например това за неандерталците, каква е аргументацията, и изобщо къде има и зрънце аргументация в целият материал? според една много по-свястна теория, именно ние кроманьонците сме избили неандерталците. Оказва се, че неандерталците са били по-развити от нас в някои отношения, а ние просто по-войнствени, каквито сме си и сега.
Наистина някои артефакти лъхат на геннно инжинерство, и това е станало вероятно малко след пристигането на Анунаките, от всичко, което знаем, предполагаме, че всички ние сме някаква част тях, или най-малкото подбутната местна раса. Знаем за пещерните рисунки, за накити, например неандерталците са използвали накити. Обаче големият скок в еволюцията става по времето на Шумер, наистина.
Освен всичко друго, въпросният материал никак не се връзва с други, зад, които поне стоят някакви аргументи, или личности на които съм склонен да вярвам, като Рьорих. Ако трябва да избирам м/у поредният американски разкоснпиратор с уеб-сайт и shop, сувенири и т.н. и посветеният на природата и Тибет Рьорих, няма как да повярвам на този американец.
Целият метериал е една изкуствена кула, построена на части от истинни основи,и тук там, между стените по някои тухла истина,  и това я прави още по вредна.
Изобщо не е лесно да се отсее истината, така че може и аз да не съм прав, но това е моето мнение.
Остносно женското или мъжкото начало..вероятно началото е общо, самият факт че в природата съществуват двуполови организми, предполага, че в възможно и ние, някога да сме били такива. В различните общества и периоди се е отдавало предимство на едно от двете.
Например според богомилите жената е сътворена първа, чиста и неопетнена, а после се появява мъжът-животно, ухапва я и покварата прониква в нея. Незнам, но понякога ми се струва, че жената не е като човека:)

"Боговете" са били жестоки и са се водели от лични интереси, това е несъмнено, но аз твърдя, че и ние сме били говеда, даже още сме. Всъщност това е като една китайска трагедия в която няма невинни.
Те са се намесили в естествената ни еволюция, ако не беше така, може щяхме да сме на ниво скални рисунки в момента, те са ни дали много и са ни взели много. Сигурен, съм че за част от тях сме било просто опитни зверчета и роби, но не и за всички. Гадно е, наистина, монетата винаги има две страни.
А по материала може да се оспорва още много, и куп други хора, могат да го направят много по-добре от мен.
« Последна редакция: Април 15, 2007, 20:37:17 pm от Ashaman »

Неактивен H.

• Много Писал
  • In Lies We Trust...
« Отговор #142 -: Април 15, 2007, 21:24:57 pm »
Авторката не е комерсиална, постоянно я преследват и от няколко месеца не е писала нищо в сайта си (който е супер-не-комерсиален). Информацията е тип ченълинг. А за Рьорих почети още преди да говориш колко е "чист" ;)

Сътчин също. Поръчков автор. Световния пример за изнасяне на полу-истини. И то умишлено.
« Последна редакция: Април 15, 2007, 21:30:57 pm от H. »

Неактивен Ashaman

• Пишещ
« Отговор #143 -: Април 16, 2007, 12:30:23 pm »
Ама защо ги приспивате тези древни символи на масонството? Това е все едно коня пред каруцата. То е ясно, че църквата, ще заклеймява подобни хора, за тях Ванга е вещица. Ама за мен не, като ще говорим за ченълинг, да говорим за Ванга, не за някаква непозната американка. За мен е достатъчно, че Ванга е нарекла Рьорих свят човек, както и картините му. Чел съм Рьорих, дали е масон не мога да кажа, честно казано имаше достатъчно сведения, че видни наши революционери са били масони, за Раковски е сигурно. От книгите на Рьорих лъха само доброта, не съм видял никакви човеконенавистни текстове при него. Аз незнам колко е бил богат, но какво ли богатство му е било нужно скитайки из Кайлас? Това за мен е един отдаден, човек. Изобщо е адски нелогично да повярвам на един метнат от нищото текст, и да залича всички други, които съм чел и съпоставял досега. И какво сега, трябва да се възмущаваме на "Знаме на мира" ли, защо? Това е най-доброто нещо, което сме дали на света в най-новата си история.
Рьорих е проповядвал МИР, любов, разбирателство, ненасилие. Всички говорите, че масоните използвали страха(напротив четейки Рьорих, човек започва да вярва в доброто, в самоусъвършенстването, в това, че дори и да не получиш никаква награда е по добре да си добър, отколкото лош.), че религиите били техни, дори в текста се говори, че основата на религията е страх. Текстове като този, залагат точно на страха, никой ли не го осъзнава?! Анунаките били разпространили религията навсякъде, ами това как да е вярно, като е видно, че митологията и религията се е предавала от един народ на друг, и в много отношения може да се проследи последователността.
Един бегъл поглед над митологиите показва, че въпросните "богове" в един момент са изчезнали от земята, докато шумери и египтяни пишат за тях като за нещо от ежедневният им живот, за елините от времената на Сократ са вече само далечен спомен записан на хартия.
 Самият Рьорих пише, че религиите са дадени на хората, но самите хора са ги изродили и са ги пригодили за лично облагодетелстване и контрол над масите. Да не би тези свещенници, които нашумяха със секс скандалите да са и те рептилии? Или пък тези, които правят бизнес на гърба на миряните? Борис, който е изколил цели родове, пак рептилии ли е гонил, или в Александрийската библиотека е било пълно със змиеподобни?
Казваш, ми прочети това за Рориьх, а чел ли си нещо от самият Рьорих? Ако не си как може да имаш правилна преценка?
Да направим разлика м/у монотеистичната и политеистичната религия, те са всъщност омесени, но все пак. Съзадателя не е нито енки, нито енлил, нито който и да е друг от пантеона на антропоморфните богове, единственият бог, а е аз не го възприемам като бог, а като нещо, което ние не можем да разберем и е навсякъде е нещо друго. Природата, космоса, свръхсъзнанието,есенцията, началото, краят за това говори Рьорих не са смъртни "богове".
Както се казва, да четем м/у редовете, ченълинг казваш, не ви ли съмняват твърденията, че анунаките били изпратени с мисия на земята от бог, от кой бог бе, както го пише тая говори точно за всемирният бог. Това звучи абсурдно.
« Последна редакция: Април 16, 2007, 12:34:49 pm от Ashaman »

Неактивен H.

• Много Писал
  • In Lies We Trust...
« Отговор #144 -: Април 16, 2007, 18:14:38 pm »
Ама защо ги приспивате тези древни символи на масонството?

Какви символи, кой говори за символи в момента?

Ама за мен не, като ще говорим за ченълинг, да говорим за Ванга, не за някаква непозната американка. За мен е достатъчно, че Ванга е нарекла Рьорих свят човек, както и картините му.

А Ванга знаеш ли коя е? И с кой е контактувала? Много едностранчиво се информираш и това ти пречи.

Чел съм Рьорих, дали е масон не мога да кажа, честно казано имаше достатъчно сведения, че видни наши революционери са били масони, за Раковски е сигурно.

Били са разбира се. Зависи от кои масони обаче.

Аз незнам колко е бил богат, но какво ли богатство му е било нужно скитайки из Кайлас? Това за мен е един отдаден, човек. Изобщо е адски нелогично да повярвам на един метнат от нищото текст, и да залича всички други, които съм чел и съпоставял досега.

* * *

Рьорих е проповядвал МИР, любов, разбирателство, ненасилие. Всички говорите, че масоните използвали страха(напротив четейки Рьорих, човек започва да вярва в доброто, в самоусъвършенстването, в това, че дори и да не получиш никаква награда е по добре да си добър, отколкото лош.)

Ами кой му е спонсорирал експедициите, изследванията, книгите? И с каква цел? За Ню-Ейдж чувал ли си? Твоят герой + Ленчето Блаватска са нещо като патрони на това движение, което и до днес се спонсорира от най-висшите кръгове на масонството. И да - то говори за доброта, любов, мир - и хора, които не искат да задълбаят по-надълбоко в концепцията, се носят по горните слоеве на водата, без да видят сатанизацията долу. Информирай се кой е Майтрея, кой е истинския Майтрея и този, за който е говорил Рьорих. И какво се крие под всемирната любов и мира на Ню-Ейдж-а. Изписано е много във форума - желание просто трябва да има в търсенето и обективност на 100%.

Да не би тези свещенници, които нашумяха със секс скандалите да са и те рептилии?

Служат на тях.

Или пък тези, които правят бизнес на гърба на миряните? Борис, който е изколил цели родове, пак рептилии ли е гонил, или в Александрийската библиотека е било пълно със змиеподобни?

Първият път като попита за свещениците отговорих, но тук виждам, че вече си правиш ирония с концепцията за рептилиите. Виждам, че обичаш да си осведомен, затова проучи въпроса за рептилиите, проучи митологиите, проучи хилядите изследователи, които говорят за рептилиите, проучи всички свидетелски показания и пак ще можем да си поговорим на тема рептилии.

Казваш, ми прочети това за Рориьх, а чел ли си нещо от самият Рьорих? Ако не си как може да имаш правилна преценка?

Чел съм Рьорих може би преди да знаеш какво е "езотерика". И съм бил възхитен, точно както си ти в момента. После съм се разочаровал. Да си мислиш, че говоря на въздуха без да знам за какво говоря е обидно :)

Както се казва, да четем м/у редовете, ченълинг казваш, не ви ли съмняват твърденията, че анунаките били изпратени с мисия на земята от бог, от кой бог бе, както го пише тая говори точно за всемирният бог. Това звучи абсурдно.

Съгласен :) Никога не съм казвал, че този текст е 100%-ов, а че има истини в него. Според мен разбира се :-*

Неактивен Ashaman

• Пишещ
« Отговор #145 -: Април 17, 2007, 17:57:10 pm »
Не бъди много сигурен, че си се сблъскал преди мен с подобни неща:) Но всъщност това не е определящо, кой откога се интересува.
Ест. че има вярни неща в статията, но аз си казах личното мнение. Най-малкото цялата подредба не ми се връзва с усещането за това, как е нареден и съществува светът. Прекалено е крайно за да бъде абсолютно вярно. Много повече истинност лъхаше от интервюто с Кредо Мутуа, но ние трябва да отбележм, че той не е оракул, а нормален човек. Незнам, какво имаш предвид за Ванга, обикновено я отрича църквата, а ти по какъв параграф го правиш, незнам. Така като почнем, трябва да отречем всички като Рьорих, Ванга и Дънов, щото Дънов, също е свързан с  Ванга и той е казал, каква ще бъде тя. На мен ми допада много повече светлината и доброто от тези хора, отколкото посяващи страх статии. Никога не подхождам предубедено  и всички знаем, на такива като нас, които вярват в такива неща, как се гледа, но не и захапвам сляпо всяко нещо. Искам податки, основи за заключението.
Мн е лесно да обвиняваме рептилиите за всичко. Дори да приемем, че днес дирижират обществото, ние сами сме виновни за по-голямата част от всичко. А аз мисля, че по-скоро имат прекалено много последователи, отколкото да са реално тук и да движат нещата. Освен това, хората винаги успяват да тълкуват свещенните книги и тайните знания по собствено усмотрение, и да ги използват за собствена изгода. Така, че не рептилиите са виновни за днешното ни състояние. Абе всъщност Мутуа го казва, отнели са ни нещо, дали са ни друго, дори конкретно за него, получил е нещо в замяна при отвличането му. Естесвено това е станало без да ни попитат нас какво искаме. Ето нямам проблем да приема за момент всичко за чиста монета, но какво излиза, че ние днес сме резултат от тяхната намеса, не е ли така, аз казах вече как определям ситуация, като китайска трагедия, в която всички са виновни.
Моето усещане, убеждение е такова, има нещо но не е точно така, както го описва тази статия.
Просто им вярвам само донякъде на такива, мога да спомена Стюърт, защото него съм го гледал, може да се каже, че това, което ни казва, той в по-голямата си част може да го анализира и види всеки от нас. Но е видно(за мен), че не прави всичко това безкористно, и всъщност докато говореше колко пагубен е страха, той го насаждаше във всички.
Изразявам си мнението, това е моето мнение на две,на три.

Неактивен H.

• Много Писал
  • In Lies We Trust...
« Отговор #146 -: Април 17, 2007, 18:38:28 pm »
Мн е лесно да обвиняваме рептилиите за всичко. Дори да приемем, че днес дирижират обществото, ние сами сме виновни за по-голямата част от всичко. А аз мисля, че по-скоро имат прекалено много последователи, отколкото да са реално тук и да движат нещата.

Това е теза застъпвана в целия форум, няма противоречие :)

Освен това, хората винаги успяват да тълкуват свещенните книги и тайните знания по собствено усмотрение, и да ги използват за собствена изгода. Така, че не рептилиите са виновни за днешното ни състояние. Абе всъщност Мутуа го казва, отнели са ни нещо, дали са ни друго, дори конкретно за него, получил е нещо в замяна при отвличането му. Естесвено това е станало без да ни попитат нас какво искаме. Ето нямам проблем да приема за момент всичко за чиста монета, но какво излиза, че ние днес сме резултат от тяхната намеса, не е ли така, аз казах вече как определям ситуация, като китайска трагедия, в която всички са виновни.
Моето усещане, убеждение е такова, има нещо но не е точно така, както го описва тази статия.

Имам чувството, че си мислиш, че тук защитаваме със зъби и нокти статията - точно по рептилски ;D Няма такова нещо. Но да сведем влечугоподобната намеса до минимума "в крайна сметка ние сме си виновни за всичко", също не е правилно. Нямаме перспектива. Повечето хора нямат идея че съществува и друг път. Защото това е система градена от хилядолетия. Всеки си има пътя разбира се. Ние имаме много вина, но рептилиите имат голяма роля за планетарното заробване.

Просто им вярвам само донякъде на такива, мога да спомена Стюърт, защото него съм го гледал, може да се каже, че това, което ни казва, той в по-голямата си част може да го анализира и види всеки от нас. Но е видно (за мен), че не прави всичко това безкористно, и всъщност докато говореше колко пагубен е страха, той го насаждаше във всички.
Изразявам си мнението, това е моето мнение на две, на три.

Цялата история с конспирациите и извънземните се излага, за да плаши и да генрира енергия за "нашите хора". Писал съм хиляди пъти, че който изпитва страх, когато чете тези неща, не е готов за тези материали и съвсем съзнателно трябва да ги остави настрани, докато не им дойде времето (ако това изобщо стане - има и по-важни неща). В тях има много лъжа и манипулация, но може да се състави пъзела оттук-оттам. Така че да се говори за това как някой умишлено и преднамерено насажда страх, едва ли може да бъде обективно - то си остава лично мнение... Аз тези неща винаги съм възприемал като абсолютно нормални - те просто са част от света, в който живеем - скритата част, но парче от Големият Пъзел. Особено за Стюърт пък, имам му почти всички книги и някои видео лекции, които ги няма в нета и мога да кажа, че с нищо по-добро не съм се сблъсквал, с изключение на няколко неща, на същото ниво може би... Страх не всява в никакъв случай, още повече че публиката му никога не надвишава 18 човека.

Тъй че, това дали да се поддадем на страха наистина зависи само и единствено от нас и е изцяло наша грешка. А страх може да се види и там, където той липсва.

Неактивен ultrafutur

• Много Писал
  • Публикации: 2 786
  • Amor vincit omnia
« Отговор #147 -: Април 17, 2007, 20:17:54 pm »
Тъй че, това дали да се поддадем на страха наистина зависи само и единствено от нас и е изцяло наша грешка. А страх може да се види и там, където той липсва.

Да, и колкото по-ясно се рабере това, толкова по-добре ...

Същината на проблемите винаги се е оказвала най-неподозираната от всички възможни вероятности...

« Последна редакция: Април 17, 2007, 20:19:18 pm от ultrafutur »
musica universalis

Неактивен Ashaman

• Пишещ
« Отговор #148 -: Април 18, 2007, 12:08:27 pm »
Просто на всяка страница има по нещо, което сериозно компрометира достоверността на статията.
Например за падналите ангели, изобщо статията яко смесва едното схващане за богът-вселена, създател на всичко, този, който го има навсякъде и във всяко живо и неживо творение, с пантеона на 12те.
Най-сериозното доказателство за съществуването на рептилоиди са фигурите от Ал-Обейд, Но обърнете внимание, че нямат никакви опашки, и особено мъжкият екземпляр не се различава толкова от човек. Нали сте играли Стар Крафт:) приличат малко на протосите. От различни артефакти можем да съдим за технологичното равнище на анунаките, ако предположим че нашето технологично равнище продължи да се развива прогресивно, то аз сравнявам тогавашното тяхна технология, с предполагаемата технология, която ще имаме ние след 100-200 години.
Съвсем не изглеждат като да са били една от най-равитите цивилизации.
Недолюбват Сичин, може би защото преди тях е заел тази ниша? Е, той поне е положил голям труд, и според мен има много попадения, например генеалогията на анунаките. Ако ще приемаме, че анунаките са раса от рептилии, ще трябва да приемем, че всички богове на народите са такива, защото те са почти едни и същи и от едно и също място идват.

Да, парченцата от пъзела са прънати навсякъде, не са на едно място. За страха не съм съгласен, всеки изпитва страх, и не казвам че в подобни статии се търси нещо такова целенасочено, но аз предпочитам да градя теории върху едно миниатюрно фактче, и интуитувна логика, отколкото върху така метнат от нищото къс хартия.
Добре е, че сме съгласни, че има някаква истина, съответно се съгласяваме, че има количество неистина. Така че всички тези доукраси само ни объркват още повече, ако бяха добросъвестни нямаше да ги използват. И изобщо колко автори се изразяват "според мен, може би въз основа на това и това", не повечето казват "това е 100% сигурно". Само си представете как гълта подобни неща американстака публика, която просто така е научена, да консумира всичко, което и предложат. И в следствие официозите използват точно тази част, за да ни осмиват.

Колкото до Стюърт, гледал съм само една двучасова лекция, честно казано всичко, което казва той са го казвали или написали други преди него. Защо казвам, че има нещо съмнително там, защото наблюдавам детайлите, как говори, как се държи. Той е поредният за който неговата теория е единствено вярната.
Направи ми впечатление, когато накрая го попитаха за Джон Смит(не помня за кой го питаха,затова Джон Смит), каква е неговата връзка с масоните, и в коя точно програма е намесен. Първата му реакция беше като на неподготвен човек, засили се към една от програмите които беше написал на дъската, после явно реши, че по време не отговаря на човека, премина през друга за да го сложи накрая в трета.
Вие също не оставайте с впечатлението че плюя по тези автори, просто отбелязвам неща, които не ми харесват.
Предпочитам непредубедени автори и такива, които си признават, че не знаят всичко, Фреди Силва, К.Мутафчиев, Майкъл Кремо. Сичин сам си е опропастил огромният труд в който има много верни неща. Има сериозни попадения, за мен.
« Последна редакция: Април 18, 2007, 12:11:55 pm от Ashaman »

Неактивен Ashaman

• Пишещ
« Отговор #149 -: Април 22, 2007, 18:23:32 pm »
И все пак някак си не може да се заключи категорично, че анунаките са точно тези рептили,или е възможно част от тях да са, вижте сега, нали текста гласи, че сме по техен образ и подобие(на боговете), които от това, което сме чели явно водят началото си от анунаките(боговете).

Сходни теми

Заглавие / Започната от Отговора Последна публикация
224 Отговора
101714 Прегледи
Последна публикация Февруари 06, 2007, 08:03:30 am
от H.
11 Отговора
10043 Прегледи
Последна публикация Февруари 24, 2006, 10:49:47 am
от firma
37 Отговора
21101 Прегледи